Jump to content

Recommended Posts

Posted
2 hours ago, HAMMER said:

racak

Рачак је измишљотина и подметачина. Нећемо далеко догурати ако негирамо злочине, али ни ако прихватамо све без икакве критичке мисли.

• Like 1
  • Tuzno 1
Posted
2 hours ago, Barkley#34 said:

Činjenica radi, nije njena konstatacija bila o grobnicama nego o korišćenju istih za objašnjavanje nezavisnosti Kosova.

A ako već pričamo o poštovanju propisa, odlaskom u Prištinu na proglašenje nezavisnosti Kosova, ona jeste prekršila Ustav Srbije. Tako da sama studentska objava nije netačna. O tome da li je glupa, nepotrebna, ovakva, onakva, kao i o svim ostalim pitanjima koja su pomenuta se može raspravljati, pričam samo o faktima.

Ne znam baš da li je kršila ustav jer nije ona državni funkcioner, već je otišla ili u ime NVO ili samostalno. Nema ona šta da priznaje ili ne priznaje Kosovo jer se za to ne pita. Uostalom, ako ni N1 ne stavlja ono čuveno tzv. ispred Kosova, ne spominje privremene institucije i slično, ako se u Srbiju normalno ulazi sa kosovskim dokumentima i registarskim tablicama, ne vidim nikakav problem.

2 hours ago, NMX said:

Utopija da ce to nestati ikada - upravo to, utopija. Zato daj makar minimum minimuma a ne da se sada ovo malo pokreta protiv zlikovca koji se napravio - cepa jer jedan deo Srbije nije zadovoljan nekim tvitom ili narativom. 

Ne vidim da se cepa, baš kao što se nije pocepao posle Novog Sada ili lupetanja ovih sa Filozofskog. Niko ovde nije rekao da ne podržava proteste protiv SNS-a, a pošto je ovo diskusioni forum, ne vidim razloga da se govori i o lošim stvarima. Admin ETF-a nije sveta krava, kao ni bilo ko drugi, a pošto smo svi za demokratiju i nismo Severna Koreja, ne vidim razloga da žmurimo.

• Like 2
Posted
3 minutes ago, DJ_Vasa said:

Ne znam baš da li je kršila ustav jer nije ona državni funkcioner, već je otišla ili u ime NVO ili samostalno. Nema ona šta da priznaje ili ne priznaje Kosovo jer se za to ne pita. Uostalom, ako ni N1 ne stavlja ono čuveno tzv. ispred Kosova, ne spominje privremene institucije i slično, ako se u Srbiju normalno ulazi sa kosovskim dokumentima i registarskim tablicama, ne vidim nikakav problem.

N1 koliko znam stavlja zvezdicu nakon sto je naša država to potpisala. N1 ne krši ništa. 

Takođe koliko znam, u momentu proglašenja nezavisnosti Kosova, zvezdice nije bilo a i dalje postoji krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja. Eno studentarija leži po pritvorima zbog toga.

Mislim, ja prvi znam da je Kosovo nezavisno i završena priča samo studenti ovde nisu ništa pogrešli. 

3 minutes ago, DJ_Vasa said:

Ne vidim da se cepa, baš kao što se nije pocepao posle Novog Sada ili lupetanja ovih sa Filozofskog. Niko ovde nije rekao da ne podržava proteste protiv SNS-a, a pošto je ovo diskusioni forum, ne vidim razloga da se govori i o lošim stvarima. Admin ETF-a nije sveta krava, kao ni bilo ko drugi, a pošto smo svi za demokratiju i nismo Severna Koreja, ne vidim razloga da žmurimo.

Ne treba da se žmuri, ja prvi ne delim takva mišljenja samo bih rekao da ljudima vidno bodu oči takve stvari (većina studenata pretežno desnije orijentisana), kao da to nije većinski stav ovog naroda. Pa ako to sečemo u korenu, teško ćemo mi išta sa ovom gamadi. 

Posted

Veći je problem baba koja piše o određenim događajima, nego mladi ljudi koji imaju priliku da budu đinđić, biraju da su šešelj.

Da pojačamo u tom smeru.

• Like 1
  • Tuzno 1
Posted

Je l' treba da vadimo Đinđićeve citate zbog kojih bi se, da ih sad ponovi neki studenAt, pola foruma ogradilo od protesta i borbe protiv Vučića?

