Jump to content

Izbori 2022


Div

Izbori 2022  

135 members have voted

  1. 1. Za koga ćete glasati na predstojećim parlamentarnim izborima 2022 (anonimna anketa):

    • Zajedno možemo sve - Aleksandar Vučić
      5
    • Premijer Srbije - Ivica Dačić
      1
    • SRS - Dr. Vojislav Šešelj
      1
    • Ujedninjeni za pobedu Srbije (SSP, NS, DUVM - VMDK, & co.) - Marinika Tepić
      81
    • Nada za Srbiju (Nada, NDA, DSS, Monarhisti) - Dr. Miloš Jovanović
      3
    • Srpska stranka Zavetnici - Milica Đurđević Stamenkovski
      1
    • Moramo, Akcija, Ekološki ustanak, Ne Davimo Beograd - Ćuta i Nebojša Zelenović
      28
    • DJB, ZS, ŽZS - Suverenisti
      1
    • Srpski pokret Dveri, POKS, Patriotski blok - Boško Obradović
      0
    • Ajmo ljudi, SDS, NS & co. - Boris Tadić
      1
    • Neka od ostalih lista
      2
    • Izaći ću, ali ću poništiti listić
      1
    • Neću izaći na izbore
      10


Recommended Posts

Pa njemu odavno nisu potrebni SPS, PUPS i ostali marginalci, ali sluze ikebani koja se zove parlamentarizam u Srbiji. Ovaj ocaj koji se zove opozicija nije uspeo ne da  pobedi , vec ni da uzdrma SNS na Starom Gradu i Savskom Vencu. EU generalno zabole kako ce Srbalji da glasaju, dokle god ne prave sranja po komsiluku. Zabole ih i to da li hoce u EU ili nece. Nacelnu a i finansijsku podrsku imate, a kojim ce te putem, moracete sami da odlucite.

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, McCarthy said:

Sada ne znam da li me zezaš ili me stvarno ovo pitaš.

 

Uf, pa ne znam, možda zato što su sve federalne institucije bile na njenoj teritoriji? Zato što je njen glavni grad ostao ujedno i glavni grad Jugoslavije? Možda zbog toga što su u SR Crnoj Gori sve vreme bili saveznici SR Srbije i najveći deo crnogorske populacije se smatrao Srbima? Zato što su imali čak i istu zastavu unutar Eseferjota? Zato što su Srbi bili drugi najbrojniji narod u SR Hrvatskoj i SR BiH? Zato što su Srbi bili sve vreme najbrojniji narod u vojsci, zato što je Beograd bio sedište ambasada, mesto poreske akumulacije, mesto gde se kreirala spoljna politika, i tako dalje, i tako dalje 

 

O kojim pitanjima je na nivou SFRJ odlučivano direktnim izjašnjavanjem pa da je bila bitna brojnost naroda?

SFRJ je bila federacija šest republika, ali u Veću republika i pokrajina su je bilo osam delegacija, odluke su donošene konsensusom, delegacija CG je imala iste mogućnosti kao i delegacija Srbije ili Slovenije, Makedonije, Bih i svaka je zastupala stavove republike ili pokrajine koja ih je birala, ne naroda koji živi u federalnoj jedinici. Normalno je da u vojsco ima najviše vojnika i oficira srpske nacionalnosti, ali to je bilo tako u apsolutnom broju, srazmerno broju stanovnika najiše oficira je imala CG jer je najmalobrojnija, Slovenija je imala malo oficira jer je standard i mogućnost zarade u Sloveniji bio znatno iznad proseka pa nikog, odnosno, malo koga je privlačila vojna služba, bolji standard ima u civilnim poslovima, znaš da su Slovenci imali problem da izaberu predstavnike u ogranima federacije koji treba da rade profesionalno u Beogradi, mnogi su odbijali, veće plate su imali u republičkim organima.

Pazi, u CG, saveznici Srbije, pa valjda su svi bili saveznici, a kad je već došlo do toga da nisu svi saveznici, morao se organizovati puč u CG da bi CG ostala saveznik Srbije, a to baš nije imalo mnogo veze sa nacionalnom pripadnošću, više sa mafijaškom, ni savezništvo ni tazlaz Srbije i CG tokom devedesetih nije zasnovano na interesima naroda, na nacionalnim osećanjima već na mafijaškim interesima. 

Sedište saveznih organa i stranih ambasada u Beogradu, pa šta, i sedište FIFA je u Švajcarskoj pa Švajcarska nije prvak sveta, jedva koji put da se kvalifikovala u zavrnisu SP. Američki ambasador ima rezidenciju u Beogradu, znači radi u interesu Srba, zanimljivo.
 

Uostalom, u SFRJ je odluke donosila partija a ne narod, nacija. I partija je bila federalizovana isto kao i država stim što je za Titova života odlučivao Tito i gruša koju je on odabrao, Svi koji su poželeli veću moć, promene u odnosima među republikama su sklanjani, Đilas, Ranković, Savka Dapčević, Tripalo, Nikezić, Latinka Perović. Tek je Milošević pokušao da igra na kartu brojnosti, videli smo šta je postigao, brojčana prednost u armiji mu je omogućila da napravi više zločina, da nema više značajan broj Srba u Hrvatskoj, da Kosovo postane samostalna država...

 

Edit:
Ne znam šta dokazuješ mapom banovina, ali šta god, nađi neku ispravnu mapu, sa ispravno upisanim nazivima. Nekako se Drina previše iskrivila.

 

1280px-Kingdom-of-Yugoslavia-banovinas-s

Edited by Div
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, DJORDJE said:

Pa njemu odavno nisu potrebni SPS, PUPS i ostali marginalci, ali sluze ikebani koja se zove parlamentarizam u Srbiji. Ovaj ocaj koji se zove opozicija nije uspeo ne da  pobedi , vec ni da uzdrma SNS na Starom Gradu i Savskom Vencu. EU generalno zabole kako ce Srbalji da glasaju, dokle god ne prave sranja po komsiluku. Zabole ih i to da li hoce u EU ili nece. Nacelnu a i finansijsku podrsku imate, a kojim ce te putem, moracete sami da odlucite.

sps je ruski lobi i to je bar jasno. Kad vidim dacica,krkobabica i palmu..pa cak mi je veca muka nego sam psihopata. Na nasu zalost, ove izborece nas pregaziti kao brzi voz,potpuno sam siguran. Za neku borbu moze ako vecina naroda ima preko 85 IQ, a ovde ih i bas nema mnogo. Vole nasi izdajnike, da im se prica i krade jer bi to isto oni radili. Potplatio je parama dosta ljudi a tek ce, to je tek prva transa. Ovo je kao da vodis rat a imas palicu a protivnik kalasnjikov.

 

Iskreno,mi ovo i zasluzujemo,da budemo potpuna gubernija jebe nas polozaj, da imamo dovoljno zemlje, nasi bi prihvatili da se menjaju sa Ukrajnom..tj Ukrajna bi privatila da se menja sa nama.

 

Ovaj manijak na vlasti je pomeri naseg naroda i to je jednostavno takoi bice do nekog rata,zajebancije a i posle.Slobu nisu mogli da sruse posle ratova i izolacije..

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Div said:

kojim pitanjima je na nivou SFRJ odlučivano direktnim izjašnjavanjem pa da je bila bitna brojnost naroda?

 

Ovo je strawman. Nigde nisam napisao da se odlučivalo direktnim izjašnjavanjem (iako jeste u SIVu izjašnjavanjem/glasanjem predstavnika, ili u SKJ). Mogu li da te podsetim kako se završio poslednji vanredni 14. kongres SKJ januara 1990. i kako su  delegati iz Slovenije bili preglasani?

 

Ono što sam rekao jeste da su Srbi bili najdominantniji i najuticajniji narod, a uticaj brojnosti se najbolje sublimirao u SKJ, vojsci, monetarnoj politici, spoljno-trgovinskoj, preraspodeli nacionalnog dohotka i uređenja odnosa među republikama koja je proisticala direktno iz ustrojstva zemlje. Država je bila ustrojena tako da dovede do kompromisa između različitih interesa naroda, a ako misliš da je to moglo bez obazrivog uvažavanja interesa najbrojnijeg i najrasprostranjenijeg od njih, onda nije nerazumevanje jedini problem ovde Dive. Kosovo nije dobilo status federalne jedinice Ustavom iz 1972./74 upravo zbog toga što ga Srbi nikada ne bi prihvatili bez nemira. Nije isto da li imaš pobunu brojčano malog naroda poput Slovenaca (pada mi cestna afera u Sloveniji kao primer) ili najbrojnijeg naroda i to u sedištu zemlje sa sve spillover efektom u ostalim republikama (do čega je i došlo devedesetih i to se loše završilo). Činjenica da su se republike plašile potezanja pitanja izlaska iz Eseferjota, iako je većina bila za to, ako ništa drugo to je postalo jasno nakon MASPOKa, upućuje ka tome čiji je uticaj u njoj bio najveći. Ne znam zbog čega moram tako jednostavne stvari da ti objašnjavam. 

 

Pritom, do promene hrvatskog Ustava 1990., Srbi su bili konstitutivni narod u SR Hrvatskoj i direktno uticali na političke procese i na nivou federalne jedinice imali su nesrazmerno veliki udeo u državnim institucijama u odnosu na udeo u strukturi stanovništva. 

 

2 hours ago, Div said:

SFRJ je bila federacija šest republika, ali u Veću republika i pokrajina su je bilo osam delegacija, odluke su donošene konsensusom, delegacija CG je imala iste mogućnosti kao i delegacija Srbije ili Slovenije, Makedonije, Bih i svaka je zastupala stavove republike ili pokrajine koja ih je birala, ne naroda koji živi u federalnoj jedinici.

 

...od kojih su tri, a nakon antibirokratske revolucije četiri glasa vođena interesima Srba. Interesi Republika/pokrajina ne postoje per se, već naroda koji u njima žive, a predstavnici Republika/pokrajina se vode - da, da - interesima naroda, što potvrđuje tačno ono što sam napisao napred.

 

Želiš da kažeš da su YU jedinice radile kontra interesima naroda koji u njima žive? 

 

Quote

Sedište saveznih organa i stranih ambasada u Beogradu, pa šta

 

Kako pa šta, gradovi gde se donose odluke direktno utiču na koncentraciju kapitala i političke procese, gradovi u kojima obitavaju ambasadori utiču na održavanje i kvalitet odnosa među državama, sedište CB ujedno je mesto pohranjivanja deviznih rezervi zemlje, sedište vojske (armije) direktno projektuje interese većinski zastupljenog naroda u toj instituciji, itd. itd. Država nije stadijum za FIFAu, čoveče Dive.

 

Decentralizacija kao oblik devolucije vlasti (nevezano za YU) upravo nastaje u cilju sprečavanja gomilanja vlasti u rukama jednog grada kako bi mu se izbile ekonomske i otud političke moći. Da si pravu kao što nisi decentralizacija nikada ne bi postojala. To je level tipa osnovna škola, tu stvarno nema šta da ne razumeš. 💁

 

2 hours ago, Div said:

Tek je Milošević pokušao da igra na kartu brojnosti, videli smo šta je postigao, brojčana prednost u armiji

 

Dogovori se sa sobom - jesu imali uticaj na osnovu brojnosti ili nisu imali. To što je SM zloupotrebio brojnost je sasvim druga stvar.

 

2 hours ago, Div said:

Ne znam šta dokazuješ mapom banovina

 

Evo, ne znam kako kod tog nerazumevanja da ti pomognem, zaista. Pokušao sam i to više puta. 

 

 

Edited by McCarthy
Link to comment
Share on other sites

Jel Vucic "opeD" pobedio?

Slusao sam ga jednom , onda kad je bio negde u inostranstvu, a u Srbiji bio miting neki. I skroz je upravu kad prica. 

 

Da se Ceda Jovanovic nije povukao, glasao bi za njega, ali ovako....

