Jump to content

Recommended Posts

Posted
19 minutes ago, 40Wins said:

Prvo sam i ja mislio da izdrzimo neke vreme pešaka po BGu zarad višeg cilja, a onda sam ukapirao da i da budu sankcije, Hulja će nabaciti par barži preko Dunava iz Rumunije ili nizvodno od MOL-a, da njegov kriminalni kartel moze da se vozi i SNS infrastruktura da funkcionise, na nas ko jebe.

On ce to sve ionako upotrebiti da poentira kako nas zle sile koje podrzavaju ustase blokadere potkopavaju i kako mozda nece moci da ispuni sva sto je obecao, a njegovo glasacko telo ionako mnogo manje zavisi od benzina u odnosu na ostale.

Ja sam ubedjen da kada bi nam stvarno uveli neke ozbiljne sankcije na duzi vremenski period, digao bi se sav krupni kapital protiv njega, kao što se digao protiv Slobe pa su finansirali DOS. To je jednostavno mnogo loše za biznis, a promena vlasti mnogo više zavisi od raspoloženja ovog 1% koji drži 99% kapitala (karikiram ali kapiraš poentu) nego od njih krezubih i nas pobunjenih.

• Like 5
Posted
17 minutes ago, Clash said:

Mesec dana ozbiljne nestasice goriva Hulji skida glavu sasvim sigurno.

Neće biti ozbiljne nestašice jer će Mol, OMV, Eko i ostali uvoziti benzin i dizel iz svojih rafinerija u inostranstvu i pokriće deo potrošnje.

A Huljini glasači su izneli tri godine nestašice pod Slobom i benzin u kuvanim plastičnim flašama, ovo neće ni osetiti.

• Like 1
Posted

Bilo je već u javnosti na tu temu još kad je počela igranka da nemaju kapacitete da toliko uvezu. 

Drugo, nije u pitanju samo gorivo za vožnju stanovništva, privreda bi gadno stradala u slučaju nestašica a to vodi daljim negativnim efektima.

• Like 1
  • Thanks 1
Posted
39 minutes ago, Stiletto said:

A Huljini glasači su izneli tri godine nestašice pod Slobom i benzin u kuvanim plastičnim flašama, ovo neće ni osetiti.

To je bilo tada, a ovo je sada. 

• Like 2
Posted

Mi ni ne uvozimo rusku naftu( bar ne po papirima) Najvise smo uvozili iracku pa sad najvise uvozimo kazahtansku. Ali sve to ide oreko Janafa u Pancevu na preradu. 
Tu je prvi problem jer onda nema ni ostalih derivata od nafte.

Druga zajebancija je placanje. Banke nece da rade sa Gaspromom osim Postanske. Znaci moze samo kes i Dina na pumpama. Moja firma uzima gorivo na Nisu i a banka nam je Inteza koja sigurno nece raditi sa njima. A mi sigurno necemo u drugu banku zbog nekih potpisanih kredita i kuraca palaca.

Tako da ima tu malo vise seksa.

Pogotovo za strane kompanije iz EU koje nece da se zajebavaju sa tim.

Mislim da se sada ide u pravcu da drzava ima upravljacki paket a za to im treba onih 11% sto su neki dan ovi iz Gasproma prebacili na neki izmisljeni fond. Ako se Ameri sloze sa tim.

Mada bih ja vise voleo da se ne sloze pa da mora da nacionalizuje NiS. Nem tu krpljenja sa Molom i Knez petrolom.

• Like 4
Posted
1 hour ago, Clash said:

Mesec dana ozbiljne nestasice goriva Hulji skida glavu sasvim sigurno.

ma kakvi...on je toliko siguran i daleko od toga da ni dve godine krize kao da je rat u Golfskom zalivu, ne bi nista promenilo. Pa mi se bre vozimo ko da smo u Vojvodini iskopali sve busotine bahreina.