Dzoni_m Posted Wednesday at 12:48 PM Share Posted Wednesday at 12:48 PM 20 hours ago, MeanMachine said: Ruska civilna avio industrija je totalni clusterfuck. Rade TRI slicna aviona, SS100 je u proizvodnji dok je MS-21 u u zavrsnoj fazi a pre neki dan prvi let je imao i Tu-214?!? Ajde da su sve to privatne kompanije ko nekad kad smo imali 747 vs DC-10 vs L1101 (Boeing vs Douglas vs Lockheed) pa ajde arce svoje novce, jok, sve su drzavne i sve su u nekakvom kocernu. MS-21 je ruski high tech dok je Tu-214 da kazemo modernizovan Tu-204 (novi motori) i SS100 tu nema sta da trazi, radi se o high tech avionu koji ne moze imati cenu Tu-214 a u odnosu na MS-21 je "zastareo" plus ima dosta % zapadne opreme. Jedino sto mi pada napamet da je posto je Suhoj i dalje glavni u tom koncernu i kako stoje stvari bice jos dugo onda nece da dozvole da SS100 ode na panj iako je to zasluzio odavno, prakticno od prvih bitnih sankcija 2014 a bogme i pre jer je komercijalni uspeh istog nepostojeci... Ja koliko znam oni nemaju nijedan moderan mlazni motor. I taj za MS-21 je zapadni. MOtor se pravi u Rusiji, ali je "core", kompresorski deo, komore, turbine, FADEC etc tj ono sto je glavno, Francusko (Safran/Snecma). Mozda pokusavaju da kopiraju i nastave sa svojim delovima. Sve ovo ostalo, koliko ja znam, je koristilo zapadne motore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeanMachine Posted Wednesday at 04:24 PM Share Posted Wednesday at 04:24 PM 3 hours ago, Dzoni_m said: Ja koliko znam oni nemaju nijedan moderan mlazni motor. I taj za MS-21 je zapadni. MOtor se pravi u Rusiji, ali je "core", kompresorski deo, komore, turbine, FADEC etc tj ono sto je glavno, Francusko (Safran/Snecma). Mozda pokusavaju da kopiraju i nastave sa svojim delovima. Sve ovo ostalo, koliko ja znam, je koristilo zapadne motore. MS-21 ima domace motore, da li je kopija francuza ili ne to cemo jednom saznati ali je po pisanju motor se pravi u Rusiji bez ikakvih uvoznih delova. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts