Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

18 hours ago, Selina said:

Sistem? Meni bi bilo ispod casti da budem vazan funkcioner u takvom sistemu.

„Dok bi ih nosili, skičali bi kao svinje“: Vučić o protestima i sukobima sa policijom

Vučić je prokomentarisao i kritike upućene pripadnicima policije.

„Čak i kad policajci ne bi intervenisali, već samo pokušali da ih sklone oni ne bi da se sklone, već bi kao svinje skičali tražeći pažnju i osudu za srpske policajce koji su se ponašali profesionalno i osudu srpske države“, rekao je predsednik Srbije.

https://www.danas.rs/vesti/politika/vucic-protesti-skicali-kao-svinje/

Koliko bezobrazan i bahat tip. Da njega tako nose on bi stojecki to podneo to lomljenje ramena.Mrs bre govedo.

Gradonacelnik Leskovca sa svojim kabinetom dosao medju ljude i stajao 15 minuta kao jedini iz SNSa na vlasti danas. U Beogradu jedino incidenti, u drugim gradovima ljudi uglavnom ispostovali. U Kragujevcu je bio neki klinac tatin sin provokator, ali nista spec

U NS haos u saobraćaju čim padne kap kiše, sad još i sneg, plus protest. 😄

Meni se sviđa ovaj format protesta - nije višečasovno "gubljenje" vremena i nije posle radnog vremena.
Plus što se dešava u više mesta. 

Naravno, bilo bi još bolje da se je masovnije, ali je dobro što se i ovako održava i pored slabe posećenosti i pored lošeg vremena.
Da podseća i da nervira.

Ovakvi ispadi mislim da samo još više doprinose protestu. Plus sve ostalo što se dešava - sud, most, fakulteti...

• Like 3

2 hours ago, McLeod said:

Nisam siguran da su sve ove poslali. Zivimo medju stokom. Neki taksista u NS je pravio cirkus, bilo je tuce i ispred fakulteta u NS.

Mislio sam konkretno na RTS, sa snimka se vidi nekolicina njih sa šarenim fantomkama na glavama, sigurno ih nisu slučajno poneli. 

A evo ga i premijer najavljuje bratoubilački rat na instagramu baš uz snimak ispred RTS-a.

2 hours ago, McLeod said:

Gradonacelnik Leskovca sa svojim kabinetom dosao medju ljude i stajao 15 minuta kao jedini iz SNSa na vlasti danas. U Beogradu jedino incidenti, u drugim gradovima ljudi uglavnom ispostovali. U Kragujevcu je bio neki klinac tatin sin provokator, ali nista spec

Oprez! Ogromqn deo "gradjana" ce braniti rezim, licno sam se uverila ovih dana da ce stati uz rezim braneci sebe i sve sto su stekli zahvaljujuci njemu. Od prvog dana vlasti, AV primenjuje cist makijavelizam, verovatno da Makijavelijevog "Vladaoca" drzi pod jastukom. Ima svoju elitu, ima svoje skorojevice, dao im je posao, privilegije, kreirao imaginarijum u kojem su oni lepi, pametni i bolji od drugih. Takva pozicija u ovakvom drustvu se ne napusta lako i brzo. Takvima ni sam AV vise nije prioritet zbog njega samog vec zbog onog sto oni jesu u njegovom rezimu.

Zato, oprez u komunikaciji  1:1 sa takvima, agresivni su na najmanji povod.

Moja prica je drugacija, meni se policija obracala sa "majko" jer sam stara ali im to nije smetalo da me u policijskoj stanici skinu do gole koze. Srecom, meni nista ne mogu sto mi zivot u Srbiji za 30 godina vec nije uradio.

Pokvareni su, zli i ostrasceni, cuvajte se.

Edited by Pletilja
  • Like 8
  • Thanks 1

17 minutes ago, Pletilja said:

Oprez! Ogromqn deo "gradjana" ce braniti rezim, licno sam se uverila ovih dana da ce stati uz rezim braneci sebe i sve sto su stekli zahvaljujuci njemu. Od prvog dana vlasti, AV primenjuje cist makijavelizam, verovatno da Makijavelijevog "Vladaoca" drzi pod jastukom. Ima svoju elitu, ima svoje skorojevice, dao im je posao, privilegije, kreirao imaginarijum u kojem su oni lepi, pametni i bolji od drugih. Takva pozicija u ovakvom drustvu se ne napusta lako i brzo. Takvima ni sam AV vise nije prioritet zbog njega samog vec zbog onog sto oni jesu u njegovom rezimu.

Zato, oprez u komunikaciji  1:1 sa takvima, agresivni su na najmanji povod.

Moja prica je drugacija, meni se policija obracala sa "majko" jer sam stara ali im to nije smetalo da me u policijskoj stanici skinu do gole koze. Srecom, meni nista ne mogu sto mi zivot u Srbiji za 30 godina vec nije uradio.

Pokvareni su, zli i ostrasceni, cuvajte se.

Srpsko gradjanstvo prestaje da brani kad vidi da rezim pada, odmah prelaze na drugu stranu ulice.

1 hour ago, Pletilja said:

Nadam se da Vas nisu skidali i pre 30 godina do gole koze ako ste i tada bili aktivni? Jer ne vidim razlog da se aktivirate kada je sve otislo do vraga zbog statike, a pre toga trpljenje i gutanje. Zar ubistvo Premijara nije bilo najvaznije upozorenje u novijoj istoriji Srbije? Nisam primetila da je iko pomislio da se organizuje i stane sluzbama na put. Ali ljudi nisu razumeli poruku Atentata koja kazuje sta Srbiju ustvari ceka. 

Nego, sad, stvarno se nesto cudno desava. Prica jedan coek koji nikada ne bi lagao ovako nesto - dosao na nekakav salter vrsi uplatu a kaze iza ledja mu se zalepio lik a glavu skoro da je naslonio na rame ovog prvog i gleda sta ovaj ispred radi - i sada taj covek koji prica ovo sto se desilo, kaze ovom sto mu se zalepio pozadi da se odmakne, a ovaj kaze - aha tu sam te cekao znaci nesto krijes i izvadi neku znacku ili legitimaciju nisam razumela a nije ni vazno...

Malo je reci da mi je sve ovo bilo toliko smesno do suza, ali uozbiljila me zena koja se nadovezala na to i kaze isto i njoj - opise skoro identican dogadjaj....pritom nisu u pitanju tzv seksualni manijaci vec neki `sluzbeni manijaci`....Rekoh jel sam stigla u zonu sumraka gde sam ja ovo....

Onda posle ovih situacija kao sa Pletiljom mislim da se samoinicijativno i pojedinacno nista ne resava osim sto se dobija licna satisfakcija da si nesto pokusao - koja je kako sama rec kaze - licna i tacka. Dalje od toga ne postoji....nije ovo nikakav pesimizam vec cinjenicno stanje. 

Najvaznije je organizovano i pametno delovanje, udruzeno, tacno isplanirano, a ne kao list na vetru lelujam ja ovde, onaj tamo....i kao mi smo revolucija....takodje ne bi trebalo spaliti ono sto je zapazio i napisao Makijaveli. Nista tacnije od toga sto kaze. Ko je tu kome kriv sto ga primenjuju (makijavelizam) i oni koje ne cenimo? 

Nisam zavrsila skole u Srb i nagadjam da je Makijaveli u skolama bio pod nekim losim znamenjem? Kao no-no?

I da zavrsim ono sto sam zapravo htela da kazem a to je da mi je jako jako tuzno palo da citam ovaj slucaj gde nasa drugarica prolazi kroz ovo sto je opisala i mislim da je bolje da se obratila forumu mozda bi neko bio s njom da ne bude usamljena u tom poduhvatu. Zbog toga sto je bila sama osecam kao da sam/smo je izdali.

Pa bre kaze preko javnog servisa,  `skvice kao svinje` - ko skici ? Gradjani. Alooo ima li pilota u avionu ...Sta ce sada da bude, da se cekaju nove idiotske konstrukcije i izivljavanja?

30 minutes ago, Mama_mia said:

Nadam se da Vas nisu skidali i pre 30 godina do gole koze ako ste i tada bili aktivni? Jer ne vidim razlog da se aktivirate kada je sve otislo do vraga zbog statike, a pre toga trpljenje i gutanje. Zar ubistvo Premijara nije bilo najvaznije upozorenje u novijoj istoriji Srbije? Nisam primetila da je iko pomislio da se organizuje i stane sluzbama na put. Ali ljudi nisu razumeli poruku Atentata koja kazuje sta Srbiju ustvari ceka. 

Nego, sad, stvarno se nesto cudno desava. Prica jedan coek koji nikada ne bi lagao ovako nesto - dosao na nekakav salter vrsi uplatu a kaze iza ledja mu se zalepio lik a glavu skoro da je naslonio na rame ovog prvog i gleda sta ovaj ispred radi - i sada taj covek koji prica ovo sto se desilo, kaze ovom sto mu se zalepio pozadi da se odmakne, a ovaj kaze - aha tu sam te cekao znaci nesto krijes i izvadi neku znacku ili legitimaciju nisam razumela a nije ni vazno...

Malo je reci da mi je sve ovo bilo toliko smesno do suza, ali uozbiljila me zena koja se nadovezala na to i kaze isto i njoj - opise skoro identican dogadjaj....pritom nisu u pitanju tzv seksualni manijaci vec neki `sluzbeni manijaci`....Rekoh jel sam stigla u zonu sumraka gde sam ja ovo....

Onda posle ovih situacija kao sa Pletiljom mislim da se samoinicijativno i pojedinacno nista ne resava osim sto se dobija licna satisfakcija da si nesto pokusao - koja je kako sama rec kaze - licna i tacka. Dalje od toga ne postoji....nije ovo nikakav pesimizam vec cinjenicno stanje. 

Najvaznije je organizovano i pametno delovanje, udruzeno, tacno isplanirano, a ne kao list na vetru lelujam ja ovde, onaj tamo....i kao mi smo revolucija....takodje ne bi trebalo spaliti ono sto je zapazio i napisao Makijaveli. Nista tacnije od toga sto kaze. Ko je tu kome kriv sto ga primenjuju (makijavelizam) i oni koje ne cenimo? 

Nisam zavrsila skole u Srb i nagadjam da je Makijaveli u skolama bio pod nekim losim znamenjem? Kao no-no?

I da zavrsim ono sto sam zapravo htela da kazem a to je da mi je jako jako tuzno palo da citam ovaj slucaj gde nasa drugarica prolazi kroz ovo sto je opisala i mislim da je bolje da se obratila forumu mozda bi neko bio s njom da ne bude usamljena u tom poduhvatu. Zbog toga sto je bila sama osecam kao da sam/smo je izdali.

Pa bre kaze preko javnog servisa,  `skvice kao svinje` - ko skici ? Gradjani. Alooo ima li pilota u avionu ...Sta ce sada da bude, da se cekaju nove idiotske konstrukcije i izivljavanja?

Draga, hvala sto brinete i savetujete i po nekim stavkama ste potpuno u pravu. Bila sam deo svih protesta kako u rodnom gradu, tako i nekim znacajnim u Bg. U mom gradu me nisu privodili  jer se vezujem za drvo koje hocu da poseku i naprave parking, sto posecujem NVO predavanja i obuke u Djindjicevo vreme. Razlika od ovog danas? Policija je bila drugacija. Znali su i ko sam, sta sam i cija sam i, osim "Sta ce to vama..." nisu me privodili cak i kada bi me uhvatili na delu, kako u gluvo doba noci lepim plakate protiv Milosevica, cuvajuci mlade mog grada, clanove Otpora. Policajci su tada imali ozbiljne skole, bili obrazovan kadar, postovali zakon i protokole. Ovo danas, tvrdim, skupljeno je sa koca i konopca. Apsurd: mladi komsija rumunske nacionalnosti je policajac u gradu a njegovoj rodjenoj tetki, u banci u kojoj radi 20 godina, zabranjuju da govori rumunski sa klijentelom rumunske nacionalnosti. Njemu to ne smeta. Voli dete uniformu pa to ti je. 

Da, ovo je bilo za moju dusu i ne kajem se. Zao mi je sto se juce, u celom gradu, nije nasla jos jedna baba koja bi uradila isto. Sam cin je bio tezak za moje zdravlje ali fascinantan za moj um, kunem se, pre samog cina, dok sam stajala pred zgradom opstine, u poslednjem trenutku pred izvrsenje onog sto sam naumila, zastala sam u apsolutnoj tisini, sama sa sobom, prvi put u zivotu zaista slobodna, prvi put zaista svoja. Sve moje drustvene uloge, majke, supruge, profesionalca pa cak i bake, sve je to zbrisano, jednom u zivotu - niciji talac,  samo ja i nesto neopisivo a vecno, vera da Dobro mora da pobedi. Kako bi bez toga svet i mogao da opstaje vec milenijumima?

Da ublazim ovu patetiku gore: znam da za ideale ginu budale. 

Edited by Pletilja
  • Like 2
  • Love 6
  • Thanks 2

On 11/21/2024 at 10:59 AM, Selina said:

SNS-u i Vucicu opasno se drma kabanica. Nisu ocekivali ovakve burne reakcije.

Nisu mogli ni da pretpostave da tiha voda breg roni i da je svaki normalan i castan covek

danas;

Je suis Pletilja❤️

Ja sam Pletilja, drago mi jsto se upoznajemo.: 

9NCIkWT.jpeg

Edited by Pletilja
  • Like 6
  • Love 1