Kronostime Posted August 21 Share Posted August 21 5 hours ago, Brat od Korneta said: Rasid je odlican igrac za nivo Evrokupa, ni blizu prosecan za to takmicenje. Cak u par najboljih na svojoj poziciji u tom takmicenju sa vrhunskih 18.2 poena po mecu uz 38% za 3 i imao je 4.1 asistenciju a primarno je sg. Odlicno pojacanje za Buducnost. Jedino sto se postavlja pitanje je to poslednje sto si napisao kako ce se uklopiti na terenu sa Jogijem/Vrajtom posto ce uvek igrati u paru sa jednim od njih. Placenicke beze hulje - ide Rasid bez kosulje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemam_ti_kad Posted September 15 Share Posted September 15 Dok se približava početak sezone, igrali smo mislim poslednji pripremni turnir. Protivnici prosječni, Split i Zadar. Ako koga zanima tu je i meč sa Zadrom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted September 20 Author Share Posted September 20 Ispratio sam neke meceve i solidno je to izgledalo. Osovina Yogi - Wright - Magee - Slavkovic - Tanaskovic - Kamenjas je i dalje tu (+ kapiten Ilic), Dreznjak je takodje jos jedan Zakeljev vojnik, a Jovanovic mnogo bolje resenje od ex kapitena koji je izgleda davno digao ruke od kosarke i neke bolje karijere (ako nista drugo, barem bi naucio da sutira kako treba). Sve ce zavisiti kako ce se uklopiti Sulaimon, Morgan i Azubuike. Rasheed je dobar skorer, ali treba naci dovoljno suteva i za njega i za Ferrella. Morgan deluje kao neko lagano krilo, ali ima sut sto je napredak na poziciji 4 u odnosu na kamenjare Makondoua, O'Briena i Kuridzu. Ovaj novi centar deluje nezgrapno, morace on mnogo bolje. Kako ce teci nova sezona mocice vec da se vidi u prva dva kola EC - gostovanje Besiktasu (koji je po meni slabiji od Bascesehira) i GC kod kuce. Dva poraza vec mogu da najave staru dobru Buducnost koja je tu da trosi velika sredstva samo da bi vodila imaginarnu borbu za 3. mesto u ABA ligi. Sto se pomenute ABA lige tice, sutra ce to biti laksi trening, a prava iskusenja se ocekuju vec od 3. kola do 6. kola (gostovanja Cedeviti, Igokei i Zadru, docekuje se Crvena zvezda). Posle toga ide mnogo laksi raspored. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemam_ti_kad Posted September 21 Share Posted September 21 19 hours ago, bergkamp bcd said: Ispratio sam neke meceve i solidno je to izgledalo. Osovina Yogi - Wright - Magee - Slavkovic - Tanaskovic - Kamenjas je i dalje tu (+ kapiten Ilic), Dreznjak je takodje jos jedan Zakeljev vojnik, a Jovanovic mnogo bolje resenje od ex kapitena koji je izgleda davno digao ruke od kosarke i neke bolje karijere (ako nista drugo, barem bi naucio da sutira kako treba). Sve ce zavisiti kako ce se uklopiti Sulaimon, Morgan i Azubuike. Rasheed je dobar skorer, ali treba naci dovoljno suteva i za njega i za Ferrella. Morgan deluje kao neko lagano krilo, ali ima sut sto je napredak na poziciji 4 u odnosu na kamenjare Makondoua, O'Briena i Kuridzu. Ovaj novi centar deluje nezgrapno, morace on mnogo bolje. Kako ce teci nova sezona mocice vec da se vidi u prva dva kola EC - gostovanje Besiktasu (koji je po meni slabiji od Bascesehira) i GC kod kuce. Dva poraza vec mogu da najave staru dobru Buducnost koja je tu da trosi velika sredstva samo da bi vodila imaginarnu borbu za 3. mesto u ABA ligi. Sto se pomenute ABA lige tice, sutra ce to biti laksi trening, a prava iskusenja se ocekuju vec od 3. kola do 6. kola (gostovanja Cedeviti, Igokei i Zadru, docekuje se Crvena zvezda). Posle toga ide mnogo laksi raspored. Goldberže brate osvajamo sve 😄 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted September 21 Author Share Posted September 21 Ubedljiva pobeda protiv ekipe koja ne zna ni sama kako se skupila da igra regionalnu ligu. Osam igraca imalo dvocifren indeks korisnosti, 145:19 ukupno u indeksnim poenima. Prvi pravi test za ovu ekipu sledi vec u sredu protiv Besiktasa, a u ABA ligi u trecem kolu u Laktasima. Prosle godine i jedno i drugo gostovanje (u Turskoj i u Laktasima) su bas lose odigrana, ove sezone to mora bolje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemam_ti_kad Posted September 24 Share Posted September 24 (edited) Počinje EK. Prvo kolo odmah "neugodno gostovanje", mada svako i gostovanje i svaka utakmica kuci ce biti neugodna. Grupa je prejaka kao i sam EK ove sezone. Mnogo dobrih i stabilnih timova. Sjutra Alimpijevicev Besiktas. Trener dokazan u ovom takmičenju , 2022 proglasen za trenera EK. Igrao finale. Svaku ekipu vodio dalje nego sto su bila ocekivanja. Ove sezone sklopio odlicni ekipu sa graničnim el igracima Kajl Alman, Dzona Metjuz kao kao nosiocima. Nidam, Dastin Sleva, Kelan Martin, Konor Morgan, i dobro poznato lice ex kkcz Emanuel Teri.... Pobjeda bi bila ogroman korak za nas ali ja ne mogu trenutno da procijenim da li imamo ikakve sanse za pobjedu. Vruc teren, pocetak sezone....evo da vidimo Edit: klub je to mnogo ljepše najavio https://kkbuducnost.me/vijesti/evropska-prica-krece-sa-bosfora-buducnost-spremna-za-borbu-sa-crnim-orlovima/ Edited September 24 by Nemam_ti_kad Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted September 25 Author Share Posted September 25 Dugo me neki mec nije toliko interesovao kao sad gostovanju u Besiktasu. Tu su svi uslovi da se na dobar nacin pocne nova sezona - trener je ostao, 7 igraca su i dalje tu iz prosle sezone, pojacanja su dobro birana, protivnik nije nesto ekstremno jak. Jedna pobeda u prva dva kola bi bila odlican posao, hajde da se ona ostvari vec danas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romantik Posted September 25 Share Posted September 25 Sta se desilo Azbuikeu, koliko vidim igrao manje od 2 minuta. Povreda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted September 25 Author Share Posted September 25 Taj Azubuike je tezak promasaj od transfera. Sa onolikim gabaritima morao bi ili da dominira u EC ili da bude nepokretno stablo podlozno povredama, naravno da je u pitanju ovo drugo. Nije uopste u pitanju poraz, ovo je isti pristup kao protiv TT, samo sto se Besiktas nije opustao do kraja. Protiv jedne prosecne EC ekipe sa 2-3 undersized bekova, centarskom linijom koju cine mrtvi Sleva, Morgan, Terry i onaj mladi Turcin + Martin na krilu ovako lose odigrati, bez ikakve ideje u napadu i sa poroznom odbranom, ne moze da se kaze nista dobro. Sve smrdi da ce biti ovo jos jedna "godina mrmota" u Buducnosti - u ABA ligi se trose milioni evra na besmisleno trece mesto (kao da postoji trofej za "najbolji nakon projekata") uz poraze u 50% nezgodnih gostovanja (Igokea, Zadar, Split, Mega, FMP, Borac, Spartak, bice 4/7 u najbolju ruku), naravno tu ce biti velicanstvene pobede sa po 30 razlike u Baru, NM i Zagrebu. U EC isto, cim protivnik sebi zacrta "ovo je mrtva Buducnost, ovo moramo da dobijemo" momci u plavim dresovima nestanu sa terena, ko ce se jos cimati i boriti za svaku loptu. Zato ako naleti neki Trento, Sopot ili Wolvesi, ima da bude 20+. Kao sto je GC dosla da igra revijalno, pa su se momci u plavom raspucali, sad cemo da vidimo u 2. kolu na sta ce to liciti u polupraznoj hali. Ispraticu ovo jos do polovine regularnog dela sezone, ako ne budu imali 6-3 nego 4-5 i borbu za nikad vaznije 6. mesto dizem ruke od ovog neambicioznog kluba. Njima da dovedes Puntera zavrsili bi u borbi za 1/8 finala EC i to je maksimum od njih. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemam_ti_kad Posted September 25 Share Posted September 25 Bas lose. Jalovo. Trener u prvom kolu se odrice koncepta sa priprema i kako je zamislio sve ovo. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemam_ti_kad Posted October 2 Share Posted October 2 Koja nervoza iz mene izbija posle ovakvog meča. Kakav meč. Ne mogu da tvrdim da smo bolji od ove super ekipe Granke, ali ovo je bio spektakl od utakmice i zbog toga i ovolika nervoza u meni i svim navijacima Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted October 2 Author Share Posted October 2 Ne znam kako je TV preziveo ovakav mec. Ovu GC ne mogu da smislim, nece u EL, stalno igraju isto i pogadjaju nenormalan broj trojki, fakticki imaju jedan napad koji igraju ceo mec, kao da je u pitanju rukomet, a ne kosarka. Nesto slicno @Sector-u koji ne moze da smisli Zalgiris. Te emocije na stranu, Buducnost ima ogroman problem na 1 i 5 jer nema zamena za Ferrella i Kamenjasa. Ovakva igra je dovoljna za nekakav plasman u 1/8 finala, ali to nije plasman za koji treba potrositi ovoliko sredstava koliko je potrosila Buducnost. Ferrell - dosta dobro su ga cuvali, ali je odigrao korektno i oslobadjao prostor saigracima. Svaka cast za hladnokrvnost i pogodjena slobodna bacanja. Sulaimon - ispromasivao se, ali je potrosio dosta energije i bio glavni igrac u napadu. Odlicno pojacanje. Slavkovic - minute koje je imao je odradio i vise nego dobro. Morgan - konacno jedna normalna moderna cetvorka sa sutem nakon kamenjara na njegovoj poziciji u poslednje 3 sezone. Kamenjas - borio se, skakao, davao poene, ali on ne moze da igra 1 na 1 dalje od kosa, pogotovo kad je umoran. Wright - beskorisna zujalica koja je uz to i neinteligenta, nista bolje od prosle sezone. Nivo neke Igokee, ne vise od toga. Dreznjak - dobar sesti igrac, jedini koji je usao sa klupe da je doneo nesto na terenu Magee - ne sme da igra na poziciji 2 jer onda tim ima bukvalno samo jednog igraca koji moze da spusti loptu na parket. Za 3 je prenizak, ali ta ideja ima vise smisla. Tanaskovic - neprimetan, mogao je komotno da udje i da igra 5, Zakelj mora da razmisli kako ce da ga koristi u nastavku. Azubuike - mrtvo nepokretno puvalo koje je svaki put kada bi uslo ubijalo momentum ekipe. Jos par ovakvih meceva, pa noga u dupe. Zakelj - Dobro je vodio mec, ali mora da vidi zasto mu samo 6-7 igraca ima nekakav doprinos na terenu, ostalo nista. Pozicije 1 i 5 su uzasne i tu nesto mora da se menja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted October 6 Author Share Posted October 6 Ogledao sam mec protiv Igokee i situacija sa klupom postaje sve vise alarmantna. Azubuike jednostavno ne moze nista da pruzi na terenu u jacim mecevima - zato Kamenjas mora da igra najpre 35 minuta, pa 30 minuta. Wright je zapravo OK za ovakve meceve, ali na EC nivou ne moze da uradi nista kada se mec lomi i zato Ferrell mora da se trosi iz meca u mec. Na dvojci moze da igra samo Soulaimon koji mora i da sutira trojke i da prodire pod kos i da asistira i sve to za 30+ minuta. Ako je Magee na dva, Buducnost u petorci ima samo jednog igraca koji moze da spusti loptu na parket. Tanaskovic i Slavkovic bi takodje morali da daju svoj doprinos. Ono sto je dobro je bitna pobeda na nezgodnom gostovanju. Sad se mora dobiti i Trento i Zadar i Trefl Sopot i Crvena zvezda sto bi bilo fenomenalan start za ABA ligu, a onda u naredna dva meca sta bude neka bude - Bascesehir i Radonjic su dva dana nakon dolaska KKCZ, za takav tempo treba dugacka klupa, a KKB ima pet igraca + 2-3 sa klupe. Nadam se da je Morgan u redu i da ce biti spreman za gostovanje u Italiji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemam_ti_kad Posted October 6 Share Posted October 6 Ja sam bio prezadovoljan igrom protiv igosa medjutim ovaj potpis Omića me sasjekao,nisam bio spreman na ovakve gluposti kluba. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted October 6 Author Share Posted October 6 Ocigledno je da Azubuike nije za ovaj nivo kosarke, ne zna da se krece, ne ume da pravi razliku u napadu, a u odbrani je rupetina. Omic je isto los u odbrani, ali u napadu moze da dominira. U situaciji daj sta das, on nije tako lose resenje. Ja bih vise voleo da vidim pokretne petorke sa Tanaskovicem na 5, tipa Ferrell - Soulaimon - Dreznjak - Slavkovic - Tanaskovic ili ultranapadacka Ferrell - Soulaimon - Magee - Morgan - Tanaskovic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted October 6 Share Posted October 6 (edited) Azabuike odličan u prva dve meča, ukupno 26 poena, 15 skokova. I to uz 87% šuta iz igre. Na oba meča među najbolji u -/+ kategoriji. Onda odjednom počinje da igra 2 min po tekmi. I to igrač koji je prvi put u Evropi i od kojeg se može očekivati da bude bolji kad se privikne. Ok, možda i saznamo šta je pravi razlog, ali reći da je nije za nivo Budućnosti, je baš komedija. Edited October 6 by realno *w Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted October 6 Author Share Posted October 6 14 minutes ago, realno *w said: Azabuike odličan u prva dve meča, ukupno 26 poena, 15 skokova. I to uz 87% šuta iz igre. Na oba meča među najbolji u -/+ kategoriji. Onda odjednom počinje da igra 2 min po tekmi. I to igrač koji je prvi put u Evropi i od kojeg se može očekivati da bude bolji kad se privikne. Ok, možda i saznamo šta je pravi razlog, ali reći da je nije za nivo Budućnosti, je baš komedija. Pokusevski + Koprivica protiv Cibone, 10+15 poena, 5+7 skokova, 21+18 indeks. Nakic 18 poena, 25 indeks. Zasto KKP ne da njima trojici ulogu back-up opcije na njihovim pozicijama nego je angazovao 2 krila, jednu cetvorku i 2 petice? Mislim, pricas o statistici protiv Mornara koji ni nema centre i Splita kojem je jedini centar Kresimir Ljubicic. Evo, protiv GC je odigrao 10 minuta, imao 4 poena i -1 indeks, 1/6 sa linije penala. Pritom, on sa svojom visinom i kilazom moze da bude ili najbolji centar EC ili nepokretno stablo u napadu i odbrani. Ocigledno je da ovaj drugi slucaj u pitanju. Sustina je da Buducnost za ovoliko novca koliko trose treba da cilja ili napad na finale ABA lige ili na samu zavrsnicu EC. Ako im je cilj samo da pobedjuju Split i Mornar, pa to radi i SC Derby koji je njihov B tim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shunsuke Nakamura Posted October 6 Share Posted October 6 I mene je ovaj potez iznenadio. Azubike je fino krenuo. Nevezano za to, Omić je dobar igrač. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nemam_ti_kad Posted October 6 Share Posted October 6 Azubuike se mogao sasjeci i prije potpisa, s obzirom da je dosao povrijedjen. Nisam oduševljen sa njim svakako ali početna ideja da nam na toj poziciji treba zaštita obruca, dobri blokovi, mala potrošnja lopti je bila dobra. Znam i da nije stanje na trzistu igraca koji su "ime" u evropi idealno, ali tu je bio Ilic koji je odigrao odlicno pripreme. Porazi u EK nisu bili nista strasno jer se sami precenjujemo u evropskim okvirima i kao pucamo nesto na završnicu EK. Ali od toga nema nista jer je EK ove sezone stvarno nikad jači i jednostavno nemamo sansu jer ima bar 5 boljih i to dosta timova. U takvim okolnostima moglo se sacekati odredjeno vrijeme da iskoci prilika koja nije centar sa nula odraza, bez odbrane, igrac statistike i privatno ljakse koga smo već imali prilike da upoznamo, i na srecu nasu, tada ga prodamo Milanu i zaradimo. Ali ajde , ljudi koji vode klub i ulazu novac u isti , misle da se klub i sportski sektor vodi isto kao i firme, pa su brze bolje iz njihovih VIP druženja posegli za Omićem. Sa jedne strane sam zahvalan sto ulazu novac a nije im obaveza i niko ih ne cera na to, a sa druge strane sam ljut jer ne vide dalje od nosa. Tjesim se da je takva sudbina dosta klubova po evropi kako u fudbalu ,tako i u kosarci. Mi prije svega ne znamo u kakvom je fizičkom stanju Omić. Ima 32 godine. Nama treba neko da podmetne ledja a ne da nam unese razdor u ekipu koja ima dobru hemiju. Ali nas klub tako ne gleda. Oni misle da idu na sigurno sa Omićem kojeg svaki trener zna u dusu,a u većini slučajeva u sportu igra na sigurno se pokaze kao promasaj. Ova ekipa mi je ulivala odredjeno vjerovanje u nesto, sad sto se mene tiče, taman da malo odmorim od svega, do nekih boljih momenata. Jebem ti Alena omića pih Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted October 7 Share Posted October 7 9 hours ago, bergkamp bcd said: Mislim, pricas o statistici protiv Mornara koji ni nema centre i Splita kojem je jedini centar Kresimir Ljubicic. Evo, protiv GC je odigrao 10 minuta, imao 4 poena i -1 indeks, 1/6 sa linije penala. Pritom, on sa svojom visinom i kilazom moze da bude ili najbolji centar EC ili nepokretno stablo u napadu i odbrani. Ocigledno je da ovaj drugi slucaj u pitanju. Evo videli smo centre Zvezde protiv tog Splita i tog Ljubičića. Znaš onu staru "you can only beat what's in front of you". Čovek dobio dva puta po 20 min i u tom periodu izdominirao. Pričamo o igraču koji je imao odličnu NCAA karijeru, bio prvi centar Kanzasa, čovek koji je u march madness-u znao da da po 30 poena. Posle toga 80 NBA tekmi. I sada su veliki stručnjaci iz Budućnosti, posle 2 dobre partije, procenili da ne može on da isprati pakleni ritam košarke koju igra Budućnost Rekoh, ako ima problem sa diciplinom, povredom, psihom, šta god, mogu da shvatim. Priču o manjku kvaliteta i tome kako je rupa u odbrani, a stiže kao zamena 33godišnji Omić, to ne. 10 hours ago, bergkamp bcd said: Pokusevski + Koprivica protiv Cibone, 10+15 poena, 5+7 skokova, 21+18 indeks. Nakic 18 poena, 25 indeks. Zasto KKP ne da njima trojici ulogu back-up opcije na njihovim pozicijama nego je angazovao 2 krila, jednu cetvorku i 2 petice? Primeri niđe veze, kao i obično. Hoće njih neko da tera posle 4 tekme u sezoni? 10 hours ago, bergkamp bcd said: Sustina je da Buducnost za ovoliko novca koliko trose treba da cilja ili napad na finale ABA lige ili na samu zavrsnicu EC. Ako im je cilj samo da pobedjuju Split i Mornar, pa to radi i SC Derby koji je njihov B tim. Pa sad, ne vidim koje su to strašne pare. Naravno daleko od KKP i CZ, verujem u ravni sa Dubaijem i Cedevitom. Kako onda vidiš finale, da izbace nekog od večitih u polufinalu? Baš skromno. Što se Evrokupa, slažu se ovi prediktori sa tobom. Budućnost je proglašena za 14. favorita u istom, od 20 ekipa. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted October 8 Author Share Posted October 8 On 10/7/2024 at 10:55 AM, realno *w said: Evo videli smo centre Zvezde protiv tog Splita i tog Ljubičića. Znaš onu staru "you can only beat what's in front of you". Čovek dobio dva puta po 20 min i u tom periodu izdominirao. Sto opet ne znaci da su centri KKCZ nekvalitetni, nego da nisu igrali u skladu sa svojim kvalitetom. On 10/7/2024 at 10:55 AM, realno *w said: Pričamo o igraču koji je imao odličnu NCAA karijeru, bio prvi centar Kanzasa, čovek koji je u march madness-u znao da da po 30 poena. Posle toga 80 NBA tekmi. I sada su veliki stručnjaci iz Budućnosti, posle 2 dobre partije, procenili da ne može on da isprati pakleni ritam košarke koju igra Budućnost Rekoh, ako ima problem sa diciplinom, povredom, psihom, šta god, mogu da shvatim. Priču o manjku kvaliteta i tome kako je rupa u odbrani, a stiže kao zamena 33godišnji Omić, to ne. Pricam o onome sto sam gledao kad je igrao za Buducnost - cak i protiv Mornara i Splita tu nije bilo neke eksplozivnosti, brzine, koriscenja snage na pravi nacin, samo poeni u mecevima koji su bili gotovi i pre pocetka i na 10-20 razlike za KKB. U mecu protiv GC je nekoliko puta izuzetno lose odreagovao u napadu, u odbrani ostaje na beku kojeg cuva i ne vraca se na igraca, lose izvodi slobodna bacanja, pravi previse faulova jer ne stize da se vrati. On 10/7/2024 at 10:55 AM, realno *w said: Primeri niđe veze, kao i obično. Hoće njih neko da tera posle 4 tekme u sezoni? Ne, nego da su zakucani na klupu u EL. Tako bi mogla i Buducnost, da ima tri centra i da ovaj Azubuike dobija sansu u ABA ligi da raznosi "centre" Splita, Mornara i Krke. Samo, bojim se da za to oni nemaju novca. On 10/7/2024 at 10:55 AM, realno *w said: Pa sad, ne vidim koje su to strašne pare. Naravno daleko od KKP i CZ, verujem u ravni sa Dubaijem i Cedevitom. Kako onda vidiš finale, da izbace nekog od večitih u polufinalu? Baš skromno. Da se iskoristi neuporedivo laksi raspored i napadne 1. pozicija, sto je ove sezone itekako moguce jer KKP nema vise takvu jacinu kao ranije, a KKCZ posrce na startu sezone. No, lakse je vrteti prstima i gubiti od Mege i Zadra u gostima. On 10/7/2024 at 10:55 AM, realno *w said: Što se Evrokupa, slažu se ovi prediktori sa tobom. Budućnost je proglašena za 14. favorita u istom, od 20 ekipa. Kako je Bourg igrao finale prosle sezone? Pricamo o ekipi koja je dva puta bila egal sa KKB, jedna pobeda od +5 i poraz od -4. Dakle, hajde da bar u jednoj sezoni gledamo dobre igre i rezultate ekipe koja je 3. po jacini u ABA ligi, novca ima za kvalitetne igrace. Ako moze Zalgiris da ode u TOP8, ako moze Baskonia da pobedjuje znatno jace rivale, ako su KKCZ i KKP sa mnogo manjim budzetima uspevali da dobijaju jace rivale, ako su KKHF i KKFMP uspevali da pet puta uzastopno igraju polufinale EC, znaci da nije sve do novca. Nego su i KKB i KKCOL legla nezainteresovanih tipova kojima je bitno jedino da pare lezu na racun, a to sto se gubi po 10 ili 20 razlike od slicnih rivala kod kuce, hebiga, sta se moze. I tako iz sezone u sezonu - naravno da ce i kladionice da ih nabiju na 14. mesto, a i jedni i drugi su bolji od 2 litvanske ekipe, Trenta, Trefl Sopota, Hamburg Towersa, Arisa, a tu su negde sa Besiktasom, Bourgom, Ulmom, Veneziom... Fakticki jedine ekipe koje odskacu od ostalih u EC po budzetu i snazi su 3 spanske ekipe, Hapoel TA i mozda Bascesehir i Hapoel J. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergkamp bcd Posted October 8 Author Share Posted October 8 U ovom kolu, Buducnost ce gostovati u Trentu. Ocekuje se da opet veliku minutazu imaju Ferrell, Soulaimon, Morgan i Kamenjas, verovatno ce Ilic igrati rezervnu peticu. Domacin, ekipa iz grada sa severa Italije i nije nesto raspolozen za ovo takmicenje - u sezoni 2021/22 bili su poslednji u grupi sa skorom od 1:15, 2022/23 bili su 9. od 10 ekipa u grupi sa 4:14, prosle sezone su skoro pa prosli u drugu fazu, bili su 8. sa skorom od 7:11. Ove sezone su krenuli bolje nego sto se ocekivalo, sa potpuno novim timom. Namucili su GC u gostima, izgubili su samo 3 razlike, pa su dobili kod kuce Trefl Sopot rezultatom 84:78. Imali su mnogo promena u sastavu tokom leta, otisli su bek Hubb, plejmejker Baldwin (u Baskoniu), krilo Stephens, krilni centar Grazulis (u Armani), centri Cooke i Biligha. U rosteru imaju 13 igraca od kojih su Badalau, Placinschi i Hassan juniori - dakle, rotiraju svega 10 igraca. Tih deset igraca su: Ellis, Ford Cale, Forray Lamb, Pecchia Niang, Zukauskas Mawugbe, Bayehe Od ovih igraca samo je Britanac Ellis bio tu i prosle sezone. Igra Trenta se uglavnom bazira na njemu, omalenom skoreru Fordu i krilnom igracu Lambu koji je skupio cak 11 asistencija u prva dva kola. Ostali igraci su daleko od EC nivoa. Trento je svakako jedna od najgorih ekipa u grupi i protiv njih se mora traziti pobeda u gostima. Nakon toga slede dva meca kod kuce, ali treba imati na umu da mec protic Bascesehira sledi dva dana nakon derbija sa Crvenom zvezdom u EC, pa ce Buducnosti svakako trebati jedno 4-5 pobeda u gostima ako misle nesto da urade u EC ove sezone. Jedna od tih pobeda juri se danas, u Trentu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 9 Share Posted October 9 Jel Nigerijac povredjen, staklen ili nesto trece? Link to comment Share on other sites More sharing options...
propolis Posted October 9 Share Posted October 9 Meni je delovala kao da se ne uklapa u igru,kao da je pao sa Marsa. Mali uzorak je bio,ali je tako izgledalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted October 9 Share Posted October 9 1 minute ago, propolis said: Meni je delovala kao da se ne uklapa u igru,kao da je pao sa Marsa. Mali uzorak je bio,ali je tako izgledalo. Ako je samo to u pitanju, onda je baš preuranjeno doneta odluka da se dovede i Omić. Igračima koji nikad nisu igrali u Evropi ipak treba malo više vremena, i nekorektno je to ne ukalkulisati kada se već dovodi. Inače, fun fact je da sada Budućnost ima solidno bolju centarsku liniju od Zvezde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts