Jump to content

Mladje kategorije


laki pepe

Recommended Posts

Na kraju smo zavrsili na sedmom mestu. Za dlaku nam je izmaklo polufinale i ucesce na u17 SP. Te propuste prepisujem nenormalnom sleketoru.Ova generacija rodjena 2007 godine uopste nije losa. Ima tu dosta materijala za obradu. Srzentic je ostavio najbolji utisak, ali  ima tu jos materijala Marjanovic,Stojic, cak i od Zelica bi moglo da se razvije neko 3D krilo , Ostojic ima dobru visinu, gradju i dosta je pokretan za visokog igraca ali treba da radi na svemu. Ne bi otpisivao ni Goljovica koji je igrao na samo dve utakmice i to po nekoliko minuta. Kada se dodaju izostanci Backa i Lucica, ne odvodjenjne Stojkovica koji je ovde sigurno imao mesta, plus sigurno postoji jos kvalitetnih igraca u 2007 godistu koji nisu povedeni na prvenstvo , ja sam spomenuo jednog ovde, ova generacija nije uopsta toliko losa.

Edited by Miki8
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Darko said:

Evo šta reče Čović u istom intervjuu gde je opleo po KSS:

 

 

Možda se nije pravilno izrazio, ali ako jeste - pa to je omaložavanje mlađih kategorija i samog igrača Zvezde Topića. 

 

Čović je jedan, ako ne i najveći grobar sprske košarke. 

Zato ima mesta za brazilskog kepeca i opet ce biti brukanje u evroligi, za skoro  deset godina igranja CZ se nije plasirala na jedan final 4 sa svim tim strancima koji kao imaju kvalitet za Evroligu  🙂 A kada potpisuje profesionalne ugovore sa mladim igracima najavljuje ih kao mega zvezde a onda polse godinu dana ih pustaaiz kluba a da im nisje  pruzio iole neku ozbiljniju sansu. Covic je kreten. To je samo los alibi kako bi i dalje  tracili i prali  pare drzavnih obveznika. Zato Topic nikada ne treba da se vrati nazad u Crvenu Zvezdu, zbog ovakvih debila koji vode klub.

Edited by Miki8
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Iako je osvojila tek sedmo mjesto misljenja sam da ova ekipa ima izuzetan potencijal.Koliko je sve relativno kada se govori o plasmanu najbolje govori primjer U-20 ekipe koja je petoplasirana na prvenstvu,a nema igraca(mozda Saranovic)koji je iole kvalitetan da ne kazem vrhunski potencijal.U selekciji u16 ima nekoliko vrlo zanimljivih igraca.Srzentic je sjajan bek,visok,tanak,treba ga istrpjeti,jer ima sve kvalitete da bude vrhunski igrac.Marjanovic,Ostojic,Stojkovic,pa i godinu mladji Pavlovic su svi 7 footer-i ,svi lijepo gradjeni.Treba raditi sa njima,jer centri kasnije sazrijevaju.Dalje,nije igrao najbolji igrac Backo.Siguran sam da bismo se borili za zlatnu da je on bio tu.Nadam se da ce generacija 2008.godista iduce godine ostvariti bolje rezultate,iako to nije ni bitno,ako niko od njih ne zaigra za seniorsku selekciju.

Edited by tanasko
Link to comment
Share on other sites

Ja mislim da je ovo neuspeh 7.mesto. Savez treba da razmotri odgovornost rada sa ovom selekcijom. Nedostajao je Lučić zbog povrede. Čudi me da niko iz Zvezde  07 nije u reprezentaciji. Ako ste primetili vidi se razlika rada sa mladim špancima u odnosu na druge. Kad je gusto svi mogu da preuzmu odgovornost, nema srljanja, spejsing... 

Link to comment
Share on other sites

Pa za neuspeh je najvise kriv selektor , bili smo blizu pulufinala i mesta na SP, sa normalnijim selektorom bi sve to ostvarali. Nije falio samo Lucic nego i Backo koji bi ovde bas bio dominantan igrac i Spanija je imala dosta srece, malo je failo da ispadnu u cetvrtfinalu. Plus oni imaju dosta crnih igraca koji su fizicki dosta napredniji od vecine ostalih ekipa, prve tri ekipe na prvenstvu imaju i tu fizicku prednost nad ostalim ekipama.Ipak ovo je tek u16 prvenstvo,najnezahvalnije za prognozu. Ti momci se jos fizcki i mentalno razvijaju. Niko nas nije kosarkaski razvalio osim Grcke u prvoj utakmici, a revansirali su se grcima na poslednjoj utakmici. Sve utakmice ili su dobili lagano ili su izgubili na jednu loptu. Do duse nisu igrali sa najjace tri ekipe na turniru, mislim da su ostavili ok utisak. Ima mesta za napredak kod dosta igraca.

Edited by Miki8
Link to comment
Share on other sites

Najbitnije je u18 under takmičenje, to je dosta bilize seniorskoj kosarci i tada su već neki talentovaniji napravili i prve korake u seniorskoj kosarci, isto tako ovi što su kao akceleranti dominirali u pionirima i kadetima gube korak i pada im dominacija, dok se istovremeno pojavljuju late bloomeri koji su zbog sporije fizičkog razvoja bili u drugom planu na U16.

 

Kada pogledaš u16 rostere ekipa, većina igraca je rodjena u prvoj polovini godine(jer dosta akceleranata igra) dok je u seniorskoj košarci taj odnos 50:50.

Edited by Bojdo
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 8/12/2023 at 9:51 PM, Bojdo said:

Sad je na 189 trenutno, ima perspektivu rasta 200cm. Spanski skauti su odlijepili za njim.

 

 

 

Interesantno je kako lopte cepaju mrežicu u visokom luku i pored pomalo diskutabilnog izbačaja. Sjajan ballhandling i dobar osećaj za asistenciju. Baš fino. 👍

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ne shvatam bas po cemu je Backo, ako je ovo na snimku njegov primarni skillset, sada neki vanserijski talenat ali kako pogadja, lebe mekani 😄 

23 minutes ago, drgnk said:

 

Interesantno je kako lopte cepaju mrežicu u visokom luku i pored pomalo diskutabilnog izbačaja. Sjajan ballhandling i dobar osećaj za asistenciju. Baš fino. 👍


Izbacaj je pravilan za njegovo godiste po meni. Uopste ne treba da izgleda drugacije do neke 15., 16. godine. Ovaj mali izgleda kao upgrade verzija Madara. Bas eksplozivan, strasna kontrola lopte kao sto kazes.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

E jebi ga sada, ako je igrac rodjen na pocetku godine odmah je neki naprednjak, pa ne ide to bas tako. Bjelic voli mnogo da sutira trojke a ostatak igre mu je zanemaren. Na tom ostatku igre treba da radi, da bude bolji plejmjker, da vise napada kos itd. Nisam primetio da je toliko fizcki dominantan pa da samo dominira snagom. Ono sto je simptomaticno kod nas, je to da u poslednje vreme nijedna nasa reprezentativna selekcija nije nastupala  u najjacem sastavu. 

Edited by Miki8
Link to comment
Share on other sites

Ima u ekipi Borca zanimljiv visoki igrac , Milos Petrovic 210cm, 2007 godiste. Lepo je gradjen i dobro se krece za visokog igraca, ima dobru kordinaciju, uloga u ekipi na ovom turniru mu nije velika, pa cu da sacekam domacu kadetsku ligu gde ce valjda igrati vise sa loptom. Mogli su i njega da povedu na kadetsko EP.

Edited by Miki8
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...