djura.net Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Barkley#34 said: Tu se slažemo. Jedino nas jebe činjenica da se državno ovde smatra svačijim, kad se čerupa. Kao i Eps, Telekom... I ovde se slazemo. I to nije ekskluziva SNSa ili SPSa, to cerupanje drzavnih resursa svi na ovom prostoru bastinimo u nekoj meri. Ovi 'trenutni' su 'samo' u svojoj bestidnosti ogolili sistem potpuno. Nada da cemo postati ozbiljna zemlja, kad-tad sa odgovornim ljudima na vlasti poslednja umire :) 1
Klotzen Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Rusima odgovara kolaps NIS jer onda dobijaju pricu "jel vidite sta vam SAD rade". Hulja ne sme da ide protiv tog narativa jer su mu vecina glasaca rusofili i/ili putinofili. Djura je u svom postu vec napisao sta gubimo kao drzava ako NIS propadne tako da hulja jedino sto moze da uradi ako rusi nece da se dogovore je da nacionalizuje NIS ali to je onda neprijateljski potez prema putinu. To je najbolje za drzavu alinajgore za njega licno. Verovatno zato SAD produzuje rokove jer mu daju vreme da resi problem.
Edinburgh Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 1 hour ago, djura.net said: Po meni, Srbiji je potrebna drzavna firma, potpuno pod kontrolom drzave, koja ce se baviti ovim poslovima. Taj vid resursa dati stranoj kompaniji, bilo cijoj, je uzasan strateski potez. Pa stoprocentna orijentacija je u poslu rafinerije i distribucije. Janafom moze da dodje bilo cija nafta, mi 90% kupujemo iracku, sticajem okolnosti. Nikakve drzavne firme ne bi trebalo da postoje, svi znamo zasto. Sa druge strane, ako drzava ispunjava svoju osnovnu ulogu a to je da bude regulator i kontrolor trzista u ogranicenoj meri i to samo onda kada su moguci krupni poremecaji trzista, onda bivaju ispunjeni svi uslovi da privatni kapital preuzme rafineriju. Ne vidim zasto je bitno da li bi privatna firma koja bi preuzela rafineriju bila domaca ili strana - profit zele i jedni i drugi i borice se za njega maksimalnim intezitetom, osim ako nije rec o anti-globalistickoj agendi. Primetio sam da vucicevci cesto koriste pridev strano kao nesto lose, kao zlo, kao nesto od cega smo mi bolji itd (ovo se ne odnosi na forumase). Kada bi samo znali koliko je to smesno, kada se posmatra iz normalnog okruzenja (dakle ne balkanskog). Edited 1 hour ago by Edinburgh typos
Gromovnik Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Odlaze se zbog pregovora koji traju, cisto cenkanje..... Evo i Plenkovic kaze da ce pitanje vlasnistva NIS-a biti reseno za par dana.
Edinburgh Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago A u centru Beograda, na sredini najvaznije gradske ulice, raste jos jedna satra za seljacke proslave i niko nista ne rece niti uradi!
Stiletto Posted 51 minutes ago Posted 51 minutes ago 34 minutes ago, Gromovnik said: Evo i Plenkovic kaze da ce pitanje vlasnistva NIS-a biti reseno za par dana. Imaš neki link za ovo? Ne sa srpskih sajtova, ako može. Gugl mi za ovo izbacuje samo blic, novosti, informer i slične.
Gromovnik Posted 49 minutes ago Posted 49 minutes ago 2 minutes ago, Stiletto said: Imaš neki link za ovo? Ne sa srpskih sajtova, ako može. Gugl mi za ovo izbacuje samo blic, novosti, informer i slične. Moze Danas? 😁 1
Recommended Posts