Kronostime Posted October 17 Share Posted October 17 Just now, Smrtokapa said: Pa da li je sremski ili slovački? Kvalitetan, taman ljut, lepo osusen.... kako Bog zapoveda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted October 17 Share Posted October 17 Čuj kulen iz Srema, blasfemija. Jedini pravi je lemeški. Eventualno slavonski. Daj adresu da ti pošaljem 😁. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted October 17 Share Posted October 17 32 minutes ago, Eddard said: Čuj kulen iz Srema, blasfemija. Jedini pravi je lemeški. Eventualno slavonski. Daj adresu da ti pošaljem 😁. Samo da nije sa severa Backe - tamo ljutu tucanu papriku i u gomboce mecu. Mada, Pulini su im strasno slatki i umiljati.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomas.hokenberi Posted October 17 Share Posted October 17 5 hours ago, 40Wins said: Osim - ako ne postoje fizicki dokazi komunikacije o eksplicitnom dogovaranju. Znajuci koliko vlasnici Disa mrze Lidl (sto je i logicno, jer je Dis najvise dosao na udar ulaskom Lidla), tesko mi je da poverujem da su se dogovarali, vec vise medjusobno pratili... Osim što Lidl nije jedan od ta 4 lanca. U pitanju su Delez, DIS, Univerexport i Merkator d.o.o. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 17 Share Posted October 17 Lidl je jednako bezobrazan što se tiče cena. Videli su koliko je sati i počeli da se ponašaju isto čak i ako nisu u dosluhu sa ovim ostalim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted October 17 Share Posted October 17 Kod mene Trnava ima najbolje cene 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 17 Share Posted October 17 25 minutes ago, JPM said: Lidl je jednako bezobrazan što se tiče cena. Videli su koliko je sati i počeli da se ponašaju isto čak i ako nisu u dosluhu sa ovim ostalim. Lidl ima cene kakve mora da ima, ispod tih cena ne bi mogli ni da prodaju, a ni da postoje. Isto vazi i za sve ostale supermarkete i prodavnice kajmaka i sira. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted October 17 Share Posted October 17 Just now, Selina said: Lidl ima cene kakve mora da ima, ispod tih cena ne bi mogli ni da prodaju, a ni da postoje. Isto vazi i za sve ostale supermarkete i prodavnice kajmaka i sira. Niko im ne brani da smanje marzu i time se orijentisu na zaradu po kolicini prodate robe umesto na zaradu po komadu prodate robe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 17 Share Posted October 17 3 minutes ago, Selina said: Lidl ima cene kakve mora da ima, ispod tih cena ne bi mogli ni da prodaju, a ni da postoje. Isto vazi i za sve ostale supermarkete i prodavnice kajmaka i sira. Ne bih se složio. Lidl je bio u Srbiji najjeftiniji kad je došao a imao je i veoma kvalitetne inostrane mesne proizvode. Sad je jednak po cenama a nažalost i po kvalitetu. Izbezobrazili su se, ali nisu oni krivi, to u Srbiji može. Nema kontrole. Verovatno malo podmažeš nekog inspektora i VOILA... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 17 Share Posted October 17 8 minutes ago, Kronostime said: Niko im ne brani da smanje marzu i time se orijentisu na zaradu po kolicini prodate robe umesto na zaradu po komadu prodate robe. Lidl je gigant, ima neku svoju tehniku i sistem, ne verujem da za Srbiju imaju jedan sistem, a za Francusku drugi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted October 17 Share Posted October 17 Just now, JPM said: Ne bih se složio. Lidl je bio u Srbiji najjeftiniji kad je došao a imao je i veoma kvalitetne inostrane mesne proizvode. Sad je jednak po cenama a nažalost i po kvalitetu. Izbezobrazili su se, ali nisu oni krivi, to u Srbiji može. Nema kontrole. Verovatno malo podmažeš nekog inspektora i VOILA... Takav je bio i MAXI, a i ostali trg. lanci. Just now, Selina said: Lidl je gigant, ima neku svoju tehniku i sistem, ne verujem da za Srbiju imaju jedan sistem, a za Francusku drugi. Imaju sistem primeren trzistima i zakonima svake zemlje ponaosob - nema tu univerzalnih pravila i principa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 17 Share Posted October 17 1 minute ago, Kronostime said: Takav je bio i MAXI, a i ostali trg. lanci. Pa naravno, kao sve kod nas. Najbolji je burek kad se pekara otvori, onda naglo zglajza kvalitet a cena raste. Jebiga, svi vide da nema kontrole i da je samo do korupcije. Podmažeš kog treba i možeš da radiš šta ti volja. 3 minutes ago, Kronostime said: Imaju sistem primeren trzistima i zakonima svake zemlje ponaosob - nema tu univerzalnih pravila i principa. OVO. Lidl se pridržava zakona, propisa i standarda AKO MORA. Ako ne mora, ne pridržava se. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted October 17 Share Posted October 17 Ja lično kupujem samo u Lidlu, povremeno uzmem nešto u Idei i lokalnim prodavnicama. Gledam šta mi je najbliže za nedeljnu nabavku, a ako je 10 dinara skuplje nego negde drugde svejedno kupim jer mi nije značajna razlika. Već za 50 dinara razlike ću kupiti na drugom mestu. Jesu digli cene u odnosu na period kad su stigli u Srb, ali kao što rekoh oni su obaranjem cena ubijali konkurenciju (što je takođe nelegalno). Samo te cene su mi i dalje prihvatljive kao i proizvodi (pogotovo mlečni proizvodi, zamrznuto povrće, tunjevina itd što najviše jedem), a nemam petočlanu porodicu pa da konzumiramo kilograme mesa nego pojedem 400-500g nedeljno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted October 17 Share Posted October 17 (edited) Just now, DameTime said: Ja lično kupujem samo u Lidlu, povremeno uzmem nešto u Idei i lokalnim prodavnicama. Gledam šta mi je najbliže za nedeljnu nabavku, a ako je 10 dinara skuplje nego negde drugde svejedno kupim jer mi nije značajna razlika. Već za 50 dinara razlike ću kupiti na drugom mestu. Jesu digli cene u odnosu na period kad su stigli u Srb, ali kao što rekoh oni su obaranjem cena ubijali konkurenciju (što je takođe nelegalno). Samo te cene su mi i dalje prihvatljive kao i proizvodi (pogotovo mlečni proizvodi, zamrznuto povrće, tunjevina itd što najviše jedem), a nemam petočlanu porodicu pa da konzumiramo kilograme mesa nego pojedem 400-500g nedeljno. Kupovao bih i ja nego me mrzi da klackam seljobusom avalskim drumom pola sata do Trosarine. Lako je spustiti se 4 stanice niz Vojvode Stepe. Edited October 17 by Kronostime Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 17 Share Posted October 17 Nisu samo digli cene nego su i pogoršali kvalitet. Mislim, ponavljam ovo ne da bih nešto pljuvao LIDL, oni se samo ponašaju kako im se dozvoljava. Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted October 17 Share Posted October 17 Lidl je mnogo propao poslednjih par meseci, a cene su podigli. Ja tamo ne kupujem meso. Lokalne mesare su i jeftinije i sigurnije. Ima da se probere i dalje neki proizvod koji nema u drugim prodavnicama, recimo neki slatkis ili nesto slicno ako vam se svidja ostalo - sve lokalno i male prodavnice. IDEA je bukvalno najgori trgovinski lanac, tamo i na akciji se ne isplati da kupujes, bukvalno su najskuplji maltene za sve. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Selina Posted October 17 Share Posted October 17 30 minutes ago, DameTime said: Ja lično kupujem samo u Lidlu, povremeno uzmem nešto u Idei i lokalnim prodavnicama. Gledam šta mi je najbliže za nedeljnu nabavku, a ako je 10 dinara skuplje nego negde drugde svejedno kupim jer mi nije značajna razlika. Već za 50 dinara razlike ću kupiti na drugom mestu. Jesu digli cene u odnosu na period kad su stigli u Srb, ali kao što rekoh oni su obaranjem cena ubijali konkurenciju (što je takođe nelegalno). Samo te cene su mi i dalje prihvatljive kao i proizvodi (pogotovo mlečni proizvodi, zamrznuto povrće, tunjevina itd što najviše jedem), a nemam petočlanu porodicu pa da konzumiramo kilograme mesa nego pojedem 400-500g nedeljno. Cene su za namirnice ( maslinovo ulje, dobre shunke, sirevi, buter, narocito kafa) inace otisle u nebesa, nema to veze sa Lidlom konkretno. I sigurno da je normalno da osnovne neke stvari tamo kupujes, a osnovne su i sredstva za higijenu, imaju svoje marke duplo jeftinije od nekih "svetskih", a iste ih fabrike proizvode, Te se njihove marke uvek testiraju sa ostalim na trzistu i cesto recimo njihov neki shampon za kosu ili omeksivac bude mnogo bolji od nekog koji je pet puta skuplji. Ima na tim proizvodima i oznaka za kvalitet ( recimo Test 2023 , ocena 2, vrlo dobra). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted October 17 Share Posted October 17 45 minutes ago, Selina said: ima cene kakve mora da ima, ispod tih cena ne bi mogli ni da prodaju, a ni da postoje. Isto vazi i za sve ostale supermarkete i prodavnice kajmaka i sira. Šta znači uopšte to "mora da ima cene kakve ima? Tako može da se kaže za svaku trgovinu. A kakvo je stanje pokazuje i priča o maslinovom ulju-koje da kupim, šumadijsko? Nije da ga koristim svaki dan, ali ga koristim, a najviše volim dalmatinsko domaće. Inače u celoj toj priči šta se "mora oko cena" najgore prođe onaj prvi i glavni, paor, bio on srbijanski ili nemački. Ja to znam jer sam i sama bila paor(kinja ). Jedna druga stvar mi je odličan primer da to sa hranom ide u organizovani kriminal-cene garderobe u velikim kućama tipa ZARE i H&M-a su identične i u Nemačkoj, Španiji i Srbiji. A kod hrane i srpski i talijanki proizvodu su jeftiniji u Italiji nego ovde. Ili i Evropljani žive od dva jaja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
McLeod Posted October 17 Share Posted October 17 Ulje je toliko postalo skupo da je bukvalno bolje da platis jos 200 dinara i kupis maslinovo pa makar i najgrdje, bolje je od svakog suncokretovog. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted October 17 Share Posted October 17 (edited) 17 minutes ago, Selina said: Cene su za namirnice ( maslinovo ulje, dobre shunke, sirevi, buter, narocito kafa) inace otisle u nebesa, nema to veze sa Lidlom konkretno. I sigurno da je normalno da osnovne neke stvari tamo kupujes, a osnovne su i sredstva za higijenu, imaju svoje marke duplo jeftinije od nekih "svetskih", a iste ih fabrike proizvode, Te se njihove marke uvek testiraju sa ostalim na trzistu i cesto recimo njihov neki shampon za kosu ili omeksivac bude mnogo bolji od nekog koji je pet puta skuplji. Ima na tim proizvodima i oznaka za kvalitet ( recimo Test 2023 , ocena 2, vrlo dobra). Ma koristim dosta toga kupljeno kod njih - tečni prašak i omekšivač za veš, sva sredstva za čišćenje kuće, probala sam čak maske za kosu i šampon tog brenda Cien i skroz je ok. Jedino je pasta za zube baš slabog kvaliteta po mom mišljenju. Sveže voće i povrće im je uglavnom ok, meso iskreno ne baš, one ponude francuskih, italijanskih, grčkih itd. proizvoda su super. Isto tako sam u Lidlu našla dosta proizvoda za kuću i aparata, uzela sam kod njih ručnog secka koji me dobro služi, kuhinjsku vagu itd. (brend Silver Crest). Rekla bih da je kod njih najpovoljnije i suncekrotovo ulje (mada sam ja prešla na maslinovo) kao i recimo tunjevina, mlečni proizvodi - jogurt, mleko i sl. Uglavnom volim da imam mesto gde mogu da odem i kupim sve što mi treba. Jedva izdvojim vremena i to jednom nedeljno da odem u nabavku i ne volim da bazam po prodavnicama... Edited October 17 by DameTime 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted October 17 Share Posted October 17 16 minutes ago, McLeod said: Ulje je toliko postalo skupo da je bukvalno bolje da platis jos 200 dinara Slažem se, ja sam takođe prešao na alternativu. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted October 17 Share Posted October 17 Mast je zakon 🙃 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted October 17 Share Posted October 17 Just now, Eddard said: Mast je zakon 🙃 Jos u tanjiraci (talandari)...... Samo se cvrkut cuje... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJ_Vasa Posted October 17 Share Posted October 17 2 hours ago, DameTime said: Jesu digli cene u odnosu na period kad su stigli u Srb, ali kao što rekoh oni su obaranjem cena ubijali konkurenciju (što je takođe nelegalno). Samo te cene su mi i dalje prihvatljive kao i proizvodi (pogotovo mlečni proizvodi, zamrznuto povrće, tunjevina itd što najviše jedem), a nemam petočlanu porodicu pa da konzumiramo kilograme mesa nego pojedem 400-500g nedeljno. Šta su konkretno radili? Ako misliš na Prvi pileći rat ili desant na ćevape, to nije nelegalno. A vidim da im je konkurencija živa i zdrava. Uzgred, sećam se da je otprilike u doba kada su se budale pobile oko piletine i Roda nudila isti proizvod po istoj ceni. Linda je imala samo bolju reklamu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted October 17 Share Posted October 17 12 minutes ago, DJ_Vasa said: Šta su konkretno radili? Ako misliš na Prvi pileći rat ili desant na ćevape, to nije nelegalno. A vidim da im je konkurencija živa i zdrava. Pa kada je Lidl tek stigao u Srbiju imali su dosta niže cene u odnosu na konkurenciju, informacija koju ja imam (od osobe koja radi u toj industriji) je da su poslovali sa gubitkom ovde. Inače, Lidl najviše troši na marketing od svih trgovinskih lanaca. Primera radi imali su nedeljni budžet 40.000 eura samo za influensere i to mora da se potroši. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts