fancy Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 10 minutes ago, Volter said: Nisam spavao cele noći, povraćanje nekoliko puta. Malo što sam zadremao sanjao sam čudne snove, odveli me u bolnicu, stavili na operacioni sto, a doktori mi prilaze sa nekim kuhinjskim noževima. Usro sam se. Izdrži, znaj samo da ima jedan kome je takav svaki dan zadnjih godinu dana. Spoiler 2
Volter Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Ne mogu da vidim sliku ali pretpostavljam o kome se radi. 1
DameTime Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 15 minutes ago, Barkley#34 said: Da nisi slučajno sanjao da si pečeno prase? Ili Goran Vesić. 4
Drug Crni Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Da. ^ Pred samu posetu, pokrajinska vlast je smenila neposlušni školski odbor u Pivnicama, selu 90% nastanjenom Slovacima i imenovala je privremeni školski odbor bez jednog jedinog Slovaka u njemu. Bilo bi zanimljivo da neko pita predsednika Pelegrinija o ovome, da čujemo šta on, kao predsednok Slovačke, misli o tome, jesu li to standardi zaštite nac. manjiina koje EU propisuje itd. O odnosu radikalske Srbije prema Vojvodini, prema manjinama niko ne treba ništa da mi govori, ali bih voleo da čujem mišljenje slovačkog visokog zvaničnika. Čak i ako je možda u pitanju neki kgb kadar, čisto da ga čujem. 1
djura.net Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago 1 hour ago, Drug Crni said: Bilo bi zanimljivo da neko pita predsednika Pelegrinija o ovome, da čujemo šta on, kao predsednok Slovačke, misli o tome, jesu li to standardi zaštite nac. manjiina koje EU propisuje itd. Pelegrini je iz tog milijardersko nacionalistickog miljea, prakticno iz istog sesira kao i Fiko ili Orban (ko je rekao Trump?), tako da ce bas puno da se potrese oko EU standarda. 1 1
Helena Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Možda i gori, Orban je vojvođanskim Mađarima ipak omogućio pasoš EU.
Barkley#34 Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago (edited) Gospodin se juče već oglasio izjavom da crva nije ni bilo: Quote On je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu kazao novinarima da ide sutra u Bački Petrovac da razgovara sa Slovacima o jeziku, kulturi i istoriji i da njegova poseta „ne treba da ima nikakve veze sa unutrašnjom politikom“. „Neki Slovaci podržavaju Srpsku naprednu stranku (SNS), a neki ne. Ne mogu ja da ulazim u to. To su stvari koje se tiču države“, rekao je Pelegrini https://www.nedeljnik.rs/predsednik-slovacke-incident-u-backom-petrovcu-se-desio-zbog-razlicitih-politickih-stavova/ Edited 18 hours ago by Barkley#34 1
Tex_Willer Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago (edited) Stranka tog čoveka trenutno ima 9% podršku u Slovackoj, stranka Fica 17%( pad obe stranke je osetan, nekih 12% zbirno u odnosu na izbore 2023). Jedini njihov koalicioni partner je ispod 5% i pazite sad zove se sns... Slovačka opozicija( glavna snaga je Ps uz još 4 stranke) trenutno ima nekih 52-53% zbirno( to su demokratske stranke, bez ultranacionalista iz stranke republika). Sto se tice Madjara iz 2 prizme za Srbiju su tamo izbori vrlo bitni: 1.) Da sličan tip kao Vucic padne, pogotovo što su oni u sprezi i sigurno bi se i Vucicevi glasači zapitali otkud sad ovo, dok studentima bi to tek dalo krila u ledja( mada ja sam ubedjen da izbori kod nas su tek godinu dana posle tih u Madjarskoj, odnosno april/ maj 2027). 2.) Odvajanje najveće nacionalne manjine u zemlji od Orbana, tu bi tek došlo do porasta glasova Madjara( pogotovo mladjih) za studente. U Madjarskoj je opoziciji potrebno nekih 2,7m glasova da uzme pobedu( najava je da će izlaznost ići na preko 80% čak u odnosu na 69% na prošlim izborima). Edited 15 hours ago by Tex_Willer 2
Drug Crni Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Vučića podržava korumpirana desničarska vlast u Slovačkoj. Slovake u Vojvodini podržava (i građane Srbije) liberalni lider opozicije Michal Šimečka, po istraživanjima ubedljivi favorit za premijera na narednimizborima. 2026 je godina kada svoje mandate završavaju Orban i Fico. Nadam se i Vučić 4
Tex_Willer Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 hours ago, Drug Crni said: Vučića podržava korumpirana desničarska vlast u Slovačkoj. Slovake u Vojvodini podržava (i građane Srbije) liberalni lider opozicije Michal Šimečka, po istraživanjima ubedljivi favorit za premijera na narednimizborima. 2026 je godina kada svoje mandate završavaju Orban i Fico. Nadam se i Vučić Da on gotovo sigurno ce biti novi premijer i kod njih mi se svidja što ni jedna stranka ne prelazi 25%, imaju taj nordijski sistem( barem trenutno).
Barkley#34 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Vlast u Slovačkoj je nominalno levičarska. Drugo, imali su opšte izbore 2023. pa je pitanje da li će 2026. na birališta.
djura.net Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 hours ago, Drug Crni said: 2026 je godina kada svoje mandate završavaju Orban i Fico. Nadam se i Vučić Jedan od njih trojice da zavrsi - puna kapa. Mislim da su slovacki izbori tek '27. Sto se Vucica tice, vidim da u spoljnoj politici, pritisnut izmedju Moskve i USA, bira da okrene ledja EU i da se 'druzi' sa ovim evropskim crnim ovcama i slugama Kremlja. Ko je dolazio u Srbiju u poslednjeg vreme? Orban, ovaj slovacki predsednik i gruzijski 'predsednik' koga EU ne priznaje. Mozda je s njim razmenjivao ideje kako da gusi proteste i zgazi neistomisljenike. Gruzija je zemlja koja golom i surovom silom odrzava vlast vec neko vreme. Svi lideri opozicije su po rusko/beloruskom sistemu u zatvoru vec vise od godine dana. Bas 'zanimljivo' kako Vucic bas sa njim nalazi zajednicki jezik.
freethrow Posted 42 minutes ago Posted 42 minutes ago 1 hour ago, Barkley#34 said: Vlast u Slovačkoj je nominalno levičarska. Drugo, imali su opšte izbore 2023. pa je pitanje da li će 2026. na birališta. Da, nominalno levičarska. Zanimljiv je Fico kao primer koliko je danas pravac levica desnica besmislen... Sve što radi, a da se ne pravim pametan evo šta kaže (levičarska i woke) wikipedija: Spoiler Fico's ideological views are generally described as populist, combining elements of left-wing nationalism and social conservatism within his Direction – Social Democracy party. While his party identifies as social-democratic, Fico has been noted for his use of anti-establishment rhetoric, often criticizing elites, the media, and non-governmental organizations.[216][217][218] Fico has stated that Western liberal democracy has "completely collapsed" and is "terribly ineffective". He praised the governance models of one-party states China and Vietnam for their economic effectiveness and stability which he contrasted with Slovakia's system under which "Every four years, a new government scraps everything and starts over".[219][220] Economically, his party, champions a leftist platform, advocating for strong social welfare spending and state intervention to support the working class, often by reversing market-oriented and austerity reforms implemented by previous governments.[221] Fico speaking at the Conservative Political Action Conference in National Harbor, Maryland, U.S., February 2025. Socially, Fico adheres to deeply conservative positions, opposing LGBTQ+ rights and same-sex adoption while promoting policies that emphasize national pride and traditional Christian values.[222][223] In foreign policy, he pursues the concept of the "politics of the four corners of the world," which advocates for an autonomous, sovereign approach that balances Slovakia's EU/NATO membership with intensified relations with non-EU partners, including the BRICS bloc.[224][225][226] In line with this doctrine he holds pro-Russian views, valuing a friendly relationship with Russia and often sympathising with Russia's geopolitical interests, marking a significant departure from Slovakia's long-standing Western ties. je savršeno u liniji sa savremenim evropskim i svetskim partijama koje se smatraju desničarskim ili jako desničarskim...
Recommended Posts