Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

4 minutes ago, srlepajce said:

😂

Šalu na stranu, ali nije ovo toliko glupo koliko se čini. Ciljna publika tog "simbola" nisu studenti i oni koji protestuju. Ovo je klasičan kursadžijski informerski humor koji podilazi njegovim glasačima koji će se na to slatko nasmejati i reći "u ala si im zavukao majstore, svaka čast!". 

Da, većina njegovih glasača jesu takvi. 

• Like 4

2 minutes ago, Eddard said:

Šalu na stranu, ali nije ovo toliko glupo koliko se čini. Ciljna publika tog "simbola" nisu studenti i oni koji protestuju. Ovo je klasičan kursadžijski informerski humor koji podilazi njegovim glasačima koji će se na to slatko nasmejati i reći "u ala si im zavukao majstore, svaka čast!". 

Znači ciljna grupa su oni koji su ionako njihovi. Efekat toga je kurac.

• Like 4

1 minute ago, Eddard said:

Nije. Takvi lako pređu na drugu stranu, ako se pojavi čvršća ruka i bolji domaćin koji uteruje. On ne sme da izgubi nijedan glas. 

Razumem šta kažeš, ali još nije došao taj čas.

Za očekivati je da oni i uzvraćaju udarce. Ovo će malo da homogenizuje njih, ali vala i nas će.

Evo, izašli su i njihovi na ulice da čuvaju kurčeve, neka se i oni smrzavaju malo, pa da testiramo tu njihovu izdržljivost.

• Like 2

Da me ne razumete pogresno, ne krivim tv kanal sto je objavio ovu skarednu stvar, ako sam dobro razumela, Beograd je danas preplavljen ovom slikom. Strasno je sto rezim i njegovi satrapi ne umeju nista drugo osim da siluju, istinu, pravdu, gradjane. Skinute su sve maske, ogolili su se do kostiju.  Nasi zivoti su, stvarno, postali dnevnici svakodnevnih uvreda. Rezim Aleksandra Vucica je od Srbije napravio javnu kucu. I zato, necu da cutim, necu da cekam da me deca oslobadjaju ovog smrdljivog uzasa, smrt (drustvena) fasistima, sloboda narodu!

• Like 3
  • Thanks 1

22 minutes ago, Eddard said:

Tačno, ali zavisi gde. Nije isto da li je to nacrtano u školskim dvorištima ili ispred podruma pića u nekom Džumbulekovcu. Roditelj ili prolaznik koji vidi nacrtan q-c tamo gde deca uče ili se igraju neće na to ravnodušno gledati.

• Like 7

Kapiram ja da mi nismo ciljna grupa, ali svejedno mislim da je ovo izuzetno glupa poruka.

Ne treba ni skidati ovo, nek vide svi koji su zaglavljeni u saobracaju sta im naprednjaci porucuju.

Steta samo sto nisu bili malo recitiji ljudi koji su ulazili u rasprave sa cuvarima kurceva.

Pa da ih se pita da li su svesni da crvena boja oznacava krv zrtava, i da time sto pokazuju kurac tom crvenom rukom prizanaju da su im ruke krvave, malo da vidimo kako im mozak trokira

• Like 17

11 hours ago, tomas.hokenberi said:

Tu prvo imamo problem "kokoške i jajeta".  Za takvu kampanju su potrebni slobodni mediji, a za slobodne medije je potrebna promena vlasti.

No recimo i da imamo takvu kampanju, lakši zadatak je da se razotkrije režim SNS i prikaže onakvim kakav jeste. Uz dokaze korupcije i jasno izloženu vezu korupcije i npr. smrti građana, izloženu na način prijemčiv široj populaciji mogu se oni koji glasaju za Vučića zato što ga vide kao spasioca Srbije "osvestiti" i informisati. No pravo je pitanje da li se mogu promeniti njihova suštinska ubeđenja koja su ih i dovela do toga da glasaju za Vučića? Da li će ih ta kampanja učiniti sposobnijim za kritičko mišljenje, da li će biti manje podložni propagandi i medijskim manipulacijama? Da li će njihovo viđenje kako srpsko društvo treba da izgleda promeniti ili unaprediti na bilo koji način? Čime će oni zameniti SNS i AV? Da li će oni tražiti novog "mesiju" i koliko će proći dok ne dobijemo, njihovim glasovima novog AV?

Uostalom 2012 nije vladao "medijski mrak" iz 2025, postojao je kakav-takav infomativni diverzitet i sloboda medija. A dobar deo tih ljudi je birao da čita "Informere" koji su i tada pisali manje-više isto što i sada. I ti ljudi su izabrali Tomislava Nikolića na relativno slobodnim izborima. 

Čak i ako se okrenu od AV, ako bi bio razotkriven, oni neće glasati za neke nove "Ðuriće" ili "Ðinđiće", oni će u najboljem slučaju, podržati nove "Koštunice" ili verovatnije nove "Vučiće" ili nove "Miloševiće".

Ja imam vrlo malo vere u sposobnost srpskog društva za promene i unapteđenje, plašim se da će proći decenije ili vekovi dok ono ne dostigne društvenu i političku "zrelost" da većina počne da donosi razumne odluke i izbore.

I mislim da to nije posledica komumizma ili 90-ih. Mislim da je srpsko društvo programiralo svoju putanju još u XIX veku prohvatanjem radikalske vizije srpskog društva kao "kolektiva" od porodice do vrha, odbijanjem svega modernog i svega što se nije uklapalo u viziju društva koje počinje sa porodočnom zajednicom kojom čvrstom rukom upravlja "domaćin" i ide tako do vladara kao glavnog "domaćina". 

Društva čija je glavna mantra jednoumlje koje se ogleda u ideologiji jedinstva ("samo sloga srbina spasava") što znači da se svako odstupanje od populističke "norme"  smatra zlom. 

Ako se grupa zaludjenika koja mu daje podrsku moze osvestiti i informisati, i to bas tako kako kazes, da se promene njihova suštinska ubeđenja koja su ih i dovela do toga da glasaju za Vučića, to je onda odlicno.  Kad ovi padnu, drzacemo tu grupu pod kontrolom stalno, kad vec tako mora.  Nije svako drustvo pogodno za demokratiju, a narocito nase.  Odatle sledi da je za nas vise nego pogodna  diktatura normalnih ljudi. Sasvim je jasno da ovo ovde nikad nece liciti na Dansku, Finsku, cak ni na Estoniju. Zasto - pa takvo drustvo, uz par tragova svetlosti, se formiralo jos od trenutka kada su Turci poceli da slabe.  Ima tu  manje i vise zasluznih za katastrofu, ali to je sada manje vazno.  Novi Djindjic ce se pojaviti kada i novi Djokovic, tj. nikada. To medjutim nije prepreka za relativno normalan zivot, jer cak i light varijanta stranaka iz DOS-a bi bila visestruko bolja od sadasnjeg zla.  Hocu ti reci, da treba malo spustiti lestvicu, kad su ocekivanja manja i zadovoljstvo je vece.      

5 minutes ago, mare80 said:

Radno mesto : Čuvari qurca u zimskom periodu ... 😄 

Stvarno su sa tim stražarenjem namestili sami sebe da im se pomera dupe koliko voliš.

Danas je bilo katastrofa vreme, baš me zanima da li je nekome od njih palo na pamet "napolju je ledena kiša i vetrina a ja džedžim na nadvožnjaku i svojim telom branim crtež kurca".

1 minute ago, Smrtokapa said:

Danas je bilo katastrofa vreme, baš me zanima da li je nekome od njih palo na pamet "napolju je ledena kiša i vetrina a ja džedžim na nadvožnjaku i svojim telom branim crtež kurca".

Koju pamet?

Ako je nekom krajnji domet u životu i svrha postojanja da čuva kurac, taj nema pamet. Za takve je i ovčarski pas koji čuva stado veliki intelektualac. Taj pas bar čuva nešto korisno, tj. jedna plemenita životnja čuva druge plemenite životinje, a ovi čuvaju kurac.

• Like 1
  • Thanks 1