JPM Posted yesterday at 12:52 PM Posted yesterday at 12:52 PM 3 hours ago, Stiletto said: je ratni zločinac direktno odgovoran za granatiranje Dubrovnika i za sve zločine u dubrovačkom zaleđu i Konavlima koje su počinili JNA i paravojne formacije početkom devedesetih, koji je morao biti procesuiran u Hagu i na doživotnoj robiji do sada. Uzdizanjem ratnih zločinaca titulom "gospodin" samo pokazuješ na čijoj si konkretno strani 👍 Lik flejmuje sve vreme, nema neke naročite poente smatrati ga za ozbiljno.
MarkoKep Posted yesterday at 12:53 PM Posted yesterday at 12:53 PM 14 hours ago, DameTime said: Meni je fascinantno ovo insistiranje na činjenici da bi "prava pobuna", da ne kažem revolucija, došla kad svi mi ne bismo imali za 'leba. Upravo ovo. To je jedan mit i romantizovana priča o gladnom narodu koji diže revolucije kada više ne može da trpi. A u realnosti se ne dešava nikad. Promene mora da iznese srednja klasa. Sirotinja koja gleda kako da preživi od danas do sutra i da skrpi kraj sa krajem ne može da se bavi pitanjima vladavine prava, nezavisnih institucija, fer i poštenih izbora i medijskih sloboda. 6
Volter Posted yesterday at 01:30 PM Posted yesterday at 01:30 PM (edited) EKSKLUZIVNO: Radar imao uvid u tajni ugovor Kušnera i Vlade Srbije o Generalštabu Vučićeva kupovina američke milosti https://radar.nova.rs/ekonomija/generalstab-ugovor-kusnera-i-vlade-srbije/ Edited yesterday at 01:30 PM by Volter
Volter Posted yesterday at 06:31 PM Posted yesterday at 06:31 PM 9 hours ago, nemanjaol said: Rio Tinto odustaje od Jadra, za sada makar Demantovali su za Blic: Quote "Rio Tinto ostaje u Srbiji i nastavlja da veruje da je Jadar ležište izuzetnog kvaliteta, s potencijalom za dugoročnu eksploataciju i da može da ima značajnu ulogu u energetskoj tranziciji Srbije i Evrope," rečeno je iz ove kompanije za "Blic" povodom navoda agencije Blumberg da je "Rio Tinto odložio projekat eksploatacije litijuma u dolini reke Jadar".
Edinburgh Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Moram ovde, jer nije rec o sportu vec o politici. Kad zvala drzi Terzica u Zvezdi i kad je Vucelic u Partizanu, (umesto da su obojica tamo gde im je mesto) i dok FSS zbog njegovih pulena ne menja pijanog Piksija na vreme, i kad igramo u qurcevom Leskovcu, onda moramo da ispadnemo od Albanije. Sta mislite zasto Engleska ne igra u nekoj vukojebini, vec skupinu prosecnih igraca sa Balkana docekuje na Vembliju? E zbog toga su oni bogati i mocni, a mi sirotinja raja. Kad nema pameti, sasvim je sigurno da nece biti para, a to znaci ni srece. Glasajte opet ni za koga, qurcevi beli listici.
Edinburgh Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 22 hours ago, melankolic said: Šovinisti, kažeš? To što hoće da vode svoju državu bez uticaja Beograda i što bi zaustavili litijaše i graditelje limenih crkvica da im seire po njihovoj (!) zemlji. izgleda da se nisam prevario u oceni da su u Srbiji sve nekakve Kurte i Murte koji jašu istog (velikosrpskog) konja. Tako vam Svetog Lomparija. To sto hoce da vode svoju drzavu bez uticaja ovakvog, danasnjeg vucicevskog Beograda jeste normalno. Sve drugo nije. Normalno je i da je Crna Gora nezavisna drzava koja u svom dobrom delu ima srpski karakter, i to ce tako ostati. Ne vidim zasto bi jedan narod odustao od svog prisustva, kulture i uticaja u drzavi u kojoj zive i iz koje vode poreklo mnogobrojni Srbi. Jednostavno je, i to ne zavisi od toga da li cemo mi jednog dana istinski prihvatiti evropske vrednosti, da li cemo biti igrac na globalnom trzistu, da li cemo shvatiti da je liberalni kapitalizam sistem u kojem cemo ziveti (i da boljeg nema). To ne zavisi ni od toga da li ce Srbija opet pokusati da vodi imperijalnu politiku na Balkanu. Srpski uticaj ce, kada zlo prodje, biti stalno prisutan - to je samo zbog cinjenice da je Crna Gora tacno ono sto sam napisao malo iznad ove recenice. Takva je volja ljudi koji tamo zive, a i onih koji su ovde ali osecaju da delom pripadaju i tamo. Nema tu nikavog velikosrpkog konja - to je samo isto ono sto Makron milsi o Francuskoj ili Orban o Madjarskoj, a to je opet isto sto i Sancez misli o Spaniji i njenom uticaju van granica Spanije.
