Jump to content

KK Partizan 2022/23 - It's coming home!


fillam

Recommended Posts

5 minutes ago, uini said:

 

u petoj tekmi četvrt-finala, nakon pola utakmice i situacije u kojoj ti klizi prednost -  nema isprobavanja nečega što zbog ovih & onih razloga nisi isprobao/la tokom sezone ili ranije u seriji.

Kako se to razlikuje od isprobavanja Tristana u, ako se dobro sjećam, trećoj utakmici?

I o kakvom isprobavanju pričamo, ako ulaze na po dvije odbrane da sačuvaju startere faulova (Lesor na kraju prvog poluvremena, na primjer) i jedino što se očekuje od njih je da ne dozvoljavaju koš i faul i da ne naprave nesportsku ili tehničku?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, DameTime said:

 

Pa ubacivao ih je Želimir ranije u seriji. 🙃 Nije baš da on ne veruje igračima.

 

nije stvar u pukom ubacivanju mladog igrača koji retko igra, već u samom trenutku. ako ti izmiče tekma iz ruke, nije trenutak mos def

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, uini said:

nije stvar u pukom ubacivanju mladog igrača koji retko igra, već u samom trenutku

To da, ali ne vidim da ovdje neko očekuje od Balše i Tristana da uđu u četvrtoj četvrtini i da tada konsoliduju ekipu, ja (a to je napisalo još nekoliko furunaša sinoć i jutros) konkretno za sinoć zamjeram što Željko nije izveo Lesora i uveo Balšu u završnici druge četvrtine.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Dobro, zašto onda uopšte nisu igrali, da se pomogne Smailagiću i Lessortu da se sačuvaju ličnih? Ispašće da nije bilo nikakvog rešenja. Ne mislim da sam nekakva stručnjakinja i da vidim bolje od trenera kao što je Željko, samo me zanima zašto je u odlučujućoj utakmici dodatno skratio i onako kratku rotaciju. 

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, uini said:

 

jebiga, zato je željko izgubio tekmu a ti možda ne bi.

Svaka 1 čas', spreman si za avangardu i GTR.

 

Uzgred budi rečeno, nije zato izgubio tekmu, nego zato što nije našao način da natjera svoje igrače da početkom četvrte četvrtine napadaju Tavareša 1 na 1 dok ne napravi peti faul.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Cooper said:

Ja sam poprilicno siguran da Tavares nije napravio ni jedan faul kad je bilo 1 na 1.

Obicno su to pomaganja, posle of skoka ili u napadu.

Ja sam poprilično siguran da smo u tom periodu Tavareša napali jedan i po put, jednom kad je pustio Alena da zakuca da ne bi napravio faul, i pola puta kad je Lesor dobio loptu pod košem i bacio je bilo kako samo da ne dobije bananu. Ne sjećam se nijedne situacije da je neki naš bek iznudio preuzimanje pa napao Tavareša driblingom.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Znam da bih bio na bolovanju od jutros da navijam za KKP iako sebe ubeđujem da sam postao zreliji i da me rezultati sportskih kolektiva za koje navijam ne pogađaju više toliko, ali pošto na sreću ne navijam za KKP mogu hladne glave reći:

 

1. Željko - i dalje je u svom prajmu i dokle god vam je on na klupi vi ćete imati ne samo sjajnu taktiku već i ozbiljan roster/budžet ali i veliko poštovanje na svakom mestu, pa i među narandžastom trojkom koja god da je. Nije to više ona DV evroligaška sirotinja na koju i mrav diže patku i za koju znaš da nije omiljena nikome van vaših navijača, ovaj nabudženi KKP je zainteresovao mnoge a košarkom koju igra potkrepio sve to, da ne bude tek neki skorojević koji je tu sezonu ili dve. Druga stvar, danas su skoro svi vaši igrači bolji igrači nego na početku sezone i to je najveća pobeda trenera, neko je sazreo psihički, neko fizički, neko donosi bolje odluke, neko je naučio da ne igra samo na instinkt, a neko da mora da igra u oba pravca. To je u principu ono što se od svakog trenera traži i što znači da je bio uspešan.

 

2. Punter - nikad ga nisam voleo (ni dok je igrao za KKCZ) ali odigrao je uglavnom maestralnu sezonu u EL i etablirao se kao elitni EL bek i jedan od najboljih 1 na 1 strelaca godinama unazad. To smo znali da može. Ono što nismo znali (bar ne ja) je da može da se popravi u kapiranju igre, čekanju da "igra dođe njemu" umesto forsiranja i da može da bude bolji kreator za druge jer je kroz karijeru uglavnom bio "crna rupa" tj završavao sve što mu dođe pod ruku. U jednom momentu sezone koji nije bio ni tako kratkotrajan izgledao je kao EL verzija nekog NBA superstara kad znaš da samo od njega zavisi da li će pogoditi, ne možeš ga braniti. Pa ipak, on je i dalje low IQ igrač koji od toga čak ima i koristi - ne razmišlja puno i 100% bolje gađa contested šuteve nego otvorene. FT% je maksimalno impresivan, automatika. Međutim, vidljivo je da je on igrač preko koga protivnik u napadu uvek traži višak i eksploatiše slabiji fizički frejm.

 

3. Leday - švajcarski nožić, može da ubaci 20+ ali da bude jako koristan i kad dadne 5 poena. U principu bi ovakav profil igrača voleo da ima svaki evroligaš, od Reala do Asvela. Njemu se na košarci nema baš ništa zameriti, vrlo konstantan nivo igre i isporučivanje za svoju ulogu, još je uglavnom morao da igra 30+ mpg.

 

4. Lessort - zasluženo u all EL prvom timu i ovo je neki maksimum što on može, igrač koji je najviše napredovao. Ipak, jasno je da osnova njegove dominacije počiva na fizičkim predispozicijama (nije samo snaga i skočnost nego i jedna opšta agilnost i lakoća na nogama) i da čim naleti na nekog ko tu može da mu parira vide se limiti. 

 

5. Exum - bekovska verzija Giannisa. Znaš šta će da uradi pa opet ne možeš skoro ništa, prebrz za tu visinu, atletiku i čistu fiziku. Ipak, zbog te turbo dimenzije malo pada u senku činjenica da ipak nije kreator za druge niti bajan šuter iz driblinga ili decision-maker. Ne naročito koristan kad je van svoje komforne zone ali malo ko može da ga izbaci iz iste. Konačno zdrav, što je najvažnije.

 

6. Nunnally - definicija toplo-hladno igrača. Njegove amplitude su neverovatne. Ja bih rekao da je on i relativno mekan igrač za poziciju koju igra ali moraš ga trpeti zbog sposobnosti da se zapali. Primetna je tendencija nestajanja kad naleti na tvrdo, za razliku od recimo Ledaya.

 

7. Papapetrou - jedini igrač kome imam utisak da nije nađena adekvatna uloga pa je krpio svuda po potrebi. Nije ga lako uklopiti na ovaj nivo košarke iako je ozbiljno ime i mora raditi na šutu. Jasno je da nije kreator. Ipak, prečesto puta morao da igra na 4 gde njegove dominantne fizikalije za 3 ne dolaze do izražaja. Takođe, fali mu malo bezobrazluka i prefin je tip.

 

8. Smailagić - samo rad, rad, rad, vrhunski materijal za modernog visokog igrača jer ima sve u teoriji osim nekog visokog bball IQ-a. Vrlo smislena sezona i uloga za njega u ovoj fazi karijere. Mnogo bolji fizikalac nego što sam inicijalno mislio.

 

Ostali su manje više to što su, Avramović je apsolutno legit za nekog osmog, devetog igrača uz sve mane, Anđušić je premekan i previše igra pod emocijama, mislim da je za njega kontraproduktivno da igra za tim za koji navija, bio bi mnogo bolji da negde igra hladno i profesionalno.

 

Trivun je ok fizikalac ali samo to, ubijen mu je svaki gen za kreaciju ili pomisao da može biti više od prašinara, ovaj Partizan je suviše skupa igračka da bi on bio išta više od par jakih faulova tip krila.  

 

Sve u svemu, odlična sezona ali ima tu manjkavosti koje su došle na naplatu čak i protiv priliko osakaćene verzije Reala. Osnova je odlična.

Edited by Chaos Is Me
  • Like 16
Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Chaos Is Me said:

Osnova je odlična.

Osnova je i dalje podjednako flawed kao na početku prošle sezone, bez pravog pleja koji će da pridavi loptu kad kola krenu nizbrdo, i bez pravog centra koji će na snagu da ugura 4 poena kad ništa drugo ne možeš. Ovako je sve to lijepo i divno gledati dok trči i pogađa, ali smo mi koncepcijski ekipa bez plana B. EDIT: hoću da kažem da je ekipa tako selektirana da nije sposobna da primijeni plan B kad nam je osnovna zamisao osujećena ili kad šutevi ne ulaze.

Edited by Beonegro
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

I da dodam samo ovo (što važi i za KKP i za KKCZ) - nije više neko ludilo otići na F4 EL. Ranije su ovi teškaši imali 10 puta veći budžet, a sad "samo" dva, tri puta, pri čemu oni preplaćuju neke veterane i "zaslužne građane". Dobra selekcija, dobra fizička priprema, dobar stručni štab i naravno malo sreće i tu si. Primer je Monako, a za malo da bude i KKP.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Beonegro said:

Osnova je i dalje podjednako flawed kao na početku prošle sezone, bez pravog pleja koji će da pridavi loptu kad kola krenu nizbrdo, i bez pravog centra koji će na snagu da ugura 4 poena kad ništa drugo ne možeš. Ovako je sve to lijepo i divno gledati dok trči i pogađa, ali smo mi koncepcijski ekipa bez plana B.

 

Razumem te ali mislim da nisi fer, ovo ipak nije Barselona ili CSKA nego KKP. Taj plej bi oduzeo slobodu i samopouzdanje Exumu (bez čijih Janis partija ne biste bili tu gde jeste) + sigurno dosta košta taj kalibar kakvog bi ti voleo. Centra koji igra na snagu imate i to ponajboljeg u EL ove sezone, e sad što je imao sudar sa jedinim igračem protiv koga je inferioran je druga priča. Ekipa jeste pucački koncipirana i sa dosta slobode (dobijali ste jednu Barsu sa ukupno 5 asistencija na timskom nivou) ali to je svesno preuzet rizik. Ne možeš imati sve.

  • Like 6
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

45 minutes ago, Beonegro said:

Ja sam poprilično siguran da smo u tom periodu Tavareša napali jedan i po put, jednom kad je pustio Alena da zakuca da ne bi napravio faul, i pola puta kad je Lesor dobio loptu pod košem i bacio je bilo kako samo da ne dobije bananu. Ne sjećam se nijedne situacije da je neki naš bek iznudio preuzimanje pa napao Tavareša driblingom.

 

Pa nije se to dzabe tako malo puta desavalo.

Igraca one pokretljivosti (Trifunovic rampa) i one konstitucije je pretesko napasti 1v1, narocito ako ostatak ekipe stoji usko kao sto je Real cesto stajao.

 

 

Sa druge strane, onaj njegov faul na postavljanju bloka, cetvrti, bi reetko koji sudija svirao.

Da se ne lazemo, u Madridu, tom trenutku, treba imati ozbiljna muda pa svirati takav faul tom igracu.

Mateo je tu dobio i tehnicku, nakon cega je bilo jasno da moze ovog ostaviti u igru, jer ce Tavares peti faul dobiti jedino ako ponovi Jabuseleov slam.

 

Meni je mnogo kriticniji momenat bio dozvoljavanje polu raspalom Rudiju da pokupi sve sto se moze ispod oba obruca, to je vec bilo pitanje ciste zelje i fokusiranosti.

Takodje, znali smo da matori Spanci ne mogu da brane 1v1 Pantera, ali ja nisam znao da niko sem donekle Madara ne moze (nece) da isprati Rodrigrza koji u 37. godini igra 10 minuta u komadu i drzi masterklas svim pristunima u hali.

 

Ne bi ja Zeljku zamerao puno, ovaj poraz je do igraca, sa druge strane Real je dobio bez trenera, na ponos i ego Rudija, Caca i Ljulja.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

37 minutes ago, Chaos Is Me said:

I da dodam samo ovo (što važi i za KKP i za KKCZ) - nije više neko ludilo otići na F4 EL. Ranije su ovi teškaši imali 10 puta veći budžet, a sad "samo" dva, tri puta, pri čemu oni preplaćuju neke veterane i "zaslužne građane". Dobra selekcija, dobra fizička priprema, dobar stručni štab i naravno malo sreće i tu si. Primer je Monako, a za malo da bude i KKP.

U Monaku Elie Okobo ima milion eura po sezoni (kaže Edin Avdić), ja mislim da su oni po zbiru plata tu negdje nedaleko od Reala i Barselone, otprilike u ligi sa Milanom i možda Olimpijakosom, a vrlo moguće i ispred Olimpijakosa. EDIT: tu blizu Reala i Barselone su i Efes i možda Fenerbahče, naravno.

21 minutes ago, Nenadd said:

Pa nije se to dzabe tako malo puta desavalo.

Igraca one pokretljivosti (Trifunovic rampa) i one konstitucije je pretesko napasti 1v1, narocito ako ostatak ekipe stoji usko kao sto je Real cesto stajao.

Kad ne pokušaš, onda je još teže.

21 minutes ago, Nenadd said:

Sa druge strane, onaj njegov faul na postavljanju bloka, cetvrti, bi reetko koji sudija svirao.

Da se ne lazemo, u Madridu, tom trenutku, treba imati ozbiljna muda pa svirati takav faul tom igracu.

Mateo je tu dobio i tehnicku, nakon cega je bilo jasno da moze ovog ostaviti u igru, jer ce Tavares peti faul dobiti jedino ako ponovi Jabuseleov slam.

Pokretni blok mu je bio drugi faul, četvrti je bio faul na Papapetruu nakon što je ovaj uhvatio loptu u napadu, to je bilo potpuno čisto i niko iz Reala se za taj faul nije bunio.

Edited by Beonegro
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Chaos Is Me said:

I da dodam samo ovo (što važi i za KKP i za KKCZ) - nije više neko ludilo otići na F4 EL.

Da se vratim na ovo, previđaš da smo mi u ovoj seriji bili u igri u velikoj mjeri zbog realovih povreda i suspenzije Jabusela. Da nije bilo toga, mi bismo moooožda otkinuli jednu utakmicu na ludu šutersku inspiraciju, tako da i dalje jeste ludilo otići na F4. Zapravo, skoro ludilo je već biti u 8, evo ove sezone je Zvezda bila sasvim dobra ekipa i bez Kampacoa, pa na kraju niste bili ni blizu top 8.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ovaj tim Partizana je fantastično selektovan i bitno je samo da ostanu na okupu. Nemaju 15-18 igrača na lageru, ali zato ovo što imaju može da igra raznovrsnu košarku. To sam već napisala pre koji mesec, šta god da bude u ovoj sezoni, mislim da će ovaj tim svoj peak dostići tek u narednoj. Željko je uprkos svemu iškolovao sve trenere i ostale košarkaške stručnjake, pokazavši da moderna košarka može da se igra bez klasičnog plejmejkera, a da ofanzivna mašina može da se napravi i bez dominacije kroz šut za 3 pts. I sve ovo me ne čini manje ogorčenom što ste ipak izgubili seriju; mada bih lakše podnela da ste igrali protiv Makabija, Oly-ja, Monaka. Ovako će ušljivi Rudy i Llull da idu na F4... Stvarno ste bili previše blizu.

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Milos 3.14 said:

Nakon ovog PO EL, a bogami i NBA lige mislim da je pitanje momenta kad će se centri koji umeju da igraju na postu vratiti u modu.  Vaša sinoćnja tekma mi je samo pojačala taj utisak.

Donekle se slažem, ne mislim da će igra na niskom postu u skorije vrijeme postati dominantna, ali ovo da ozbiljne ekipe u 12 ili 15 igrača nemaju bar jednog čovjeka koji u odsustvu drugih opcija može i umije da unese loptu u koš 2-3 puta u rasponu od 7-8 napada, to je ipak aberacija.

6 minutes ago, DameTime said:

ovo što imaju može da igra raznovrsnu košarku

Šta možemo da igramo sem ovog očešljanog i umivenog run and guna, ali suštinski ipak run and guna?

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, DameTime said:

Ovaj tim Partizana je fantastično selektovan i bitno je samo da ostanu na okupu. Nemaju 15-18 igrača na lageru, ali zato ovo što imaju može da igra raznovrsnu košarku. To sam već napisala pre koji mesec, šta god da bude u ovoj sezoni, mislim da će ovaj tim svoj peak dostići tek u narednoj. Željko je uprkos svemu iškolovao sve trenere i ostale košarkaške stručnjake, pokazavši da moderna košarka može da se igra bez klasičnog plejmejkera, a da ofanzivna mašina može da se napravi i bez dominacije kroz šut za 3 pts. I sve ovo me ne čini manje ogorčenom što ste ipak izgubili seriju; mada bih lakše podnela da ste igrali protiv Makabija, Oly-ja, Monaka. Ovako će ušljivi Rudy i Llull da idu na F4... Stvarno ste bili previše blizu.

Bez šuta za 3p ??? Partizan je ove sezone bez šuta za 3??? 😳

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...