Alen13ASC Posted April 30, 2019 Share Posted April 30, 2019 Sva svetska čuda prirode i njene lepote kačite ovde. Tema koja obuhvata nekadašnju temu Priroda i Nebo na starom B92. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alen13ASC Posted April 30, 2019 Author Share Posted April 30, 2019 Oluja u Bedlendsu, 2008. godine. Olujni oblak "pokupio" je frontu koja je tek formirala maglu. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alen13ASC Posted April 30, 2019 Author Share Posted April 30, 2019 Asperitas oblak 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DASUBO Posted May 1, 2019 Share Posted May 1, 2019 Alene da li je ovo stvarno? Ne bi mi bilo svejedno ispod ovoga... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alen13ASC Posted May 1, 2019 Author Share Posted May 1, 2019 Naravno, asperitas pojava je isto što i mamati (grudasti oblaci, zapravo "ukras" oblaka, ukrasi su dodaci na normalnim oblacima). Asperitas se stvara kada vazduh struji između slojeva toplog i hladnog vazduha te izpomera postojeći oblak na sličan način kao što vidimo talase vode ispod vode. Naravno na gornjoj slici niski položaj sunca je dramatizovao samu pojavu oblaka. Spomenuo sam mamate, oni nastaju propadanjem fronte oblaka izumeđu slojeva vazduha. Oni se stvaraju najviše na kumulonimbusu ili superćelijama. 10 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gojko & Stojko Posted May 2, 2019 Share Posted May 2, 2019 Monty Python - zmija sa tri oka. SaE 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alen13ASC Posted May 6, 2019 Author Share Posted May 6, 2019 Volutus je vrsta oblaka koja je tek nedavno službeno uvršćena u postojeći Atlas oblaka, nekada su se zvale "rolne" no kasnije je dobila stručan naziv. Volutus iznad vodenih površina ostavlja prizore koji ostavljaju bez daha▼ Tanker se potpuno izgubio u Volutusu, ovo kad bi vido uživo s tog tankera naježio bi se ko nikad u životu. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
e4_guy Posted June 8, 2019 Share Posted June 8, 2019 Mačak jutros rano donio - nisam znao da krpelji vole i hladnokrvne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yoyogi Posted June 8, 2019 Share Posted June 8, 2019 Pa to, dovučeno sa neta. Ja mislio neko negde bio, uživao u prirodnim lepotama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squabbit Posted July 22, 2019 Share Posted July 22, 2019 On 5/6/2019 at 9:44 AM, Alen13ASC said: Volutus je vrsta oblaka koja je tek nedavno službeno uvršćena u postojeći Atlas oblaka, nekada su se zvale "rolne" no kasnije je dobila stručan naziv. Volutus iznad vodenih površina ostavlja prizore koji ostavljaju bez daha▼ Tanker se potpuno izgubio u Volutusu, ovo kad bi vido uživo s tog tankera naježio bi se ko nikad u životu. Slecem pre koji mesec na LAX i vidim da ne vidim okean uopste. Zagledam se malo bolje i cela obala je prekrivena ovim oblacima, kao neki ogromni cunami ili zavesa.. Bas spektakl iz vazduha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alen13ASC Posted July 23, 2019 Author Share Posted July 23, 2019 Kolega mozda si video takozvane "morning glory" fenomen. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squabbit Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 ^moguce nje znam. Slabo se razumem 🙂 mada oni mi deluju kao "trake". ono sto ja videh je bio bukvalno zid od oblaka/magle/vlage koji ide od okeana pa do obale tj par stotina metara u kopno Mozda bio obican veeliki oblak nego od gore drugacije izgleda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gojko & Stojko Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Foka u ustima kita SaE 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko Posted August 7, 2019 Share Posted August 7, 2019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Odlično da sam pronašla temu. Alane, ovo nije spektakularno, ali je bilo prelepo gledati. Trajalo je kratko, možda oko pola sata. Ako jeste nešto što prepoznaješ, javi. Ovo je predveče prema istoku. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 (edited) Evo i polinatora Giant Swallowtail. Ovaj je nažalost izgubio jedan rep, ali ni to ne može da umanji njegovu lepotu. Edited July 20, 2020 by ControlFreak Greskica 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 20, 2020 Share Posted July 20, 2020 Spoiler Ovo mi je bila najveća razonoda tokom izolacije. Mama kolibri je izabrala moju terasu za svoje gnezdo. Radila je vredno nedelju dana i nakon hiljadu letova, skrasila. A sada je došlo vreme da letiš sama... 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 https://www.atlasobscura.com/places/salt-river-wild-horses Spoiler Htela bih da napomenem da su ovo moje fotografije, ništa skinuto sa neta ne postavljam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 On 7/20/2020 at 5:52 PM, ControlFreak said: Reveal hidden contents Ovo mi je bila najveća razonoda tokom izolacije. Mama kolibri je izabrala moju terasu za svoje gnezdo. Radila je vredno nedelju dana i nakon hiljadu letova, skrasila. A sada je došlo vreme da letiš sama... Jako ih je tesko uslikati, kod mene dolaze u dvoriste upravo ovih dana ali uslikati ih je jako tesko. Davno sam uhvatila jednog na zici kako stoji potrazicu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted July 21, 2020 Share Posted July 21, 2020 Srela ga na Indian Rocks Beach, Florida, prosli oktobar: 7 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 14 hours ago, Sunshine State said: Srela ga na Indian Rocks Beach, Florida, prosli oktobar: Van Gogh je takodje sreo dve 🙂 Spoiler U obližnjem parku svoj dom je našao plavi heron. On je plašljiv i odleti čim mu se pridje bliže. https://www.audubon.org/field-guide/bird/great-blue-heron 15 hours ago, Angelia said: Jako ih je tesko uslikati, kod mene dolaze u dvoriste upravo ovih dana ali uslikati ih je jako tesko. Davno sam uhvatila jednog na zici kako stoji potrazicu. Vežbam svakodnevno. Spoiler Evo još pokušaja. Lokacija dvorište. Kamera Nikon D7200. Fotograf, ocena 3 😀 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.F. Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 https://www.audubon.org/field-guide/bird/phainopepla 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted July 22, 2020 Share Posted July 22, 2020 ControlFreak - slike su ti savrsene i samo nastavi tako. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ironside Posted July 25, 2020 Share Posted July 25, 2020 On 7/22/2020 at 12:35 AM, Sunshine State said: Srela ga na Indian Rocks Beach, Florida, prosli oktobar: Čuvena Blue crab. Životinju treba kuhati 30 minuta u mješavini piva i povrtnog temeljca s korjenastim povrćem (mrkva, celer, rotkva).Začini: zrna crnog bibera, lovorov list. Štos: pred sam kraj kuhanja životinjici treba zabiti nož na prednji dio oklopa, iznad očiju, da otpusti svoje bogate sokove u juhu. U rococo varijanti se poslužuje sa kaparima. Tko ima sreće pa naleti na gospodju plavog raka, počastit će se i finom ikrom. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts