Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nadlezna institucija produzila pritvor za jos 30 dana za sestoro pritvorenih u NS koji su vec 60 dana u zatvoru u nehumanim zatvorskim uslovima.

Tuzilac u ovom slucaju je isti onaj koji vodi slucaj pada nadstresnice u NS a sudija je isti onaj koji je Vesicu odobrio odbranu sa slobode. 

Ceo slucaj se zasniva na "dokaznom materijalu" u vidu nelegalnog snimka BIA agencije u kojem se cuje razgovor nekih osoba o mogucim aktivnostima u kontekstu gradjanskog aktivizma uperenog protiv aktuelnog rezima. U prevodu: okupilo se njih nekoliko i razglabaju sta i kako iz ove katastrofe u kojoj zivimo. Iskreno, da je BIA prisluskivala moj razgovor sa komsinicom dok smo zavijale sarme za svadbu njenog mladjeg sina, obe bi zavrsile u bajboku pod istom optuzbom da smo planirale promenu ustavnog uredjenja...u najmanju ruku, jer, obe smo razmatrale mnogo, mnogo gore opcije kako iz ovog s...a od zivota da izvucemo decu.

Da skratim pricu: slucaj u pravnom smislu - ne postoji. U pravu postoji pojam kauzalnosti, mozes da trabunjas sta hoces ako nemas nacina da to sto trabunjas sprovedes u delo. Optuznica je namontirana i pretstavlja cist revansizam i zastrasivanje gradjana.

Jedna od sestoro zatvorenih osoba je Marija Vasic, profesorka sociologije koja je juce, nakon odluke o produzenju pritvora, odlucila da pocne strajk gladju bez uzimanja vode i infuzionih rastvora.

Evo teksta iz Jula 2024 iz kojeg mozete da vidite ko je Marija Vasic:

https://www.mojnovisad.com/vesti/marija-vasic-profesorka-sociologije-verujem-u-mlade-ljude-s-pravom-im-je-dosta-svega-id63311.html

Rezim radi to sto radi.

Sta radimo mi, gradjani?

Cekamo da dodju po svakog od nas?

Ili?

• Like 9
  • Thanks 2
Posted

Drugostepena presuda za nesreću u Lučanima: Lončarević oslobođen, Stojiću smanjena kazna

U ponovljenom postupku za nesreću u fabrici "Milan Blagojević - Namenska" koja se desila 2017. godine, jedan od tadašnjih rukovodilaca Vladimir Lončarević oslobođen je, a drugom - Tomu Stojiću, smanjena je kazna na dve godine zatvora.

Nakon nesreće u eksploziji u fabrici "Milan Blagojević-Namenska" u Lučanima 2017. godine, prilikom koje su poginuli radnici Milojko Ignjatović i Milomir Milivojević i posle četiri godine suđenja, dva rukovodioca fabrike osuđeni su na po tri godine zatvora zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti.

Apelacioni sud u Kragujevcu oborio je prvostepenu presudu kojom su osuđena dvojica tadašnjih rukovodilaca, Vladimir Lončarević i Tomo Stojić, dok je prvooptuženi Radoš Milovanović preminuo pre tri godine.

Predmet je zatim vraćen na ponovno suđenje i danas je u Kragujevcu doneta drugostepena presuda.

Otac poginulog u Namenskoj: Presuda je ogledalo Srbije, bruka i sramota

• Tuzno 13
  • Ruke su vam krvave! 2
Posted (edited)

Gledao sam prilog na N1.
Tuga

Dodatak postu: želim im da ih stigne svaka suza Milovana Milivojevića i da do kraja svojih bednih života budu srećni kao on. Ja mislim da je to fer.

Edited by Drug Crni
  • Like 6
Posted

Svedočanstvo besčašća ove vlasti je ceo taj proces rekao bih protiv Milivojevića, i mrtvog sina i ovo troje živih. Veliki motivator, što bi Čerčil rekao, da glasam i za Đavola samo da se skine ovaj nakazni režim.

