Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

3 minutes ago, DameTime said:

:classic_laugh:

Mogao bi da prođe i kao nastavnik veronauke. Obrezivanje ili sunet/sunećenje je rasprostranjeno u islamu. Muftija Al-Iskandar el-Shapawi bi komotno mogao da podigne sunet na viši nivo jer je upravo izjavio da i drveće treba sunetiti. Oni u Saudijskoj Arabiji bi mogli da ga angažuju za tumačenje verskih spisa.

• Thanks 1
  • Ha-ha 3

2 hours ago, DameTime said:

Da, da, uhvatih deo gde priča o tome kako treba da paze o tome koliko ko ima reč i da je neko bio na skijanju hehe 

E da, kad pitah lika da opiše Vučićevu retoriku u dve rečenice, kaže red, rad, disciplina. Kad sam pitala kako se neko takav okruži nesposobnim i neodgovornim ljudima kao što su oni odgovorni za pad nadstrešnice, nije imao odgovor.

Taj je samo jedno bio u pravu - da si mlada, pa zato još uvek možeš da "razgovaraš" sa takvim degenerisanim dogmaticima koji jedino znaju da vređaju, npr tim izjavama "ti si mlada pa ne znaš", ako se slušanje njihovih halucinacija može nazvati razgovorom,  a da ne dobiješ želju da im uradiš izvesne stvari. I to ne zbog gluposti što ih neprestano sipaju iz šupljih tikvi koje balansiraju na ramenima, nego zbog toga što i tebe prljaju njihovom prljavštinom :thumbdown:

• Like 2

16 hours ago, berti said:

Kada sve dođe na svoje, epilog ce biti otrilike ovakav.

Andrej ce dobiti 40 godina robije. Upetljan je u ubistva, pljačke ogromnih razmera..

Ostali koji su upetljani u ubistva, kao Hrkalovicka, Nedic, onaj Papić, dr Smrt,  nekih 25 leta, bata Gaša isto.

Ekonomski razbojnici tipa Brnabic, Mali, minimum 20 godina.

Vucicevic, razni Martinovici i Orlici na petnaestogodisnju robiju. Meklaren kumovi isto toliko.

Lokalne baje po 10 godina.

Ivica Dacic 20 godina robije ili ministar spoljnih poslova. 

Žeks- misterija.

Aca Srbin... 40 godina, ali posle par leta ce biti prebacen u ludnicu.

Naravno, sve ovo ako ne pobegnu.

Imam bolju ideju: oduzeti im svu imovinu, dati im prosecnu platu/penziju i zabraniti im bavljenje politikom. Pocrkali bi za pola godine. 

• Love 1

9 minutes ago, Pletilja said:

Imam bolju ideju: oduzeti im svu imovinu, dati im prosecnu platu/penziju i zabraniti im bavljenje politikom. Pocrkali bi za pola godine. 

Ne ne, zašto dati? Sve na zavod za zapošljavanje tj. na slobodno tržište rada, da se zaposle negde, ako neko bude hteo uopšte takve stručnjake za ništa da zaposli. Recimo Aca da šalje CV u advokatske kancelarije, pa da vidimo kakav je pravnik. 

Šalim se. Zatvor i baciti ključ. 

28 minutes ago, Pletilja said:

Omogućiti im da se zaposle kod investitora koje su "doveli" pod uslovima koje su dogovorili za zapošljavanje. Pa, ako se dobro pokažu, izdrže tri godine, dati im pomilovanje i prebaciti u redovan zatvor. Staviti ih po 10 u sobu, spavaonicu pa neka sami biraju starešinu sobe među sobom, pošteno, demokratski kao što su naučili.

To šta će se njima raditi je manje važno. Moglo bi na primer da im se kaže kako će biti streljani, ali da ne budu stvarno pogubljeni, nego da se snima kako se junačine koje su tu harale 40 godina (ni na kakvoj pravoj snazi utemeljeno, nego samo zloupotrebom sistema) uneređuju, kukaju, plaču i mole za milost dok ih vode na "gubilište", i onda da se to emituje na TV. Može i da bude direktan prenos. Neka tuže državu kasnije zbog zlostavljanja, nije važno. Dok oni dobiju spor proći će godine, zapleniće im se imovina, pa će ošteta biti isplaćena od "njihovih" para, ali će biti osramoćeni zauvek. A onda ih pored ostalog optužiti za zloupotrebu pravnog i političkog sistema, pa nabiti u zatvore što veći broj njih. Ako tako nešto ne postoji u toj zemlji, promeniti zakone da ovo ubuduće budu krivična dela.

Ono što je najvažnije i čime bi se smanjio uticaj degenerisanih tupoglavaca, kao što je taj taksista i njemu slični, to je promena izbornog sistema. Tako što bi se glasalo ne za partiju, nego za ličnost koja će biti poslanik iz tog kraja gde žive glasači. Pa da se vidi onda ko bi uopšte glasao za sve te partijske "predsednike opština", "poslanike" i ostale Jutke. Verovatno niko, pa ni njihova rodbina.

Čak ni većina tupoglavaca, iako u suštini jesu zlo, samo što to ne znaju, verovatno ne bi glasala za ološ iz svog kraja, za mufljuze, švercere, kabadahije, pijandure, prevarante, lažove i talog kakav partije postavljaju na funkcije. Objektivno, to su radili i tzv "žuti". Ne razlikuje se mnogo partijski kadar koji su oni postavljali na funkcije od ovih. Možda su njihovi bili školovaniji od ovih keramičara i pečenjara, ali su u suštini bili isti buzdovani, zato su i završili kako su završili. Za promenu te zemlje nužno je promeniti izborni sistem, za početak.

19 minutes ago, Dr. Blockhead said:

Ono što je najvažnije i čime bi se smanjio uticaj degenerisanih tupoglavaca, kao što je taj taksista i njemu slični, to je promena izbornog sistema. Tako što bi se glasalo ne za partiju, nego za ličnost koja će biti poslanik iz tog kraja gde žive glasači. Pa da se vidi onda ko bi uopšte glasao za sve te partijske "predsednike opština", "poslanike" i ostale Jutke. Verovatno niko, pa ni njihova rodbina.

Ovaj sistem i jeste uveden da bi se sprečilo glasanje za lokalne šerife koji samo menjaju partije ili koalicije, a tipični primeri su pomenuti Jutka, zatim Novica Tončev (Surdulica, jedina opština gde je SPS jači od SNS-a), Zaharijev (Bosilegrad) i mnogi drugi, nama nepoznati lokalni šerifi.

Ljudi su naprosto navikli da glasaju nekog 'svog', koji im u zamenu za glasove asfaltira propale sokake, dozvoljava nelegalnu gradnju, sređuje papire u opštini, vedri i oblači po državnim preduzećima i tome slično. Čak i kada formalno nemaju funkciju, oni i dalje vladaju iz senke.  I u Beogradu se znalo da će gradonačelnik biti ono govedo, pa su za njega svejedno glasali, iako ga ni u SNS-u baš mnogo ne vole.

Idealan sistem izbora ne postoji, a lokalni šerifi će se vući još dugo.

• Like 4

29 minutes ago, Perkos2 said:

Jadno je kad treba da izabereš uzmeđu lokalnog šerifa i partijskog vojnika kojeg po kazni AV šalje u pomenutu Surdulicu "da zavede red" 

Koliko znam, kod njega je bilo obrnuto. Taj je prvo postao šerif u Surdulici, pa je onda avanzovao. Sada je predsednik opštine neko drugi, ali Tončev vuče sve konce. Mediji su čak pisali da je na poslednjim izborima SNS pokušavao da im pomrsi konce, ali da nije uspeo, pa je Surdulica postala jedina opština gde SNS nema većinu, a onda se pridružio i Niš sa Medijanom.

Ista priča je i za Nenada Krstića iz Trgovišta, koji je sada postavio sestru za predsednicu opštine.

Neko je ovde pisao i da je slična situacija u Somboru ili Zrenjaninu, pa će se možda javiti da objasni.

Ništa se ne bi promenilo ni sa tim sistemom. Kao što vidite SNS više i ne izalazi na izbore nego im se lista zove X pa ime nepomenika. Tako bi bilo i onda, niko ne bi ni čitao ko je kandidat dovoljno bi im bilo ime "stranke". U predizbornoj kampanji bi bile slike gde nepomenik grli ili diže pobedničku ruku njihovom kandidatu i to je to. To bi imalo vrlo mali uticaj da promeni ovu situaciju.

Izborni sistem je ovakav zbog Kosova. Dok se ne reši pitanje Kosova ne možemo menjati taj sistem "jedne izborne jedinice".

• Like 2

8 minutes ago, fancy said:

Jel to zezanje ili Gazprom / NIS pumpe kod nas prelaze u vlasništvo Shell-a?

Ono, Hill pre neko veče nosio Tajrikov dres sa velikom NIS reklamom :classic_biggrin: i krenula priča... 

No, jel ima nečeg ozbiljnog u tome?

Video sam da se to piše po društvenim mrežama, ali niko ne daje konkretan izvor. Videćemo.

38 minutes ago, DJ_Vasa said:

Koliko znam, kod njega je bilo obrnuto. Taj je prvo postao šerif u Surdulici, pa je onda avanzovao. Sada je predsednik opštine neko drugi, ali Tončev vuče sve konce. Mediji su čak pisali da je na poslednjim izborima SNS pokušavao da im pomrsi konce, ali da nije uspeo, pa je Surdulica postala jedina opština gde SNS nema većinu, a onda se pridružio i Niš sa Medijanom.

Ista priča je i za Nenada Krstića iz Trgovišta, koji je sada postavio sestru za predsednicu opštine.

Neko je ovde pisao i da je slična situacija u Somboru ili Zrenjaninu, pa će se možda javiti da objasni.

To su njihove "kuvarske tajne" ja sam hteo da ukažem na nemogućnost izbora kad je neka manja opština u pitanju. Mogu da izaberu lokalnog moćnika ili nekog potčka iz BG kojeg AV po kazni šalje što dalje od glavne kase. Baš im je izbor u p.m.

13 hours ago, drgnk said:

Većina ih je informatički nepismeno (mnogi ni nemaju kompjutere), nemaju pristup širem obimu informacija osim onih ciljano serviranih... muka jedna.

Evo meni jutros komšija za kafom kaže, ko zna šta vi vidite na tom internetu. 😂 

Uz čuvenu rečenicu da smo mi zeleni i ništa ne znamo. Sve oni znaju najbolje, a doterali su naše generacije dovde.

• Like 1

5 minutes ago, DameTime said:

Evo meni jutros komšija za kafom kaže, ko zna šta vi vidite na tom internetu. 😂 

Tebi svaka čast kada možeš da razgovaraš sa takvima. Imam sreće da sa takvom ekipom nemam mnogo posla, inače bi bilo svašta.

Pre izvesnog vremena mi je pričao jedan lekar da dobije ospice kada mu neko kaže da je na internetu već saznao dijagnozu i terapiju. Takvima obično kaže: „Pa ništa, idite onda pa se lečite na internetu. Što ste došli kod mene kad već sve znate?”

• Like 5

1 hour ago, fancy said:

Jel to zezanje ili Gazprom / NIS pumpe kod nas prelaze u vlasništvo Shell-a?

Ono, Hill pre neko veče nosio Tajrikov dres sa velikom NIS reklamom :classic_biggrin: i krenula priča... 

No, jel ima nečeg ozbiljnog u tome?

Neka prica od pre je da ce kao drzava otkupiti ruski deo sa pricom da je to doogovor sa Putinom, pa posle par meseci ide prica da ne moze to drzava da ima u vlasnistvu i da je bilje da se nadje partner gde ce drzava imati vecinski paket pa vremenom da drzava izlazi sve vise.

Navodno je Shell prvi u prici.

Dace bog da je istina.

• Like 3

1 hour ago, DJ_Vasa said:

Tebi svaka čast kada možeš da razgovaraš sa takvima. Imam sreće da sa takvom ekipom nemam mnogo posla, inače bi bilo svašta.

Nije to razgovor, uglavnom je svađa, srećom se viđamo jedva par puta godišnje. Ali je svaki put sve gore.

Edited by DameTime
reč

1 hour ago, DJ_Vasa said:

Pre izvesnog vremena mi je pričao jedan lekar da dobije ospice kada mu neko kaže da je na internetu već saznao dijagnozu i terapiju. Takvima obično kaže: „Pa ništa, idite onda pa se lečite na internetu. Što ste došli kod mene kad već sve znate?”

Dao sam ti lajk jer se generalno slažem, ali tako sa pacijentom razgovara sujetan lekar. A takvih je u Srbiji pun kufer. Naravno da će pacijent u današnje vreme da gugla svoje simptome, svoju bolest, načine lečenja itd. Savremen lekar mora da zna kako pacijentu da objasni zašto to što je pročitao nije tačno ili ne može u njegovom slučaju da se primeni i sl., umesto da se vređa kao seljačka mlada, što mu je neko dirnuo u nedodirljivi status boga. 

• Like 9
  • Love 1
  • Thanks 3