Drugo, učitavanje šešeljizma studentima je malko kvarno, jer, koliko sam upoznat, nije bilo nikakvih poziva na zarđale kašike, ispaljivanja gadosti prema komšijama, poziva na rat i sličnih specijaliteta (možda neko pojedinačno, ali govorim o totalu).

Jbt, imam utisak da jedan deo javnost ne može da prežaleži raspad Dušanovog carstva a drugi raspad SFRJ pa sad svi traže od studenata i pobunjene javnosti d'urade nešto po tom pitanju inače će biti najstrašnije ispljuvani.

• Like 13
  • Thanks 2
Posted

Ako neko rasturi proteste, to neće biti ubačeni elementi među studentima, već obična raja koja pred studente stavlja vrlo visoke (moralne) zahteve, dok oni sami nisu mogli ništa da urade decenijama. 

• Like 11
  • Thanks 1
Posted (edited)

Nisu nam valjda kriterijumi toliko opali da nam je (za sada) Šešelj neprihvatljiv a Milošević je ok?

Mislim meni nisu nego pitam vas?

I šta je problem kritikovati?  Svako može da pogreši pa i ti klinci.  A bez kritike neće promeniti stavove...

Edited by Utopista
  • Like 2
Posted (edited)
5 minutes ago, Utopista said:

Nisu nam valjda kriterijumi toliko opali da nam je (za sada) Šešelj neprihvatljiv a Milošević je ok?

Mislim meni nisu nego pitam vas?

I šta je problem kritikovati?  Svako može da pogreši pa i ti klinci.  A bez kritike neće promeniti stavove...

Zašto si ovoliko sklon učitavanjima?

Rekao bih da je blaga reakcija na ovo dosta uzrokovana opravdanom sumnjom u Natašine motive.

Edited by MilošVB
Posted (edited)

Nekad imam utisak da ako neki od fakulteta objavi nešto na ćirilici, da će i tada zasmetati pojedincima i biti proglašeni za nacionaliste. Sve ovo vreme studenti se uglavnom bave režimom, siguran sam i da su otvoreni i za kritike, pogotovo one dobronamerne jer i u tim kritikama sigurno i vide nešto što će poboljšati borbu protiv režima. Naravno i da greše, na te greške možemo i mi nekad zažmuriti jer pored režima ne treba da im i mi stajemo na muku. Mislio sam na početku ne gledajući tvitove da se desilo nešto strašno, da su bili ko zna kakvi odgovori, ono ništa posebno, Barkli je već sve lepo napisao. 

Inače, režim je prvo planirao miting u Novom Sadu 28. Promenili su i biće u Beogradu. Kukavica je spreman da dovede dve hiljade autobusa, da bi ih bilo više, al nek piše propalo. Ovo je samo motiv više za nas. :smiley53:

Edited by Volter
  • Like 8
Posted (edited)
6 minutes ago, MilošVB said:

Zašto si ovoliko sklon učitavanjima?

Rekao bih da je blaga reakcija na ovo dosta uzrokovana opravdanom sumnjom u Natašine motive.

Kakva učitavanja? Jesam li im ja hakovao profil i ubacio u video tog zlikovca koji nam je ukrao najbolje godine i u velikoj meri sjebao budućnost, ili su to uradili sami?

Ja na to neću da čutim. A koliko vidim još masa ljudi neće. Ako smo mi nebitni, i ako su protesti sada desni i nacionalistički nije ni to problem. Ali mora da se zna da to nije naš izbor nego onoga ko upravlja.

Borio sam se i žrtvovao preko 30 godina protiv crveno crnih zlikovaca i bez ljudi koji su se pre 6 meseci setili da isti ne valjaju, pa mogu i dalje.

Meni je savest savršeno mirna i čista.

Edited by Utopista
Posted

Ponovo se ocekuje da se drustvo fundamentalno promeni nabolje tokom noci. Dozivljavamo konstantnu eroziju obrazovanja i kulture a onda trazimo od mladjih generacija da imaju kao grupa besprekorne stavove.

Da mi je neko pre godinu dana rekao da ce studenti da predvode visemesecnu borbu protiv rezima, i da ce za ovih 13 godina da predstavljaju najvecu opasnost istom, poslao bih mu link klinike za odvikavanje od heroina. To je to sto imamo, s obzirom u cemu su odrasli, ispali su fantasticno, ne mogu da im zameram preterano sto kao grupa nemaju homogene stavove koji se u potpunosti slazu sa mojim, suludo je i ocekivati to.

• Like 17
  • Thanks 1
Posted (edited)

Niti su protesti desni, niti nacionalistički. Nekako se isprogramirano reaguje na narative koje su neki nacionalistički političari zloupotrebili. Treba zagrebati samo malo dublje, prosto cilj tih političara i studenata nije isti.

Edited by MilošVB
  • Like 3
Posted
21 minutes ago, Barkley#34 said:

Je l' treba da vadimo Đinđićeve citate zbog kojih bi se, da ih sad ponovi neki studenAt, pola foruma ogradilo od protesta i borbe protiv Vučića?

Drugo, učitavanje šešeljizma studentima je malko kvarno, jer, koliko sam upoznat, nije bilo nikakvih poziva na zarđale kašike, ispaljivanja gadosti prema komšijama, poziva na rat i sličnih specijaliteta (možda neko pojedinačno, ali govorim o totalu).

Jbt, imam utisak da jedan deo javnost ne može da prežaleži raspad Dušanovog carstva a drugi raspad SFRJ pa sad svi traže od studenata i pobunjene javnosti d'urade nešto po tom pitanju inače će biti najstrašnije ispljuvani.

Ma bravo, bre.

Što je rekao neko, studenti da se izjasne od četnika i partizana, ustaša i ljotićevaca, Maradonine božije ruke, genocida u Ruandi, Mijatove prečke, demografske situacije sa pandama u jugoistočnoj Kini do stanja berze u Hong Kongu pa da vidimo jel smo uz njih ili nismo.

Naravno da će postojati disonantni tonovi, tolika je koalicija na delu, toliko fakulteta, toliko dece. 

I najvažnije, toj deci sada zameraju mahom oni koji su 2000. podržali koaliciju u kojoj su bili:

1. Lik koji je blejao sa Radovanom Karadžićem tokom rata i čestitao praznik VRS u predvečerje najvećih zločina

2. Budući osuđeni špijun

3. Nebojša Čović

4. Lik koji je par meseci posle toga okrenuo revoluciju i ubio svaku nadu da će ovde ikada biti dobro

Ali će sada da se nađu dežurni dušebrižnici i da traže od studenata čistoću kao posle 90stepeni pranja. Ili da misle da mogu da ih nauče ili da im promene stavove. 

• Like 13
  • Thanks 2
Posted

Pritom, valjda postoji nešto između kritike studenata i tvrdnje da biraju da su Šešelj. Ljudi se olako bacaju ovakvim poređenjima, zaboravljajući o kakvom se zlu tu radi. Taj nečovek je samo u poslednjih 10 dana imao izjavu o jednoj studentkinji da je "neka kurva golog trbuha kojoj bi svu kosu počupao da mu je bila pri ruci".

• Like 2
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

A jel' ih neko tera da bulazne ludosti da je pazi sada - Izraelski savetnik koji možda ni ne govori srpski jezik smislio onu budalaštinu Bolje ćaci nego naci? 

Koliko znam okupili smo se zbog korupcije, da se borimo za institucije, a ne da delujemo propagandno protiv Izraelaca, da promovišemo Miloševića...

I sada smo krivi mi koji to primećujemo i nećemo da se vozimo tim putem, a ne oni koji voze? 

I još ćemo kao mi sjebati proteste što je vrhunski bezobrazno podmetanje. 

Držite se drugari borbe protiv korupcije i institucija i sve ok. Pa posle možemo da se prebrojavamo. 

I kažem nisam ja jedini nego bukvalno stotine ljudi je još ogorčenije. Ja i nisam toliko i spreman sam da se ide dalje. Ali želim da zadržim pravo da kažem da mi se ne svidja u kojem pravcu se okrenulo.  

Uvek poture kosku. I ja sam toga svestan. Ali kažem ne vozim ja nego ti klinci i na njima je odgovornost da to prepoznaju i isprave. Ako žele naravno. Ako ne nema opet nema veze. Samo nemojte da se menja teza da je neko drugi kriv. Ko garantuje da neko od njih nije ucenjen, potkupljen?

Jel' trebam blanko da dam poverenje i bacim se u bazen u kojem je možda kiselina a ne voda?

Suviše puta sam se opekao da bih to radio tek tako.

Posted (edited)
1 minute ago, MilošVB said:

A u tom grmu leži zec...

U kojem? Pitaj sve što ti nije jasno. I svi drugi. Nemam šta da krijem i pišem jasno da jasnije ne može...

Aha misliš da je u vezi Izraela. Grešiš to je samo jedan od gafova.  Koji su sve češći. Kažem opet tema je korupcija, tema su institucije.  Ne Izrael, Milošević...i ne skrećem ja niti moji istomišljenici sa tih tema nego neki drugi - mi samo reagujemo jer još uvek ne živimo u Severnoj Koreji ili Iranu.

Edited by Utopista
Posted

To da je jedan Izraelac koji je radio kampanje za Netanyahua (zbog čega je pod istragom u Izraelu, btw) radio i sa nenadležnim su dokazane činjenice. BIRN je relativno skoro pisao o tome. Da li za istog lika misle da je smislio ovaj poslednji "slogan", to već ne znam, nisam ispratila taj deo. 

• Like 8
Posted (edited)

Joj majko mila, da li od studenata branimo jebenog propagandistu, čoveka koji je po otpužnicama, čoveka koji kreira javno mnjenje i kome je bolje ćaci nego naci posao od ravno 3.5 sekudne?!? Samo jer je iz Izraela?

Zamišljam da AV ima nekog spin doktora i takvog konsultanta ali Rusa...sineee

Edited by NMX
  • Like 10
Posted
43 minutes ago, DameTime said:

Ako neko rasturi proteste, to neće biti ubačeni elementi među studentima, već obična raja koja pred studente stavlja vrlo visoke (moralne) zahteve, dok oni sami nisu mogli ništa da urade decenijama. 

Ako će da propadnu zbog toga što ih kritikuju na nekom forumu, ubilo se.

A upravo im je porastaio broj potencijalnih učesnika protesta jer je kartel najavio miting za isti dan.

• Like 1
Posted (edited)
14 minutes ago, NMX said:

Joj majko mila, da li od studenata branimo jebenog propagandistu, čoveka koji je po otpužnicama, čoveka koji kreira javno mnjenje i kome je bolje ćaci nego naci posao od ravno 3.5 sekudne?!? Samo jer je iz Izraela?

Zamišljam da AV ima nekog spin doktora i takvog konsultanta ali Rusa...sineee

Eto šta je ovaj tvoj upis nego najsramotnije moguće spinovanje?

Nisi glup da ne kapiraš da ne branim ja nikakvog Izrelca - znaš koliko me briga za njega može sutra da krepa... Može da bude i Rus, Amerikanaca Marsovac nebitno...

Nego konstatujem da klinci ubacuju nepotrebne teme oko kojih se nismo okupili.

Meni je zapravo krivo jer vidim da odbijaju ljude. Imate valjda društvene mreže da to vidite? A sve bez potrebe. Možda su izbušeni? Kupljeni? Ucenjeni? Poleteli?

Šta god da je - u čemu je problem reći da ti se nešto ne dopada? Jesmo li za demokratiju ili smo svi po malo socijalisti kako reće onaj jedan koji je mnogima doneo radost posle mnogo decenija?

Edited by Utopista
  • Like 1
Posted

Previše daju sebi za pravo generacije koje ne mogu da skupe ekipu za mali fudbal a da se ne popičkaju oko najtrivijalnijih stvari.

Ja vala očekujem da se studenti ispravno izjasne i oko kontroverze sa Svetim Savom i Dobromirom Strezom, inače ode ceo ovaj pokret na moralnu stranputicu.

• Like 10
  • Love 1
  • Ha-ha 4
  • Pumpaj! 1
Posted

Нереалне се ствари захтевају од студената, као да су они некакав сервис који служи људима да преко њих испуњавају своје идеолошке и политичке жеље. То је хетерогена група, сачињена од људи са потпуно различитим погледима на свет, који су се ујединили око једног, вишег циља. Немогуће је да они делују тако да свима буде потаман. 

• Like 11
Posted
11 minutes ago, Utopista said:

Šta god da je - u čemu je problem reći da ti se nešto ne dopada? Jesmo li za demokratiju ili smo svi po malo socijalisti kako reće onaj jedan koji je mnogima doneo radost posle mnogo decenija?

Pa ja bih rekao da ste neki za demokratiju ako se drugi slože oko onoga oko onoga što misliš a ako nisu onda da ih naučimo na vreme

• Like 7
Posted

Niko ništa ne traži, samo da se drže teme.  Koliko puta treba da se ponovi da oni ubacuju nepotrebne teme a ne neko drugi? Još 100 puta? 1000?

Oni tako teraju ljude od sebe što možete sami proveriti ako udjete na društvene mreže. Ljude koji se bore decenijama.

Ako je vama to ok. Onda da završavamo priču jer nema smisla... Samo što se plašim da će cena biti visoka. A sve zbog gluposti.