Jump to content

F1 Prognoza 2022


Romantik

Recommended Posts

Vreme je za 14. sezonu tradicionalne F1 prognoze, osmišljene od strane našeg starog forumaša Senne/Mikija Velikog koji se nažalost odavno povukao sa foruma a u skladu s tim uloga voditelja po drugi put ovde pripada meni. To istovremeno znači da će ista kao i prošle sezone biti vođena na nedemokratski način i čvrstom rukom. Kao što možete videti po uvodu koji je kopiran iz prošlosezonske teme uz minimalne korekcije, kontinuitet je bitan, ali su i neke promene neophodne dakle postoji mala korekcija u pravilima (označena u italiku ispod):

 

 

1) Prvo i osnovno pravilo: Prognoziramo redosled prva TRI vozača u kvalifikacijama (za vikend gde postoje sprint trke umesto kvalifikacija pogađa se samo poredak prva tri vozača u sprint trci, a ne i kvalifikacija), redosled prvih DESET vozača u trci i, na kraju, vozača koji će ostvariti najbrži krug u trci.

 

2) Bodovanje: Svaki pogodak donosi po jedan bod, dakle možete osvojiti tri boda za kvalifikacije, deset za trku i jedan za najbrži krug.

 

3) Bonusi: Ako nego pogodi tačan redosled sva tri vozača u kvalifikacijama, dobiće dodatan bonus bod za kvalifikacije. Ako neko u trci pogodi tačan redosled prva tri vozača, odnosno podijum, dobiće jedan bonus bod. Ako neko (što se nikada nije desilo i nikada se neće desiti) pogodi tačan redosled svih 10 vozača, dobija pet dodatnih bonus bodova.

 

4) Računanje poretka: Računamo poredak onako kako je ostvaren nakon poslednje sekunde u kvalifikacijama dok se u trci računa poredak koji je važeći u trenutku proglašenja pobednika (podijuma), dakle sve kazne dodeljene u samoj trci ili neposredno nakon završetka iste, ali pre proglašenja pobednika i dodele trofeja se računaju.

 

5) Vreme: Svoju prognozu možete ostaviti sve do minuta pre početka kvalifikacija za kvalifikacije (tj do starta sprint trke), odnosno minuta pre početka trke za trku. Naravno, ako neko putuje ili slično, pa neće biti u mogućnosti da ostavi prognozu na dan kvalifikacija ili na dan trke, može da ostavi kompletnu prognozu za kvalifikacije i trku kad god poželi - dva dana pre, tri dana pre, pet dana pre.

 

6) Možete da prognozirate samo kvalifikacije, ili samo trku. Naravno, prirodno je da prognozirate i jedno i drugo, ali ako neko ne ostavi prognozu za kvalifikacije jer nije stigao/uspavao se/štagod, može slobodno da prognozira trku i najbrži krug. I obrnutno - ako neko prognozira samo kvalifikacije a potom ne ostavi prognozu za trku jer nije stigao/uspavao se/štagod, bodovi ostvareni u kvalifikacijama se računaju.

 

7) Ispravnost prognoze - ovo je veoma važno: Molim vas da pre ostavljanja posta proverite svoju prognozu - ako je neko napisao imena jednog vozača dva puta u kvalifikacijama, ili je napisao umesto 1. 2. 3. - 1.2.2. / 1.3.3./2.2.3./1.3.3 poništava mu se celokupna prognoza za kvalifikacije. Primer - ako neko napiše 1. Hamilton, 2. Fetel, 2. Ferstapen, a poredak prva tri zaista bude takav, prognoza se svejedno poništava. Identična pravila važe i za trku, s tim što za trku važi da bi prognoza bila validna da obavezno ostavite i ko će ostvariti najbrži krug. Ako pogodite svih 10 vozača tačno po redosledu, a ne ostavite prognozu za najbrži krug, prognoza za trku vam se, nažalost, poništava.

 

8.) Forumaš koji ima najviše pogodaka za celokupan vikend dobija jedan dodatni bonus bod kao pobednik vikenda (ako dva ili više forumaša imaju imaju isti broj pogodaka, što je najviše za taj vikend, bod se ne deli na pola - dakle, ne dobija se ništa). 

 

9) Ukoliko neko pogodi sve osvajače bodova, ali ne po redosledu, za taj mali podvig dobiće dva bonus boda.

 

10) U slučaju da više igrača ima isti broj bodova na tabeli, bolje plasiran će biti onaj ko ima više pobeda u vikendu (bonus bodovi iz 8. tačke), ako su i tu izjednačene ionda će bolje plasirani biti onaj ko je imao veći maksimalni skor u nekoj od rundi, ako je i tu egal onda se gleda drugi najbolji, pa treći i tako redom dok se ne dođe do prvog nivoa gde je moguće razgraničiti dva takmičara.

 

11) Nagrada za pobednika prognoze: Ne postoji

 

Titulu brani Xpert drugu godinu zaredom, a do sada niko nije uspeo da veže 3 titule.


 

Prethodni pobednici prognoze:

 

2009: alpiner

 

2010: Miki Veliki

 

2011: fancy

 

2012: 4_Webber/Borko

 

2013: 4_Webber (2) /Borko

 

2014: DASUBO

 

2015. 4_Webber (3)/Borko

 

2016: fancy (2)

 

2017: Ripper

 

2018: Ripper (2)

 

2019: Jurgen

 

2020: Xpert

 

2021: Xpert (2)

 

 

Prošle godine je bilo 16 takmičara, od toga 12 redovnih, nadam se da će nas ove biti bar toliko.

 

Nek je sa srećom svima i da se novo lice upiše na ovaj zid šampiona, tj ja  🙂

 

 

Edited by Romantik
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Radoye pinned this topic
Ascari je previse pijan da bi ucestvovao [emoji38]_2:
[emoji16][emoji481][emoji481][emoji481][emoji481][emoji122][emoji122][emoji634][emoji2510][emoji2510]

Odesláno z mého XQ-BC52 pomocí Tapatalk

R:

1 LEC
2 SAI
3 VER
4 HAM
5 PER
6 BOT
7 RUS
8 MAG
9 ALO
10 MSC

FL LEC

Odesláno z mého XQ-BC52 pomocí Tapatalk

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

  • Romantik locked and unpinned this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...