Radoye Posted March 13, 2022 Share Posted March 13, 2022 Pocetak nove ere u F1 sa povratkom efekta tla gde se aerodinamicko prianjanje generise patosom donosi nam puno nepoznanica. Bolidi timova su radikalno drugaciji kako u odnosu na dosada vidjeno tako i medju sobom, a rezultati zimskih testova su uneli vise zabune nego sto su razjasnili. Cini se da po prvi put nakon jako puno godina ulazimo u jednu sezonu u kojoj skoro bukvalno svako ima sanse za podijume, pobede i titule. Ne bih se zato upustao u spekulacije i pokusavao da predvidim rezultat. Ostaje nam da sacekamo nedelju i sami vidimo ko vozi traktor a ko otvara kapiju. Samo se nadam (a strepnja mi je opet dublja od nade) da su kontroverze iz prosle godine iza nas. Pireli je za ovu trku spremio najtvrdju kombinaciju svojih novih guma od 18 cola. Inace utisak je da su razlike medju svih 5 smesa za ovu godinu minimalne. Satnica & detalji ovde: https://www.formula1.com/en/racing/2022/Bahrain.html 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borko Posted March 17, 2022 Share Posted March 17, 2022 Fetel dobio koronu, nece nastupiti ovog vikenda, menja ga Hulkenberg. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenenvy Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 Krenuli vec da otpadaju delovi sa Alpine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borko Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 Ovo podrhtavanje glava mi izgleda podjednako zastrašujuće koliko mi je izgledalo prvog dana testiranja u Barseloni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maharaja Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 Jel rano da kažemo da je Ferari favorit za titulu 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 3 minutes ago, Maharaja said: Jel rano da kažemo da je Ferari favorit za titulu 😄 jeste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Downforce Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 53 minutes ago, greenenvy said: Krenuli vec da otpadaju delovi sa Alpine. I sa Mercedesa bogami... Sto se Ferarija tice izgleda veoma dobro za sada. Ako izuzmemo Botasov motor.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
momohyoideus Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 1 hour ago, Borko said: Ovo podrhtavanje glava mi izgleda podjednako zastrašujuće koliko mi je izgledalo prvog dana testiranja u Barseloni. Podsetilo me na ovaj dokumentarac 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romantik Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 Okon vozi pink formulu, kako se navići da to nije Force India 🤔 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 (edited) Ferdža na medium, Ocon Gasly i mečke na softu. Ali ja se ovako pržim od 2007., zato sada vrlo umereno. Tek ako uspemo u kvalama, verovaću da imamo dobar bolid. Edited March 18, 2022 by alberto.ascari 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predragdjape Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 Jel to Mercedes imao problem sa motorom? Prvi trening nista ne mora da znaci, videcemo vise na drugom treningu. Za sada Ferari opravdava dobru masinu, i bas mislim da ce imati odlican rezultat. Cenim da ce biti na podijumu. Veliko razocarenje za sada mi je Meklaren. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Downforce Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 (edited) 2 hours ago, Borko said: Ovo podrhtavanje glava mi izgleda podjednako zastrašujuće koliko mi je izgledalo prvog dana testiranja u Barseloni. Apsolutno je ocekivano i nece biti mnogo bolje. Stare gume su imale mnogo deblji zid i one same su imale ulogu opruge i amortizera. Deo kretanja u sitemu oslanjanja od strane gume je bio veoma velik. Ona je svojom deformacijom ublazavala sile koje deluju na bolid/vozaca. Sada kada smo presli na ove nove fensi gume sav posao obavlja oslanjanje. Oslanjanje to ublazavanje vrsi na konto pomeranja - sto se vise ugiba vise je i prostora da ublazis sile u citavom lancu...ali...efekat tla je u direktnoj koliziji sa tim zahtevom i bolidi se ne smeju spustati mnogo kako bi pod funkcionisao. Opruge su onda iz tog razloga jako tvrde, jer svojom cvrstocom sprecavaju ugibanje oslanjanja. Rezultat je da to silovanje trpe vozaci. Sva sila se prenosi direktno na njih u kokpitu. Bar da su im ostavili stari sistem sa inerterima, interkonekcijama i sl, pa da se to malo poboljsa. Ovako jbg...mukice. Zato sto je jako vazno imati 18 incne felne. Budalastine. Nidje veze sa trkanjem i performansama. Edited March 18, 2022 by Downforce 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 Jel to Mercedes imao problem sa motorom? Prvi trening nista ne mora da znaci, videcemo vise na drugom treningu. Za sada Ferari opravdava dobru masinu, i bas mislim da ce imati odlican rezultat. Cenim da ce biti na podijumu. Veliko razocarenje za sada mi je Meklaren. Seidl je zadovoljan. Ocigledno su u test modu.Odesláno z mého XQ-BC52 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 Ovo deluje da je Mercedes daleko od Ferarija i Red Bula. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 5 minutes ago, Edward Louis Severson III said: Ovo deluje da je Mercedes daleko od Ferarija i Red Bula. merc ne zaostaje ni jednu celu desetinku iza ferarija, to svakako nije daleko, ako uopste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alberto.ascari Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 merc ne zaostaje ni jednu celu desetinku iza ferarija, to svakako nije daleko, ako uopste.Na softu. To je na ovako dugoj pisti 0,5-0,7s na krug.Odesláno z mého XQ-BC52 pomocí Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alek The Great Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 FP2Sent from my SM-G970F using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predragdjape Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 Ferari nastavlja sa dobrom voznjom. Kako na softu tako na mediumu ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predragdjape Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 HAS 8 i 10 mesto. Vrlo dobro... Inace, sta se desava sa Rikardom? Sumnjam da ce ove sezone imati zapazene rezultate.. Dok za Norisa mislim da hoce 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicklord Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 (edited) 19 minutes ago, Predragdjape said: HAS 8 i 10 mesto. Vrlo dobro... Inace, sta se desava sa Rikardom? Sumnjam da ce ove sezone imati zapazene rezultate.. Dok za Norisa mislim da hoce 😁 Vozio je 12 krugova, opet se pokvario Meklaren Evo drugog treninga prošle godine, za referencu 😄 Edited March 18, 2022 by Nicklord Link to comment Share on other sites More sharing options...
djura.net Posted March 18, 2022 Share Posted March 18, 2022 1 hour ago, alberto.ascari said: Na softu. To je na ovako dugoj pisti 0,5-0,7s na krug. jeste, ako imaju podjednako goriva. a dovoljno je da merc ima setup za srednje-tvrde gume jer ce na njima provesti vise vremena u trci pa da budu u najmanju ruku jednaki. da se ne vrtimo u krug, premale su to razlike da bi se bilo sta ozbiljno zakljucilo, pogotovo, kao sto kazes, na ovako dugoj stazi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DASUBO Posted March 19, 2022 Share Posted March 19, 2022 Božana je očito i dalje u groznom stanju. Sa druge strane RB izgleda kao auto sa sekundom u rezervi. Naravno da ću da navijam za Ferari dok se ovi moji ne oporave. Ako Ferari bude imao tempa da bude blizu RB, dueli Maxa i Luisa će biti mala maca prema duelima Leklera i Maxa. Trkaće se bez milosti samo se nadam da će sve biti čisto. Osim mojih momaka nekako mi je Sainz baš ušao u srce u poslednje vreme. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted March 19, 2022 Share Posted March 19, 2022 Ne znam. Meni Lec i Sai deluju kao dečica u odnosu na Ver, po pitanju bezobrazluka (i pozitivne doze a i negativno gledano) na stazi. Ne sumnjam da obojica mogu da izvuku maximum iz tog auta pa ako je to dovoljno da se pobiju sa rb, biće svašta ali nism siguran koliko su njih dvojica išlifovani za borbu kao što Ham može da vrati "lakat u rebra". Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zvezdinho Posted March 19, 2022 Share Posted March 19, 2022 (edited) Ko zeli moze da igra sa nama F1 fantazi za ovu sezonu. Evo je i tema. Tim moze da se napravi do 16:00. Mozda neko ne posecuje teme za igrice pa da stavim ovde. Edited March 19, 2022 by Zvezdinho Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts