Jump to content

EUROLEAGUE 2021/22, devotion still in the time of covid


Chaos Is Me

Recommended Posts

Mirotić je tri puta prilazio Kinanu da ga smiri. Tako preiskusan, plašio se neke pogrešne reakcije publike ili da neko od igrača ne ukliza Kinanu. Ispostavilo se da odatle kreće preokret...nekad je i to dovoljno. Sad kaže Peras...primili su 37 poena u zadnjoj četvrtini.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, KockoOblo said:

 

Ja sam se izgleda predozirao sa crvenom, plavu uopšte nemam u spektru boja. Sinoć sam gledao GKanaria-Virtus, i setio se naše rasprave o Zvezdinoj odbrani. Imao sam slične i sa prijateljima u RL, i mogu samo da ti kažem da sam u pravu 🙂. Sinoć je GK ukanalila Virtus,prvenstveno psihički, igrajući povremeno odbranu koju igra i CZV, doduše na slabijem "energetskom nivou". Tri četrvrtine su  talijanski mučenici nekako i plivali, ali je onda usledio potop...jednostavno nisu imali koncetracije za 40 min.Efes je protiv vas jedva našao ključ koji ga je vratio u egal. Cenim da trenerima treba podosta vremena, kojeg je u košarci sve manje da bi spremili ekipu za takav psihički rolerkoster. Da Radonjić umesto Kuzmića ima nekog 205/ludog i brzog tačno bi cepali denial na svih 5 igrača. Ko se spremi za to ( moraš da imaš igrače koji imaju sposobnost da brzo nauče),dobija vas lagano.

Pišem ovo i zbog toga što i nas ngde čeka ista ta GKanaria, i nisam siguran da je možemo dobiti ni kada se posložimo, ako ikada, kao tim. Sinoć nismo znali da penetriramo ni na skinute gaće, i lagano se u većini predhodnih upisa zaboravlja, da će i druge ekipe "rasti" kroz sezonu, a ne samo mi. I da ponovim 48 put, Avramović je nevidjena štetočina.

 

prebacio sam ovde da ne bi kenjali o zvezdinoj tekmi na partizanovom topiku:

 

oko boldova - mi smo sinoć izgubili zbog 2-3 stavke

1. 20 minuta odličnog presinga efesa koji ne bi uspeo bez velikog sudijskog dopusta u kontaktima (ko me zna ovde, zna da sam uvek u fazonu jeb'o vas suđenje, pa mislim da imam pravo na ovaj nazor)

2. naših grešaka u ofanzivi (bilo teško zarađenih prodatih & još teže zarađenih slobodnjaka  

3. verovatno i ne baš idealnim odlukama radonjića (ovde pišem o overall utisku kolega, ja nisam kompetentna)

 

poenta je da ništa od toga nema veze sa našom odbranom koja je i sinoć, protiv prvaka evrope & verovatno najdinamičnijeg bekovskog para evrolige, bila odlična.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, uini said:

bila odlična.

 

Jeste, oodbrana je vaše drugo ime,nema spora.No,nisam hteo da pišem o Efesovom presingu, nego da se hvališem kako sam bio pravu da vam je odbrana odlična, sve dok se neka ekipa dobro ne spremi za istu. Efes je sinoć preživeo i zbog toga što je drastično ubrzao napad, od prevodjenja,protoka, pa do toga da su posle Atamanovog tajmauta, počeli da rade ono što jedino pomaže,navlačenje vaših bekova na medjusobno sudaranje u odbrani,gde igrač koji treba da primi loptu trčanjem dovodi svog čuvara u ledja ili bok, svom igraču i njegovom čuvaru. Jedino tako, uz finte dodavanja po prijemu lopte, i finte kretnji, i možeš da igraš protiv CZv odbrane, a sinoć sam video da je fura i GKanaria, i to baš dobro. Gledao sam na YT klip gde Severna Karolina bukvalno ubija u pojam protivničku ekipu, ali kao što rekoh, i za to ima leka, ako imaš "pametne" igrače i imaš vremena da ih spremiš. Jedino što mi se ne svidja je što mislim da na tuže staze to cedi ekipu do poslednjeg atoma snage. Ali to su samo razmišljanja dokonog popa...Zvezdi je to do sada, gledajući sirotinjski roster za EL prilike donelo dosta toga, mislim da bi sa svakim drugim pristupom bili u društvu Žalgirisa. I mislim da to neće doneti ništa više od nekog guzičenja za T8,ako i toliko. Ali to više ima veze sa novcem, i nemogućnošću da sinoć umesto nekog Laze, imate nekog mamojeba od 3m po sezoni. I tako...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

https://www.eurohoops.net/en/euroleague/1287161/barcelona-ties-euroleague-record-with-42-made-free-throws/

 

Mislim da ovo sasvim slikovito docarava sudjenje u EL, gde sudije gotovo po pravilu navlace za favorita kad je gusto, i time se bukvalno popisavaju na sav vredan rad i trud, koji slabije ekipe uloze da dobiju favorita. Real i Barsa su narocito privilegovani, a onda slede Efes i CSKA. Fener je izgubio "postovanje" sudija poslednje 2 sezone.

Onaj flop Mirotica i 3 bacanja koja mu je Javor dao za produzetak, je stvarno odluka za batine, i da znam da se Uniks samoubio, ali da li zaista ima potrebe navlaciti dodatno za ekipu koja ima 2 poraza ove sezone?🙄

Ubija se svaka draz takmicenja, valjda gledanost i popularnost donosi i to sto u nekom takmicenju neka slabija ekipa u neizvesnoj utakmici moze da zvekne favorita? Ili EL zabole za to, i teze da postanu Linglong fudbalska liga Srbije u evropskim kosarkaskim okvirima🤔

Edited by Gudura
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Od promjene formata je tako a Real, Barsa, CSKA su ono najocigledniji primjeri. Prosle sezone u plejofu isto tako se Zenit nagrdio vs Barselone, da ne pominjemo koliko je dusa uzeo Rudy Fernandez pa igrace protivnicke na ovaj ili onaj nacin izbaci iz igre (najskoriji primjer je ova povreda Shieldsa). Protiv tih ekipa da dobijes u zavrsnici takmicenja nije dovoljno samo da odigras dobru utakmicu i budes bolji od njih, mora i neki mini divine intervention da se desi ili nesto za pamcenje narednih 10 godina. Lako je sinoc bilo dizati kurac na UNICS za koga nikog nije briga iako igraju odlicnu sezonu.

Edited by MrTwister
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Sinoć smo videli klasičnog Javora za koga smo mnogo puta pričali da je veliko govno i mnogo puta je oštetio neke ekipe u Aba i El.

 

Glavni krivac za poraz Uniksa sinoć je Ejzea Kenan jer je probudio Blaugranu koji su pokrenuli igrače Barse, da se nije tako ponašao Uniks bi rutinski završio utakmicu.

Čak je na kraju podlegao pritisku i promašio odlučujuća bacanja.

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, realno *w said:

U ovoj situaciji da Mirota krene u prodor sa Džekirijevom rukom na sebi, mora da se svira faul.

 

Ali u trenutku šuta, nema faula.

Da je krenuo u prodor sa rukom na stomaku, bio bi faul na zemlji. Te ne bi bilo 3 bacanja vec 2. 

 

E sad diskutabilno je da li je ovo uopste i bio pokusaj suta. Jeste kao krenuo u skok-sut, ali isto tako moze da bude skok-dodavanje. Mirotic nije imao izbacaj.

 

A loptom je prakticno udario protivnika po obrazu pa mu je kao ispala. Ako je ovo planirano uradio, bas je namazano. Ako nije, imao je bas puno srece da mu sudije ovoliko budu naklonjene. 

 

Link to comment
Share on other sites

Just now, Kooineeperk said:

Da je krenuo u prodor sa rukom na stomaku, bio bi faul na zemlji. Te ne bi bilo 3 bacanja vec 2.

 

 

Ma jasno je to, ne mislim da umanjim činjenicu da je Uniks oštećen.

 

1 minute ago, Kooineeperk said:

E sad diskutabilno je da li je ovo uopste i bio pokusaj suta. Jeste kao krenuo u skok-sut, ali isto tako moze da bude skok-dodavanje. Mirotic nije imao izbacaj.

 

 

Ova dilema ne postoji, nikad se to neće računati kao pokušaj dodavanja.

 

1 minute ago, Kooineeperk said:

 

A loptom je prakticno udario protivnika po obrazu pa mu je kao ispala. Ako je ovo planirano uradio, bas je namazano. Ako nije, imao je bas puno srece da mu sudije ovoliko budu naklonjene. 

 

 

Ma ja mislim da je on jednostavno osetio tu ruku na sebi, krenuo da iznudi faul sa šutem, ai ga je zaebal što je Džekiri baš u tom trenutku povukao ruku i što je i inače ruka bila nisko za takav iznuđen faul.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...