Jump to content

RG 2022 - da li se stara garda jos uvek drzi ili nove snage neumoljivo nadiru?


wwww

Recommended Posts

9 hours ago, Kosjan Willavić said:

Olga je lepa kao andjeo, samo deluje bas uobrazeno i razmazeno ( a i koliko se cuje iz nekih abrova) .

 

Kad je bila kod Viska i Govedarice, to se bas videlo, a i slabo trpi kritiku, odmah se naljuti, iako je to bila konstruktivna kritika i iz najbolje namere.

Link to comment
Share on other sites

ona je cinimi se nesto malo pokusala da radi sa sadasnjim iginim i bivsim aginim trenerom pa je to nesto puklo kad je ona (po njegovim recima) htela da bude cesto u usa a da oni nesto on line rade pa je otkacio.

a mlada je uzela titulu pa jos dete vrhunskog sportiste, pisanja da je nevidjeni talenat pa jos nba wags-ica :lol_2:, sve su to za ove mladje generacije uslovi da se uobraze i budu razmazeni ....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ajde da bacim komentar pred danasnji zreb.

Samo dvojica tenisera imaju realne sanse da Novaka zaustave na putu do treceg Kupa musketara. Bilo ko drugi da to uradi,bila bi velika senzacija. Obojica su Spanci, obojica veoma opasni na sljaci,ali sa razlicitim momentumima. I bas u zavisnosti od tih detalja nije svejedno kada bi Novak mogao da se sastane sa njima.

Prvi je,naravno,Rafael Nadal.
Trinaestostruki pariski sampion je najveci favorit ili bi to bio,da nije jedne cinjenice. Opet ima probleme sa povredom. Ja sam oko toga rezervisan jer mislim da nije ni zeleo da "zapinje" na prethodnim nastupima,ali ostaje fakat da mu nedostaje meceva na sljaci. Nedostatak meceva se video i u Madridu i u Rimu. Zbog toga sigurno nece poceti turnir u top formi. Zato je za Novaka najbolje da sto pre ukrsti rekete sa njim,a to je najranije moguce u cetvrtfinalu. Ako Nadal dodje do finala bice veoma opasan jer ce se kroz prethodnih sest pobeda uvesti u dobru formu.
Naravno,to ne znaci da je on za Djokovica nepobediv u mecevima za pehare,ali je cinjenica da ga niko nikada nije savladao u odlucujucoj partiji,a sam Nole je gubio tri puta finala na Satrijeu. Oba puta je Nadala savladao u ranijim fazama turnira: u cetvrtfinalu 2015 i u polufinalu prosle godine.

Drugi veliki rival je Karlos Alkaras.
Nova velika zvezda belog sporta je,kao katapultom,lansiran u tenisko sazvezdje proteklih par meseci. Od prethodna tri Mastersa koje je igrao,osvojio je dva: Majami i Madrid. Trijumf u glavnom gradu Spanije izazvao je pravu eksploziju komplimenata na njegov racun. Alkaras je jedini teniser u istoriji koji je na sljaci u dva uzastopna meca savladao i Nadala i Djokovica. I zato su ocekivanja od njega na Francuskom openu eksplodirala. Naravno,zaboravlja se da ni Rafa ni Nole nisu bili u top formi iz istog razloga - nedostatka meceva.
Bilo kako bilo,ucenik Huana Karlosa Ferera,bice prvi put favorit za neku od najvecih titula. Bas taj status bice za njega potpuno novo iskustvo i zamka u koju ce se mozda uhvatiti. Jer pritisak koji ce rasti kako turnir bude odmicao,bice iskusenje sa kakvim se Alkaras nikada nije susreo,a mozda niko u istoriji tenisa.

Bilo je i mladjih osvajaca Gren slemova - Beker i Ceng su imali po 17 godina kada su osvojili Vimbldon i Rolan Garos - ali oni nisu na te turnire dosli kao favoriti, niti su to i u jednom trenutku bili. Cak ni Nadal,kada je igrao prvi put u Parizu sa 18 godina, nije dosao sa tolikom pompom.

Zato je za Novaka bolje da sa Alkarasom igra sto kasnije,najbolje u finalu,ako mladi Spanac dodje dotle. Jer pritisak na njega ce rasti sa svakom pobedom,a u mecu za titulu ce biti najveci.

Tesko je zamisliti da ce ovogodisnji sampion Rolan Garosa biti iko izvan trougla Djokovic - Nadal - Alkaras,ali ako se dogodi neka serija iznenadjenja,iz prikrajka vrebaju Cicipas i Zverev,a na sljaci ne treba zaboraviti ni Kaspera Ruda ili jos jednog Spanca - Davidovic Fokinu.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ne znam, po meni je Alkaraz u najboljem slucaju treci favorit. Jasno je da su prva 2 Nadal i Djokovic - najiskusniji su, i jednostavno i dalje dokazano najbolji.

 

Alkarazu nikako ne pomaze hajp oko njega. Cak iako se malo stisao, cim pobedi 2-3 meca opet ce na max. Posebno jer ce Nadal da ćopa (i cisti sve 3-0), a Djokovic standardno da udje sporije u turnir (i cisti sve 3-0).

 

Slazem se da je najbolje igrati sa Alkarazom sto kasnije jer je jos klinac i sve ovo prosto mora da utice na njega psihicki. Sto se tice Nadala, svejedno kad igraju. Uostalom, cisto da pokrijemo tih 2% sanse, mozda Nadal i Alkaraz budu u drugom delu zreba pa bude igrao samo protiv jednog. U tom slucaju prizeljkujem Nadala, jer mu je ipak on najveci rival i uvek je lepo gledati jos jedan istorijski mec.

 

Edit: voleo bih da se dodje do meca Alkaraz - Cicipas, cisto da vidimo kako ce to da izgleda

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Djokovic je favorit samo zbog imena, a isto bih rekao i za Nadala da mu verujem da je povredjen.

 

Odavno i jedan i drugi na Rolan Garos ne dolaze u ovako slaboj formi, spremi, momentumu (osvojen Rim gde nije igrao maltene niko nema vecu vrednost od recimo Beograda, da ga je osvojio).

 

Mislim da je Alkaraz pametno postupio sto nije dosao u Rim i sada bi trebalo da svez doceka najveci izazov u karijeri.

 

Nisam siguran da postoji i promil opravdanja za pricu o pritisku. On je sav pritisak resio kada je jednog za drugim pobedio na sljaci Nadala i Djokovica i onda jos jace zavrsio turnir laganom pobedom protiv Zvereva, koji takodje nije bilo ko. To niko nikada nije uradio, cak i kada su pobedjivali jednog ili drugog, po pravilu su ispadali u sledecem mecu, pa cak i najprekaljeniji i najbolji (posle njih).

 

Ovaj decko je specijalan. Necu da tvrdim da sigurno osvaja, ali price o njemu kao favoritu itekako imaju smisla.

 

Djokovica bih svrstao tik iznad Cicipasa recimo, jer mogu da zamislim da ove godine izgubi i od njega, i od Zvereva, pa cak i od nekog ko sada nije ni na kraj pameti, iz prostog razloga sto je izgubio par brzina u odnosu na proslu godinu, gde je takodje daleko bio od briljantnog, iako je osvoji, a i sprema mu je bas pod znakom pitanja.

 

U svakom slucaju, ocekuje nas uzbudljiv turnir.

Link to comment
Share on other sites

Quote

Ivanišević: Priča je uvek ista, ako želiš da osvojiš pehar moraš pobediti sve koji su ti na putu

Kako stvari stoje najveći rival Beograđaninu u Parizu mogao bi da bude mladi Karlos Alkaras

Novak Đoković je posle australijske golgote pauzirao u prvom kvartalu godine. Potom je polako krenuo da igra i diže formu.

U Beogradu je stigao do finala, u Madridu do polufinala, a u Rimu je trijumfovao (38. pehar na Mastersima 1000 serije).

Sledi gren slem u Parizu, Rolan Garos se igra na šljaci kao i prethodno navedeni turniri gde je Nole potvrdio klasu.

- Želja je bila da postupno uđe u formu, a nije bilo lako posle svega što je prošao na početku godine - kaže Srbinov trener Goran Ivanišević za Sportske novosti.

Kako stvari stoje najveći rival Beograđaninu u Parizu mogao bi da bude mladi Karlos Alkaras.

- Fascinira načinom igre. Neko ko ima samo 19 godina ima pravo na greške, ali on sve što radi ima smisao, pa i kad promaši to na neki način ima smisla.

Favorit je uvek i trinaestostruki šampion Rafael Nadal.

- On je na šljaci uvek favorit, bez obzira u kakvom je stanju. Kad on dođe u Pariz sve se menja. Zna svaki ćošak terena, svaki odskok loptice... ali, Novak je spreman na svaki izazov. Sledi žreb, ali priča je uvek ista, ako želiš da osvojiš pehar moraš pobediti sve koji su ti na putu, makar bili i oni najveći.

http://www.zurnal.rs/tenis/atp/130847/ivanisevic-prica-je-uvek-ista-ako-zelis-da-osvojis-pehar-moras-pobediti-sve-koji-su-ti-na-putu?lang=lat

Link to comment
Share on other sites

Znaci


Rud penzionise Congu

Djokovic-Nadal potencijalno QF a ostala su Zverev-ALkaraz , Rud-Cicinjo, Rublev vs Medvedev

 

Miomir ima Eceverija, pa Bublik-Riderneh i onda potencijalno Meda u 3r, Djere na Berankisa pa u 2r Meda-Bagnis.. U toj osmini su jos od nosilaca Cilke i Busta...  Otvorilo se ovde za ozbiljan rezultat Kecmanovica, a bogami i Djere-Medvedev moze biti potencijalni upset... Cim Meda gubi od penzosa Gaskea, nisu to cista posla... 

 

Lajovic na Baeza (tezak mec) pa 2r Zveki, Krajinovic igra sa Relijem ...

 

osecam dosta upsetova na ovom RG

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...