BattleBender Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago (edited) Za pocetak, ja ne znam odakle ljudima da Edin navija za Partizan. Ako sam nesto propustio uputite me, u smislu da se izjasnio. Ta kako vidi neke stvari, to je njegova stvar. Ni ja tokom ove sezone nisam mnogo verovao u ovaj tim, ni na pocetku, pa cak ni tokom sezone i u raznim fazamaa iste. Do povratka Bolomboja sam uvek ostavljao mogucnosti da mozemo da puknemo kao balon. Ono sto se secam, odavna, je da je cak bio malo priklonjen Zvezdi (to je bio period kada je DV bio na klupi KKP-a). Ja bih pre rekao da je Edin, na neki svoj nacin slican Vladi Novakovicu za fudbala. Zilion informacija, velika zainteresovanost za trivia-e, podatke itd, ali na kraju dana vole da idu protiv recency bias-a i hajpa. Tu je Vlada sampion, nekad do nivoa absurda, ali i Edin ima taj trait...Obojica razumeju sportove koje prate, ali ne toliko mnogo koliko im se ucitava i koliko su generalno (istrazivacki) posveceni tim sportovima. Edin je barem klasa ispod Radojevica i Plavsica. Njih dvojica, pogotovo Plavsic, najbolje osecaju kontekst desavanja i same utakmice. Pogotovo bih to rekao za Plavsica, sto je meni i dominantan razlog sto ja njega gotivim kao komentatora. Veliko razumevanje konteksta, a pritom se vidi da ne gleda da siluje slusaoce pametovanjem tokom komentarisanja. Kad ga slusas po podcast-ovima vidis da moze mnogo vise da se pravi pametan dok komentarise. Niko ni izbliza ne detektuje kljucne faktore i taj vise puta pomenuti kontekst, kad se komentarise nesto kao Plavsic. Da se vratim na Edina, preznacajan kosarkaski entuzijast. Mozda nije to kao sto je bilo pre 15-20 godina, ali boze moj... Svima nama se to desava sa pasijama. Slusao sam ga u XO dosta puta. Ima tu i tamo momente bumerskog ponasanja, pogotovo kad komentarise novotarije, ali boze moj, i ja sam takav u nekoj meri. Zalosno je sto je bilo neizbezno da ce neka od navijackih strana napadati. Sta god da uradi. To su nasa posla... Edited 11 hours ago by BattleBender 3
McLeod Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago (edited) Plavsic ne zna o kosarci mozda vise i od mene, a kamoli od Edina. I Korac je mnogima bio legendaran komentator zbog nacina komentarisanja, to veze nema sa znanjem o sportu koji prenosi. Edited 11 hours ago by McLeod 1
BattleBender Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago (edited) 4 minutes ago, McLeod said: Plavsic ne zna o kosarci mozda vise i od mene, a kamoli od Edina. I Korac je mnogima bio legendaran komentator zbog nacina komentarisanja, to veze nema sa znanjem o sportu koji prenosi. Od tvoje ideje tvog znanja (pa verovatno o blio cemu) niko ne zna vise. Plavsic mnogo zna i razume kosarku. Meni se i svidja sto njemu nije cilj da tokom komentarisanja to bude glavna tema. Edited 11 hours ago by BattleBender 1
JPM Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 12 minutes ago, BattleBender said: Za pocetak, ja ne znam odakle ljudima da Edin navija za Partizan. Ako sam nesto propustio uputite me, u smislu da se izjasnio. Išla je priča da je Kole Zvezdaš a Edin Partizanovac. Za Edina ne znam, za Koleta znam, lično sam ga pitao na aerodromu prošlog leta. Ali to u principu nema nikakve veze. Jasno je zašto je Edin otpisan.
rodriguez Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Ni ja ne volim nešto Plavšića u poslednje vreme, mada se dosta stabilizovao kako je ponovo krenula uzlazna putanja KKCZ. Navijač 1/1 ali za razliku od Edina koji bi umro da ne bude stručnjak koji mora da zaseni prostotu, on ume da isprati ambijent i atmosferu igre, pa i da zaćuti kada ima priliku za to. Meni lično Edin nije za komentatora, prosto mu je osećaj za dinamiku prenosa skroman, kada da govori, kada da ćuti, kada i kako da dozvoli gledaocu da dođe do zaključka. Komentator za eksperte, svakako ne za mene koga smara da mu usred neke napete situacije na terenu nego sipa informacije o ajversonu ili španskom pikenrolu. Po meni, to je posao stručnog saradnika koji može da sedi u studiju pored komentatora a ne glavnog komentatora. Mene on, nadam se samo zbog naglaska a bojim se da nije samo zbog toga, podseća na velikane TV prenosa iz sarajevskog studija kada se po nacionalnom ključu dobijalo mesto u studiju kao što su Sead Hadzijahic ili Zoran Popovski koji su jednako slično patili od netalenta za praćenje prenosa kojim su onoliko raspolagali jedan Božo Sušec pa čak i Milorad Đurković. Barem ih ja tako pamtim, ne tvrdim da sam u pravu. Naravno, bez ikakve sumnje, najbolja opcija u odnosu na ove nove generacije je EL TV i njihovi komentari. Oni čak imaju i ženu koja prenosi, što mislim da je miljama daleko od nas mada sam siguran da bi već sada jedna obrazovana mlada žena koja radi na sebi, da ne pominjem imena, svi ih vidimo, svakako mogla da bude zanimljiv izbor.
McLeod Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 17 minutes ago, BattleBender said: Plavsic mnogo zna i razume kosarku. Meni se i svidja sto njemu nije cilj da tokom komentarisanja to bude glavna tema. Plavsic je u nekim segmentima bolji komentator od Edina, ako ti pase navijacko pracenje sporta, jer ima bolji osecaj kada da prica (ne nuzno i sta da kaze), a kada da cuti, kada se prenosi utakmica koja se gleda pod odredjenim nabojem. Ali da zna vise o kosarci od Edina - ne zna. Nisu uporedivi uopste. Mooooozda zna vise od Sarenca, i to danas, kad ovog zabole dupe da se dalje unapredjuje i to je stanje poslednjih 20 godina.
Miki28 Lakers in 5 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago @rodriguez spanski pikenrol je TM Radojevica. 2 1
Luchifer89 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Edin se dugo nije izvašnjavao oko večitih. Uvek je govorio da navija za Bosnu, jer je tamo trenirao i jedno vreme "neslavno" igrao. Ranije je pričao da je voleo da gleda CZV dok je Uvalin bio trener. Kako je došao Željko u kkP, sve je postalo mnogo jasnije. Mislim da se nedvosmisleno može reći da je Edin navijao za Željkov Partizan. Moguće čak da je imao i neku ulogu oko skautinga - čini mi se da je to provučeno u nekom podcastu
rodriguez Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 3 minutes ago, Miki28 Lakers in 5 said: @rodriguez spanski pikenrol je TM Radojevica. ma naveo sam to više simbolički, kao meni nepotrebno znanje ako se na njemu baš insistira u toku prenosa
pendulum Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Tragično je što se primilo to ponašanje kod nas da treba da ćutiš, "dobro je, imaš posao, ne diži glas", "ćuti tu i sedi di si, ni za di si nisi", "ne talasaj"... Autocenzura nam ulazi u genetski kod. Normalizuje se. Radiš u ministarstvu ili bilo kakvoj državnoj upravi i JP? Zašto pričaš protiv vlasti. Oni ti dali posao. Radiš u školi? Ej, pa Vučić te zaposlio, kako te nije sramota. Lekar si u bolnici? Ej pa ova vlast ti renovirala bolnice, kako smeš tako da laješ? To je toliko uzelo maha da se raširilo i po privatnim firmama. Ajde što vlasnici ne smeju da pisnu nešto protiv vlasti da ne bi izgubili poslove i navukli sebi inspekcije nego to sugerišu često i zaposlenima. Potpuno nenormalno da ti se oduzima ustavom zagarantovano pravo na slobodu mišljenja i izražavanja ili da ga sam sebi suspenduješ. Na temu Edina i navijanja - jedino oko čega se on izjasnio je da navija za KK Bosna. Nikad nije rekao da navija za Partizan. Rekao bih samo da je izuzetni poštovalac Željka Obradović i nekih legendarnih košarkaša koji su igrali u Partizanu pa se odatle izvlači ta njegova naklonost ka crno-beloj strani. Ali to je slučaj sa mnogima koji su odrasli na JU košarci sa prostora bivše Juge. Znao sam neke nezagrižene ljubitelje košarke, koji su izjavljivali da u fudbalu navijaju za FKCZ, a u košarci za KKP, koliko god to danas bilo nezamislivo. Prosto u dugom periodu KKP je bio sinonim za košarku na ovim prostorima i nije nenormalna određena simpatija koju imaju ljudi iz Edinove generacije i stariji što opet ne znači da je on neki deklarisani navijač Partizana i da ima emociju kao mi. 5
McLeod Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 4 minutes ago, pendulum said: Znao sam neke nezagrižene ljubitelje košarke, koji su izjavljivali da u fudbalu navijaju za FKCZ, a u košarci za KKP, koliko god to danas bilo nezamislivo. Prosto u dugom periodu KKP je bio sinonim za košarku na ovim prostorima i nije nenormalna određena simpatija koju imaju ljudi iz Edinove generacije i stariji što opet ne znači da je on neki deklarisani navijač Partizana i da ima emociju kao mi. Moj pokojni otac na primer, koji mi je i preneo ljubav prema sportu van navijackih prepucavanja, kosarka mu je bila apsolutni broj jedan i "navijao" je za KKP i FKCZ zajedno, jer je pocetak devedesetih doneo evropske uspehe tim klubovima. U "domacici" nije navijao ni za koga da osvaja titule, vec je gledao sporta radi, a aktivno je podrzavao neke male klubove iz Kragujevca. 1
Perkos2 Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 31 minutes ago, BattleBender said: Od tvoje ideje tvog znanja (pa verovatno o blio cemu) niko ne zna vise. Plavsic mnogo zna i razume kosarku. Meni se i svidja sto njemu nije cilj da tokom komentarisanja to bude glavna tema. jel znanje košarke da vrišti na svaki pokret Filipa Čovića a s'druge strane proziva Lorenca brauna za svaku greškui
JPM Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 1 minute ago, Perkos2 said: jel znanje košarke da vrišti na svaki pokret Filipa Čovića a s'druge strane proziva Lorenca brauna za svaku greškui Nije, tako se zarađuje lebac.
Chaos Is Me Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Plavšić ne zna puno o košarci, posebno ne o taktičkim detaljima, akcijama i slično, međutim ima odličan common sense i zna da se snađe sa onim što ima na raspolaganju. Edin sigurno zna mnogo više košarke od njega iako ni on nije neki "taktičar". Pričao sam već 100 puta oko Edina, meni je on najbolji jer je prava mera svega, nekakav mejnstrim komentator koji najbolje gađa većinu konzumenata. Takođe, za razliku od Plavšića, nikad nije komentarisao bez entuzijazma i na bazi kurca, kakva god da je utakmica. 3
rodriguez Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago (edited) @JPM ali ga ni to nije iskupilo greha pa je morao na raport kod dr.čovića Edited 10 hours ago by rodriguez
Markoss Posted 1 minute ago Posted 1 minute ago Jbg, bio na caci televiziji, jeo caci lebac, tako i prosao. Nisam Edinov fan, zao mi je kad god neko ostane bez posla, ali jbg surovao je sa njima. Kad si u takvom drustvu, moras da se ponasas po odredjenoj matrici i to je to.
Recommended Posts