Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

Tek sad to vidim. Dosad sam nekako i izbegavao, ali sad je tolika fotka da nisam mogao da eskiviram.

Ali ako sam i imao promil neke zadrške, sad već više nemam apsolutno nikakvu dilemu - studenti ovo dobijaju. Kvote bi trebalo da budu kao kad Crvena zvezda igra protiv Tekstilca.

Edited by Nek grmi jako

2 minutes ago, Clash said:

Morel da se prebači na onu @DameTime temu o žemskinju?

Ma nemoj nigde Clash, počeću bre da ih sanjam, ionako u poslednje vreme imam neke horor snove i nesanicu. Moraću kod nekog da mi baje pošto mi prskanje svetom vodicom nije pomoglo.

• Like 1
  • Ha-ha 1

4 minutes ago, Volter said:

Ma nemoj nigde Clash, počeću bre da ih sanjam, ionako u poslednje vreme imam neke horor snove i nesanicu. Moraću kod nekog da mi baje pošto mi prskanje svetom vodicom nije pomoglo.

Pa…

Spoiler

moze da pomogne za odlaganje happy enda.

namig namig

• Like 1
  • Ha-ha 1

Ajde ljudi iskulirajte malo od agresivnog nastupa prema @Jelencom

Ne moze policija bas kako hoce da menja strane, otkazuje poslusnost itd.

Takve stvari vode u drzavni udar, gradjanski rat itd.

Dok god su im naredjenja po zakonu u redu je da ih oni prate i da postupaju u okviru ovlascenja.

Verujem da i medju njima ima onih koji sa simpatijom gledaju na ovo sto se desava, ali ne mozete da ocekujete da neki random pandur sa dva cvarka sad udje da hapsi ljude iz vlasti.

Nije da mi je zelja da nesto posebno branim policiju, ali ono sto se od njih moze ocekivati su stvari poput inicijative policajke iz Sapca, ili inspektora iz slucaja Jovanjica, ali ne da direktno odbijaju naredjenja koja su u skladu sa ustavom i zakonom.

• Like 3

22 minutes ago, nemanjaol said:

Ajde ljudi iskulirajte malo od agresivnog nastupa prema @Jelencom

Ne moze policija bas kako hoce da menja strane, otkazuje poslusnost itd.

Takve stvari vode u drzavni udar, gradjanski rat itd.

Dok god su im naredjenja po zakonu u redu je da ih oni prate i da postupaju u okviru ovlascenja.

Verujem da i medju njima ima onih koji sa simpatijom gledaju na ovo sto se desava, ali ne mozete da ocekujete da neki random pandur sa dva cvarka sad udje da hapsi ljude iz vlasti.

Nije da mi je zelja da nesto posebno branim policiju, ali ono sto se od njih moze ocekivati su stvari poput inicijative policajke iz Sapca, ili inspektora iz slucaja Jovanjica, ali ne da direktno odbijaju naredjenja koja su u skladu sa ustavom i zakonom.

Samo da vidim gde stojiš: jesi ovako pisao i nakon brutalnog batinjanja protestanata 2021?
I tad se jeavio jedan forumaš sa pdf košarka da slično brani panduraciju..i njemu je neko bio pandur (možda takođe baš supruga ili čak on)..nije jelen u pitanju.

Jedini polocajci za koje mogu da imam razumevanja su ovi obični policajci,tzv.prašinari. Samo kod njih i primećujem nekakve simpatije za proteste.

• Like 4

Gospodin gradonačelnik.

Inače i ja mislim da ne idete lično na nekog ko radi svoj posao pošteno.

Da je tako, ne bi bili ovde gde smo.

Ja svako ne mogu otići sutra na posao i odbiti da previjem SNS ovca ili radikala, pa ni popa (mislim na jelencom-a).

I da, ima, ima seksizma u postovima i uvek je problem što se on je prepoznaje.

31 minutes ago, Marvin said:

Postoje i neke stvari između, npr da se sindikati oglase, počnu masovno da uzimaju bolovanja itede.

Koji sindikati, to u Srbiji drži služba i odatle pobune neće nikad biti

• Like 1

To da policija samo radi svoj posao je relativan pojam. Recimo oni policajci sto su iznutra cuvali gradsku kucu u NS dok su ih gadjale horde placenika sa kapuljacama, pa su to iskoristili da posle hapse nepodobne. Svesni su oni sta rade, nemam puno empatije ni razumevanja za njih. 

Nije ni taj pandrurski posao jedini, uvek imas opciju samo treba imati kicmu. Doduse nema stana za dzabe i ostalih nezasluzenih privilegija.

• Like 5

2 minutes ago, Cavani said:

To da policija samo radi svoj posao je relativan pojam. Recimo oni policajci sto su iznutra cuvali gradsku kucu u NS dok su ih gadjale horde placenika sa kapuljacama, pa su to iskoristili da posle hapse nepodobne. Svesni su oni sta rade, nemam puno empatije ni razumevanja za njih. 

Nije ni taj pandrurski posao jedini, uvek imas opciju samo treba imati kicmu. Doduse nema stana za dzabe i ostalih nezasluzenih privilegija.

Dobro, i?

Kad ovaj ode, opet će ti ljudi biti policija i nemoj meni pričati o tome, živela sam dok je Titova senka bila prisutna, i onda svi drugi.

Da se ja pitam, povukla bih policiju sa bilo kog derbija, pa se lomite, pa ko ostane.

19 minutes ago, Perkos2 said:

Koji sindikati, to u Srbiji drži služba i odatle pobune neće nikad biti

Pa u teoriji. A možeš i kao u vojnom sindikatu da se pobuniš pa nagrabusiš, ali nije svako spreman na to

1 hour ago, Drug Crni said:

Samo da vidim gde stojiš: jesi ovako pisao i nakon brutalnog batinjanja protestanata 2021?
I tad se jeavio jedan forumaš sa pdf košarka da slično brani panduraciju..i njemu je neko bio pandur (možda takođe baš supruga ili čak on)..nije jelen u pitanju.

Jedini polocajci za koje mogu da imam razumevanja su ovi obični policajci,tzv.prašinari. Samo kod njih i primećujem nekakve simpatije za proteste.

Sta gde stojim, naravno da nisam branio policiju koja je mlatila ljude koji sede na klupi.

I sam sam bio na ulici tih dana i jeo suzavac.

Moja poenta je samo da policija i vojska u jako retkim situacijama mogu da krenu direktno protiv vlasti. I kad se to desi ima ozbiljne posledice.

Policija kada bi sad krenula u otvorenu pobunu, sta bi se desilo, sta bi radila vojska?

Ko komanduje policijom i vojskom kada na taj nacin sklone sns?

Koja politicka grupacija ima legitimitet da u tom trenutku preuzme vlast?

Nije sve tako jednostavno, kao sto ste predstavili kad sre skocili na Jelencom-a. Sa policijom treba da vazi ista prica kao i sa ostalim institucijama, da rade svoj posao po zakoni i ustavu.

• Like 1
  • Thanks 1