Jump to content

Recommended Posts

Posted
12 hours ago, DJ_Vasa said:

Kažu u vestima da se u Ćacilendu sprema književno veče. Zna li neko da li će im predstaviti bukvar ili onu knjigu o obojenoj revoluciji?

Exkluzivni snimak sa knjizevne veceri

• Thanks 1
Posted

Samo slikati sve policajce i i imena zabeleziti

Bice milina slusati ih kako su morali.

Nece smeti od besa naroda da ih pomiluju!

Jedan kanal na tv-u samo za hapsenja i sudjenja!!!

• Like 4
Posted (edited)

Gledam ovo sto se desava na ulicama gradova, bila sam i sama juce na blokadi zgrade opstine u mom gradu, namera nam je bila da sprecimo redovno zasedanje skupstine opstine jer smo, prethodne noci, na protestu u centru grada odlucili da lokalna vlast nema vise legitimit da odlucuje o bilo cemu. Sta se dogodilo na blokadi? Nista, nakon 1,5 h gledanja oci u oci sa policijom, neko od organizatora je odlucio da je blokada gotova i odbornici su, uz zvizduke i psovke, pusteni u zgradu opstine. Jednostavno, bilo nas je jako malo ispred opstinske zgrade, jedva 10% od onih na protstu prethodne noci. Vratila sam se kuci sa osecanjem stida, sta mi je sve ovo trebalo, opet? Jutros, pala mi je na pamet jereticka misao: Aleksandar Vucic je u sluzbi tih 90 % mojih sugradjana koji ne zele promene, oni se koriste njegovim rezimom da bi ziveli bas ovako kako zive, privilegovani redovnim poslom, zasticeni od zakona kao beli medvedi, usaljeni u svom malogradjaskom miru, palanackom otrovnom splinu i svaki dasak kiseonika bi ih pretvorio u prah i pepeo. Nije nama kriv Aleksandar Vucic. On je sluga u sluzbi ovih prodanih dusha koje cute. Jedna smrtonosna simbioza protiv koje ja ne mogu nista. Na kozi osecam nihove poglede skrivene iza cipkanih zavesa njihovih zatvorenih prozora. Tu su, znam ih.

Edited by Pletilja
Posted

Slažem se. Slično je bilo i u Somboru sinoć. One blokade su se razišle. Sad se već dogovara šta dalje..nakon prvog dana. Jer, nema dovoljno ljudi za dve lokacije 

Tuga. Možda se nije adekvatno izražavao, ali Edard je bio u pravu.