Jump to content

Recommended Posts

Posted
10 minutes ago, fancy said:

Nađi imaju top paket opreme, koža, klima, podizači, šiber...

NOV. NOV. NOV.

Svaka provera moguca, sa vasim majstorom. 

• Ha-ha 3
Posted

Svako ko ima iole dodira sa NIS-om ili njenim zaposlenima zna da je to dokazano najzdravija firma u Srbiji sa odličnim menadžmentom, bez ćaci kadrovika koji su ćišćeni još od početka privatizacije. Rafinerija Pančevo modernizovana po najvišim evro standardima, uložili su i u razna gasna postrojenja, elektro mreže, solare, značajno podigli vrednost firme itd. Najveći prozapadni finansijski eksperti nemaju jedan argument protiv njih. Sistem šljaka i svi su na dobitku. 

A to što radi ruska ambasada, RT kanal i slične ispostave ludog Vladimira nema veze sa poslom i potpuno je detinjsto, pakosno pa i delulu praviti od Gasprom ekipe nepismene debile kad to nisu. Ne da nisu nego. Orbanov Mol, Bugari i ostatak regiona je kurac na bicikli u odnosu na njih. Ako Ameri dozvole ovaj arapski paravan, NIS je ugasio. Oni su nam poslednja nada. 

Posted

Nacionalna naftna kompanija Abu Dabija - ADNOC najverovatniji je kupac ruskog udela u Naftnoj industriji Srbije (NIS), rekao je danas FoNetu novinar Miša Brkić, pozivajući se na odlično upućenog insajdera, koji je zamolio za anonimnost.

Dodao je Brkić da je predsednik upravnog odbora ADNOC prijatelj sa Putinom, tako da ne znam da li će ovo proći.

Posted

Vidim da Brkić piše kako je kupac onaj emiratski Bin Zajeb i da je dobar sa Amerikancima. Zanima me koju su svinjariju sada smislili...

Posted
36 minutes ago, Molina23 said:

Svako ko ima iole dodira sa NIS-om ili njenim zaposlenima zna da je to dokazano najzdravija firma u Srbiji sa odličnim menadžmentom.

Orbanov Mol, Bugari i ostatak regiona je kurac na bicikli u odnosu na njih. Ako Ameri dozvole ovaj arapski paravan, NIS je ugasio. Oni su nam poslednja nada. 

Ne znam kakav ti dodir imas sa NISom i njenim zaposlenima, ili sa menadzmetom, ali ono sto ja vidim na pumpama nije nikakav svemirski brod u odnosu na konkurenciju, a posebno nije 'najzdravija firma' u Srbiji. Valjda sponzorstva fudbalskim i kosarkaskim sekcijama beogradskih blizanaca nesto govore? Makar o ispumpavanju para? Ili fiktivni ugovori sa polufiktivnim agencijama preko kojih kapitalnu dobit iznose iz Srbije bez placanja poreza. Ili na isti nacin izbegavaju placanja dividende malim akcionarima.

Menadzment NISa i Gasproma je mafijaska hobotnica level pro i na globalnom nivou, a ciji pipci 'dave' i mnogo dalje i mnogo opasnije od prosecne caci ekipe na celu nekog drzavnog ili paradrzavnog organa.

• Like 1
Posted (edited)
6 hours ago, HAMMER said:

Ukrajinci ih dobijaju po ceni koju verovatno i Francuzi placaju, tkz flyaway cena, jer tu dosta utice drzava. Kod Amera je do drugacije jer kod njih su avio kompanije stvarno privatne (iako drzava placa razvoj ali jbg zna se ko skida kajmak) dok drugde u svetu je to dosta zamrsenije.

Doduse posle obaranja Rafala od strane drugorazrednog kineskog lovca, izgleda da je i cena prilicno pala 😄 

I da mi pazarimo 12 Rafala, Indonezani valjda 42 (sad tvrde pazar zbog pomenutog obaranja, kao razmatraju Kineza) a Ukrajinci 100 Rafala. Pa naravno da ce nas kostati znatno vise i od Indonezana a kamoli od Ukrajinaca. 

Edited by MeanMachine
  • Like 1
Posted
2 hours ago, MeanMachine said:

Ukrajinci ih dobijaju po ceni koju verovatno i Francuzi placaju, tkz flyaway cena, jer tu dosta utice drzava. Kod Amera je do drugacije jer kod njih su avio kompanije stvarno privatne (iako drzava placa razvoj ali jbg zna se ko skida kajmak) dok drugde u svetu je to dosta zamrsenije.

Doduse posle obaranja Rafala od strane drugorazrednog kineskog lovca, izgleda da je i cena prilicno pala 😄 

I da mi pazarimo 12 Rafala, Indonezani valjda 42 (sad tvrde pazar zbog pomenutog obaranja, kao razmatraju Kineza) a Ukrajinci 100 Rafala. Pa naravno da ce nas kostati znatno vise i od Indonezana a kamoli od Ukrajinaca. 

Izvini, ne kritikujem te, ali od tebe sam ocekivao nesto opsirnije o ovoj kupovini s obzirom na to da smisleno pises o naoruzanju sa nekim utemeljenim podacima. Jednom sam ti poslao i poruku da mi napises ako mozes odakle crpis podatke, cisto da proverim sa svojim izvorima. Nisi spomenuo prirodu ugovora sa Ukrajinom, kako medjunarodni odnosi uticu na smanjenje trzisne cene za Ukrajinu, plus klauzule samog ugovora koji se sastoji iz kredita, grantova i jos nekih mehanizama odlozenog placanja. Srbija, sa druge strane nema ratni i saveznicki status Ukrajine, sto znaci da kupuje na otvorenom trzistu, bez vojnih grantova. Srbija je takodje kupila i sve one logisticke elemente i infrastrukturu koju Ukrajina vec poseduje i koju ona nije platila ovim transferom. Srbija je platila softverske module i pocetni paket naoruzanja, sto znacajno dize cenu za prve tri godine ugovora. Ne znam tacne podatke, trebalo bi da se istrazi koliko je skupa jedna platforma za Rafale. Ukrajina kupuje po boljim cenama jer ona predstavlja vaznu determinantu spoljne politike EU, dok je Srbija trzisni kupac.

• Thanks 1
Posted
12 hours ago, djura.net said:

Ne znam kakav ti dodir imas sa NISom i njenim zaposlenima, ili sa menadzmetom, ali ono sto ja vidim na pumpama nije nikakav svemirski brod u odnosu na konkurenciju, a posebno nije 'najzdravija firma' u Srbiji. Valjda sponzorstva fudbalskim i kosarkaskim sekcijama beogradskih blizanaca nesto govore? Makar o ispumpavanju para? Ili fiktivni ugovori sa polufiktivnim agencijama preko kojih kapitalnu dobit iznose iz Srbije bez placanja poreza. Ili na isti nacin izbegavaju placanja dividende malim akcionarima.

Menadzment NISa i Gasproma je mafijaska hobotnica level pro i na globalnom nivou, a ciji pipci 'dave' i mnogo dalje i mnogo opasnije od prosecne caci ekipe na celu nekog drzavnog ili paradrzavnog organa.

Po meni NIS pumpe su ubedljivo najbolje u zemlji. Izbor robe, wc-i cistiji od svih drugih, ono placanje na kiosku bez da odete na kasu... Sledeci je OMV ovo ostalo ni ne racunam. Ovde pricam samo o vecim pumpama. Za drugo se slazem... onako. Meni su kao i druge multinacionalke: 10% pametnih - 90% poluretardiranih i onih koji se slepaju na tudjoj grbaci. Ali to je do mene vvt. 

Ovde su sve varijante lose: MOL postaje regionalni monopolista, Arapi se nisu pokazali u upravljanju bilo cime van GCC. U svakom slucaju - sve je lose. 

Posted

MOL, OMV, EKO.

NIS je kao državna firma, sigurna kuća za lojaliste i stanovnike nehigijenskog šator naselja ispred skupštine.

Enivej, tri naslova mi od jutros privlače pažnju:

1. Naprednjaci vređali i psovali goste iz Bundestaga - Burna sednica poslaničke grupe prijateljstva
  2. Nenadić: Interesovanje evropskih zvaničnika za birački spisak daje nadu da može doći do pomaka
  3. Tabaković: Delez izneo iz Srbije 130 miliona evra bez plaćanja poreza

Verovatno ništa spektakularno, ali opet, zanimljivo za pročitati zajedno uz jutarnju kafu.

• Like 1
Posted

Trena razlikovati dve stvari. 

Prvo, oni posluju u ultrakorumpiranoj i neuređenoj zemlji i pored kapitala predstavljaju i politički interes zemlje iz koje dolaze. Dakle, to podrazumeva razna davanja na sve strane i izvlačenje profita kad god im se za to ukaže prilika, a u zemlji koja ne poštuje svoje zakone prilika ima koliko god hoćeš, a te prilike ne koriste samo oni, nemojmo biti naivni. Dakle, nisu nikakvi ni sveci ni dobrotvori i jesu predstavnici velike mafije i suštinski opasni po interese srpskog društva. Naravno, to se znalo i ranije i nije smetalo da posluju i u EU i sa svima ostalima na svetu (uz verovatno manje lokalne korupcije i više poštovanja lokalnih propisa, ali na suštinski isti način), kao što i dalje posluju mafije iz zalivskih država, koje na isti način šire opasne uticaje.

Drugo, kada se posmatraju stvari u okviru tog konteksta, oni jesu pretvorili zaduženu i tehnološki zaostalu firmu u pristojan entitet. Da li postoji velika šansa da nove gazde u ovakvom okruženju nastave sa izvlačenjem novca a da usput unazade poslovanje kompanije, po principu EPS-a ili milion javnih preduzeća - da, vrlo verovatno. Dakle, sve loše će se zadržati a ono dobro će se se pogoršati. 

Posted

NIS?

Ma ne sporim ja glavom sve što je dobro, ali srcem mi se ne da da im odlazim na noge i sipam gorivo i finansiram Bajatovićevu platu...i plate još puno drugih bumbara koji nam se direktno useravaju u život. Nije mnogo al se bolje osećam tako.

Posted
7 minutes ago, nemanjaol said:

Ovo je tolko bizarna vest, potpuno su pogubili kompas, blamiraju nas na svakom cosku

Prava radikalština isijava iz njih.

Pa nek braća iz EU vide s kim su imali posla sve ove godine.

Posted
9 minutes ago, fancy said:

NIS?

Ma ne sporim ja glavom sve što je dobro, ali srcem mi se ne da da im odlazim na noge i sipam gorivo i finansiram Bajatovićevu platu...i plate još puno drugih bumbara koji nam se direktno useravaju u život. Nije mnogo al se bolje osećam tako.

Ma ja govorim o celoj firmi ne samo o pumpama. Inače, Bajati je u gasu, ne u nafti. :classic_biggrin: Drugo, pošto su držali 80% veleprodaje, u svakom slučaju si ih finansirao, kao i svi mi, jbg.

5 minutes ago, nemanjaol said:

Ovo je tolko bizarna vest, potpuno su pogubili kompas, blamiraju nas na svakom cosku

Treba na ovu bizarnost dodati i onu od prethodnog dana, kada je onaj kreten iz Nestorovićeve grupe izvređao predsednika odbora za bezbednost nemačkog parlamenta, zbog čega je ovaj otišao sa sednice. Inače je bio skandal sa tom sednicom jer odvratni Drecun nije pozvao opoziciju. 

Ne posmatram to kao blamažu, neka se širi slika o vlastima na svakom nivou, pa i među poslanicima u Nemačkoj.

• Like 1
Posted
28 minutes ago, fancy said:

MOL, OMV, EKO.

NIS je kao državna firma, sigurna kuća za lojaliste i stanovnike nehigijenskog šator naselja ispred skupštine.

Enivej, tri naslova mi od jutros privlače pažnju:

1. Naprednjaci vređali i psovali goste iz Bundestaga - Burna sednica poslaničke grupe prijateljstva
  2. Nenadić: Interesovanje evropskih zvaničnika za birački spisak daje nadu da može doći do pomaka
  3. Tabaković: Delez izneo iz Srbije 130 miliona evra bez plaćanja poreza

Verovatno ništa spektakularno, ali opet, zanimljivo za pročitati zajedno uz jutarnju kafu.

Imaš i ovo kao bonus. al dobro ovaj Nestorov je iz opozicije, hehe

https://www.danas.rs/vesti/politika/nemacki-parlamentarac-napustio-skupstinu-zbog-nestorovicevog-poslanika/

Posted
Just now, Barkley#34 said:

Bajati je u gasu, ne u nafti. :classic_biggrin: 

Au jbt, onda moram da gasiram, ide gas, ide gas jer mi je cela gajba na gas :ajme:

FML. :hammer:

Just now, Barkley#34 said:

Drugo, pošto su držali 80% veleprodaje, u svakom slučaju si ih finansirao, kao i svi mi, jbg.

Eto, jbg, resistance is futile :classic_sad:

• Ha-ha 1
Posted

I znam da zvuči neverovatno, ali sad dok pišem upravo mi došla na red u plejlisti:

The writing's on the wall... očigledno :lol_2: