fancy Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 8 minutes ago, Drug Crni said: Ti čiji članovi porodice idu na proteste su statistička greška U Beogradu je jače od statističke greške. 6 minutes ago, McLeod said: Prvo, treba poseban mentalni sklop da bi bio policajac, pogotovo interventna. Ili vojnik. (*) I to a i ono daj posao, ne znam ništa drugo a ni u školi nisam bio neki đak... plus vreme kad je dosta sadašnjih policajaca dobilo posao je bilo drugačije od ovog, pa je kao lakše bilo pristupiti... (*) sećam se svojevremeno, beše u 4. razredu srednje, ideš na regrutaciju za JNA, i tad je kružilo čuveno pitanje (iz nekog psiho testa gde moraš 300 pitanja da odgovoriš sa da / ne u nekom određenom roku), a to pitanje je, tj. rečenica: "Mrzim vojsku i policiju". I svi smo se ložili - al ćemo da im kažemo šta mislimo, ko ih jebe sve i kerove i vojsku hahaha... I tako došao je taj dan, prošao je taj dan i posle svega sedimo i prepričavamo iskustva i ja kažem: "Jedva sam čekao da zaokružim DA na ono pitanje, jebo sam im kevu..." Na šta me celo društvo pogleda izbezumljeno - "Ti nisi normalan, najebaćeš, nisi valjda zaista to napisao..?!?!?" Naravno da jesam. Epilog - jedini sam od nas 10ak, ali bukvalno jedini dobio da služim ono što sam napisao da bih želeo (jer bilo je i to pitanje: "Koji rod - vojske - biste želeli da služite?") - avijaciju I proveo kao besposleni kotrolor letenja, plavac na aerodromu s tada jednim sletanjem u godinu dana... svi ostali su završili negde kao bogom zaboravljeni prašinari.
berti Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Uvek sam terao u kurac sve te defetiste koji su od pocetka bili skepticni, a sada, na neki način, postajem takav i verovatno i mene treba oterati u kurac, ali me "ne greje sunce" ič. Razmišljam koliko ce para mamlazi uzeti sada na ove zajebancije oko svog na svome, legalizacije... Ogromne! Prolongirace izbore dok time ne napuni kasu, pa ce opet imati kamaru para da gurne, mune kome treba. Batinasi, zandari... Ima tu jos jedna stvar. Ima onih koji su kao na rečima protiv ove vlasti, a kad dođu izbori glasaju za Vucica. To su oni na drzavnim jaslama koji su svesni da je ovaj dzukela i sramota ih je da ga u razgovorima hvale, ali zbog svoje situacije daju glas bagri. Usuškani su, ne rizikuje im se. Dakle, ima i mrcina svoje glasace, plus krađa, plus čudni odnosi između studenata i opozicije, plus podele zbog pojedinih persona sa liste kod onih koji bi glasali za studente... Plus relativno mlaka osuda hulje od strane zapadnih zemalja, plus pičketine ruske koje mrcinu podrzavaju... Daj boze da grešim, ali nekako ne miriše na dobro. 1
Issey Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 hours ago, wrach said: Bas sam skoro diskutovao da mi nazalost zivimo u "drzavi" gde mi nije nezamisliv Iranski scenario. Bez obzira na nas polozaj - ljudi zanemaruju s kim mi imamo posla. Oni su spremni na to, nemam ni najmanju sumnju. Ali mi nismo... I bolje što je tako... Moraćemo da čekamo da se složi mnogo kockica, jer na izborima nećemo pobediti mafiju... kad će to biti, ko zna... Ja nijednog momenta nisam ni pomislio da su gotovi, jer sam znao da su spremni na sve da zadrže vlast... znao sam to i pre nego što su se autovali u ovih godinu dana...
Drug Crni Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ja više od njih strepim od našeg nemanja jasnog plana i strategije.
Chaos Is Me Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Žvalonja je na vreme prepoznao u koga treba ulagati da bi opstao na vlasti. Jebeš zdravstvo, školstvo, sudstvo - od njih on ima samo štetu ako dobro funkcionišu. On je uložio u organe državne prinude, pre svega u policiju ali i sve one neformalne "ograne sile" - huligane, sumnjive upražnjavače borilačkih veština, raznorazne nasilnike osuđivane i neosuđivane, jednom rečju - skoro sve koji razumeju samo zakon batine. On je za pripadnike snaga bezbednosti (vlasti) napravio stanove, zgrade, čitava naselja i dao im ono što oni nikad ne bi mogli da zarade svojim legalnim radom, nekretnine za 500e po kvadratu i slično. Naravno, za one najbliže kolaborante tu su milioni i luksuz, za ove sa dna lanca neki kartonski stanovi u Zemun Polju ali bolje išta nego ništa. Verovatno među njima ima dosta onih koji ne mogu očima da ga vide ali ćute i smrde jer za bolje i nisu. Pošto se neće sa strane pojaviti neočekivana sila koja iznenada rešava stvar, jedina mogućnost je ono što smo davno već rekli - izaći u što većem broju na izbore, poraziti ga tamo, a nakon toga izaći u još većem broju na ulicu. Samo u tom slučaju će dovoljan broj batinaša, legitimnih i nelegitimnih, promeniti dres. 10
McLeod Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ako bismo se poredili sa gorima, evo na primer sa Iranom koji je trenutno aktuelan, mi nismo videli nista. Zvucni top i ova prebijanja po protestima i maltretiranje od po mesec dva u pritvoru su smehoteka za Irance, Ruse, pa i Izraelce. Tako da kao sto mi nismo spremni da ginemo poput Iranaca odnosno nije nam bas dotle doslo, nisu ni oni spremni na to da nas na taj nacin ubijaju i u tolikom broju jer mi nismo Iran. Da on nece otici mirno je trebalo svima da bude jasno pre 10 i kusur godina, ali postoji mnogo nijansi nemirnog, to ne mora da bude automatski detonacija atomske bombe i 100 hiljada mrtvih. 4
djura.net Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 4 hours ago, DameTime said: Kad pre ima i dobrih policajaca sati? Ta dvojica koju si ti upoznao su manjina, recimo da je odnos 5% prema 95% sadista, nasilnika i govnara koji uživaju da se iživljavaju nad drugim ljudima. Ovo je tako grozna izjava, cak i za forum. Vecina policajaca su ljudi kao i svi mi, vecina policajaca je protiv ovog rezima.
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, djura.net said: Vecina policajaca su ljudi kao i svi mi, vecina policajaca je protiv ovog rezima. Žao mi je, ali ovo je toliko naivan stav, te ga ne bih dalje komentarisala.
Amigdala Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Chaosova analiza gadja u centar! Jedino sto ja mislim da izbori nisu najbolji (ili najbrzi) korak ka promeni. Kakvi izbori sa muljatorima i kriminalcima? Prvo hulju pritisnuti da podnese ostavku, da se procisti sva gamad odgovorna za prebijanje dece i za pljacku, pa.tek onda izbori imaju nekakvog smisla. Odlicna prilika su bila proslogodisnja masovna okupljanja. Diktatori se skidaju na ulici govnjivom motkom , a ne glasackim kutijama.
djura.net Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 13 minutes ago, DameTime said: Žao mi je, ali ovo je toliko naivan stav, te ga ne bih dalje komentarisala. To nije stav, to je cinjenica.
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 minute ago, djura.net said: To nije stav, to je cinjenica. A koji to podaci, po mogućstvu javno dostupni, podržavaju tvrdnju da je ovo što si gore izjavio činjenica?
djura.net Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 7 minutes ago, DameTime said: A koji to podaci, po mogućstvu javno dostupni, podržavaju tvrdnju da je ovo što si gore izjavio činjenica? Znas i sama da nema javno dostupnih podataka na ovu temu. Iz sasvim razumljivih razloga.
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, djura.net said: Znas i sama da nema javno dostupnih podataka na ovu temu. Iz sasvim razumljivih razloga. Da, da, oni jadni ne smeju da se suprotstave, znate ostaće bez posla... a nema drugih, časnih poslova? Ah da, neškolovani su, nesposobni i ne znaju ništa drugo da rade. Nema drugog radnog mesta na kom će tako polupismeni i relativno nesposobni dobiti relativno dobru platu, na sve to pendrek i značku kojom će da se hvale po komšiluku... Zauzvrat treba samo da prodaju čast i obraz, da ćute dok neke njihove kolege biju nedužne ljude, ili čak da ih sami udare. A da ih komšiluk ne bi gledao popreko jer su polićaciji, treba samo da namignu i kažu: ma i ja sam protiv ovog, ne mogu očima da ga vidim, al šta ću, jebiga moram da radim... Da bi se sutra prišljamčili nekoj novoj garnituri, protiv koje će takođe da imaju negativan stav, dok je istovremeno štite i drže na toj vlasti. 1
Recommended Posts