Jump to content

RG 2022 - da li se stara garda jos uvek drzi ili nove snage neumoljivo nadiru?


wwww

Recommended Posts

23 minutes ago, McLeod said:

Upravo sam shvatio jos nesto. Kad pobedi Ruda, Cilic ce imati finale na sva cetiri slema.

 

Stvarno gasi tenis.

 

Udje Cilic u finale i samo su ga Nadal i Fed sprecili da osvoji sva 4 🤯:classic_biggrin:

  • Ha-ha 3
Link to comment
Share on other sites

Ja ne mogu prežaliti Sinnerov otvoreni put do polufinala. Nikad bolji žrijeb neće dobiti. Uz dužno poštovanje prema Čiliću i Rubljovu, oni na šljaci apsolutno ne mogu parirati i pored toga što to nije njegova omiljena podloga. Ruud je već druga priča.

Potpuno su ga zaustavili fizički problemi. Poslije Australije covid i tu je propustio turnire u dvorani gdje je najjači. Taman se vratio u Indian Velsu i opet neka bolest. U Majamiju žuljevi. Isti problem u Monte Karlu. Zatim slijedi Madrid gdje su problemi malo ozbiljniji (prepone) a nakon toga u Rimu problemi sa kukom. Seriju problema začinio je na Roland Garrosu povredom koljena. Teško je ocijeniti što je tu problem budući da povrede ne djeluju povezano. Generalno se pretpostavlja da je potrebno postepeno povećanje mišićne mase, ali slušao sam neke italijanske novinare i izgleda da to još nije izvodljivo. Naime, prošle godine je porastao oko 3 cm (zaboravite zvanične podatke jer se nije mjerio, a i očigledno je). Postoji vjerovatnoća da će rasti i dalje što predstavlja problem kod povećanja mišićne mase. Tu, naravno, nijesam stručan već samo prenosim ono što sam čuo.

Link to comment
Share on other sites

Ni meni se ne svidja uopste. Jedino sto ne gundja na engleskom pa ga ne razumeju, mislim da uopste nije daleko od Kirjosa u tom aspektu. Ili Ostapenko. Bas daje Ostapenko vibes.

 

Tokom meca je izrazito negativan, i to ne samo kad gubi.

 

Kad protivnik pogodi neki dobar udarac, skoro uvek ima neki ironican podrugljiv smesak u fazonu al te sere a kad on pogadja ono sto i nema nameru da odigra, neke frljoke mu ulaze kad se brani, to je sve normalno.

 

U vezi ovih lopti koje su blizu (i ne tako blizu), proverava i sa svojim timom, maltene posle svakog auta, cak i ociglednih, jos se i ljuti kad oni ne kapiraju sta oce, jer je aut bukvalno 30 cm+, samo bi da se svadja.

 

Ne znam, bas se retko desava da mi je neki mladi teniser tako bas izrazito antipatican. A ni Rud mi nije simpatican uopste, pa je tim utisak jos jaci.

 

Cisto da objasnim, Rud je uvek korektan na terenu i suzdrzan, nije mi simpatican zbog izrazito dosadnog tenisa koji igra i jer je lakmus papir slabe ere tenisa. Kada god se takav igrac ustali u top 10 znas da je kvalitet tenisa krs.

Edited by McLeod
Link to comment
Share on other sites

zatvoren krov - cula sam pre neki dan analizu: prednost Nadal (kao d aje i inace nema) jer lopte Zvereva nece biti toliko ubojite kao sto bi bile da je krov otvoren, a suncan i suv dan.

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...