Klotzen Posted Friday at 09:48 PM Share Posted Friday at 09:48 PM I ne trebaju ti vunene, biće suvo oko 10 stepeni sutra, može neki jesenji outfit. 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
srlepajce Posted Friday at 10:26 PM Share Posted Friday at 10:26 PM 14 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
033zero330 Posted Saturday at 12:18 AM Share Posted Saturday at 12:18 AM Prvi prenos od strane studenata. https://uns.blokada.info/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cavani Posted Saturday at 12:28 AM Share Posted Saturday at 12:28 AM Sta mislite, koliko ce ljudi biti sutra u NS? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Div Posted Saturday at 03:21 AM Share Posted Saturday at 03:21 AM 2 hours ago, Cavani said: Sta mislite, koliko ce ljudi biti sutra u NS? Teško je reći, skup se ne održava na jednom mestu u tačno određeno vreme, biće ljudi na ulicama koji podržavaju, kretaće se, odlaziti, dolaziti, koliko mi se čini za Beograd, Autokomandu, nema još uvek procene broja učesnika tokom cele akcije, nemoguće je precizno proceniti, jer bi trebalo imati procenu kolio se ko zadržao na skupu. Verujem da će biti kao na dosad najbrojnijem skupu plus 10.000. Trudim se da ne padam u euforiju, pišem na osnovu raspoloženja ljudi koje vidim na ekranu, bilo u izveštajuma reportera, komentara na mrežama, najava dolazaka iz raznih gradova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted Saturday at 04:10 AM Share Posted Saturday at 04:10 AM (edited) Veceras sam sticajem okolnosti bio u drustvu izmedju ostalih srednjoskolaca i srednjoskolki. Pricali smo malo o situaciji, uglavnom su iz prve i druge gimnazije, svi ucestvuju u blokadi i bilo mi je zanimljivo sta misle generalno o svetu oko sebe i mogu da kazem da sam odusevljen, jedino sto su skoro svi bili leftisti al dobro, oprastam im. Jako zreli za svoje godine, znaju sta hoce i dominira stav nasi roditelji su fejlovali, tvoja generacija je fejlovala, mi necemo. Necemo da zivimo u ovakvoj zemlji, necemo da nas niko sikanira i necemo da trpimo debile da odlucuju u ime nas Edited Saturday at 04:10 AM by McLeod 22 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted Saturday at 06:44 AM Share Posted Saturday at 06:44 AM 2 hours ago, McLeod said: jedino sto su skoro svi bili leftisti al dobro, oprastam im 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted Saturday at 06:56 AM Share Posted Saturday at 06:56 AM 2 hours ago, McLeod said: jedino sto su skoro svi bili leftisti al dobro, oprastam im. To je ta generacija koja zaklapa laptop u 17.00 i odmah hoce velike plate, ali dobro, mozda je za Srbiju takav stav i potreban. Uostalom, nece svi ostati levičari kako vreme ide... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Saturday at 07:05 AM Share Posted Saturday at 07:05 AM Tako je neki će postati ekstremni levičari 😁 1 1 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted Saturday at 07:11 AM Share Posted Saturday at 07:11 AM (edited) 20 hours ago, bergkamp bcd said: Sustina je da dok god svi postuju neka unapred dogovorena pravila i ne namecu drugima svoju volju i svoj nacin razmisljanja da svi mogu da propagiraju koje god zele ideje (u okviru normalnog politickog spektra) i tu se slazemo. Ono sto je moja primedba koju iznova i iznova ponavljam je da se iza oznacavanja svakoga ko je sa drugog kraja ideoloskog spektra i zastupa desne ideje kao nekog ko je blizak SNS krije ideja da nakon SNS u politickom zivotu treba da ostanu samo levicari, liberali i centristi, odnosno da mi ovde stvorimo neku utopiju po zamislima odredjenog ideoloskog pravca. Nebitan je tu i NDSS ili POKS ili bilo ko drugi, ako su zaista SNS kukavicje jaje treba to glasno i jasno reci i nemati nista sa njima, ali mora da postoji opoziciona opcija koja je protiv Vucica iz nacionalistickih razloga jer: 1. Samo sa glasovima ljudi koji ne zele da celokupnu nacionalisticku desnicu zastupa rezim u kojem je pola DS i koji je na recima protiv zapada, a na delima saradjuje sa tim istim zapadom. 2. Nakon sto SNS padne naredni sastav skupstine mora da reflektuje raspolozenje medju biracima, a ne da imamo vestacki ideoloski cistu skupstinu. Cak i za vreme DOS je u opoziciju trpan najpre SPO, pa nakon njih DSS i NS, a 1995. je dolazilo cak i do sastanaka Djindjica, Kostunice i Seselja (pre nego sto je postalo jasno da SRS nije opozicija Milosevicevom rezimu). Imaš vrlo jednostavan "lakmus test" da li je neka stranka Vučićev trojanac. Ako imaju pristup medijima kao što su Happy TV i Pink, vrlo je velika verovatnoĉa da su projekti SNS. I "Milica Laźljivica" i "Miloŝ Francuz" su imali pristup istim za razliku od veĉine opozicije. Meni se čini da najčešće ideološka zaslepljenost deluje na glasače takve "opozicije" da ne vide očigledne znake. Moj komšija koji je u normalnim okolnostima uvek na štandu SNS, je na prošlim izborima delio plakate Zavetnika, očigledno po partijskom zadatku. Jedan dan je pisao poruke "Milica lažljivica i Miloš Francuz" sutradan je glumio aktivistu "opozicione stranke Zavetnici". Srbiji je potrebna normalna desnica svakako i ja se nadam da će se jednog dana pojaviti stranka od znaĉaja koja ĉe zastupati legitimne desne ideje. U međuvremenu nadam se da ne smatraš da je npr. "Ratko Mladiĉ heroj" i slično legitiman stav i da su oni koji takve stavove dele legitimne snage koje mogu da povedu Srbiju ka bilo čemu osim nekom fašizmu ili novom "vučićstanu". Edited Saturday at 07:23 AM by tomas.hokenberi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted Saturday at 07:23 AM Share Posted Saturday at 07:23 AM 6 minutes ago, tomas.hokenberi said: Imaš vrlo jednostavan "lakmus test" da li je neka stranka Vučićev trojanac. Ako imaju pristup medijima kao što su Happy TV i Pink, vrlo je velika verovatnoĉa da su projekti SNS. I "Milica Laźljivica" i "Miloŝ Francuz" su imali pristup istim za razliku od veĉine opozicije. Meni se čini da najčešće ideološka zaslepljenost deluje na glasače takve "opozicije" da ne vide očigledne znake. Moj komšija koji je u normalnim okolnostima uvek na štandu SNS, je na prošlim izborima delio plakate Zavetnika, očigledno po partijskom zadatku. Jedan dan je pisao poruke "Milica lažljivica i Miloš Francuz" sutradan je glumio aktivistu "opozicione stranke Zavetnici". S tim što francuz tamo negde od Korone na ovamo nema više pristup režimskim medijima. Gostuje na kašičica na RTS kao i ostali a drugde su proterani. Postoji mala nada da ako bi ceo RTS ustao da bi nešto moglo da se menja jer ne može sve da ih otpušta ali verovatno je tamo u ovih 13 godina promenjena struktura zaposlenih i sada su većina stranački vojnici SNS. Za Zavetnicu smo mi na forumu od početka pisali da je ona SNS trol. I ona i muž joj bili članovi SNS i naprasno osnivaju taj pokret, imaju pristup većini režimskih medija i ko se seća tada su uglavnom pljuvali Dveri jer se nepomenik bojao da mu on može oteti deo glasača. Ovu drugu opoziciju je retko pominjala. Takođe u početku skoro da i nije kritikovala vlast pa su posle promenili to da ipak mora malo da se kritikuje vlast. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Saturday at 07:37 AM Share Posted Saturday at 07:37 AM 3 hours ago, McLeod said: jedino sto su skoro svi bili leftisti al dobro, oprastam im. Pa veća je verovatnoća da levičari to misle, nego neko sa desničarskim stavovima 🙃 Samo se nadam da ignorišu srpsku levicu... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mejdanac Posted Saturday at 07:46 AM Share Posted Saturday at 07:46 AM (edited) U Banjaluci je direktorica gimnazije, inače član SNSD, zaključala je školu da se učenici koji su to planirali ne bi pridružili okupljanju studenata u kampusu.https://www.facebook.com/share/v/1DUJC7VnK8/ Edited Saturday at 07:47 AM by Mejdanac Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted Saturday at 07:57 AM Share Posted Saturday at 07:57 AM 59 minutes ago, 40Wins said: To je ta generacija koja zaklapa laptop u 17.00 i odmah hoce velike plate, ali dobro, mozda je za Srbiju takav stav i potreban. Uostalom, nece svi ostati levičari kako vreme ide... Znaš kako - baš taj stav koji si odlično ovde opisao u jednoj rečenici je i doveo do ovih protesta. Dok se pita ekipa radiću više i boriću se na tržišnoj utakmici, biće uglavnom bungabunge kao poslednjih 15tak godina... 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted Saturday at 07:59 AM Share Posted Saturday at 07:59 AM (edited) 7 hours ago, Cavani said: Sta mislite, koliko ce ljudi biti sutra u NS? Teško je pretpostaviti ali po meni biće minimum 50k. Mene je sva rodbina širom Srbije zvala da pita gde bi bilo najpametnije parkirati. Snajina rodbina sa juga takođe dolazi, sinoć sam nekom iz Bijeljine na četu onog kanala što je pratio studente tokom dva dana 10 minuta objašnjavao gde da dođe. Bilo je i na onom protestu 05.11. dosta ljudi sa strane ali danas bi lako moglo biti više ljudi izvan NS nego iz NS jer su studenti dosta ohrabrili i motivisali ljude. Ostaje jedino bojazan da će Varadinski i Žeželjev most biti slabo popunjeni jer će većina da ide na Most Slobode. Čak se pribojavam za Žeželjev jer tamo ne živi mnogo ljudi pa se može desiti da tamo budu samo studenti koji su određeni da tamo dođu. Nadam se da će Petrovaradinci da izvade tu stvar. Oko Varadinskog mosta već živi dosta ljudi tako da će tu u najgorem slučaju biti par hiljada ljudi. Most Slobode je na Limanu, Liman sa grbavicom ima 50k stanovnika i tu uglavnom pobeđuje opozicija tako da će taj most biti najposećeniji. Pride će tu biti blokada i posle 18h. Ako dolazite sa južne strane čisto da Vam kažem da je mali gradić u Petrovaradinu prilično zajeban za parking tako da Vam je moj savet da parkirate malo dalje od mosta i došetate do mostova, ta dva mosta su na manje od km jedan od drugog tako da možete i da šetate između njih. Takođe ćete lakše i da izađete iz grada kada krenete kući ako parkirate malo dalje od podgrađa jer može da bude krkljanac pa da se napravi čep u blizini Varadinskog i Žeželjevog mosta oko 18h. Ako ne nađete bliže ovde je 45.253121, 19.880752 parking od bivše Livnice tako da ćete tu sigurno naći mesto jedino što ima jedno 20 min pešačenja. Sa Novosadske strane ima više mogućnosti za parking ali moj Vam je savet da parkirate u industrijskoj zoni jer će odatle biti lakše da posle izađete i odete do autoputa. Ovo je jedan stari parking od propale firme 45.265194, 19.859563 a ako je zagrađen videćete u toj ulici parkinge sa strane kao i kod radnje Univerexport. Što se tiče mosta Slobode sa Sremske strane je Mišeluk koji je u principu jedna velika saobraćajna petlja sa profilom kao autoput. Obzirom da je most blokiran tu neće biti saobraćaja tako da će verovatno moći da se parkira na samom putu i po ćoškovima petlje. Tu je i bolnica, mislim da je njen parking otvoren samo je ona jedno 15minuta peške od mosta pa da znate da nije baš blizu. Takođe imajte na umu da je to prilično dugačak most i ako ne bude ništa na sremskoj strani računajte još 1 km šetnje od tunela do raskrsnice na Limanu ispred mosta gde će sigurno biti centralno mesto. Na samom Limanu ima mesta za parking jer je to deo grada sličan Novom Beogradu tako da ćete naći negde mesto. Moj Vam je savet da idete na liman 4 na ovaj parking 45.236203, 19.834573 jer tu vikendom uvek ima dosta mesta. Pauk je u Novom Sadu tako da ovi što parkiraju na sremskoj strani ne moraju da brinu zbog toga, mislim da neće imati obraza ni na NS strani da rade jer će sigurno biti mnogo ljudi koji će doći. Edited Saturday at 08:06 AM by Klotzen 10 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Saturday at 08:04 AM Share Posted Saturday at 08:04 AM Ovo što fritrou kaže. Nama što ostanemo posle radnog vremena a zauzvrat dobijemo to da gazda kupi nova kola ovakvi metodi borbe su strani. Više nam paše ona strategija da se svi učlanimo u sns i tako ga obesmislimo. 2 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
40Wins Posted Saturday at 08:05 AM Share Posted Saturday at 08:05 AM 7 minutes ago, freethrow said: Znaš kako - baš taj stav koji si odlično ovde opisao u jednoj rečenici je i doveo do ovih protesta. Dok se pita ekipa radiću više i boriću se na tržišnoj utakmici, biće uglavnom bungabunge kao poslednjih 15tak godina... Saglasan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted Saturday at 08:26 AM Share Posted Saturday at 08:26 AM 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted Saturday at 08:31 AM Share Posted Saturday at 08:31 AM Spoiler jebem ti život ti jebem. A onda ona džukela uzme i ismeva invalida penzionera, obraća mu se na ti i zeza ga za padeže. 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henry Chinaski Posted Saturday at 08:32 AM Share Posted Saturday at 08:32 AM 31 minutes ago, Klotzen said: Teško je pretpostaviti ali po meni biće minimum 50k. Mene je sva rodbina širom Srbije zvala da pita gde bi bilo najpametnije parkirati. Snajina rodbina sa juga takođe dolazi, sinoć sam nekom iz Bijeljine na četu onog kanala što je pratio studente tokom dva dana 10 minuta objašnjavao gde da dođe. Bilo je i na onom protestu 05.11. dosta ljudi sa strane ali danas bi lako moglo biti više ljudi izvan NS nego iz NS jer su studenti dosta ohrabrili i motivisali ljude. Ostaje jedino bojazan da će Varadinski i Žeželjev most biti slabo popunjeni jer će većina da ide na Most Slobode. Čak se pribojavam za Žeželjev jer tamo ne živi mnogo ljudi pa se može desiti da tamo budu samo studenti koji su određeni da tamo dođu. Nadam se da će Petrovaradinci da izvade tu stvar. Oko Varadinskog mosta već živi dosta ljudi tako da će tu u najgorem slučaju biti par hiljada ljudi. Most Slobode je na Limanu, Liman sa grbavicom ima 50k stanovnika i tu uglavnom pobeđuje opozicija tako da će taj most biti najposećeniji. Pride će tu biti blokada i posle 18h. Ako dolazite sa južne strane čisto da Vam kažem da je mali gradić u Petrovaradinu prilično zajeban za parking tako da Vam je moj savet da parkirate malo dalje od mosta i došetate do mostova, ta dva mosta su na manje od km jedan od drugog tako da možete i da šetate između njih. Takođe ćete lakše i da izađete iz grada kada krenete kući ako parkirate malo dalje od podgrađa jer može da bude krkljanac pa da se napravi čep u blizini Varadinskog i Žeželjevog mosta oko 18h. Ako ne nađete bliže ovde je 45.253121, 19.880752 parking od bivše Livnice tako da ćete tu sigurno naći mesto jedino što ima jedno 20 min pešačenja. Sa Novosadske strane ima više mogućnosti za parking ali moj Vam je savet da parkirate u industrijskoj zoni jer će odatle biti lakše da posle izađete i odete do autoputa. Ovo je jedan stari parking od propale firme 45.265194, 19.859563 a ako je zagrađen videćete u toj ulici parkinge sa strane kao i kod radnje Univerexport. Što se tiče mosta Slobode sa Sremske strane je Mišeluk koji je u principu jedna velika saobraćajna petlja sa profilom kao autoput. Obzirom da je most blokiran tu neće biti saobraćaja tako da će verovatno moći da se parkira na samom putu i po ćoškovima petlje. Tu je i bolnica, mislim da je njen parking otvoren samo je ona jedno 15minuta peške od mosta pa da znate da nije baš blizu. Takođe imajte na umu da je to prilično dugačak most i ako ne bude ništa na sremskoj strani računajte još 1 km šetnje od tunela do raskrsnice na Limanu ispred mosta gde će sigurno biti centralno mesto. Na samom Limanu ima mesta za parking jer je to deo grada sličan Novom Beogradu tako da ćete naći negde mesto. Moj Vam je savet da idete na liman 4 na ovaj parking 45.236203, 19.834573 jer tu vikendom uvek ima dosta mesta. Pauk je u Novom Sadu tako da ovi što parkiraju na sremskoj strani ne moraju da brinu zbog toga, mislim da neće imati obraza ni na NS strani da rade jer će sigurno biti mnogo ljudi koji će doći. Ja, supruga i kumovi planiramo da odemo do Varadinskog oko 5, pa da zajedno odemo u 6 na most slobode. Nadam se da ce biti ljudi na sva 3 mosta Link to comment Share on other sites More sharing options...
freethrow Posted Saturday at 08:34 AM Share Posted Saturday at 08:34 AM Ida, odjebimo sa Đokovićem. Nemam nikakve sumnje da je najveći teniser svih vremena, ali jednostavno prebogati sportisti koji decenijama koriste svoju popularnost i pare kako bi uvećali bogatstvo poslovanjem sa državom, pa još jednom od najkorumpiranijih u Evropi, zaista mi nisu potrebni. Da, bilo bi do jaja da naloži neke matorexe, ali neka hvala. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted Saturday at 08:36 AM Share Posted Saturday at 08:36 AM Svet pre 35 godina: - pad Berlinskog zida, raspad CCCP - Ujedinjenje Evrope, euforija jedinstva... Srbija pre 35 godina: Ko vas jebe, srpski grobovi = srpske zemlje, eo vam rat!! Svet danas: "Srbi su bili u pravu" - Brexit - Idiot u Beloj kući - Idiot u Kremlju - Idioti cepaju Evropu Srbija danas: Ko vas jebe, vreme je za istinu, vreme je za pravdu! Uvek uskurac!!! 💪💪💪 2 3 1 19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Saturday at 08:39 AM Share Posted Saturday at 08:39 AM Nebeski narod 😁 3 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted Saturday at 08:40 AM Share Posted Saturday at 08:40 AM 1 minute ago, fancy said: Svet pre 35 godina: - pad Berlinskog zida, raspad CCCP - Ujedinjenje Evrope, euforija jedinstva... Srbija pre 35 godina: Ko vas jebe, srpski grobovi = srpske zemlje, eo vam rat!! Svet danas: "Srbi su bili u pravu" - Brexit - Idiot u Beloj kući - Idiot u Kremlju - Idioti cepaju Evropu Srbija danas: Ko vas jebe, vreme je za istinu, vreme je za pravdu! Uvek uskurac!!! 💪💪💪 Znaš šta, možda je Grenel rekao ono što je rekao pre neki dan da probudi inat i da tako zbacimo Vučića i kompaniju. Stupid problems require stupid solutions 2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Saturday at 08:41 AM Share Posted Saturday at 08:41 AM 3 minutes ago, fancy said: 💪💪💪 Ovaj red emodžija sumira stvar otprilike. Devedesetih smo bili svetska avangarda nažalost, ajd' mogli bismo sad opet to da budemo. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts