robespierre Posted yesterday at 04:29 PM Posted yesterday at 04:29 PM 19 minutes ago, 40Wins said: Prvo sam i ja mislio da izdrzimo neke vreme pešaka po BGu zarad višeg cilja, a onda sam ukapirao da i da budu sankcije, Hulja će nabaciti par barži preko Dunava iz Rumunije ili nizvodno od MOL-a, da njegov kriminalni kartel moze da se vozi i SNS infrastruktura da funkcionise, na nas ko jebe. On ce to sve ionako upotrebiti da poentira kako nas zle sile koje podrzavaju ustase blokadere potkopavaju i kako mozda nece moci da ispuni sva sto je obecao, a njegovo glasacko telo ionako mnogo manje zavisi od benzina u odnosu na ostale. Ja sam ubedjen da kada bi nam stvarno uveli neke ozbiljne sankcije na duzi vremenski period, digao bi se sav krupni kapital protiv njega, kao što se digao protiv Slobe pa su finansirali DOS. To je jednostavno mnogo loše za biznis, a promena vlasti mnogo više zavisi od raspoloženja ovog 1% koji drži 99% kapitala (karikiram ali kapiraš poentu) nego od njih krezubih i nas pobunjenih. 6
Clash Posted yesterday at 05:34 PM Posted yesterday at 05:34 PM Mesec dana ozbiljne nestasice goriva Hulji skida glavu sasvim sigurno. 1
Stiletto Posted yesterday at 05:54 PM Posted yesterday at 05:54 PM 17 minutes ago, Clash said: Mesec dana ozbiljne nestasice goriva Hulji skida glavu sasvim sigurno. Neće biti ozbiljne nestašice jer će Mol, OMV, Eko i ostali uvoziti benzin i dizel iz svojih rafinerija u inostranstvu i pokriće deo potrošnje. A Huljini glasači su izneli tri godine nestašice pod Slobom i benzin u kuvanim plastičnim flašama, ovo neće ni osetiti. 2
Barkley#34 Posted yesterday at 06:01 PM Posted yesterday at 06:01 PM Bilo je već u javnosti na tu temu još kad je počela igranka da nemaju kapacitete da toliko uvezu. Drugo, nije u pitanju samo gorivo za vožnju stanovništva, privreda bi gadno stradala u slučaju nestašica a to vodi daljim negativnim efektima. 1 1
SuperTraktorko Posted yesterday at 06:33 PM Posted yesterday at 06:33 PM 39 minutes ago, Stiletto said: A Huljini glasači su izneli tri godine nestašice pod Slobom i benzin u kuvanim plastičnim flašama, ovo neće ni osetiti. To je bilo tada, a ovo je sada. 3
Clash Posted yesterday at 06:35 PM Posted yesterday at 06:35 PM Mi ni ne uvozimo rusku naftu( bar ne po papirima) Najvise smo uvozili iracku pa sad najvise uvozimo kazahtansku. Ali sve to ide oreko Janafa u Pancevu na preradu. Tu je prvi problem jer onda nema ni ostalih derivata od nafte. Druga zajebancija je placanje. Banke nece da rade sa Gaspromom osim Postanske. Znaci moze samo kes i Dina na pumpama. Moja firma uzima gorivo na Nisu i a banka nam je Inteza koja sigurno nece raditi sa njima. A mi sigurno necemo u drugu banku zbog nekih potpisanih kredita i kuraca palaca. Tako da ima tu malo vise seksa. Pogotovo za strane kompanije iz EU koje nece da se zajebavaju sa tim. Mislim da se sada ide u pravcu da drzava ima upravljacki paket a za to im treba onih 11% sto su neki dan ovi iz Gasproma prebacili na neki izmisljeni fond. Ako se Ameri sloze sa tim. Mada bih ja vise voleo da se ne sloze pa da mora da nacionalizuje NiS. Nem tu krpljenja sa Molom i Knez petrolom. 4
Janne240 Posted yesterday at 07:35 PM Posted yesterday at 07:35 PM 1 hour ago, Clash said: Mesec dana ozbiljne nestasice goriva Hulji skida glavu sasvim sigurno. ma kakvi...on je toliko siguran i daleko od toga da ni dve godine krize kao da je rat u Golfskom zalivu, ne bi nista promenilo. Pa mi se bre vozimo ko da smo u Vojvodini iskopali sve busotine bahreina.
ters Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Ekonomski tigar u kojem vlast smatra da samo strani placenici mogu priustiti tri dnevna obroka... 1
Helena Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago Šta, već ste zaboravili Tomu i jaja i doručak za 22 dinara 🚽
Stiletto Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago https://n1info.rs/biznis/odlozene-sankcije-nis-u-za-jos-osam-dana/ Da je vlast luda, to znamo, ali zašto smo mi zbunjeni? 3
Clash Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago A brate i ovi Ameri zajebavaju, ili zavrci tu pipu ili pustaj. 1
Volter Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Kako je moguće da Darko Lazić i dalje upravlja vozilom? https://www.danas.rs/vesti/drustvo/kako-je-moguce-da-darko-lazic-i-dalje-upravlja-vozilom/ Ima 15 krivičnih prijava a i dalje divlja ulicama. Ko da čekaju da idiot nekog ubije pa da onda reaguju. Još šupljoglavac izjavljuje da će nastaviti voziti i da mu šofer ne treba. 7
HAMMER Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago On 9/26/2025 at 7:52 PM, Clash said: Ministar spoljnih poslova Marko Đurić sastao se u Njujorku sa ministrom inostranih poslova i spoljne trgovine Solomonovih Ostrva Piterom Šanelom Agovakom, sa kojim je potpisao Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Solomonovih Ostrva. Potpisan je sporazum o uzajamnom ukidanju viza za sve vrste pasoša, kao i Memorandum o razumevanju o bilateralnim političkim konsultacijama između dva ministarstva spoljnih poslova. Izrazili su uverenje da će ovi dokumenti doprineti dodatnom povezivanju dve zemlje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. O hvala bogu konacno, nema vise stajanja u redu za vizu Solomonskih Ostrva. Bravo Marko Srbine. solomonska ostrva mogu da budu i dobar znak jer su britanska of shor teritorija. voleo bih da verujem da je ovo u cilju zblizavanja sa britanijom.
Ledd Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 22 hours ago, Barkley#34 said: Bilo je već u javnosti na tu temu još kad je počela igranka da nemaju kapacitete da toliko uvezu. Drugo, nije u pitanju samo gorivo za vožnju stanovništva, privreda bi gadno stradala u slučaju nestašica a to vodi daljim negativnim efektima. Ne moraju da uvoze, postoje zalihe sirove nafte koje ima država za tri meseca, plus još operativne zalihe koje ima NIS kao kompanija za dva meseca. Kad se i to istroši, biće nacionalizovano onih 11% ukoliko Rusi ne žele da ga prodaju i tako će se završiti cela priča.
Clash Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, HAMMER said: solomonska ostrva mogu da budu i dobar znak jer su britanska of shor teritorija. voleo bih da verujem da je ovo u cilju zblizavanja sa britanijom. Moze biti jedino u cilju of shore zblizavanja sns tajkuna. 3
Stiletto Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 30 minutes ago, Ledd said: Kad se i to istroši, biće nacionalizovano onih 11% ukoliko Rusi ne žele da ga prodaju i tako će se završiti cela priča. Verovatnoća da će Rusija posle takve nacionalizacije zavrnuti sve slavine gasa ka Srbiji? Inače, po podacima sa https://ir.nis.rs, republika Srbija ima 29,87% akcija, dok Rusi imaju 56,15% (JAD Gazprom Neft 44,85% plus JSC Intelligence 11,30%). Ostatak imaju mali akcionari. Moraće da sa nacionalizuje od Rusa "malko" više od 11%, pogotovo ako su istinite glasine da SAD traži da udeo Rusa u NIS-u bude tačno 0%.
McLeod Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 1 hour ago, HAMMER said: solomonska ostrva mogu da budu i dobar znak jer su britanska of shor teritorija. voleo bih da verujem da je ovo u cilju zblizavanja sa britanijom. Bilo mozda nekad. 2019. SO su promenila priznanje vlade na Tajvanu u zvanicne odnose sa Pekingom, 2022. su potpisali "bezbednosni pakt", prica se o vojnoj bazi Kine tamo... nema veze Britanija vise sa njima. 1
djura.net Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago On 9/26/2025 at 6:29 PM, robespierre said: Ja sam ubedjen da kada bi nam stvarno uveli neke ozbiljne sankcije na duzi vremenski period, digao bi se sav krupni kapital protiv njega, kao što se digao protiv Slobe pa su finansirali DOS. Ja sam ubedjen da bi uvodjenje sankcija samo povecalo i zacementiralo antiEU sentiment. A vlastima dalo opravdanje za dalji korak u autoritarnost. Tako da, neka Rusi i Kinezi uvode sankcije ako im nesto ne odgovara. Ako im je dobro - onda nista.
Ledd Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago (edited) 2 hours ago, Stiletto said: Verovatnoća da će Rusija posle takve nacionalizacije zavrnuti sve slavine gasa ka Srbiji? Inače, po podacima sa https://ir.nis.rs, republika Srbija ima 29,87% akcija, dok Rusi imaju 56,15% (JAD Gazprom Neft 44,85% plus JSC Intelligence 11,30%). Ostatak imaju mali akcionari. Moraće da sa nacionalizuje od Rusa "malko" više od 11%, pogotovo ako su istinite glasine da SAD traži da udeo Rusa u NIS-u bude tačno 0%. Rusija prvo da zavrne slavine EU jer su im zamrzli 300 milijardi eura... Neće morati jer se akcije manjiskih akcionara od 13,98% mogu slobodno kupiti s obzirom da se emituju na Beogradskoj berzi pod oznakom NIIS .. Edited 1 hour ago by Ledd
Clash Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nazvrljali klinci u ulici grafit, nazalost nisam slikao: Kad se flasa na ulice vrati 😄
Stiletto Posted 37 minutes ago Posted 37 minutes ago 27 minutes ago, Ledd said: Rusija prvo da zavrne slavine EU jer su im zamrzli 300 milijardi eura... Evropa im plaća debele pare za gas, srpsko plaćanje im nije ni 0,1% prihoda od prodaje gasa. Evropu ne mogu da zajebavaju, Srbiju mogu. 28 minutes ago, Ledd said: Neće morati jer se akcije manjiskih akcionara od 13,98% mogu slobodno kupiti s obzirom da se emituju na Beogradskoj berzi pod oznakom NIIS .. Trgovina NIS-ovim akcijama na beogradskoj berzi je stopirana još 14. januara.
Ledd Posted 24 minutes ago Posted 24 minutes ago 12 minutes ago, Stiletto said: Evropa im plaća debele pare za gas, srpsko plaćanje im nije ni 0,1% prihoda od prodaje gasa. Evropu ne mogu da zajebavaju, Srbiju mogu. Isto tako im je Evropa debelo zamrzla 300 milijardi a mi hipotetički planiramo da im otmemo 111 miliona - koliko vredi 11% akcija na berzi. 12 minutes ago, Stiletto said: Trgovina NIS-ovim akcijama na beogradskoj berzi je stopirana još 14. januara. Privremeno, čije emotovanje opet može da naloži Komisija za hartije od vrednosti - čitaj vlast.
Recommended Posts