Edited by Tomiprunet
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, goldberg said:

Mislim, neko izgleda ocekuje da ce EU da se ponasa kao roditelj koji ce vecno da kaznjava i nagradjuje svoje dete - ma bas ih briga, cak ni za priznanje nezavisnosti Kosova ih nije briga. Kad smo vec kod tog Kosova, verovatno je u pitanju neki tigar u regionu i u ekonomiji i u liberalnim pogledima, mogli bi da se preselimo tamo?

 

Sustina je da EU bas briga za nas osim ako je u pitanju geopolitika, a ni tu svakako nece da nas izdrzavaju nego gledaju samo da smo u liniji sa svima i to je to. Ko je zadovoljan i time - postujem, ali dozvolite i da se ne slozim sa takvim stavom.

Pa dobro, niko to ne kaze, i niko ne kaze da neko treba silom da civilizuje takve (mada licno nemam nista ni protiv toga) nego da treba da se osveste pa sami civilizuju, a do tada, da stalno budu izopšteni kao gubavci. I ako krenu da lome po okruzenju, ili rovare, pa na primer huskaju na litijašenje, momentalno da dobiju punu bulju šimika. Koja ne mora da bude u vidu Tomahavka, nego npr za takve nema struje ili šta već uvoze slično što nisu džirlo qrtzi paltzci nego nesto važno, i da im se otvoreno kaže "niko vas neće". Sami su tražili. Šta su uopšte očekivali. Evo kao sad sto su onom pozoristu rekli da ne dolaze zbog stava njihove zemlje prema ratu u Ukrajini.

 

I ko je to uopste smislio da takvi imaju pravo da se na njih gleda kao na ravnopravne ucesnike u raznim svetskim desavanjima kao sto je eto to sa tim predstavama, ili sport, ili bilo sta, ako je to zemlja gde je vecina stanovnistva anticivilizacijski orijentisana. Za takve normalan svet treba da ima samo jednu poruku. Mrš u....

 

Eno onog "ambasadora" što izigrava klovna u onom kostimu negde u Africi, nije trebalo da ga prime i prihvate dok ne obuče normalno odelo. I zbog toga sto izigrava budalu u onom kostimu, a vise zbog toga sto ih ponizava dolazeci onako obucen, iz cega je ocigledno da na njih gleda kao na neke divljake. Najuriti to treba. Oni vole da ostrakuju. Onda treba i da bez kukanja i dreke istrpe ostrakovanje.

Link to comment
Share on other sites

Znači, preko noći od komunista do nacionalista. Interesantno.

 

Pre sam pristalica teze da su oduvek bili nacionalisti, čast izuzecima, prikriveni da, ali ipak nacionalisti, što su 90ih i pokazali.

 

Edited by McCarthy
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, McCarthy said:

Znači, preko noći od komunista do nacionalista. Interesantno.

 

Pre sam pristalica teze da su oduvek bili nacionalisti, čast izuzecima, prikriveni da, ali ipak nacionalisti, što su 90ih i pokazali.

 

Upravo tako, smradovi su sve vreme lagali Partiju da su komunisti, a sada lazu Boga da su vernici. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, McCarthy said:

Znači, preko noći od komunista do nacionalista. Interesantno.

 

Pre sam pristalica teze da su oduvek bili nacionalisti, čast izuzecima, prikriveni da, ali ipak nacionalisti, što su 90ih i pokazali.

 

Znači da namerno nećeš da čitaš napisano a to kod mene opet znači da ideš na IL listu da praviš društvo Puzigaći. 

Link to comment
Share on other sites

Čitam vrlo pažljivo.

 

Tebi je teško da prihvatiš da su komunisti (čast izuzecima opet) bili skriveni nacionalisti (od SM, FT, SK, pa nadalje) i to nije moj problem.

 

Niko preko noći ne postaje radikalni nacionalista, pogotovu ne u tolikom obimu u kom su se javili širom Eseferjota.

Edited by McCarthy
typo
Link to comment
Share on other sites

  • Eddard pinned this topic
  • A sad unpinned this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...