Jump to content


gggggggg

Recommended Posts

Razlika je u tome sto je u finalu 2015. Curry bio vrlo dobar, cak i sa uzasnom g2.

 

26 / 6.3 / 5.2 na .585 TS, sto je i vise nego pristojno s obzirom na intenzitet odbrane koju su Cavsi igrali na njemu te godine.

 

Ako izbacimo uzasan g2 to ispada:

 

27.4 / 7 / 5 na na .640 TS, sto je dosta bolje od onoga sto je odigrao u RS te godine.

 

S druge strane, Bron jeste nosio Cavse na ledjima, stvarno neverovatne raw brojke, ali je bio izuzetno neefikasan sa .477 TS. Naravno, jeste ogroman faktor sto je defanzivna paznja bila na njemu, jer su mu saigraci bili djubre, ali je recimo 2018. sa priblizno djubre saigracima (doduse jeste imao Lava) postavio jos bolje raw brojke na .620 TS.

 

Ove godine Curry stvarno igra vrhunski u svakom smislu, dok Boston nema nikog ko se istice (kao Curry 2015. ili Curry i Durant 2018. ), ali i dalje mislim da ce u tom slucaju Brown da dobije FMVP.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Miki28 said:

Baci tvojih 5 centa na koga pucaju?

Dežonte Mareja koga sam već pominjao na temi o Jokiću. Fantastičan defanzivac.

 

Brogdon/OG/Rozir/Trent

 

Sve u zavisnosti šta je dostupno i koliko su Nagetsi spremni da daju, ali sada se ozbiljan bek mora dovesti i ići na all in.

 

A ko zna ko šta će se otvoriti tokom ofsezone, da li će možda doći do raspada nekih timova. Vidimo da je situacija u Juti i Bruklinu u temperaturi ključanja.

Link to comment
Share on other sites

Da, Dort je na malom ugovoru, baš je teško proceniti kakav će novac dobiti. Na to sve OKC i Denver maltene svake sezone nešto trguju, pa verovatno imaju i dobre odnose.

 

Mada, opet ne vidim zašto OKC ne bi dao čak i veći novac Dortu, nije kao da će uskoro juriti plej of i što bolje rezultate. Njihov vlasnik je opet na nekom intervjuu rekao (parafraziram) da postoji velika šansa da se tankuje sledeće sezone, znači oni su već svoj put odredili.

 

Sada kada sam se zamislio, SGA bi bio možda i najbolji izbor za Denver.

 

Ali to nije realno.

Edited by Dracarys
Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Dracarys said:

Da, Dort je na ruki ugovoru, baš je teško proceniti kakav će novac dobiti. Na to sve OKC i Denver maltene svake sezone nešto trguju, pa verovatno imaju i dobre odnose.

 

Mada, opet ne vidim zašto OKC ne bi dao čak i veći novac Dortu, nije kao da će uskoro juriti plej of i što bolje rezultate. Njihov vlasnik je opet na nekom intervjuu rekao (parafraziram) da postoji velika šansa da se tankuje sledeće sezone, znači oni su već svoj put odredili.

 

Sada kada sam se zamislio, SGA bi bio možda i najbolji izbor za Denver.

 

Ali to nije realno.

Dort po meni ce zabosti ugovor izmedju 15-20 miliona po sezoni lagano.

Ukoliko se ne dogovore Okc i Dort eto njega tokom sezone u nekom kontenderu gdje ce vrlo lako svaki tim se odreci nekog expiring ugovora i pika 2 runde za usluge Dorta.

Ipak realno je da potpise novi ugovor sa Okc

Link to comment
Share on other sites

westbrook ako ne zeli ostati u la, mogu se dogovoriti da odbije po i da potpise neki dvogodisnji ugovor za nekih 30 miliona i da lakse bude trejdovan.

 

ako ne, sledece sezone je fa. a ne mogu nikako da zamislim kakav bi ugovor mogao uzeti, ako opet bude imao slicnu sezonu

Edited by gggggggg
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Dracarys said:

Dogovore se, Vestbruk odbije player option. Dolazi na dan potpisivanja novog ugovora kod GM-a Pelinke, Rob ga ne poznaje.

 

 

 

Sledi brza regrutacija Irvinga/Bila/Lavina

Zanimljiva teza ali LeGM to nece dopustiti a i dugotrajno bi to imalo ozbiljne posledice na dovodjenje igraca. Mozda je siroj javnosti glavni krivac za sve ali u kosarkasim krugovima tj medju igracima je Russ itekako cijenjen, uopsteno zbog svoje karijere i dostignuca ali i aktivnostima van terena. Ozbiljan bi to udarac bio na razmisljanja igraca uopste o dolasku u LA a da su jaka imena. Bilo bi to opet zlatno doba Mozgova i Denga😀

 

Evo ovdje da napisem, Russ i da uzme PO nece ostati do trade deadline u Lejkersima. To mogu da potpisem.

Uostalom po izjavama novog HC i uopste ljudi koji ga znaju, bice to mnogo drugaciji napad. Imajuci to u vidu, jako je bitno dovesti dobre role playere koji odgovaraju toj trojci ali uopste i zamislima trenera o tome kako bi da mu ekipa igra.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Miki28 said:

@delgado  

 

Sta ti kazes na ovo? Brzo se zaboravila 2015?😀

 

Iguadala'15 i Lenard'14 su dobili svoje MVPF na konto doga sto je King bio najdominantniji igrac u tim serijama, pa kao ajde da ne dobiju glavni igraci tih ekipa.

Ovde je jos puno toga otvoreno, ima jos 2-3 utakmice tako da ne verujem da ima potrebe da se razmislja o tome, uostalom Brown je jako dobar u finalu

 

 Tatuma ocima ne mogu videti, iskreno. 

Link to comment
Share on other sites

Steph igra fenomenalno u ove 4 utakmice ali evo statsa za nekoliko igraca od 2015 pa na ovamo u finalima.

 

Lebron 2015: 35.8/13.3/8.5 na 39.8% FG, 31.7 3P% i TS 47.7%

 

KD 2017: 35.2/8.2/5.4 na 55.6 FG% 47.4 3P%, TS 69.8%

 

Lebron 2020: 29.8/11.8/8.5 na 59 FG%, 41.7 3P%, TS 67.1%

 

Janis: 35.2/13.2/5 na 61.4 FG% 20 3P%, TS 65.8%

 

Steph za sada 34.3/6.3/3.8 na 50 FG%, 49 3P% i TS 66.4%

 

Lebron 2016, KD 2018 i Kawhi 2019 su isto imali odlicne serije ali ae da kazemo da su ove nabrojane iznad toga, da ne pisem sad sve.

 

Meni su KD 2017 i Janisova od prosle sezone bile monstruozne. KD je 2017 djelovao kao cheat code, ono je bilo nezaustavljivo. 

 

Lebron sam protiv GS 2015 dok se dosta ispod radara provlaci 2020, kako su lagano odradili tu seriju Lebron ali i AD koji je bio na putu da uzme FMVP.

Edited by Miki28
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, freethrow said:

To je ono kad su dali MVP finala Igiju jer je fenomenalno držao Lebrona na samo 36 ppg 13 skokova i 9 asistencija?

 

 

 

 

Sad se svi kao sablažnjavaju što je Igudala tada bio MVP, a zaboravlja se da je tada bio konsenzus da je Kari bio nedostojan nagrade jer je igrao daleko lošije od svog nivoa, da je skupljao muda čim je bilo teško, evridžovao je jebenih 5 izgubljenih po meču itd. Zaboravlja se i da NIKO nije glasao za Stefa (Igudala/Džejms 7/4), toliko se smatralo da ne zaslužuje da bude MVP. 

Andre je sjajno čuvao Džejmsa, a ti proseci koje pominješ nisu nikakav faktor, jer LeBron nije imao s kim da igra, pa je pripaljivao 100 puta po utakmici uz veoma loše procente. Uz to je TOP 3 igrač svih vremena, ne možeš ga zaustaviti potpuno, posebno njegove skokove i asistencije. Andre je bio i glavni igrač kad god se lomilo, dok je Stef nestajao ili donosio loše odluke. 

I da, ORtg/DRtg:

Andre: 117/100

Stef: 104/102

Sad se priča menja jer je Kari veliki igrač, pa iz sažaljenja hoće da isprave "nepravdu" naknadno, ali džaba, jer on nikad nije bio nesumnjivo najbolji igrač finala. Ovo finale, ako Voriorsi postanu šampioni, biće sigurno i to zasluženo, ako ne, to će biti Džejlen Braun, verovatno.

Edited by displejnejm
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Steph je finale 2015. igrao manje vise na nivou na kom je igrao tu sezonu 2014/15. Imao je raspad cini mi se samo jednu utakmicu, ako nije G2 ovako. Znam vrlo dobro da je G5 koja je bila vjerovatno i kljucna utakmica te serije brutalno odigrao. Eksplozija na onaj abnormalni nivo dogodine je stvorila taj pogresan narativ da je bio ispod svog nivoa to finale. Finale 2016. je odigrao ispod svakog nivoa. 2017. je Durant bez sumnje bio najbolji igrac na parketu, dok je 2018. razliku u konacnim statsima za FMVP napravila G3 gdje se Curry bas raspao, a KD odigrao bolestan mec dok su u preostale 3 utakmica njih dva bili manje vise ravnopravni, cak Steph i malo bolji koliko se mogu sjetiti. 

Link to comment
Share on other sites

@displejnejm jbg ne mogu sad da se u detalje svega sjetim ali koliko me pamcenje sluzi, Igi je okrenuo tu seriju.

On je bio starter u 4 utakmici na 1-2 za Cavse koji su djelovali da imaju broj Warriorsa i donio prevagu. Em je rasteretio Stepha ali isto tako limitirao Lebrona koji je ako se dobro sjecam u game 4 imao nesto tipa 22-23 poena uz ocajan sut, tipa 30% a davao lagano 40+. To je bio presudni dio finala, ubacivanje Igija u startnu 5 uz sjajnu odbranu jer je natjerao Lebrona da uzima teske suteve, otuda i losi procenti uz ogromnu potrosnju lopti ali je isporucio i u napadu.

Stepha su silovali u odbrani u prve 3 utakmice, to je koliko toliko pokrpio Igi uz Greena naravno. Neka ogromna razlika je bila kad je Igi na klupi i kad je u igri, ne mogu da se sjetim sad.

Edited by Miki28
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...