srlepajce Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 Bas jako 6 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 Dodatak mom prethodnom postu: najveća moja bojazan leži u činjenici što ne vidim kako će opozicija uspeti (i da li će) da kanališe ovoliko nezadovoljstvo ljudi? Hochstapler je danas na 40% podrške..ne više..I Zloba je 2000.bio na koliko..37%? Ok,sasvim su druge okolnosti. Tad nije bilo penzija,plata i struje,a danas se Nova godina čeka po planinama. Međutim,većina hoće da mu vidi leđa. Nisam siguran da opozicija ume do da iskoristi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 (edited) 1 hour ago, PorodicneVrijednosti said: BS i slicni fasisti bi sutra podrzali Vucica ko da im je brat rodjeni kad bi krenuo u osvajacke pohode na “svete srpske zemlje” ko Slobodan 90ih. Možete da ispaljujete u praksi bezvredne ideološke sofizme do mile volje, kao i vaša ogledala sa druge strane političkog spektra, da se sutra žuti vrate na vlast bilo bi X , Y i Z. Ne, ne bi bilo ništa, niti je tako nešto moguće. Jer vlast je ovde samo middle management. Dok operativa isporučuje top management nezainteresovan je za metode koje middle management primenjuje i šta priča, već koji su rezultati u praksi. I jedini način da dođe do promene u middle managementu, odnsono da se dovede neki koji nije tiranin i poštuje osnovno dostojanstvo operativaca je da operativa složno digne glas protiv nehumanih uslova kojima su svakodnevno izloženi. Hipotetički rečeno, mi smo u stadijumu rudnika podzemne eksploatacije, a vi biste da reciklirate plastičan otpad. E, pa neće da može. Sve ima svoj red. Edited December 30, 2024 by robespierre 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 3 minutes ago, Drug Crni said: Dodatak mom prethodnom postu: najveća moja bojazan leži u činjenici što ne vidim kako će opozicija uspeti (i da li će) da kanališe ovoliko nezadovoljstvo ljudi? Hochstapler je danas na 40% podrške..ne više..I Zloba je 2000.bio na koliko..37%? Ok,sasvim su druge okolnosti. Tad nije bilo penzija,plata i struje,a danas se Nova godina čeka po planinama. Međutim,većina hoće da mu vidi leđa. Nisam siguran da opozicija ume do da iskoristi. Ako mrdnu guzice, možda će nešto i da urade. Očigledno je da čekaju da im studenti serviraju na tacni institucije koje rade svoj posao. Dok se ne ispuni ovo prvo, teško da bi pobedili i na poštenim izborima. Prvo i osnovno bi bilo ukrupnjavanje stranaka. Jedini koji je bar nešto učinio na tome je Milivojević, koji je privoleo neke od onih zelenih da pristupe DS-u. Možda bi se moglo tu nabrati još nešto, ne mora čak da bude ni DS, ali svakako da je bolje da neku buduću izbornu listu sačinjava pet umesto petnaest stranaka. Mogli bi i da izađu iz više tela i odbora jer bi ih tada delegitimisali, kao što je uradila kragujevačka opozicija koja je izašla iz jednog anketnog odbora. Mogli bi malo i da popularišu članove koji znaju da rade svoj posao, i to pre svega u domenima gde režim greši kako se stranke ne bi poistovećivale samo sa liderom. Mogli bi i da analiziraju sopstvene greške da ih ne bi ponavljali. Naravno, ovo je samo za početak, ali moraće da dobro zapnu ako hoće da nešto urade. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fancy Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 3 hours ago, Perkos2 said: ovog zlotvora skinuće desnica i nacionalna Srbija a da li će se i ostale opcije koje nisu kao za SNS tu priključiti videćemo kad krene lavina Vacić, Bihali i Goran Davidović najavili osnivanje Partije srpskih nacionalista OK, mislim da sad možemo mirnije da spavamo. Ujedinjeni Dudlači (UD) intenzivno rade na skidanju... 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 5 minutes ago, robespierre said: Možete da ispaljujete u praksi bezvredne ideološke sofizme do mile volje, kao i vaša ogledala sa druge strane političkog spektra, da se sutra žuti vrate na vlast bilo bi X , Y i Z. Ne, ne bi bilo ništa, niti je tako nešto moguće. Jer vlast je ovde samo middle management. Dok operativa isporučuje top management nezainteresovan je za metode koje middle management primenjuje i šta priča, već koji su rezultati u praksi. I jedini način da dođe do promene u middle managementu, odnsono da se dovede neki koji nije tiranin i poštuje osnovno dostojanstvo operativaca je da operativa složno digne glas protiv nehumanih uslova kojima su svakodnevno izloženi. Hipotetički rečeno, mi smo u stadijumu rudnika podzemne eksploatacije, a vi biste da reciklirate plastičan otpad. E, pa neće da može. Sve ima svoj red. Ovo sto si napisao bas sustinski nije tacno gotovo po svim stavkama, obrazlozicu veceras ili sutra ujutru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 1 minute ago, fancy said: Vacić, Bihali i Goran Davidović najavili osnivanje Partije srpskih nacionalista OK, mislim da sad možemo mirnije da spavamo. Ujedinjeni Dudlači (UD) intenzivno rade na skidanju... Da li su u Kremlju spali na baš toliko niske grane kada su angažovali ove budale? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 7 minutes ago, robespierre said: Možete da ispaljujete u praksi bezvredne ideološke sofizme do mile volje, kao i vaša ogledala sa druge strane političkog spektra, da se sutra žuti vrate na vlast bilo bi X , Y i Z. Ne, ne bi bilo ništa, niti je tako nešto moguće. Jer vlast je ovde samo middle management. Dok operativa isporučuje top management nezainteresovan je za metode koje middle management primenjuje i šta priča, već koji su rezultati u praksi. I jedini način da dođe do promene u middle managementu, odnsono da se dovede neki koji nije tiranin i poštuje osnovno dostojanstvo operativaca je da operativa složno digne glas protiv nehumanih uslova kojima su svakodnevno izloženi. Hipotetički rečeno, mi smo u stadijumu rudnika podzemne eksploatacije, a vi biste da reciklirate plastičan otpad. E, pa neće da može. Sve ima svoj red. Pa ja se potpuno slazem s tobom da je za skidanje rezima potreban sirok spektar kao sto je i Slobodan skidan na isti nacin (ovaj ce jos teze jer je 3 puta bolesniji) ali je isto tako cinjenica da BS i slicni ne bi imali ama bas nista protiv Vucica i jos bi ga podrzavali kad bi krenuo u avanture vracanja “svetih srpskih zemalja”. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 (edited) 4 minutes ago, DJ_Vasa said: Da li su u Kremlju spali na baš toliko niske grane kada su angažovali ove budale? Mirnije bih spavao kada bi sve ovog tipa bilo Сделано в России, ali imamo i mi jaku domaću proizvodnju. Edit: doduše konkretno ovaj trijumvirat me ne brine nimalo, što kaže fensi oni mogu jedino da rade na skidanju gaća jedan drugom. Edited December 30, 2024 by Smrtokapa Link to comment Share on other sites More sharing options...
implant Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 (edited) 38 minutes ago, srlepajce said: Bas jako Jel' ima neka audicija za vatanje u kolo sa ovim umetnicama? Stavljam šajkaču, obuvam opanke, ne pitam za cenu... Edited December 30, 2024 by implant Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 3 minutes ago, implant said: Jel' ima neka audicija za vatanje u kolo sa ovim umetnicama? Stavljam šajkaču, obuvam opanke, ne pitam za cenu... Ima sutra uveče u Pionirskom parku. 4 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 6 minutes ago, Smrtokapa said: Mirnije bih spavao kada bi sve ovog tipa bilo Сделано в России, ali imamo i mi jaku domaću proizvodnju. Edit: doduše konkretno ovaj trijumvirat me ne brine nimalo, što kaže fensi oni mogu jedino da rade na skidanju gaća jedan drugom. Imamo, mada je kvalitet domaće proizvodnje blizak onome što se pravi u Kini, a na čemu piše Nyke, Reabokk ili Rollexs. Doduše, čini se da se ova bulumenta sastoji iz joint venturea cделано в России i sjebano u glavu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 1 minute ago, PorodicneVrijednosti said: Pa ja se potpuno slazem s tobom da je za skidanje rezima potreban sirok spektar kao sto je i Slobodan skidan na isti nacin (ovaj ce jos teze jer je 3 puta bolesniji) ali je isto tako cinjenica da BS i slicni ne bi imali ama bas nista protiv Vucica i jos bi ga podrzavali kad bi krenuo u avanture vracanja “svetih srpskih zemalja”. I ja bih ga podržao u uspostavljanju Srpske integralaktičke imperije u sistemu Alfa Kentauri (SISA). Ne razumem benefite ovog misaonog eksperimenta. Vučić sve isto to već priča ne damo svete srpske zemlje blablabla, dok u praksi dozvoljava utemeljenje Kosova kao države. Sve to isto mogu da rade i neki koji će ipak poštovati vladavinu prava i princip smenjivosti vlasti. Apsolutno je nebitno šta političar priča, bitno je šta se manifestuje u materijalnom. To je očigledno jedini način da prosečni stanovnik ove države prihvati političku realnost. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 Poenta je da takvima ne smeta Vucicev autoritarizam i krsenje vladavine prava nego jer ne radi dovoljno na uspostavljanju linije Karlovac-Karlobag-Virovitica. Isto tako i oni su itekako potrebni da bi ga se skinulo s vlasti. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henry Chinaski Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 Ja sam takodje mišljenja da opozicija ništa ne radi kako bi privolila glasačko tijelo na talasu studenata, ali osim ukrupnjavanja stranaka nisam baš siguran šta može da uradi, a da privoli desno orijentisanih bar 70-80 %stanovništva. Da bi se skinuo ovaj manijak, više sam mišljenja da bi bila potrebna neka stranka centra recimo, koja naginje desno al' poštuje vladavinu prava i ne teži osvajačkim ratovima( ok pročitao sam zadnju rečenicu naglas, zanemariti 🙂 ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 (edited) 10 minutes ago, PorodicneVrijednosti said: Poenta je da takvima ne smeta Vucicev autoritarizam i krsenje vladavine prava nego jer ne radi dovoljno na uspostavljanju linije Karlovac-Karlobag-Virovitica. Isto tako i oni su itekako potrebni da bi ga se skinulo s vlasti. Ali ta tvrdnja jednostavno nije dokaziva i počiva na vrlo opasnoj ideološkoj tezi da ljudi koji su desno orijentisani nemaju pravnu svest. Bez pravne svesti nema istorijske (ideološke) svesti i to studentski protesti upravo i pokazuju, jer, siguran sam, okupljaju studente sa oba pola političkog spektra. Edited December 30, 2024 by robespierre 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PorodicneVrijednosti Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 9 minutes ago, robespierre said: Ali ta tvrdnja jednostavno nije dokaziva i počiva na vrlo opasnoj ideološkoj tezi da ljudi koji su desno orijentisani nemaju pravnu svest. Bez pravne svesti nema istorijske (ideološke) svesti i to studentski protesti upravo i pokazuju, jer, siguran sam, okupljaju studente sa oba pola političkog spektra. Kod mene barem postoji porpilicna razlika izmedju desno orijentisanih i ekstremno desno orijentisani. Jedno je biti konzervativan, a nesto sasvim drugo je mrziti sve sto nije srpsko/hrvatsko/bosnjacko/albansko itd i otvoreno propagirati tu mrznju sto BS i slicni upravo i rade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkos2 Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 49 minutes ago, fancy said: Vacić, Bihali i Goran Davidović najavili osnivanje Partije srpskih nacionalista OK, mislim da sad možemo mirnije da spavamo. Ujedinjeni Dudlači (UD) intenzivno rade na skidanju... Da oni su baš desnica i nacionalsti, isto kao vuk i šešeljuga što su bili kod miloševića 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 21 minutes ago, robespierre said: Ali ta tvrdnja jednostavno nije dokaziva i počiva na vrlo opasnoj ideološkoj tezi da ljudi koji su desno orijentisani nemaju pravnu svest. Bez pravne svesti nema istorijske (ideološke) svesti i to studentski protesti upravo i pokazuju, jer, siguran sam, okupljaju studente sa oba pola političkog spektra. E vidis, i dalje sam ti duzan odgovor, ali zbog ovoga ti se sve rusi. Upravo je ocigledno da (moderno) desno orjentisani nemaju pravnu svest, a i da imaju, to pitanje im je zadnja rupa na svirali. Srpski nacionalista domacin koji ne da Kosovo, mizogin je i rado bi se vratio u 19. vek jer bi tamo mogao bez problema da tuce zenu ili ima IQ 60, ili je oportunista, ili je mafijas, ili privilegovani salonci poput BS, ostali su statisticka greska u tom korpusu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mare80 Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 1 hour ago, DJ_Vasa said: Da li su u Kremlju spali na baš toliko niske grane kada su angažovali ove budale? Ovo su autohtone Srpske budaletine ... Mož' slobodno da ih brendiramo ko Leskovačku ljutenicu ... Mogu zamisliti situaciju da FSB pokuša da vrbuje Vacića a ovaj ih pita u fazonu : A 'el može da mi date legitimaciju FSB da se slikam sa njom pa da okačim na Twitter ... 2 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 1 hour ago, robespierre said: Ali ta tvrdnja jednostavno nije dokaziva i počiva na vrlo opasnoj ideološkoj tezi da ljudi koji su desno orijentisani nemaju pravnu svest. Bez pravne svesti nema istorijske (ideološke) svesti i to studentski protesti upravo i pokazuju, jer, siguran sam, okupljaju studente sa oba pola političkog spektra. Nije stvar u tome da "desno orijentisani nemaju pravnu svest", sta god ti pod time podrazumevao. Problem je u tome što velika većina desnice u Srbiji nije "normalna" desnica kakva postoji svugde u Evropi. Nisu oni grupacija koja se zalaže za slobodno tržište, ima možda malo konzervativnije društvene stavove itd. Većina srpske desnice je jednostavno desnije od AfD-a, zadojena je teškim etnonacionalizmom, mržnjom i prezirom prema drugim nacijama, verama i rasama, itd. Koliko god delovalo da su i oni potrebni da se sruši AV, a možda i jesu, nikada ne treba zaboraviti da ako bi oni ostvarili svoje ideje u potpunosti dobili bi još gore stanje. Uvek volim da pominjem primer Irana gde su se i građanske stranke, i studenti i borci za ljudska prava, i umerena desnica i centristi i komunisti udružili sa islamistima da sruše šaha Rezu Pahlavija (samo da on ode pa će se demokratskim procesom sve rešiti) da bi doživeli da ih bivši pripadnici SAVAKA, sada u službi mula, ponovo zatvaraju i progone. Ja nemam ni trunke sumnje da bi se nešto slično desilo u Srbiji kada bi nacionalistička desnica došla na vlast. 11 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 Dok sam ja nasao vremena, Tomas odgovori za mene. Nije poenta u ujedinjavanju levice i desnice. Srpska desnica je za kanalizaciju, oni bi ustali protiv Vucica samo ako zvanicno da Kosovo ili bas nemaju leba da jedu. Njihov politicki kompas se poklapa sa Punisom Racicem, nista dobro ne moze izaci iz njihovog delovanja. Glavna stvar je upravo ovo sto rade studenti - ujedinjenje oko ideje na kojoj nema polarizacije, vec svaki student ideoloski odredjene pripadnosti stavlja ta pitanja ispod glavnog pitanja. Onda je moguce ujedinjenje. Ne politicko vec bazirano na tim zajednickim vrednostima i borbi koja se sada vodi. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 21 minutes ago, McLeod said: Glavna stvar je upravo ovo sto rade studenti - ujedinjenje oko ideje na kojoj nema polarizacije, vec svaki student ideoloski odredjene pripadnosti stavlja ta pitanja ispod glavnog pitanja. Onda je moguce ujedinjenje. Ne politicko vec bazirano na tim zajednickim vrednostima i borbi koja se sada vodi. Pa ja sam upravo ovako shvatio poentu onoga što je robespierre napisao, manje-više. Dakle okupljanje se vrši oko onoga što je trenutno zajednički cilj i prioritet, a pitanje koliko je Pera Perić sposoban da dođe do Virovitice (nije uopšte), da li je Mika Mikić desnije ili levlje od AfD (boga pitaj) i da li bi Laza Lazić bio u mogućnosti da napravi sranje u pokušaju da organizuje doček NG u Prizrenu (uradio bi to kao što je Siriza izvela Grčku iz EU, samo još 10 puta manje) su pitanja za neku teoretsko-kvaziakademsku raspravu, koje mi ovde na forumu mnogo volimo ali se ne tiču sadašnjeg trenutka. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
robespierre Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 53 minutes ago, tomas.hokenberi said: Većina srpske desnice je jednostavno desnije od AfD-a, zadojena je teškim etnonacionalizmom, mržnjom i prezirom prema drugim nacijama, verama i rasama, itd. Ovo ti je slika i prilika trenutne vlasti u Srbiji. Takvi otrovni gasovi se ispuštaju svakodnevno preko režimskih medija. To je obična predstava za mase IQ < 90. Dakle, SNS ne radi to o čemu ti pričaš, iako o tome trabunjaju svakog dana, ali će zato sutra neki drugi to sprovesti i u praksi. Zašto? 30 minutes ago, McLeod said: Dok sam ja nasao vremena, Tomas odgovori za mene. Nije poenta u ujedinjavanju levice i desnice. Srpska desnica je za kanalizaciju, oni bi ustali protiv Vucica samo ako zvanicno da Kosovo ili bas nemaju leba da jedu. Njihov politicki kompas se poklapa sa Punisom Racicem, nista dobro ne moze izaci iz njihovog delovanja. Glavna stvar je upravo ovo sto rade studenti - ujedinjenje oko ideje na kojoj nema polarizacije, vec svaki student ideoloski odredjene pripadnosti stavlja ta pitanja ispod glavnog pitanja. Onda je moguce ujedinjenje. Ne politicko vec bazirano na tim zajednickim vrednostima i borbi koja se sada vodi. Ja bih smeo da se opkladim da je medju studentima koji protestuju više desničara nego levičara, jer Srbija. A onda tvoja teza o Puniši Račiću pada u vodu. Jer ako moju tezu uzmemo kao tačnu, biće da desničari blokiraju fakultet zbog korupcije (dakle, pravna svest) a ne zbog Kosova. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Blockhead Posted December 30, 2024 Share Posted December 30, 2024 11 hours ago, Smrtokapa said: U vezi sa ovim sinoćnim postom, otvorite svoje paukovo čulo za dezinformacije pošto ljudi po internetima prave parodije na naslove vesti iz informera. Reveal hidden contents Problem je to što je informer jedna od onih stvari koje je nemoguće parodirati. Možete vi biti maštoviti koliko god hoćete, oni su jednostavno previše bolesni i mašta normalne osobe to ne može da isprati. Ali je moguće sprdati se sa njima. Pa je tako neko mogao da im odgovori "zadovoljni smo onoliko koliko je vaša strana bila zadovoljna kad ste ometali prirodan razvoj prajda u Srbiji, sa akcentom na evroprajd, i time sprečili dolazak 300, 400 ili 500 hiljada turista sa pravim parama, svake naredne godine - patriotski, nema šta". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts