Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

šta bi tek bilo da je ustaški pokret bio uticajan ?

Uticajna ili ne ta organizacija je formirala državu u kojoj su formirani logori za nepodobne, u tim logorima mučeni su i ubijani ljudi. 

To je valjda dovoljno da vidimo o kakvoj se organizaciji radi.

• Like 1

2 minutes ago, Plavi Dres said:

Pisao sam formašu u smislu toga koliko su bili uticajni u Kraljevini, te na koji način su preuzeli vlast. Nisam pisao u pogledu ideologije koje znamo kakva je bila i zločinima koje su vršili.

Ustaša nije ni bilo u Kraljevini barem ne kao zvanično priznata organizacija, pripremali su se po Italiji i Austriji za terorističke napade i trenutak kad mogu da se ubace u Jugoslaviju

12 hours ago, MeanMachine said:

Ne moze biti gore od Blockheadovog posta, ko da je Blockhead ustvari Samardzic otprilike takvo razmisljanje.

Ja nisam ni znala ko je on, morala sam da guglam i stvarno sam onda pomislila da je Blockhead zapravo sam Samardzic.

I onda ndajem ovo:

Profesor Samardžić je nedavno na društvenoj mreži Tviter "lajkovao" objavu sa naloga "iggyb666", koji je napisao:

- Ćiriličnoj bagri objasniš zašto im se malo-malo dešavaju bombardovanja, uništenje. Ili su mozak i ćirilica u raskoraku ili oni ne kontaju latinicu. Srbija je u gibu mitomanije svinjokradice i konjokradice Karađorđevića. Oni su trudnoj ženi odsekli s..., izmislili Kosovski boj, stvorili SPC, izmislili Svetoga Savu i ostale gluposti, napravili ršum u Crnoj Gori i Kosovu. Јasenovac je odgovor na njihovu vladavinu, nema većih zlotvora.

1 istoricar pa jos profesor lajkuje tvit neke budaletine koja kaze da SPC pre Karadjordjevica nije postojala, isto vazi i za Svetog

Savu, ali me najvise pogadja ovo omalovazanje Kosovskog Boja jer je za nas Srbe taj Kosovski Boj mnogo, mnogo vise i vaznije

od neke bitke na polju, a to je tako sa svim epovima i kulturama na kojima se gradi svest ( nazalost, manje savest) jednog naroda.

Otac ovog "profesora", Radovan, takodje istoricar ali za Dubrovnik, ne za Kosovski Boj i Kardajordjevice, priredio je izdanje

knjiga Slobodana Jovanovica ( a cija sam ponosna vlasnica), niko ni pre ni posle njega nije shvatao da je taj Jovanovic jako vazan

svedok nase istorije.

• Like 1
  • Thanks 1

26 minutes ago, Selina said:

Ja nisam ni znala ko je on, morala sam da guglam i stvarno sam onda pomislila da je Blockhead zapravo sam Samardzic.

I onda ndajem ovo:

Profesor Samardžić je nedavno na društvenoj mreži Tviter "lajkovao" objavu sa naloga "iggyb666", koji je napisao:

- Ćiriličnoj bagri objasniš zašto im se malo-malo dešavaju bombardovanja, uništenje. Ili su mozak i ćirilica u raskoraku ili oni ne kontaju latinicu. Srbija je u gibu mitomanije svinjokradice i konjokradice Karađorđevića. Oni su trudnoj ženi odsekli s..., izmislili Kosovski boj, stvorili SPC, izmislili Svetoga Savu i ostale gluposti, napravili ršum u Crnoj Gori i Kosovu. Јasenovac je odgovor na njihovu vladavinu, nema većih zlotvora.

1 istoricar pa jos profesor lajkuje tvit neke budaletine koja kaze da SPC pre Karadjordjevica nije postojala, isto vazi i za Svetog

Savu, ali me najvise pogadja ovo omalovazanje Kosovskog Boja jer je za nas Srbe taj Kosovski Boj mnogo, mnogo vise i vaznije

od neke bitke na polju, a to je tako sa svim epovima i kulturama na kojima se gradi svest ( nazalost, manje savest) jednog naroda.

Otac ovog "profesora", Radovan, takodje istoricar ali za Dubrovnik, ne za Kosovski Boj i Kardajordjevice, priredio je izdanje

knjiga Slobodana Jovanovica ( a cija sam ponosna vlasnica), niko ni pre ni posle njega nije shvatao da je taj Jovanovic jako vazan

svedok nase istorije.

Osim Jasenovca koji ne može da bude nikakav odgovor ni zašta, u ostalom kao ni Srebrenica, za ostalo je čovek(na njegov način)mahom u pravu. 

Mislim da ste zaboravili dodati ničim zasluženo, bez saglasnosti UN, milosrdni anđeo, 1244,dogodine u...

3 minutes ago, Perkos2 said:

sad videh da kažu za Samardžića da je pisao za antikomunistički list "Pogledi"

lepo su sročili ovo "antikomunistički" ali ko je jednom otvorio "Poglede" zna o čemu se tamo pisalo 

Razne je on metamorfoze prosao, da covek ne poveruje sta je i kako pisao u tom Pogledu

i kakvi su mu pogledi danas.

Just now, Selina said:

Razne je on metamorfoze prosao, da covek ne poveruje sta je i kako pisao u tom Pogledu

lepo kaže čika Bogoljub, "kakav bih ja čovek bio kad ne bi menjao stavove"

2 minutes ago, Perkos2 said:

lepo kaže čika Bogoljub, "kakav bih ja čovek bio kad ne bi menjao stavove"

To rade svi belosvecki politicari svaki bozji dan, ali je cudno, za mene i neprihvatljivo, da univerzitetski profesori

( ne sociologije ili psihologije, nego istorije) to isto rade.

Mnogo tu ima "egzoticnih" tvrdnji, ali u svako doba dana i noci bih uvezao jedno 50 hiljada takvih i da budu glasni, cisto kao antiteza nacionalsovinistickom zlu koje vlada ovom drzavom vekovima uz kratke pauze, i potpuno unistava ovu zemlju.

• Like 5

Naravno da ne spada, samo mi je smesno sto ce pravosrbi da se sablaznjavaju svako malo na relativizaciju zlocina prema njima, dok preko usta ne mogu da prevale nesto poput genocid u Srebrenici.

Plus sto je ovaj toliko marginalan lik da je Cedomir Jovanovic 2025. prema njemu najuticajniji "mislilac" u Srbiji.

• Like 4

11 minutes ago, Smrtokapa said:

Nije on drastično promenio stavove.

Transfer iz ljotićevaca u ustaše je prelazak iz jednog bratskog kluba u drugi. I ne spada u istu rečenicu sa Dubravkom Stojanović

Molio bih za jedan odgovor, a šta Samardžića kvalifikuje, iliti po čemu se to ogleda ustaštvo istog u Srbiji zime 2025-te?

• Like 1

2 hours ago, Selina said:

Bas kao i Biljana Srbljanovic, ili daleko bilo da neko spomene Djindjica i njegove metamorfoze.

• Like 1

18 minutes ago, DameTime said:

Znamo li nešto više o ovome? @McLeod

Iskreno, ne bih isao toliko daleko.

Tuzno je to sto se desilo, ali hipodrom u Kragujevcu je godinama u bas losem stanju, konji su neuhranjeni, ledina gde ih drze nije ni dobro ogradjena, prolazio sam kroz nju 500 puta, moze svako da pridje konjima maltene kad hoce (retko vidjam cuvare), tako da ne bih isao toliko daleko da tvrdim ovako nesto.

Da im treba hipodrom za izgradnju zgrada isto nisam siguran, ima dovoljno ledine i okolo, gde se gradi trenutno, tacno, ali ovo je ogroman prostor, moze 20 zgrada da stane, nema potrebe za tim, bar ne jos.

Plus nisam ni 100% siguran da li taj prostor spada u Sumarice, posto se nastavlja direktno na njihov obod, a tu ne sme da se gradi.

Nije da bi to ove sprecilo, ali cisto ako je po zakonu, tu nema gradnje.

Edited by McLeod
  • Like 2
  • Thanks 1