Klotzen Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Rio Tinto pauzira Jadar, Potpisan ugovor o gradnji metroa, odnosno biće potpisan 15.12. Možda na proleće budu izbori, malo mi je ovo isuviše rano za kampanju ako će izbori biti sledećeg decembra ili u redovnom terminu 2027.
nemanjaol Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 42 minutes ago, Klotzen said: Rio Tinto pauzira Jadar, Potpisan ugovor o gradnji metroa, odnosno biće potpisan 15.12. Možda na proleće budu izbori, malo mi je ovo isuviše rano za kampanju ako će izbori biti sledećeg decembra ili u redovnom terminu 2027. Znam da sam omašio sam onom prognozom za prošlu nedelju, ali meni sve što se dešava vrišti da idemo na izbore vrlo uskoro. Možda čak i više ima smisla za SNS da ih zakažu negde npr 14. januara tako da većina kampanje bude obuhvaćena praznicima, raspustom i slično. Mada tada će se ljudi vratiti dosta i u rodne gradove za prznike, sretaće se rodbina pričaće se o situaciji, možda je to plodno tle za ubediti SNS-ovce da promene stranu. Zapravo nemam pojma, samo se nadam 🙂
Volter Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago Skup u Novom Sadu je ponovo odložio, al je najavio da će posetiti Mionicu, Negotin, a zatim i Novi Sad. Bio juče u Francuskoj kod predsednika Morona radi njihovih muti smuti kombinacija. Inače, Ćacilend dobio grejanje. Akademski plenum: Ćacilend dobio toplanu – 3.500 evra dnevno za politički performans https://www.danas.rs/vesti/drustvo/akademski-plenum-cacilend-dobio-toplanu-3-500-evra-dnevno-za-politicki-performans/ Quote Akademski plenum saopštio je danas da je ispred Skupštine Srbije postavljen dizel agregat snage 458 kW, potrošnje 87 l/h, vredan 30.000 evra, koji troši oko 3.500 evra goriva dnevno i može da zagreje oko 45 šatora. To znači 35.000 evra za 10 dana – koliko košta novi ultrazvuk – ili 350.000 evra za 100 dana, odnosno jedan CT skener. 1
40Wins Posted 10 hours ago Posted 10 hours ago 1 hour ago, nemanjaol said: Znam da sam omašio sam onom prognozom za prošlu nedelju, ali meni sve što se dešava vrišti da idemo na izbore vrlo uskoro. Možda čak i više ima smisla za SNS da ih zakažu negde npr 14. januara tako da većina kampanje bude obuhvaćena praznicima, raspustom i slično. Mada tada će se ljudi vratiti dosta i u rodne gradove za prznike, sretaće se rodbina pričaće se o situaciji, možda je to plodno tle za ubediti SNS-ovce da promene stranu. Zapravo nemam pojma, samo se nadam 🙂 Ma ne verujem, ja mislim da ćAca veruje da je vreme na njegovoj strani i da će se priča izduvati do redovnih izbora. U drugim vestima, 3 sata razgovarao sa Makaronom. Šta mislite, šta je pokušavao da izmoli sa sebe? Francuzi ne mogu da mu reše ni NIS ni proteste.
berti Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Definitivno su neki ovde mnogo blizi Vucicu nego njegovim protivnicima. Vucic prozapadniji od studenata, uskoro i formalno potpisuje nezavisnost Kosova, uvesce sankcije Rusiji i pojacati isporuku municije Zelenskom, Bler ga savetuje, dovodi Sredera u Bgd, sa Makronom je jaran, kupuje zapadne avione a ne ruske krntije, sa Izraelcima je best frend, rusi Generalstab, tu mrsku zgradurinu koja podseca na cetnike valjda... Me nema mu se sta zanemariti. A demokratija... jebes demokratiju, Srbadija nije za to. Glasajte za Vucica, da ne dodje slucajno neko gori od njega, a po svemu sudeci studentarija ce biti gora od andjela Vucka.
Eddard Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Ajd ne pričaj gluposti, to niko od nas nikad nije ni rekao ni mislio. 2
Leo Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 9 minutes ago, Eddard said: Ajd ne pričaj gluposti, to niko od nas nikad nije ni rekao ni mislio. Vrti jedno te isto kao pokvarena ploca.
Mina D. Harker Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago A brate Waitse, ako bi neko ovdje i bio za Vučića, najprirodniji kandidati su oni koji podržavaju SPC. SPC, sa svoja dva poslednja poglavara, koji su Vučićevi veliki saveznici. Tako nalaže logika, bez ljutnje.
berti Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 40 minutes ago, Eddard said: Ajd ne pričaj gluposti, to niko od nas nikad nije ni rekao ni mislio. Vidis li sta prica Mel, milion kritika studenata i to potpuno besmislenih. 31 minutes ago, Leo said: Vrti jedno te isto kao pokvarena ploca. Ajd oladi malo. 8 minutes ago, Mina D. Harker said: A brate Waitse, ako bi neko ovdje i bio za Vučića, najprirodniji kandidati su oni koji podržavaju SPC. SPC, sa svoja dva poslednja poglavara, koji su Vučićevi veliki saveznici. Tako nalaže logika, bez ljutnje. Ogroman broj vernika spc ne podrzava uopste Vucica, to je fakat.
Eddard Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago (edited) 34 minutes ago, berti said: Vidis li sta prica Mel, milion kritika studenata i to potpuno besmislenih. Ne podrazumeva automatski da misli da je Vučić bolja opcija. Svet nije crno-beo ili bolje da kažem, Vučić jeste crn, ali studenti su više 50 shades of grey nego beli. Edited 4 hours ago by Eddard 5
Barkley#34 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 6 hours ago, 40Wins said: U drugim vestima, 3 sata razgovarao sa Makaronom. Šta mislite, šta je pokušavao da izmoli sa sebe? Francuzi ne mogu da mu reše ni NIS ni proteste. Rekao bih da moli da Makron izlobira da ga puste na miru i da ga prećutno podrže, bar na određeno vreme, ako reši da pusti Ruse niz vodu. Manje-više ga još samo on i Orban štite u EU. 8 hours ago, nemanjaol said: Znam da sam omašio sam onom prognozom za prošlu nedelju, ali meni sve što se dešava vrišti da idemo na izbore vrlo uskoro. Možda čak i više ima smisla za SNS da ih zakažu negde npr 14. januara tako da većina kampanje bude obuhvaćena praznicima, raspustom i slično. Mada tada će se ljudi vratiti dosta i u rodne gradove za prznike, sretaće se rodbina pričaće se o situaciji, možda je to plodno tle za ubediti SNS-ovce da promene stranu. Zapravo nemam pojma, samo se nadam 🙂 Ima Vučić običaj da podgreva atmosferu i kod svojih dok vaga šta mu je činiti. Drži tenziju svima. Mislim da izbori neće biti raspisani dok se ne reše NIS i gas, ne treba mu potencijalni haos u snabdevanju tokom kampanje. Pritom, za dve nedelje su lokalni izbori, da se provere trendovi. Gledao sam danas, prvih dana marta 2027. se po Ustavu raspisuju predsednički izbori, za 15,5 meseci. Nema trika da će biti pre parlamentarnih, tako da je to neki max okvir. Ima razloga i da oteže koliko može i da ih ubrza, videćemo kako će se narednih nedelja slagati kockice energenata, stranih pritisaka, ekonomske situacije, pritisaka na medije...
Volter Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Quote Sportski avion je pao kod subotičkog aerodroma, a jedan član posade je poginuo na licu mesta, potvrđeno je za N1. https://n1info.rs/vesti/sportski-avion-pao-kod-subotickog-aerodroma-jedan-clan-posade-poginuo/
nemanjaol Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 31 minutes ago, Barkley#34 said: Rekao bih da moli da Makron izlobira da ga puste na miru i da ga prećutno podrže, bar na određeno vreme, ako reši da pusti Ruse niz vodu. Manje-više ga još samo on i Orban štite u EU. Ima Vučić običaj da podgreva atmosferu i kod svojih dok vaga šta mu je činiti. Drži tenziju svima. Mislim da izbori neće biti raspisani dok se ne reše NIS i gas, ne treba mu potencijalni haos u snabdevanju tokom kampanje. Pritom, za dve nedelje su lokalni izbori, da se provere trendovi. Gledao sam danas, prvih dana marta 2027. se po Ustavu raspisuju predsednički izbori, za 15,5 meseci. Nema trika da će biti pre parlamentarnih, tako da je to neki max okvir. Ima razloga i da oteže koliko može i da ih ubrza, videćemo kako će se narednih nedelja slagati kockice energenata, stranih pritisaka, ekonomske situacije, pritisaka na medije... Pominjali su nesto Mol ovih dana da ce kupiti udeo u NISu. Ali nisam ispratio da li je i definitivno ili je samo probni balon
berti Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 hours ago, Eddard said: Ne podrazumeva automatski da misli da je Vučić bolja opcija. Svet nije crno-beo ili bolje da kažem, Vučić jeste crn, ali studenti su više 50 shades of grey nego beli. Slazem se. Međutim... Svako ko je neutralan, on radi za Vucica, svesno ili nesvesno. Svaki ko u ovoj situaciji nalazi mane studentima iz bilo kojih razloga, taj radi za Vucica. Svako ko na bilo koji način unosi defetizam u ovu borbu, taj radi za Vučića. Svako od nas ce veliku stvar da uradi ako uspe da nekog ko je do ovih izbora bio neutralan, ubedi da glasa za studente. Da ne pričamo kolika je pobeda ubediti sns glasača. A to se nece uraditi stalnim kritikovanjem studenata, pričom da nema sanse da padne Vucic, da se nista do sada nije uradilo, da su studenti cetnici i slicne baljezgarije... Pre 25 godina je jedina sansa da pad Milosevica bio kompromis među strankama. Danas se samo trazi podrška studentima, samo to i ništa više. Ali, nekima je i to teško, nekima je teško da daju bezrezervnu podrsku studentima iako su svesni da je to APSOLUTNO jedini način da se dzukela smakne sa vlasti. A da li su studenti beli ili sivi, to je potpuno nebitno u ovoj situaciji. 1 1
Barkley#34 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 30 minutes ago, nemanjaol said: Pominjali su nesto Mol ovih dana da ce kupiti udeo u NISu. Ali nisam ispratio da li je i definitivno ili je samo probni balon Svakakvi baloni se puštaju, pa i taj za Mol. Kažu da bi uzeli kontrolni paket a Ameri traže potpuni izlazak Rusa iz vlasništva, tako da verujem da su to više vesti za zamajavanje nego ozbiljne priče. Mnogo toga se dešava što ne znamo.
Tex_Willer Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Makron je bivši, on trenutno nema 15% podrške, Vucic sve ih moli za sliku i razgovor da sebi samo diže rejting i to je to.
Gromovnik Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 minutes ago, Tex_Willer said: Makron je bivši, on trenutno nema 15% podrške, Vucic sve ih moli za sliku i razgovor da sebi samo diže rejting i to je to. U svakom slucaju je bivsi, 2. mandat, ne moze vise. Samo je pitanje da li ce i ovaj isterati do kraja.
freethrow Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, berti said: Slazem se. Međutim... Svako ko je neutralan, on radi za Vucica, svesno ili nesvesno. Svaki ko u ovoj situaciji nalazi mane studentima iz bilo kojih razloga, taj radi za Vucica. Svako ko na bilo koji način unosi defetizam u ovu borbu, taj radi za Vučića. Svako od nas ce veliku stvar da uradi ako uspe da nekog ko je do ovih izbora bio neutralan, ubedi da glasa za studente. Da ne pričamo kolika je pobeda ubediti sns glasača. A to se nece uraditi stalnim kritikovanjem studenata, pričom da nema sanse da padne Vucic, da se nista do sada nije uradilo, da su studenti cetnici i slicne baljezgarije... Pre 25 godina je jedina sansa da pad Milosevica bio kompromis među strankama. Danas se samo trazi podrška studentima, samo to i ništa više. Ali, nekima je i to teško, nekima je teško da daju bezrezervnu podrsku studentima iako su svesni da je to APSOLUTNO jedini način da se dzukela smakne sa vlasti. A da li su studenti beli ili sivi, to je potpuno nebitno u ovoj situaciji. Ma ne, trebalo je biti pametan i ne podržati DOS tada jer je bilo Čovića i Mihajlovića i osvedočenih pacijenata tipa Isakova i DB Koštunice i izgurati još par godina Mirka Marjanovića, Mire i ekipe... Besmislena priča.
Klotzen Posted 28 minutes ago Posted 28 minutes ago (edited) Sad gledam intervju Bačulova. Priča mu je da je on tokom prvog razgovora sa ovim doktorom provalio da ga on namešta pa je samo hteo da vidi šta on u stvari hoće. Skroz šuplja priča, a da stvar bude još sumnjivija ja mislim da sve to što se desilo i nije krivično delo i da će on proći bez suđenja ovde. Inače mu priča ima gomilu rupa do te mere da ispada ili da laže ili da je glup ko noć. Najgore od svega je da ostaje u politici i sada će da bude još jedan adut hulje da pljuje po opoziciji. Edited 27 minutes ago by Klotzen
Recommended Posts