Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nama ide u prilog visoka izlaznosti. To je sada već jasno

Ima li informacija o tome koliko je glasalo u Kosjeriću do 18h?

Cenim da sa 80% izašlih gube. Možda čak i 85%. Dakle, nije još gotovo 

A 85% faktički znači maltene svi..zbog umrlih, neodjavljenih itd

Neverovatno je kakav je napor neophodan da se savlada kartel

• Like 2
Posted

Kosjeric do 18h 77%

Ide ovo do 80.

Ili je masovna kradja ili su pukli. Ne bi me cudilo da oni sami naprave picvazj u slucaju losih rezultata, optuze mafijase blokadere i da izborna komisija ponisti izbore na svim glasackim mestima

• Like 9
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted

Juče sam ostavio podatke o izlaznosti i rezultatima u Kosjeriću od 2016. 

Neće biti teško dokučiti šta je.   

Ako nije krađa, odlučiće se verovatno unutar 100 glasova

Pumpaj još!!

• Like 2
  • Pumpaj! 1
Posted

Prijavili su ti unapred masu ljudi, ta visoka izlaznost je delom i zbog dovežene bagre, visoka izlaznost znači samo na republičkom nivou.

• Like 2
Posted
21 minutes ago, NMX said:

Kosjeric do 18h 77%

Ide ovo do 80.

Ili je masovna kradja ili su pukli. Ne bi me cudilo da oni sami naprave picvazj u slucaju losih rezultata, optuze mafijase blokadere i da izborna komisija ponisti izbore na svim glasackim mestima

Polupaće i kutije, taj metod su usavršili na severu kosova, posle idu pretnje,ucene ako zatreba i likvidacija. Nemaju oni ni gram morala i ljudskosti, samo gola vlast ih zanima

Posted

Upravo ovo.

Zna skotina vrlo dobro sta je morao da dotera u mesto sa cca 8k boraca da bi eventualno pokrao i dobio.

Zato i kazem, iako dobije, iako izadje na kurcoformere i ostale pinkove i proglasi pobedu - on ce sutra ujutru ustati nespokojniji nego danas jer zna sta ga ceka. A imajuci u vidu koliko gresaka u koracima pravi od 01.11. nema cemu lepom da se nada. 

• Like 1
Posted
6 minutes ago, NMX said:

U 19h

Kosjeric 81.84% :krstipd4: (7281 glasaca)

Što bi rekao jedan forumaš: KAO STUB MI JE

U ovo (želim da) verujem: oni sa izlaznošću do 70% imaju kontrolu i znaju da imaju prednost. 75% je neizvesno. Preko 80% više uopšte ne znaju zA koga će glasati tih 10%.

Zato kažem da želim da verujem da ovo nije posledica navlačenja

• Like 2
  • Ha-ha 2
Posted

Mene sad zanima koji % ovog povecanja izlaznosti je zelja za promenom a koja rezultat novoupisane dovezene stoke? Jel ispratio neko broj glasaca u odnosu n prethodne izbore?

Posted
21 hours ago, Drug Crni said:

U politici visoka i nerealna očekivanja su majka svih zajeba, a to je često bio slučaj sa srpskom opozicijom proteklih 13 godina. Srce i emocije povuku, ali realnost ume da bude surova.

Možda grešim, ali Kosjerić mi je zanimljiviji od Zaječara, tj.mnogo je manja opština pa je lakše baratati sa ciframa, a tu se pojavljuju samo dve prave liste: ćaci i studenti. Ok, i "ruska" kao podmetačina.

U Kosjeriću su u proteklih 10. godina održavani ovi izbori:
2016 lokalni
2017 predsednički
2020 parlamentarni i lokalni
2021 lokalni
2022 parlamentarni i predsednički
2023 parlamentarni

Pokušajte da upamtite ove godine jer ću po njima nastavljati niz

Za ove izbore u Kosjeriću je prijavljeno 8897 birača. Trend je da se broj smanjuje od izbora do izbora:
10.258
9.765
9.343/9778?*
9.332
9.002

* Na izborima iz 2020.se javilo nepodudaranje u biračkim sposkovima za parl. i lok.izbore, ako su podaci tačni. To su oni "korona" izbori. Tada su tamo Popović i Julin dobili po 509 i 457 glasova..vrlo sumnjivo

Ti lokalni izbori iz 2020.su ponovljeni već 2021.godine i zato sad imamo redovne lok.izbore u Kosjeriću

U Kosjeriću je izlaznost tradicionalno visoka, posebno za srpske standarde:

69%
59%
56% parlamentarni i 66% lokalni (očita je muljačina)
69%
69%
Znači, sutra izlaznost ide preko 70%, to je jasno, možda i preko 75%

Sad rezultati. Od 2016. srpska nazi stranka ima manje-više prilično isti broj glasova i on se kreće oko cifre 3850+/- :

Preds.2017 3850 (ukupni glasovi koje je dobio Vučić+Stamatović+Šešelj - ja to sve svrstavam u isti koš - njihov)
Preds. 2022 3837 (Vučić+Zavetnica+Vacić)

Parl.2020 sns+sps+srs 3852
Parl.2022 sns+sps+srs+zavetnica 3842

Lok.2016 sns+ns+dss 3332 sps 814. ako im skinemo ns i dss, a dodamo im sps dolaze na cifru 3850

Ponovljeni lokalni iz 2021. su taj izuzetak. Verovatno nezadovoljan rezultatima iz 2020.i sa punim fokusom samo na Kosjerić (to znamo šta znači, jel tako deco?) sns u martu 2021 osvaja 4575 + Stamatović 642, znači ukupno 5217.

Parl.2023 donose vraćanje u okvire: sns 2982 sps 493, srs 72 milica 182. U totalu: 3729. Da, ludi Nestor uzeo 279. Ako to pridodamo Hulji (a kome ćemo?) opet magična cifra od 3850 glasova :lol_2:

Sa ovakvim jasnim ciframa sns, ne treba posebno analizirati reziltate opozicije. Posebno što sada faktički učestvuju samo dve liste i sve što ne ode sns ide opoziciji. Ali evo reza za makar lokalne:

2016 1243 DS+LDP
2020 1112 DS+LDP
2021 904 Čisti ljudi za čist Kosjerić

Moja očekivanja i šta ja smatram da bi bio uspeh:
Uspeh je već ujedinjenje opozicije na jednoj listi i svesrdna pomoć studenata. Angažovana kampanja. Uspeh je ako su sva biračka mesta pokrivena kontrolorima..odatle sve počinje iako se ne krade samo tu. Uspeh je svaki odbranjeni glas.

Veliki uspeh (moj rezon svakako) je okrnjiti tih 3850 glasova sns, da ne pričam onih 5000 iz 2021. Nadam se da je to bio realistični fokus opozicije i studoša..tih 10-15% koje bi im skinuli, kad se ljudi oslobode straha i odbrane makar kutije. Naravno da se svi nadamo pobedi, ali nemojmo da se ukopavamo da je samo to cilj jer je baš veliki, manje realan, a nepotrebno razočaranje može biti pogubno za dalje.. Vučiću ovo jeste 'biti ili ne biti', opoziciji i studentima nije.

Sve stranke započinju kampanju danom raspisivanja izbora, a samo pobedničke danom završetka izbora. Od ponedeljka nastaviti dalje..sad se zaista lomi i ili ćemo jače stati uz studente ili bolju šansu ne znam kad ćemo dočekati..

@NMX Drug Crni se ubi pišući, a ti... 😄

• Like 2
  • Love 1
  • Ha-ha 1
Posted
5 minutes ago, NMX said:

Mene sad zanima koji % ovog povecanja izlaznosti je zelja za promenom a koja rezultat novoupisane dovezene stoke? Jel ispratio neko broj glasaca u odnosu n prethodne izbore?

Žvalavom treba statement pobeda da bi obeshrabrio neodlučne, apstinente i pasivne za buduće izbore, tako da očekujem sa će u oba mesta imati preko 60%, tj. doterao je tačno koliko mu treba.

• Like 1
Posted

Kao što Drug Crni napisa, manje je prijavljenih glasača nego na prethodnim izborima, tako da nada postoji.

Da mi nabijemo još 500 glasova nekako... sa preko 85% je to valjda to.

• Like 1
Posted

Važno je da studenti objave rezultate prvi, pre SNS i izborne komisije, pa da to bude reper za ostale objave. Ako SNS rezultati mnogo odskaču, odmah proglasiti krađu i krenuti u proteste ne samo u Kosjeriću i Zaječaru, već svud po Srbiji. Videli smo i 1996/97 i 2000 da to najviše izloži ljude na pobunu. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Pumpaj! 1
Posted

ali

da imaju pola sata da napuste grad

majku vam jebem da vam jebem svima.

Lepo je neko rekao, branice vlast do poslednjeg, nikome se ne vraca da opet bude kelner ili kurva. 

• Like 14
Posted
2 minutes ago, Drug Crni said:

Ali, SNS se žali na izborne uslove, pa... Hahahahahahahahahahahshahaha

Majku vam jebem 

Pa, stara Vuciceva gadost. Kuka na izborne uslove, strani faktor, blokadere, nasilje i onda izadje u 9 uvece i kaze uprkos kradji blokadera mi 50-60%

• Like 3
  • Ruke su vam krvave! 1
Posted
24 minutes ago, NMX said:

Prosli parlamentarni izbori 2023 Kosjeric prijavljenih glasaca 9002,za ove lokalne izbore 8897