Jump to content

Recommended Posts

Posted
21 hours ago, srlepajce said:

Strava i uzas

Montaza, ali ne bi me cudilo da budu u jednom trenutku njih dvojica.

Ipak se radi o 2 od 3 najveca kosarkaska znalca u zemlji.Treci je Andrej, za njega ne verujem da ce pred kamere 😆

Posted (edited)

Ja bih voleo da Plavsic predje na Arenu, ali kao tim. Dakle i cela ova ekipa Milutin Aleksic i onaj sto vodi studio sa njim. Sto se grobara tice tu ne bi trebalo da bude problema. Ako sam dobro razumeo, Srdjan Radovic je vec duze vreme na Areni.

Edit. Voleo bih da predje i Ilija Kovacic. 

Edited by strah od vozova
  • Like 1
Posted

Sad ću malo moj standardni hejt po United grupi i Šolaku pa i ne morate da čitate sve :lol_2:

Malo je lejm reći bilo šta bilo kom novinaru SKa koji bi eventualno prešao na Arenu. Iz više razloga. Prvo, niko ne kaže ništa što ih je gazda prodao Telekomu i bukvalno napravio monopolčinu na sve sportske prenose u Srbiji (vrlo moguće i regionu). Drugo, još je više lejm što su isti ti novinari bili neutralni u periodu dok im gazda bio u krevetu sa državom i nije ušao u ot otvoreni fajt 2016. godine, kada su mu sasekli monopol koji je SBB imao u kablovskoj mreži.

Ja razumem da volimo SK ekipu jer pumpa i sve to ali malo objektivnosti ovde nije na odmet. 

E sad, što se novinara tiče, nije Arena toliko baš loša, ima tu novinara/komentatora posebno za fudbal koji su sasvim ok (znam kad ih čujem al imena pojma nemam :classic_laugh:). Ima arena svoje druge mane, od toga da im utakmice kasne po par minuta zbog reklama ili zbog preklapanja 5025 prenosa koje rade istovremeno. Nisam siguran kako će izgledati najave utakmica. Ovaj studio EL što je SK radio je bio baš baš dobar. Ne verujem da će to moći. Onda, ajde sada je sezona pri kraju međutim, šta će na jesen kada recimo dođe duplo EL kolo, poklopi se sa LŠ i LE. Pa recimo imamo dva kluba u oba takmičenja pa dva kluba u EL pa uz sve to treba i EK uglaviti negde. Bukvalno će dodati još 10ak Arena ili će se cela televizija svesti samo na prenose bez ikakve pre i post game analize. Što možda i nije toliko loše ako će skloniti polupane budale od Anđusa, Đurovića, Jakoviljevića i ostalih. 

Kako god, jako bih voleo da vidim makar neke SK komentatore na Areni. Ne bi me čudilo da Ilija ode, Viško možda, Darko što da ne. Juče se Andrijašević oprostio tokom prenosa neke bundes tekme. 

Bilo je lepo gledati SK ovih 20ak godina, odrasli smo svi uz te prenose ali da se tu zaustavimo i ne romantizujemo preterano jedan od milion poslovnih poduhvata vlasnika (gde je, gle ironije, milion i prvi projekat ugasio tih 20 godina).

Ja ću SK svakako pamtiti po tenisu najviše, onda basket pa fudbal. Tim redosledom im je imho i bio kvalitet novinara. 

• Like 5
Posted

Ja nemam nikakvu posebnu emociju prema SK niti prema bilo kom komentatoru odatle, osim možda Viškovića koji je ipak institucija kad je tenis u pitanju iako taj sport odavno ne pratim kao do momenta kad je Novak i definitivno smenio Nadala na tronu i uspostavio dominaciju. Osim toga, on je vrlo dobro prenosio i fudbal svojevremeno a i o ovako je blag čovek prijatnog glasa, ali i neko ko se nije libio da iskaže svoj stav u mnogim situacijama.

Jedini razlog nekog pozitivnog sentimenta ka SK je zbog toga što je preko puta sns mezimče nabudženo našim parama i kontra svih pravila o zaštiti konkurencije. Ima Arena neke dobre komentatore i, na kraju krajeva, najmanji problem Arene su komentatori bili bolji ili lošiji, problem je uređivačka politika koja je bliža Svinjformeru nego sportskom mediju. Što se tiče tih emisija pred sam sportski događaj, to nikad ne gledam niti me zanima i stvarno ne kapiram ljude koji gledaju Vladu Đurovića i slične, a kamoli Jakovljevića, Anusa i tu ekipu sa dna kace. 

• Like 17
Posted
25 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ja nemam nikakvu posebnu emociju prema SK niti prema bilo kom komentatoru odatle, osim možda Viškovića koji je ipak institucija kad je tenis u pitanju iako taj sport odavno ne pratim kao do momenta kad je Novak i definitivno smenio Nadala na tronu i uspostavio dominaciju. Osim toga, on je vrlo dobro prenosio i fudbal svojevremeno a i o ovako je blag čovek prijatnog glasa, ali i neko ko se nije libio da iskaže svoj stav u mnogim situacijama.

Viškovića je milina slušati, a rekao bih i da je najbolji naš fudbalski komentator, kada uračunamo pomenuti glas, znanje, osećaj za momenat i anegdote i slično.

Inače na TikToku ima neki kanal Burazzers gde svake nedelje Višković izbacuje po jednu priču pod naslovom "Kada je fudbal bio lepši" ili tako nešto. 5-10 minuta priče, sa sve snimcima i slikama uglavnom iz 90-ih i početkom 2000-ih ali i ranije prošlosti. Odlično to freeflow-uje a priče su svaka jako interesantna. Poslednja je o legendarnom Totu Skilaćiju.

47 minutes ago, NMX said:

Drugo, još je više lejm što su isti ti novinari bili neutralni u periodu dok im gazda bio u krevetu sa državom i nije ušao u ot otvoreni fajt 2016. godine, kada su mu sasekli monopol koji je SBB imao u kablovskoj mreži.

Ja razumem da volimo SK ekipu jer pumpa i sve to ali malo objektivnosti ovde nije na odmet. 

Ovo nije baš na mestu, pošto može da se kaže za svakog čoveka koji nije javno pumpao, a vrlo dobro znamo da ih pre npr. 2016 sem uticajnih tviteraša i anonimnih forumaša maltene i nije bilo.

Ljudi su sportski komentatori/novinari, nisu pumpali ni 2022. npr. kada je uveliko SBB bio predmet raznih prljavih radnji od strane Telekoma i države, nisu ni kada je država pljasnula 600 meleona i preuzela PL, pa da se kaže da su tek kada je došlo na njihova vrata. Trenutak kada su počeli da pumpaju se podudara sa trenutkom kada je cela država počela da pumpa i to je ipak sve prirodno ispalo.

• Like 5
Posted
3 minutes ago, kendrick duckworth said:

Ljudi su sportski komentatori/novinari, nisu pumpali ni 2022. npr. kada je uveliko SBB bio predmet raznih prljavih radnji od strane Telekoma i države, nisu ni kada je država pljasnula 600 meleona i preuzela PL, pa da se kaže da su tek kada je došlo na njihova vrata. Trenutak kada su počeli da pumpaju se podudara sa trenutkom kada je cela država počela da pumpa i to je ipak sve prirodno ispalo.

Ne kažem da pumpaju jer im je đavo zakucao na vrata, pumpaju kad i svi mi. 

Ono što kažem je da im je gazda bio in love sa državom mnogo nakon dolaska bagre na vlast i da su tada bili na liniji sa gazdom pa su vremenom, što se podudara sa gazdinm razlazom sa državom, postali slobodni da opljunu vlast. Ne pričam konkretno o ovom pumpanj sada. 

Za Viška si btw u pravu, on i za fudbal ima odličan glas plus poznavanje plus nije navijač komentator nego baš profi. 

Nisam siguran kako će se sve završiti sa njima, nisu oni neki matorci pred penziju pa da čekaju, nego maltene u prajmu i sumnjam da će se zadovoljiti sa rendom podkastima i portalima. 

Posted
Just now, Barkley#34 said:

Šta znači "bili su na liniji sa gazdom"?

Nisu svađali sa vlašću i javno iznosili svoje, krajnje ispravne, stavove, dokle god je glazda bio ok sa državom. I nisu kukali na svoj monopolistički položaj u distribuciji sportskog sadržaja, sve dok monopol nije prešao na stranu huljine arene.

I cela ta transakcija koja se sada desila i neki, meni neverovatan, očaj koji primećujem kod ljudi, izdao ih Šolak ili šta već... Dosta naivno što ljudi veruju će u borbi protiv vlasti desna ruka da im bude obična firma koja ima svoj komercijalni interes. 

• Like 3
Posted

Postoji jasna razlika u funkcionisanju društva i države u periodu do 2016. i nakon toga, nezavisno od njihovog posla. Dalje, mi ne znamo kako bi oni reagovali da je gazda nastavio da se druži sa vođom uz možda davanje nekog dela kolača Areni a da se u društvu sve kretalo ovako kako jeste. U svakom slučaju, retko cepidlačim kada su u pitanju javni glasovi koji se suprotstavljaju ovom zlu.

A što se tiče ljutnje dela javnosti na Šolaka, to je uobičajena naša reakcija kada neko ne uradi umesto nas ono što bismo želeli da bude urađeno. Mada, ruku na srce, firme i jesu često deo borbe protiv ovakvih režima, upravo zato što im se sputava poslovni interes, ali to je neka druga priča.

Posted
1 hour ago, kendrick duckworth said:

Viškovića je milina slušati, a rekao bih i da je najbolji naš fudbalski komentator, kada uračunamo pomenuti glas, znanje, osećaj za momenat i anegdote i slično.

Inače na TikToku ima neki kanal Burazzers gde svake nedelje Višković izbacuje po jednu priču pod naslovom "Kada je fudbal bio lepši" ili tako nešto. 5-10 minuta priče, sa sve snimcima i slikama uglavnom iz 90-ih i početkom 2000-ih ali i ranije prošlosti. Odlično to freeflow-uje a priče su svaka jako interesantna. Poslednja je o legendarnom Totu Skilaćiju.

Ovo nije baš na mestu, pošto može da se kaže za svakog čoveka koji nije javno pumpao, a vrlo dobro znamo da ih pre npr. 2016 sem uticajnih tviteraša i anonimnih forumaša maltene i nije bilo.

Imao je Viško i tada mali monolog tokom poslednjeg kola PL 

• Like 2
Posted
1 hour ago, NMX said:

Nisu svađali sa vlašću i javno iznosili svoje, krajnje ispravne, stavove, dokle god je glazda bio ok sa državom. I nisu kukali na svoj monopolistički položaj u distribuciji sportskog sadržaja, sve dok monopol nije prešao na stranu huljine arene.

I cela ta transakcija koja se sada desila i neki, meni neverovatan, očaj koji primećujem kod ljudi, izdao ih Šolak ili šta već... Dosta naivno što ljudi veruju će u borbi protiv vlasti desna ruka da im bude obična firma koja ima svoj komercijalni interes. 

Kakav monopolistički položaj, kada smo još pre 13, 14 godina svi mi koji smo na SBB-u morali da jurimo linkove po netu za utakmice u domaćoj ligi u fudbalu i košarci, utakmice Lige šampiona, pa na Areni bile i španska i italijanska liga itd. 

• Like 1
Posted

Arena je postala konkurentna kada je postala Telekomovo cedo inace bi sve izgubili u toku ugovora ili kad im je isteklo. Nisu tek tako mogli da zadrze fudbal i to su samo na sest godina prepustili Spance SKu + su davali prednost manjim sportovima u tih prvih nekoliko godina. Ne treba da se zaboravi kako su SK oteli ABA ligu pre 10 godine i da je to bila prekretnica za sve dalje kupovine.

Arena da je ostala bez LS i LE, onda bi mogli da pricamo o jasnom favorizovanju SK.

• Like 1
Posted (edited)

Najjače je ovo romantizovanje Darka Plavšića koje su najpre započeli sa SK-a sa onim blamantnim performansima nakon Manile i dočekivanje Plavšića kao da je on nešto tu osvojio, prvo ko malo bolje pamti seća se kako je prenosio reprezentaciju malo pre toga i za vreme evropskog i njegovo trejdmark širenje defetizma a onda kada je krenula dobra igra i rezultati u manili zajahao je na tome i počeo da probija granice krindža što bi rekla omladina. 

Sada se najviše objavljuju neki momenti koji bi realno bili dragi svima bez obzira na to ko je tada bio komentator a preskače se npr. njegovo nepodnošljivo prenošenje što bi rekao aca petrović na bazi.. kada utakmice nisu od rezultatskog značaja ili kada su timovi za koje navija u lošoj formi pa dodatno čini utakmicu negledljivom.

Da ne pričamo o neobjektivnom targetiranju igrača što kroz neke kolumne što kroz same prenose, kada nisu po nekom njegovom ličnom ukusu ili dvostrukim aršinima kada su mete kritika najčešće strani igrači dok preskače domaće igrače sa kojima valja biti dobar™.

Edited by Bobby Shurda
  • Like 11
  • Thanks 3
Posted
11 minutes ago, Bobby Shurda said:

Da ne pričamo o neobjektivnom targetiranju igrača što kroz neke kolumne što kroz same prenose, kada nisu po nekom njegovom ličnom ukusu ili dvostrukim aršinima kada su mete kritika najčešće strani igrači dok preskače domaće igrače sa kojima valja biti dobar™.

"Brauun... Ono njegovo... Užasan košarkaš".

Nemam baš nikakvu emociju prema SK, nisam odrastao uz njih, mator sam, sećam se kad sam ostao bez PL jer je otišla na neki SK. Pogotovo nemam emocije prema SBB, bio sam njihov korisnik 15 godina i svih 15 godina su bili užasni, plus su prekršili sve antimonopolske zakone ukrupnjavanjem i kupovanjem manjih operatera, a onda kad je žvaki rešio da Telekom bude monopolista, onda su se setili vladavine prava i ostalog.

Prosto, nema tu mesta za bilo kakvu glorifikaciju, potrefilo se da sada na SK govore šta svako normalan misli, jer za kamarilu na vlasti su sada ili samo ljudi bez obraza koji imaju interes ili zaista neobavešteni, a to je ipak manjina.

Posted
27 minutes ago, Bobby Shurda said:

Najjače je ovo romantizovanje Darka Plavšića koje su najpre započeli sa SK-a sa onim blamantnim performansima nakon Manile i dočekivanje Plavšića kao da je on nešto tu osvojio, prvo ko malo bolje pamti seća se kako je prenosio reprezentaciju malo pre toga i za vreme evropskog i njegovo trejdmark širenje defetizma a onda kada je krenula dobra igra i rezultati u manili zajahao je na tome i počeo da probija granice krindža što bi rekla omladina. 

Sta smo uradili prije tog SP? Blamirali se po takmicenjima sa ozb timovima.

Cak i kad smo trebali uzeti zlato '17, mi smo uzeli srebro.

Sada se najviše objavljuju neki momenti koji bi realno bili dragi svima bez obzira na to ko je tada bio komentator a preskače se npr. njegovo nepodnošljivo prenošenje što bi rekao aca petrović na bazi.. kada utakmice nisu od rezultatskog značaja ili kada su timovi za koje navija u lošoj formi pa dodatno čini utakmicu negledljivom.

Ono zamisli polufinale SP protiv jednog od favorita i navija, daje legendarni komentar.

A da na neke utakmice bez rezultatskog znacaja treba kao onaj sa Arene?

Kakvaaaaa...... intervencija..... De Lihtaaaaaa..... u stilu Nemanje Vidicaaaaa a ono 20 i neko kolo PL. 

Ovo je Srbija, mi nemamo 100+ kvalitetnih domacih igraca. Sta je lose ostati dobar sa domacim igracima koji ostaju tu? 

I za kraj, Plavsic je godinama sve bolji i bolji. Ljudi grijese, uce na greskama ali to izgleda bezgresni kao ti ne prastaju

• Like 1
Posted

Plavšić je vala preterivao sa Braunom dok je bio u Zvezdi. U tandemu sa Kuzmanovićem bili su iritantni u vezi Brauna, čak i onda kad je odigrao dobro morali su i tada da ga omalovažavaju. 

• Like 6
Posted
4 minutes ago, Volter said:

Plavšić je vala preterivao sa Braunom dok je bio u Zvezdi. U tandemu sa Kuzmanovićem bili su iritantni u vezi Brauna, čak i onda kad je odigrao dobro morali su i tada da ga omalovažavaju. 

Brown je igrao 19/20 u Zvezdi. Sada je 2025

• Like 1
Posted

E, da, da naglasim, nemam ništa protiv Plavšića. Štaviše, kod nas mi retko koji komentator smeta, jer meni je ideal "samo da ne smeta". A smeta mi samo jedan, ali ga ovde svi vole, tako da je to do mene.

Posted

1 minute ago, Miki28 Teoljub said:

Brown je igrao 19/20 u Zvezdi. Sada je 2025

Stvarno, nisam znao. :classic_biggrin: To ništa ne menja, ni tada nije bio početnik niti klinac, odrastao čovek i morao je imati komentatorski kodeks. 

Posted
1 minute ago, Volter said:

Stvarno, nisam znao. :classic_biggrin: To ništa ne menja, ni tada nije bio početnik niti klinac, odrastao čovek i morao je imati komentatorski kodeks. 

Naravno da mijenja. Covjek je od krvi i mesa.

Odje su ga neki razapeli, vrijedjali najstrasnije, da je zadrigla svinja, podguzna muva i sta vec bjese. Bas sramotno

Posted

Ne znam..meni nije isto kada na tržištu monopolski položaj ima privatna kompanija (gde su bili i šta su radili nadležni nadzorni organi da to spreče i/ili sankcionišu) i kada monopol uzima državno mezimče koje pri tome satire privatnu kompaniju.

Mislim, jasno je da smatram da se protiv monopola država mora (iz)boriti, ali u slučaju kada je ona monopolista to se ni u teoriji neće dogoditi. Otuda mi je ovo mnogo neprihvatljivije (ponavljam da ni monopol SBB nije bio prihvatljiv)

• Like 1
Posted (edited)
5 minutes ago, Miki28 Teoljub said:

Naravno da mijenja. Covjek je od krvi i mesa.

Odje su ga neki razapeli, vrijedjali najstrasnije, da je zadrigla svinja, podguzna muva i sta vec bjese. Bas sramotno

Ma okej Miki, ja svojim stavom ne želim nikome ništa da namećem, niti onima koji drugačije misle bilo šta prigovaram u vezi Plavšića. Nisam ga nikad kitio uvredama i što se mene tiče nemam ništa protiv i da nastavi da komentariše Zvezdu. Moj mu je samo savet da izbegava duele. Prošle godine je napisao kritički tekst u vezi Zvezde, uglavnom je sve bila istina. Dolazi Čović u emisiji i on ko preplašeni đačić, zbunio se i nije vala ni uspeo odbraniti kako valja svoj stav.

Edited by Volter
Posted (edited)
3 minutes ago, Volter said:

Ma okej Miki, ja svojim stavom ne želim nikome ništa da namećem, niti onima koji drugačije misle bilo šta prigovaram u vezi Plavšića. Nisam ga nikad kitio uvredama i što se mene tiče nemam ništa protiv i da nastavi da komentariše Zvezdu. Moj mu je samo savet da izbegava duele. Prošle godine je napisao kritički tekst u vezi Zvezde, uglavnom je sve bila istina. Dolazi Čović u emisiji i on ko preplašeni đačić, zbunio se i nije vala ni uspeo odbraniti kakao valja svoj stav.

I? Ti nisi svjestan ko je Covic? Covjek 50+ godina zivi u najvecem blatu. Covjek bez imalo obraza, srama. Beskrupolozan covjek, sujetan. Jadan.

Ti bi kao nesto napao Covica i rekao mu u sred uzivo emisije sve u lice a da ne znas sta je prethodilo tom ukljucenju?

I da, Covic ce lagano opstati i posle nepomenika jer je to ameba.

Edited by Miki28 Teoljub
typo