• Like 17
  • Thanks 1
Posted

Razumem oca ali nazalost sudije su ovde postupile po pravu, Toma je bio sef zastite na radu to sto se on nije nista pitao vec drugi ne skida odgovornost sa njega i on po zakonu je najodgovorniji. Nazalost kod nas mnogi se prihvate da budu sefovi zastite na radu, poslovodje i budu cesto cak i dobri sa mendzmentom, logicno menadzmentu je super da im takvi budu ortaci jer onda ce zbog ortakluka da jebu radnike i krse zakone jos bolje, ne shvatajuci ako se desi neka nesreca oni su odgovorni a ne menadzment.

Ono sto je strasno je Vuciceva izjava da mu sin nije radio na manekenskoj traci a jos strasnije su govna od radnika koja su pruzala podrsku direktoru koji je de facto kriv za te pogibije (i nisu samo dve vec ih je bilo i pre pod tim vecitim direktorom).

• Ruke su vam krvave! 1
Posted
3 hours ago, srlepajce said:

Kraljevo 

Lokalni front ❤️

Samo tako sa bagrom

Da li smo mi normalni?

Nevjerojatno.

Mislio sam da može mirno, međutim mrka kapa.

• Like 1
Posted

I sam sam rekao da je 15og trebalo silom bagru rastjerati govnjivom motkom.

Ne postoji dovoljan broj puta da naglasim, on nikad neće otići s vlasti milom, ni on ni njegovo đavolje leglo. I sutra kad ga pobjedite na izborima on neće otići s vlasti, izmisliće ko zna šta i nastaviti da uzurpira vlast kao da se ništa nije desilo.

Ako želite slobodu moraćete da je osvojite bukvalno, a to neće proći bez sukoba, razbijenih glava, nasilja u svakom slučaju. Mislim da je to sad svima jasno ako nije bilo prije.

Ergo, (naj)bolje da se to nasilje desilo 15og, sad bi živjeli u slobodi već dva mjeseca. Nije ni sad kasno. Mislim, nije nikad kasno ako postoji volja i hrabrost da se siledžijama odogovri istom mjerom.

Ako ne postoji, imaćemo jednu divnu, kulturnu, miroljubivu Srbiju na potezu Ljubljana - Berlin.

Posted

Kad budete u prvim redovima ispred batinaša i policije onda se junačite i jurišajte na vlast. Guranje dece u sukob dok ste hičjadu km od mesta sukoba je bljutavo

• Like 9
Posted
2 minutes ago, Perkos2 said:

Kad budete u prvim redovima ispred batinaša i policije onda se junačite i jurišajte na vlast. Guranje dece u sukob dok ste hičjadu km od mesta sukoba je bljutavo

Uz sve moje zelje da ovo uspe, cini mi se da ce mnogi mladi iz ovog protesta, kao ja pisati na nekom forumu i podrzavati mlade ljude da se izbore da ne moraju da idu iz svoje zemlje.

Ovo smetliste, koje je moja generacija ostavila, mora jednom da se ocisti. Da se razumemo ja samo generaciji mojih roditelja stalno prebacivao, kako su nam napravili i ostavili korupciju i partijske veze, ali mi se cini da smo mi kao generacija uradili jos gore.

Ovu bandu samo Ruminski recept iz 1989-e, moze da dovede u red.

• Like 1
Posted
9 minutes ago, Perkos2 said:

Šta ti zapravo hoćeš, ja iz Sarajeva da ti osvajam slobodu? Ti da se gnušaš nasilja i sereš po tastaturi a ja da poturam svoja leđa, kako da ne. Ja sam jednom ratovao za druge, niko me ništa pitao nije. Sad bar imam toliko slobode da se pitam.

Od mene imate svu ljubav i podršku a za ostalo ćete morati sve bogami sami. Žao mi je ove djece koja stradavaju jer moja generacija nema KIČMU da uzme svoj život u svoje ruke, sve sami naprđivači, junaci jorgan planine i splačinari.

Ja vam rekoh šta i kako a vi kako god hoćete.

• Like 2
  • Love 1
Posted
23 minutes ago, Son_of_a_gun said:

Šta ti zapravo hoćeš, ja iz Sarajeva da ti osvajam slobodu? Ti da se gnušaš nasilja i sereš po tastaturi a ja da poturam svoja leđa, kako da ne. Ja sam jednom ratovao za druge, niko me ništa pitao nije. Sad bar imam toliko slobode da se pitam.

Od mene imate svu ljubav i podršku a za ostalo ćete morati sve bogami sami. Žao mi je ove djece koja stradavaju jer moja generacija nema KIČMU da uzme svoj život u svoje ruke, sve sami naprđivači, junaci jorgan planine i splačinari.

Ja vam rekoh šta i kako a vi kako god hoćete.

Baš zato što te neko gurnuo u rat nemoj sad ti da nekog guraš da gine. Za juriše i potoke krvi uvek ima vremena, pametni ljudi se organizuju i pronalaze metode kako da promene režim. Pričalo se i verovalo da ni Milo neće mirno predati vlast pa se ništa nije desilo kad su se pametni ljudi ujedinili.

Posted

Ja znam da vi koji niste u Srbiji i pišete na ovoj temi imate najbolje namere, a i dobro je da date svoje viđenje, ali moram da priznam da mi je malo bezveze kad pročitam da se piša u usta ljudima koji se eto ne bore dovoljno žestoko, a u isto vreme maltene poziva da se beži iz zemlje ako za dva meseca sve ovo ne bude završeno.

• Like 2
Posted

Moja nesreća je što 93’ nisam znao da moj neprijatelj nije u rovu preko puta nego, kao i danas, u Nemanjinoj. Nije slučajno što ratni vojni vetrani danas čuvaju studnete ali naknadna pamet, jednom kad je steknete, neće vam biti ama baš ni od kakve koristi.

Da je moje dijete večeras negdje na barikadama ja znam gdje bih bio i šta bi radio.

P.S. Milo, Mile, Slobo kakvi god da su bili ili jesu, od ovog se razlikuju po tome što nemaju cijeli MKB šifrarnik u glavi. Vi niste svjesni koliko ste blizu neke mnogo veće nesreće od nadstrešnice i ovih ad hoc represija. Ako mu se otkači još jedna žica u glavi, Tienanmen će biti porodična šetnja u parku. 

Posted

Pa ja samo to mogu i da vam kažem. 

Ej čoveče,  pa ko takav kuluk moze trpeti osim Srba, Rusa i Belorusa?

Kako bi ti pogledao ovu staramajku u oči?

Za čije babe brašno kad ste vi internet ratnici?

Jestene živim u Srbiji,  ali mi nije bilo teško ici i dočakati VAŠE i NAŠE studente 600km od moje kuce .

A sta bi vi, da odete na 2 protesta i da vam Marija i slični njoj donesu na tacni slobodu?

Nemoj onda da moralisete i palite vatru pa da najebavaju starci, žene i deca.

Sta im je ovo sve trebalo kad nema ko da ustane za njih kao što su oni ustali za sve?!

To je istina, nista ja tu nisam ni oduzeo ni dodao.

Mene bi sram bilo da pričam da sam protiv tog sistema a da nisam išao na svaki protest.

Bome, ja kada sam isao, mesecima sam IŠAO svaki dan,  nije bilo ni trte mi mrte.

A ovaj vas ugasi kao sveću, sve osim ove dece,a ruku na srce, nisu mnogi nešto ni upaljeni bili, jer očito, može se reći posle koliko,  13 godina ovoga- Ako vam je dobro, onda ništa. 

A biće da ipak jeste.