goldberg bcd Posted Monday at 10:37 PM Posted Monday at 10:37 PM On 4/19/2025 at 4:20 PM, Dragan said: Srbi ponekad izdaju sami sebe EKSKLUZIVNO: ALEKSANDAR DUGIN, ruski filozof za Politiku Ako konzervativne snage u Srbiji – poput Vučića i Vulina – uspeju da očuvaju vlast, Srbija može postati važan primer za Evropu. Srbija tradicionalno neguje dobre odnose s Rusijom i kao evropska zemlja može da posluži kao most između dva sveta. Nedavna poseta potpredsednika vaše vlade Aleksandra Vulina Moskvi bila je izuzetno značajna – primljen je s najvišim počastima, što pokazuje duboke i čvrste odnose između naših zemalja. Ako Srbija sada aktivnije bude radila na izgradnji odnosa s Trampovom administracijom, to bi mogao da postane model za zemlje Evrope. Viktor Orban već ide tim putem, ali Srbija bi morala da ga sledi prirodnim putem, jer joj je taj pravac praktično sudbinski predodređen”, kaže Dugin. E, ali konzervativne snage i onda navede dva politicara, a ne njihove stranke. A cak i da je naveo njihove nesrecne stranke, u pitanju su samo lazovcine i lopovcine koje ce da kazu i rade sta god bude trebalo samo da bi vecno bili na vlasti. Doduse, taj Dugin od pocetka lupa gluposti cak i za pojmove ruske politike. U pitanju je jedan klovn koji glumi ekstremistu, drugim recima u pitanju je ruski Seselj. 1
Nikola Posted yesterday at 02:11 PM Posted yesterday at 02:11 PM 15 hours ago, goldberg bcd said: E, ali konzervativne snage i onda navede dva politicara, a ne njihove stranke. A cak i da je naveo njihove nesrecne stranke, u pitanju su samo lazovcine i lopovcine koje ce da kazu i rade sta god bude trebalo samo da bi vecno bili na vlasti. Doduse, taj Dugin od pocetka lupa gluposti cak i za pojmove ruske politike. U pitanju je jedan klovn koji glumi ekstremistu, drugim recima u pitanju je ruski Seselj. Biće poput šešelja ne postoji ni u tundrama i tajgama sibira ni u bajkalskom jezeru a kamoli u evropskom delu rusije
fancy Posted yesterday at 02:17 PM Posted yesterday at 02:17 PM 3 minutes ago, Nikola said: Biće poput šešelja ne postoji ni u tundrama i tajgama sibira ni u bajkalskom jezeru a kamoli u evropskom delu rusije Kad krene da se topi Arktik garant će da izmili neka bakterija njegove veličine i (jedno)ćelijske strukture. Već su neko ogromno čudo našli pre nekoliko godina...
Nikola Posted yesterday at 02:22 PM Posted yesterday at 02:22 PM Pa to moguće, neki zamrznuti parazit od pre 10000 god koji ima šešeljeve osobine i izgled
Don Dusko Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago https://www.glassumadije.rs/u-osnovnoj-skoli-u-saranovu-pao-plafon/ Quote Kako saznaje agencija Beta od uzbunjivača iz Rače Tomislava Veljkovića, rekonstrukcija školskog objekta u Saranovu je završena pre četiri meseca. Plafon je pao sa kompletnom konstrukcijom tokom raspusta za vreme Uskršnjih praznika, a jutros po dolasku nastavnika u školu đaci su poslati kući zbog nebezbednosti objekta. Sreca pa nije bilo dece... 2 1 3
Rex Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago Putin primio Porfirija i Irineja, a sa njime i ruskog partijarha. Ako je preostao iko na svetu ko je sumnjao šta misli i radi srpski partijarh, nema sumnje više. U spoileru ostavljam nekoliko citata iz njegovog govora Putinu. Izvor je zvanični sajt Kremlja, da ne linkujem. Quote Patrijarh Porfirije: Gospodine predsedniče, izvinite, reći ću nekoliko reči – ne govorim dobro ruski, ali sve razumem. Vladika Irinej je takođe sa mnom, on govori vrlo dobro ruski jezik. Hvala vam što ste nas primili, i čestitam vam Vaskrs. Hristos vaskrse! Nadam se da je vaskrsenje naš put i stvarnost, činjenica naše vere. To znači da je pobeda poznata i da ona zavisi od Božje volje. Mi moramo da činimo ono što zavisi od nas. Želim da vam zahvalim za sve što činite na polju vrednosti. Jer, vrednosni temelj – bez vrednosti, bez ideologije – ne ideologije u psihološkom smislu, kako ste vi rekli, već u suštinskom – nemoguće je živeti. Sve zavisi od vere: kako verujemo, takav nam je život, naše reči i tako dalje. Znate, i sami ste rekli, da su odnosi između naših crkava u prošlosti uvek bili odnosi ljubavi i podrške Ruske i Srpske crkve. Mislim da je i danas tako… Zar ne? Patrijarh Kiril: Tako je. Patrijarh Porfirije: Moji prethodnici – patrijarsi Srpske crkve – u prošlosti su uvek bili povezani sa patrijarsima Ruske crkve. I moj prethodnik, Sveti Patrijarh Irinej, govorio je: treba nama Srbima… Kako je govorio? Mitropolit Irinej: Govorio je da naš mali čamac, ploveći po nemirnom moru, uvek mora da bude privezan za veliki ruski brod. Patrijarh Porfirije: Hteo sam da kažem da mi osećamo i verujemo da je to istina. Moram da kažem, da znate – i vi već znate, ali treba to ponovo reći – da srpski narod gleda na ruski narod kao na jedan. Ponekad možda nada Srba više zavisi od Rusije, ruske politike, nego od srpske. Možda je to paradoks. Bio sam pre dve nedelje u Jerusalimu i razgovarao sa Jerusalimskim patrijarhom, mnogo smo pričali. Nije znao da ću biti u Moskvi. I kada smo govorili o pravoslavlju globalno, rekao mi je: mi pravoslavni imamo jedan adut. Pitao sam: koji? Vladimir Putin – rekao mi je. Te reči sve govore. Treba istaći da smo vam zahvalni za vašu podršku i stav u vezi sa Kosovom i Republikom Srpskom, i naravno, Crnom Gorom takođe – tamo je naš narod, naša crkva. Veoma dobro znate da bez vaše podrške i podrške Kine ne znam šta bi bilo sa Kosovom. Na Vaskrs sam bio tamo, služio patrijaršijsku liturgiju – to je prestonica srpskog patrijarha. Molimo vas da ostanete na toj poziciji i učinite sve što je moguće. Jer – bez obzira na politiku, na ljude, na vesti koje imamo – bez Kosova, mogu reći, i bez Republike Srpske, srpski narod je bez perspektive. Naravno, imamo vrlo dobre odnose sa predsednikom, i on vam šalje pozdrave i rekao mi je da će devetog maja biti ovde bez obzira na okolnosti u Evropi i tako dalje. Naš stav u vezi sa Kosovom, Republikom Srpskom i Crnom Gorom, mislim i osećam da zavisi i od pozicije Ruske države, Ruske Federacije na globalnom nivou. Moja želja, i većine u našoj crkvi, jeste da u perspektivi, ako dođe do nove geopolitičke podele, budemo blizu u tom ruskom okruženju. Mitropolit Irinej: U ruskom svetu. Patrijarh Porfirije: Da, u ruskom svetu, u pravoslavnom svetu. O pravoslavlju smo razgovarali sa Svetim Patrijarhom, nije to jednostavno. I kod nas ovih dana ima revolucije. Kako se zove? Mitropolit Irinej: Obojena. Patrijarh Porfirije: Obojena revolucija, to vi znate. Nadam se da ćemo to iskušenje pobediti, kao što ste vi rekli. Jer znamo i osećamo da centri moći sa Zapada ne žele da razvijaju identitet srpskog naroda i kulturu. Hvala vam na onome što ste rekli, i neka vam Bog da snagu i mudrost. Naše molitve su uvek sa vama, i nadam se da vam Gospod pomaže. 1 28
Utopista Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Smrdljiva KGB ispostava - i SPC i UDBA ma koliko menjala ime. Kao što je i vlast ma koliko se iz praktičnih razloga povijala pred zapadom, u srcu svi oni sanjaju neku novu geopolitičku preraspodelu u kojoj ćemo biti pod još jačim KGB uticajem, pa da nam najzad pokažu kako se obračunavaju sa nama izdajnicima. 12 1
Čvarkov Posted 18 hours ago Posted 18 hours ago 3 hours ago, Don Dusko said: https://www.glassumadije.rs/u-osnovnoj-skoli-u-saranovu-pao-plafon/ Sreca pa nije bilo dece... Sreća što su bili praznici pa je izbegnuta možda i veća tragedija nego u Novom Sadu. Sve što dotaknu, uprljaju svojim krvavim rukama. Nesturčnost i lopovluk prelivaju na sve strane.
Marvin Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago @ rusofilija Pri čemu naši nacoši iz nekog razloga misle da bismo mi bolje prošli kao ruska gubernija nego što prolaze druge zemlje na koje su Rusi stavili šapu. A dovoljno je pogledati Ukrajinu koja im je u svakom smislu najbliža moguća zemlja. Ali ne, nas bi obasipali zlatom i gde zgazi Putinova cipela tu bi svaki Srbin bio dobrodošao. Važi. 8
Helena Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago RTS štancuje neprijatelje, evo puštaju Daru iz Jasenovca na dan kad im je zgrada bombardovana. Ti produkciono skupi, a umetnički jeftini filmovi samo nastavljaju kurenje Vučića o ustašama. Ovo za popove ne iznenađuje uopšte.
mrd Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 1 minute ago, Helena said: RTS štancuje neprijatelje, evo puštaju Daru iz Jasenovca na dan kad im je zgrada bombardovana. Ti produkciono skupi, a umetnički jeftini filmovi samo nastavljaju kurenje Vučića o ustašama. Ovo za popove ne iznenađuje uopšte. Od Vučića ne može ništa moralno ili pošteno da dođe. Taj nikada nije imao trunku poštenja, ili integriteta.
Helena Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago Ovo radi RTS sad konkretno, ne znam da li Bujošević uređuje. Ne verujem da Sandra Perković to radi, mada je sve moguće.
Red Posted 17 hours ago Posted 17 hours ago 20 minutes ago, Marvin said: @ rusofilija Pri čemu naši nacoši iz nekog razloga misle da bismo mi bolje prošli kao ruska gubernija nego što prolaze druge zemlje na koje su Rusi stavili šapu. A dovoljnoe pogledati Ukrajinu koja im je u svakom smislu najbliža moguća zemlja. Ali ne, nas bi obasipali zlatom i gde zgazi Putinova cipela tu bi svaki Srbin bio dobrodošao. Važi. Или питати људе из Чешке и Пољске који су били под њиховом контролом шта мисле о томе и зашто толико лоше гледају на тај период. 6
Helena Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Nikola Francetić, državljanin Hrvatske koji u Beogradu živi i radi od 2018. godine, proteran je iz Srbije jer policija tvrdi da predstavlja "rizik po bezbednost države". Naim Leo na Tviteru.
SteveFrancis#3 Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago 3 hours ago, Rex said: Putin primio Porfirija i Irineja, a sa njime i ruskog partijarha. Ako je preostao iko na svetu ko je sumnjao šta misli i radi srpski partijarh, nema sumnje više. U spoileru ostavljam nekoliko citata iz njegovog govora Putinu. Izvor je zvanični sajt Kremlja, da ne linkujem. Reveal hidden contents Posebno je odvratno to sto nema integriteta i licne hrabrosti da bar otvoreno kaze za domacu javnost ovo isto. U poslanici opsta mesta i nothing to see here, ignorisanje problema. Saopstenja i izjave za medije u Srbiji uvek one genericne o dijalogu, ne smemo jedni druge da gledamo kao neprijatelje. Odbija da se jasno opredeli, sve je u rukavicama, ali zato pritajeni tigar iskace kada oseti moskovsko tlo. Dolazis na kanabe coveku koji je toliko puta pokazao da je opasnost za citavu ljudsku civilizaciju, da mu se ulagujes i prosipas nekakve zavete na ljubav i vernost. Koga zastupa ovaj covek? Je li on poglavar srpske crkve koja se nesto kao nekad strasno borila za autokefalnost ili obican seoski pop iz kojekakve udaljene sibirske parohije pa da im ovako viri iz dupeta. Eto zli papa je hteo da stavi sapu na sve, zato su se pravoslavci izborili da svako ima svoju crkvu i autonomiju, sto nam sada partijarh Porfirije i demonstrira ovim performansom koji odise jednom samostalnoscu, nepokolebljivim integritetom, ljutom i vatrenom borbom za versku zajednicu na cijem je celu, jer nije on dosao tamo kao sluga, nego kao brat. Ok, znao sam i pisao sam kada je izabran sta sledi, ali ovo su neki novi nivoi dna i besramlja, jos neposredno nakon sto je kaljao uspomenu na coveka koji je bio i njegov patrijarh, svesno govoreci neistinu i negirajuci njegovu ulogu tokom 90-ih. Zgadjen sam. 19
Helena Posted 16 hours ago Posted 16 hours ago Ne treba imati nikakva očekivanja od bilo koje crkve. To su preduzeća koja gledaju samo svoj interes. Ko u preduzeće uđe dobrovoljno, prihvata njihova pravila. 11
ters Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago 1 hour ago, Helena said: Ne treba imati nikakva očekivanja od bilo koje crkve. To su preduzeća koja gledaju samo svoj interes. Ko u preduzeće uđe dobrovoljno, prihvata njihova pravila. Ko ne pamti iznova prozivljava...
goldberg bcd Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago 2 hours ago, Marvin said: @ rusofilija Pri čemu naši nacoši iz nekog razloga misle da bismo mi bolje prošli kao ruska gubernija nego što prolaze druge zemlje na koje su Rusi stavili šapu. A dovoljno je pogledati Ukrajinu koja im je u svakom smislu najbliža moguća zemlja. Ali ne, nas bi obasipali zlatom i gde zgazi Putinova cipela tu bi svaki Srbin bio dobrodošao. Važi. Mislim da ne misle to, nego misle da bi nam "dobro dosla" neka ravnoteza izmedju svetskih sila i naravno, da imamo nekoga ko ce na nas gledati kao na svog mladjeg brata jer smo, kao, mnogo bitni. Recimo, kada je neko Boska Obradovica upitao da li je on rusofil i da li on radi za interese Rusije, on je tako nesto odgovorio - "mi zelimo saradnju sa svakim ko postuje nase interese, ja sam prvenstveno srbofil a ne rusofil, EU od nas trazi da priznamo Kosovo, a Rusija ne itd." Sto se tice naseg odnosa sa zapadom i Rusijom, ovi prvi su itekako propustili da povecaju svoju popularnost ovde preduzimanjem mera protiv Vucicevog rezima, jer je nasa drzava slabasna, bez dodira sa Rusijom i Kinom, ne mozemo nista sami. Nismo Rusija koja je ogromna pa da sama odredjuje sa kim ce da saradjuje, nismo Belorusija koja moze da zivi na racun Rusije (barem njihov rezim), samo zatvaranje slavine i udar na plate i penzije + sankcije protiv nas sve dok Vucic vlada bi ucinile da ove itekako poraste prozapadno raspolozenje. No, izgleda da ih to interesuje kao mene koji post ce na ovom forumu da bude najpopularniji danas i to je sva nasa tragedija.
Utopista Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago (edited) Udar na plate i sankcije bi pospešili pro zapadno raspoloženje!? Kapiram na šta misliš, ali siguran sam da bi to propagandom tipa - evo kako živite zbog zapada koji kažnjava čitav nevin i pošten narod zbog vladajuće klase, kao što sada mnogi pričaju da nisu morali da nas bombarduju nego su mogli da roknu Miloševića - kao da je to igrica ili film u kojem ubiješ nečijeg predsednika da bi sprečio rat...samo još više zakopalo pro zapadno raspoloženje. Ne znam da li su ljudi svesni da Evropa ne može trenutno da izadje na kraj sa 'mangupima u sopstvenim redovima' i da im je najbitnije da ovde nema rata, i da ne padnemo baš 100% u Ruske ruke u koje većina naroda i političara ovde jedva čeka da padne... A to za Boška je izvini skroz smešna priča. On bi kao jadan bio bliži zapadu kada bi mu zapad pružio ruke i zagrlio ga- kako da ne... Pola njih su na prama koje im Rusi preko Nisa daju, i pričaju i rade to što rade iz lukrativnih razloga a nikako jer ih eto zapad jadne ne razume... Gledam na Fejsu grupa od onog Žunića kuka da Evropa reaguje. A ljute se kada im kažem da je taj Žunić sve vreme pljuvao tu Evropu i veličao Rusiju, znači prizivao Ruski sistem. I sa kakvim sada uopšte pravom se obraća Evropi a ne svojem Kremlju? A znaš li zašto? E pa samo zato da bi čak i tako ocrneli tu zlu i bezdušnu Evropu koja eto ne reaguje na njegov zatvor. Ako je uopšte u zatvoru... Mnogo se mi pravimo naivni i veoma veoma smo licemerni. Kod mene to odavno ne prolazi, ali na žalost kod većine još uvek pali, mada čini mi se ipak sve manje... Sve više ljudi vidjam koji su ipak svesni u vezi Šarovića da je ludilo mozga menjati smradikala smradikalom. Nismo možda još uvek većina, ali ili ćemo biti ili ovog naroda na žalost neće biti. Edited 14 hours ago by Utopista 4
goldberg bcd Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 4 minutes ago, Utopista said: Udar na plate i sankcije bi pospešili pro zapadno raspoloženje!? Kapiram na šta misliš, ali siguran sam da bi to propagandom tipa - evo kako živite zbog zapada koji kažnjava čitav nevin i pošten narod zbog vladajuće klase, kao što sada mnogi pričaju da nisu morali da nas bombarduju nego su mogli da roknu Miloševića - kao da je to igrica ili film u kojem ubiješ nečijeg predsednika da bi sprečio rat...samo još više zakopalo pro zapadno raspoloženje. Najvece proEU raspolozenje je bilo nakon rusenja Milosevica jer su ljudi imali neku nadu da je moguc neki partnerski odnos. Milosevic nije bio samo nazadni politicar nego i sef mafije, ubica, lopov, ludak koji je unesrecio mnogo zivota. Zapad je pomogao u njegovom rusenju, a onda je usledilo bolno otreznjenje kada se ni ovi nakon njega nisu snasli + Kosovo + Hag. 4 minutes ago, Utopista said: Ne znam da li su ljudi svesni da Evropa ne može trenutno da izadje na kraj sa 'mangupima u sopstvenim redovima' i da im je najbitnije da ovde nema rata, i da ne padnemo baš 100% u Ruske ruke u koje većina naroda i političara ovde jedva čeka da padne... E pa, bas zato sto im je najbitnije da ovde nema rata i imamo stabilokratiju, "mir, stabilnost, Vucic" i tapsanje po ramenu sa "pa sta jos hocete, imate predsednika koji prica ono sto volite da cujete + ekonomija ide kao nikad bolje, neka vas jase dok ne umre u 77. godini zivota, sta vam fali"? 4 minutes ago, Utopista said: A to za Boška je izvini skroz smešna priča. On bi kao jadan bio bliži zapadu kada bi mu zapad pružio ruke i zagrlio ga- kako da ne... Pola njih su na prama koje im Rusi preko Nisa daju, i pričaju i rade to što rade iz lukrativnih razloga a nikako jer ih eto zapad jadne ne razume... Zapravo on i jeste blizak nekima na zapadu, na primer konzervativcima iz USA od kojih je i preuzeo ideologiju. Seselj je na pocetku devedesetih podrzavao USA u napadu na Irak, kao "cetnici = zapad, partizani = istok". Nikoga od njih ne interesuje da zastupa ove ili one interese jer mi nismo bitni. Mi smo u dvoristu zapada i EU/USA, Rusija ne moze i ne zeli nista jer ne mogu nista da dobiju od nas. Dakle, sve sto se dogadja ovde je najvise odgovornost zapada, EU i USA, odnosno vise nego Rusije. 4 minutes ago, Utopista said: Gledam na Fejsu grupa od onog Žunića kuka da Evropa reaguje. A ljute se kada im kažem da je taj Žunić sve vreme pljuvao tu Evropu i veličao Rusiju, znači prizivao Ruski sistem. I sa kakvim sada uopšte pravom se obraća Evropi a ne svojem Kremlju? A znaš li zašto? E pa samo zato da bi čak i tako ocrneli tu zlu i bezdušnu Evropu koja eto ne reaguje na njegov zatvor. Ako je uopšte u zatvoru... Isto kao sto EU dopusta postojanje pokreta u svakoj svojoj drzavi koji se zalazu za ukidanje ili slabljenje EU. Ta "Evropa" ce ili da se drzi svojih uverenja i da podrzi i tog Zunica ili ce da rade kao sto i inace rade "ma vi ste Afrika i neka vas poglavica radi onako kako misli da treba da radi, briga nas za vas". 4 minutes ago, Utopista said: Mnogo se mi pravimo naivni i veoma veoma smo licemerni. Kod mene to odavno ne prolazi, ali na žalost kod većine još uvek pali, mada čini mi se ipak sve manje... Sve više ljudi vidjam koji su ipak svesni u vezi Šarovića da je ludilo mozga menjati smradikala smradikalom. Nismo možda još uvek većina, ali ili ćemo biti ili ovog naroda na žalost neće biti. E i to teoretisanje pocinje da mi ide na zivce. Smradikal sa 10-15% >>>>>>>>>>>>>>>>>> nacelno proEU SNS Vucic sa 50-60%. Posle svega ovoga sa Vucicem, treba zatuci svakoga, ali svakoga ko pocne da radi na tome i da mu uspeva da sam ima vecinu u parlamentu, pa bio on demokrata, liberal, konzervativac, ultranacionalista, primitivac sa dna kace ili osudjena lopovcina koja se i dalje bavi politikom. Nas cilj treba da bude da stranke i njihovi lideri budu sto slabiji, da imamo nestabilnost, a ne ovakvu stabilnost, da moramo da gledamo frankenstajn koalicije, a ne koheziju svih lopova, psihopata i lazovcina koji su hodali ovom zemljom. Da se ne lazemo, prvi je Tadic poceo sa tim fantazijama kako ce da iznutra da unisti SRS, pa onda da razbije DSS, pa da pridobije SPS i da tako vecno vlada. Pa su mu sa zapada rekli, e neces da nas vise plasis radikalima, nismo ti mi debili da padamo na taj blef, eno ti SNS, oni su sledeca vlast, a ti radi sta hoces. Pa taj Tadic samo da je forsirao SRS, a ne SNS mogao je i sada da vlada, ali je ili bio glup ili nije smeo. Najvece zlo u nasoj politici su upravo proEU radikali, bolje antiEU radikali pa da nema za plate i penzije nego ovaj ludak koji nudi mir i stabilnost i misli da vlada jos minimum 20 godina. 1
Utopista Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) Čekaj prijatelju, ti pričaš kao da Evropa ovde 35 godina bira raznu gamad a ne mi sami? Kao da oni treba da nam menjaju vlast. Kao da oni trebaju da postave nekoga novog. Ima li nečeg što mi trebamo da uradimo, i za šta trebamo da preuzmemo odgovornost? Mene nervira i što čekamo da nam ova deca na ulici reše sve probleme, to je tako jajarski...a kamoli da to očekujem od nekoga kojeg većinski ne volimo ili čak mrzimo i želimo mu propast. Kao da onda ne bismo i sami propali- ali mi smo svakako propali pa neka onda i oni propadnu ko ih šiša... Ali dobro to je već druga priča o našoj kolektivnoj šizofreniji ili licemerstvu , nisam ni sam 100% siguran, u kojoj decu šaljemo na zapad, koristimo sve zapadno a baš ništa rusko, a sve vreme se kunemo u ove potonje nesrećnike...ili kada pljujemo Evroligu i zviždimo himni, a izginusmo da budemo deo nje...ili kada prizivači Ruskog diktatora kukaju što Evropa ne reaguje na našeg ipak blažeg diktatora.. To da Rusija ovde nema svoje interese ne znam ko može da poveruje. Ostali smo im jedini korisni idioti preko kojih guraju prst u oko ovdašnjem okruženju, odakle šire svoj uticaj i odakle eventualno mogu ponovo zapaliti Balkan bilo na Kosovu bilo u Bosni. Slažem se ja da bi oni više voleli da su to neke druge budale sa boljim položajem poput Bugara ili Hrvata ili čak i Crnogoraca, ali jbg svi progledaše i ostali smo samo mi slepci pa im i takvi nikavi značimo. Makar do prve prilike dok ne nadju neke vrednije pa nas ne menjaju kao kusur za žvaku... Mi smo baš suprotno Evropi nebitni. Nemamo šta da ponudimo osim eto tog litijuma možda i relativno jeftine radne snage. Položaj nam ja krajne nebitan - niti imamo izlaz na more, niti neki važni putevi vode preko nas osim ka Albaniji i Grčkoj koje pak imaju luke pa ni za njih nismo bitni Zaobilaze nas svi kroridori. Slepo crevo smo Evrope, crna rupa. I narod je birao i bira te koji su otvoreno rekli da ćemo biti 'rupa na skupocenom evropskom tepihu.'. Otvoreno rekli! Narod je pro ruski otrovan. Kriminal i korupcija caruju. Delimo državljanstva ko zna kakvim belosvetskim njuškama, od Rusije do Irana. I takvi im trebamo? Ne zajebavajte me molim vas jer odavno nije smešno... Šta imamo mi da bi oni želeli da nas prime u društvo? Pa ja prvi na njihovom mestu ne bih to uradio, posebno ako sam se pre toga opekao sa Madjarima i Slovacima... Nebitni smo, ne volimo ih, nemamo alternativu u vidu pro evropske opozoicije da ponudimo, a nešto od njih tražimo i očekujemo. Šta nudimo zauzvrat? Da ubijemo opet nekoga koga pomognu da dodje na vlast kao što smo Djindjića? Koliko puta tako? Nemoj bre da lažemo i sebe i druge. Jedan Istanbul ima 3 puta više stanovnika od cele Srbije, a ponašamo se kao da se svet vrti oko nas... nebitni smo osim u smislu da ne pravimo sranja po regionu, i ako mogu nešto da vajde od nas, baciće nam neke mrvice, a opet će bolje biti raditi kod njih nego kod Kineza, sigurno će i ekološki standardi biti viši, i to je u principu to. Jer većina ovde tako želi već decenijama. Oni nama trebaju a ne mi njima, a mi se sve vreme ponašamo kao da je obrnuto. Edited 12 hours ago by Utopista 12
Leo Posted 9 hours ago Posted 9 hours ago 8 hours ago, Marvin said: @ rusofilija Pri čemu naši nacoši iz nekog razloga misle da bismo mi bolje prošli kao ruska gubernija nego što prolaze druge zemlje na koje su Rusi stavili šapu. A dovoljno je pogledati Ukrajinu koja im je u svakom smislu najbliža moguća zemlja. Ali ne, nas bi obasipali zlatom i gde zgazi Putinova cipela tu bi svaki Srbin bio dobrodošao. Važi. Ne razmisljaju oni kako bi prosli kao ruska gubernija, vec se fininsiraju preko raznih ruskih izvora 2
djura.net Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Jel pitao neko Sarovica za komentar o susretu celnika SPC sa Putinom? Ne mogu da docekam da cujem sta bi izjavio. 1
Clash Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago I kaže Porfirije slušao Azru u mladosti. Možda je slušao ali je slabo šta čuo. I baš je odlično da se mimo ustaljene prakse nekog skraćenog saopštenja o sastanku objavi ceo transkript. Namerno uradjeno od strane KGB da i ostali robovi vide kako se roblje treba ponašati. Evo nas care, došli smo da nas jebete kako hoćete, da nam uši zavrćete a mi ćemo da vam budemo zahvalni i molićemo se bogu za vas. Ova omladina, to su govna, sve pobiti, napravićemo mi sebi novu omladinu koja će da ide u svetlu budućnost sa vrednostima iz srednjeg veka. Kad sam video ovu četvorica prva asocijacija mi je bila da je ovo grupa dementora koja i preko ekrana isisava svu sreću i radost, jer sam baš osetio nelagodu gledajući ih. 6
Recommended Posts