Drug Crni Posted February 15, 2024 Posted February 15, 2024 Jel realno ovo? Ja se nadam da je neka montaža slika-zvuk 1
Constantin Posted February 15, 2024 Posted February 15, 2024 26 minutes ago, Helena said: Da, glupo je i bezveze slaviti na takav način, razmetljivo i primitivno u zemlji gde ogroman broj ljudi jedva preživljava. Nacionalizam puca u svakoj reči a kult ličnosti je davno prevazišao Broza i to ti kažem ja koja sam bila u kultu Tita. Ovo je iz Bloka 654 ? Strašno....na decu, koja su protestvovala, došli su maskirani razbojnici Sekte i počeli da "primenjuju silu"....medjutim, gradjani iz Bloka su se brzo organizovali i usledilo je rasterivanje istih, a Bogami i primenjivanja kontra-sile....
Constantin Posted February 16, 2024 Posted February 16, 2024 (edited) 5 hours ago, Helena said: Pa videla sam, šta će mi slike. Auuu Helena, pa ja tek sad vidim da. je bilo vatrometa u prestonici. Naravno, ja glupander, pomislio da u Nišu bije vatromet, a da ne bude u glavnom gradu. Elem, ja sam mislio na niški, pa zato nudio slike. Nikad nismo u Nišu imali ovako veliki i dugotrajan vatromet, a moram priznati i lep. Baš se nije štedelo. Ama kad vidoh beogradski vatromet, skupih se "ko dve pare u kesi" i postideh. Beograd na vodi me podseti na Sidnej i njihove novogodišnje kreacije. I kako pomenu @Valensija ode nam benzin u 300 din...Ama, nema veze, svima smo pokazali raskoš i ko je lider na Zapadnom Balkanu. Bog te mazo...🤦 Edited February 16, 2024 by Constantin
Div Posted February 16, 2024 Posted February 16, 2024 Ja sam totalno van događanja, ništa nisam video ni čuo. Rano navukao zavese, rano i zaspao, video sam juče tokom dana neko ispaljivanje 10 (valjda) plotuna iz 6 topova i da je onaj maltreirao neku decu, vrbovao ih u vojne pilote, naravno da mi nije žao što sam propustio da vidim sav taj kičeraj, kolikogod vatromet, pa i u Sidneju, može da bude atraktivan, ipak je sve to kičeraj, pročitao sam da će avioni nadletati gradove, nisam ni to video, ali verujem da su nadletali, beda ima potrebu da prikaže moć, sjajem da zaseni prostotu, silom da uguši mišljemnje, ne samo suprotno, bilo koje, jer mišljenje je opasno, može se i promeniti. 3 2
Pletilja Posted February 16, 2024 Posted February 16, 2024 9 hours ago, Helena said: Da, glupo je i bezveze slaviti na takav način, razmetljivo i primitivno u zemlji gde ogroman broj ljudi jedva preživljava. Nacionalizam puca u svakoj reči a kult ličnosti je davno prevazišao Broza i to ti kažem ja koja sam bila u kultu Tita. Bok te maz o! Od ovoga moz se rikne....
Kronostime Posted February 16, 2024 Posted February 16, 2024 9 hours ago, Helena said: Da, glupo je i bezveze slaviti na takav način, razmetljivo i primitivno u zemlji gde ogroman broj ljudi jedva preživljava. Nacionalizam puca u svakoj reči a kult ličnosti je davno prevazišao Broza i to ti kažem ja koja sam bila u kultu Tita. Hvala Bogu i mojoj pameti da se pre 20 godina preselim na periferiju ove kasabe.
Kronostime Posted February 16, 2024 Posted February 16, 2024 (edited) 26 minutes ago, Don Dusko said: Jbt sta se ovo desava... Gde ces ludje od dodeljivanja ordenja juce? https://n1info.rs/vesti/urucena-odlikovanja-ordenje-za-dejana-milojevica-nikolu-pejakovica-manastiru-tumane/ Edited February 16, 2024 by Kronostime 2 1
Stiletto Posted February 16, 2024 Posted February 16, 2024 Čuo jadan da engleska kraljica delila neke titule i ordene tamo nekom Polu Makartniju i Eltonu Džonu, pa gde on da zaostane...
Utopista Posted February 16, 2024 Posted February 16, 2024 Ko hoće neka odvoji 10 minuta i posluša šta je Ćuruvija pričao pre 30 godina, i da li je veoma slično i sada - kao da ide po istoj matrici. https://www.facebook.com/share/v/SHQRVUdKuHfCa3RH/?mibextid=oFDknk 4
303 Posted February 17, 2024 Posted February 17, 2024 Kad misliš, da ne može gore: Peščanik: "Neofašistički pir u svetosavskom domu" 2
Helena Posted February 17, 2024 Posted February 17, 2024 Čemu čuđenje, ovo stvorenje je bilo predstavnik naroda u parlamentu. 1
ters Posted February 17, 2024 Posted February 17, 2024 (edited) 2 hours ago, Helena said: Čemu čuđenje, ovo stvorenje je bilo predstavnik naroda u parlamentu. I postoje oni koji bi za njega "strateski" glasali... Jer nikako ne mogu svariti bilo kakvu saradanju sa "proevropskom" opozicijom koja by the way to 80% nije... Edited February 17, 2024 by ters 1
DJ_Vasa Posted February 17, 2024 Posted February 17, 2024 2 hours ago, Helena said: Čemu čuđenje, ovo stvorenje je bilo predstavnik naroda u parlamentu. Još samo jedan dokaz da je opančarska desnica pogubna. 1
ters Posted February 18, 2024 Posted February 18, 2024 (edited) Plitak mozak, joj, plitak mozak, drzava duboka, drzava duboka... Edited February 18, 2024 by ters 2
40Wins Posted February 18, 2024 Posted February 18, 2024 Slusao sam jutros faraona kod Savicke Stamenicke, kuka kako se vrsi samo prebrojavanje, a ne uvazavaju stavovi kme kme... Bice tesko, itd, deluje mi da su ga zavrnuli za neke pare...
McLeod Posted February 18, 2024 Posted February 18, 2024 A posto je drzava to sam ja, znaci o njegovoj sudbini xexe 1
Helena Posted February 18, 2024 Posted February 18, 2024 Desio se incident na aerodromu Nikola Tesla, avio ES za Dizeldorfu je udario u nekakva svetla valjda pri pokretanju. Na portalu Blica se pojavila vest, ali je brzo sklonjena i režimski mediji ništa ne objavljuju. N1 stidljivo oglašava vest u jednom članku i prilično je tiho za tako Big dil stvar.
303 Posted February 18, 2024 Posted February 18, 2024 Curi(lo) gorivo, moglo je biti svašta. Izgleda iz nekog razloga je bio kratak zalet. Sumljanju svi da će ikad poleteti, ostaje za delove...
Helena Posted February 18, 2024 Posted February 18, 2024 Ljudi pišu da je kružio oko sat vremena takav, ali ne znam zašto niko ne objavljuje vest? To ipak jeste vest, a firma je državna. ...čedo, eto-državno čedo.
303 Posted February 18, 2024 Posted February 18, 2024 Kakvih crnih sat vremena, mora odmah da sleće... Prilikom poletanja, udario je u infrastrukturu na kraju piste, verovatno za ILS (za slepo sletanje). Izgleda pogrešna procena posade za poletanje. Tango Six: Embraer 195 Maraton erlajnza bezbedno sleteo nakon vanrednog događaja po poletanju sa aerodroma Nikola Tesla
303 Posted February 18, 2024 Posted February 18, 2024 (edited) Sunce ti, stvarno je sat vremena onako oštećen letio, po ovoj slici. Plus, obrušavanje na početku leta. Potvrda za ILS. Edited February 19, 2024 by 033zero330
DJ_Vasa Posted February 19, 2024 Posted February 19, 2024 29 minutes ago, 033zero330 said: Kakvih crnih sat vremena, mora odmah da sleće... Avion jeste kružio, a evo i putanje sa Flightradar24: https://www.flightradar24.com/data/aircraft/oy-gdc#340bbf81 Vesti inače ima, ali nedelja je uveče, redakcije uglavnom ne rade, plus što su novinari idioti. Evo nekoliko vesti resavske škole: https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/4355620/avion-prinudno-sleteo-na-aerodromu-nikola-tesla https://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/let-er-srbije-do-dizeldorfa-vracen-u-beograd-sletanja-i-poletanja-bila-zaustavljena-sat-vremena_1517614.html https://www.blic.rs/vesti/beograd/situacija-na-aerodromu-nikola-tesla-avion-poleteo-pa-trazio-hitno-sletanje/54x0qse Ukoliko izuzmemo činjenicu da su novinari idioti, da na Tnjiteru takođe pišu idioti, objasniću koliko umem na osnovu vesti. O avijaciji najbolje izveštava portal Tango 6, što je inače redak slučaj da neko zna da radi svoj posao. Evo i prave vesti: https://tangosix.rs/2024/18/02/embraer-195-maraton-erlajnza-bezbedno-sleteo-nakon-vanrednog-dogadjaja-po-poletanju-sa-aerodroma-nikola-tesla/ Najbitniji deo vesti je sledeći: Quote Kako Tango Six saznaje, letelica je prilikom poletanja imala dodir trupa sa prilaznim svetlima suprotnog pravca piste. Razlog je, po svemu sudeći, pogrešna pozicija za poletanje, odnosno avion je poleteo gotovo sa pola piste, otprilike sa pozicije sa koje je bilo oko 1300 metara do kraja piste. Umetnuta pista dugačka je 3500 metara, za poletanje putničkih aviona se, zbog raznih faktora, obično koristi 3100 metara. Evo i prevoda boldovanog: ono što nazivamo pista, tj. staza po kojoj avioni poleću i sleću, ima više ulaza / izlaza, tj. kao uključenja na auto-put. Avion može da se uključi na više mesta, pa ako se uključi na samom početku, ima nešto preko tri kilometra kako bi ubrzao i poleteo, ali ako se uključi kasnije, na raspolaganju je manje. U ovom slučaju se avion uključio prekasno, tj. promašio je uključenje, pa mu je za zaletanje ostalo manje nego što je propisano. I pored toga, avion je poleteo, mada prekasno, pa je po svoj prilici zakačio signalna svetla. Da se vratimo i na kruženje... Kada avion dostigne određenu brzinu na tlu, prekid poletanja je opasan i naprosto mora da poleti, ma šta da se desilo. Pošto bi kočenje bilo izuzetno opasno, a kod aviona to baš i ne ide kao kod automobila, avion mora da se odlepi od zemlje, a ako je kvar ozbiljan, mora da se što pre vrati na aerodrom. Naravno, ni to nije jednostavno jer avion pun goriva ima veliku težinu, koja je opasna za sletanje, pa mora da ga bar donekle potroši. Mnogi putnički avioni naprosto nemaju sistem za izbacivanje goriva, pa je avion zbog toga morao da kruži. Na vesti sa Tango 6 se nalazi i link za snimak oštećenja, a pošto je avion sleteo ne koristeći zakrilca, pretpostavljam da je prekinut dovod hidraulične tečnosti do nekih komandi. Očigledno da su komande zakazale kada je iscurilo nešto hidraulične tečnosti, što se desilo tokom kruženja. Velika je sreća što su zakrilca radila na poletanju. Ovo ne piše u vesti, ali se podrazumeva. Naime, zakrilca povećavakju površinu krila i stvaraju uzgod, a ako uzgona nema, avion pada kao kamen. Da zakrilca nisu funkcionisala na poletanju, sada bi se ovde pisalo o padu aviona. Ovo za nefunkcionalna zakrilca pri sletanju potvrđuje i sama vest: Quote Kako Tango Six saznaje, avion je sleteo bez zakrilaca (verovatno neoperativnih zbog udara sa svetlima ili drugim objektima), sa brzinom od oko 40 čvorova većom od standardne. Oštećenje koje se vidi na slikama koje prenose Tango 6 i Tnjiter su oštećenja trupa, premda je jedno na samom korenu krila. Da je oštećeno krilo, taj avion naprosto ne bi sleteo, ali ni poleteo. Ukoliko je vest pouzdana, mislim da je u pitanju greška pilota, a evo onoga što ukazuje na njihovu grešku: Quote Kako Tango Six saznaje, avion je poleteo sa intersekcije D5 iako je od pokretanja aviona na gejtu posada dobila od kontrole poletanje sa D6. Kontrola letenja je na vreme uočila da se avion nalazi na D5, pitala je posadu da li je sigurna da može da poleti sa te pozicije, na šta je posada potvrdno odgovorila. Oštećeni avion je iznajmljen od grčke kompanije Marathon Airlines. U pitanju je Embraer E-195, a Air Serbia još nema pilote obučene za ovaj tip aviona, a njime je upravljala grčka posada. Po svoj prilici nisu dobro poznavali aerodrom jer ovdašnji piloti ga znaju bukvalno napamet i ne bi im se desila ova greška. Kontrolor je čak i hteo da proveri da li su možda promašili izlaz, ali kako se vidi, mislili su da mogu da polete i to potvrdili. U ovom slučaju konačnu odluku donosi posada, tj. kapetan, ali se očigledno prevario. Ukoliko je sve ovo što piše tačno, ovi piloti će gutati knedle tokom istrage, a možda će sa Embraerovog mlaznjaka preći na avione za zaprašivanje komaraca. Sreća je da je evropski avionski saobraćaj ozbiljno regulisan i da sa ovakvim brljotinama nema igranja. U avionu postoji dvostruki zapis onoga šta se dešavalo. Jedan zapis beleži parametre kretanja, a drugi razgovor u pilotskoj kabini. Ako ovo drugo potvrdi navode iz vesti, pilotima se ne piše dobro. 4 3
303 Posted February 19, 2024 Posted February 19, 2024 Svakako se obrušio na početku leta, tu je bilo kritično.
Recommended Posts