Jump to content

FK Partizan 2021/22


Xpert

Recommended Posts

Au, tek sad vidim gde mi idemo u sredu, ova Ponta Delgada je bliza Americi nego pirinejskom poluostrvu.

Osam sati leta, ju, ju...

 

Plus imaju dobar tim Karlos, Ramos, Karvaljo, Rikardinjo, Kejta, Boateng, Rui Kosta, Kostinja, Viera, Sanja...

 

Pametno sto smo odlozili Metalac za vikend.

  • Like 1
  • Love 1
  • Ha-ha 1
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Cooper said:

Ovo.

Mi smo sinoc zbog izostanaka Jovica, Pantica i Lutovca i jajarena uprave oko levonovog krilnog napadaca imali okruglo 1 izmenu koja je odgovarala situaciji na terenu.

 

Posle izmene Natho Suma u 65. minutu svaka sledeca izmena je bila prinudna umesto rovitog/umornog igraca.

A dovoljno je pogledati koje su to izmene bile, zadnji vezni umesto napadaca, bek umesto krila, klinac, rotiviti drugi bek, golman.

 

- Od 5 bekova trojica izlaze iz povrede, 1 imao smrtni slucaj na dan utakmice.

- Imamo 2 stopera + 37godisnju rezervu.

- Centralni vezni - Zdjelar vec 3. sezonu ore za dvojicu, mislim da igrac sa najvecom minutazom u regionu. Bukvalno bez minute odmora, od ivice do ivice terena. Scekic je rovit i njemu svaka cast za drugi deo utakmice, Jojic mozda i najbolja utakmica od povratka, Lola neupotrebiv.

- Ofanzivni deo sredine terena - Lazar igrac utakmice, najvise odigrao u visokom tempu i kao uzrok krivac za 2. gol. Holander je totalno van forme, svetsko presedeo, pripreme preskocio, povreda u petak na treningu, rovit, van ritma. Pantic out, Jovic out, Terzicu svaka cast za asistenciju, Suma sramotna fizicka priprema.

- Od napadaca Rikardo igra bez adekvatne zamene ove utakmice, poluamaterske utakmice prethodnih sezona ostavile su traga na fizicku pripremu, ali polako se nadogradjuje. Dosta borbe, ne stedi se, dobro se krece, ali jednostavno, sinoc je bio dobro cuvan.

 

Sve u svemu, klasican Partizan. Imamo par dobrih igraca, fali standardna 2, 3 igraca, dobra atmosfera i malo nas je sreca pogledala.

 

Za dalje sve zavisi da li ce lopovska uprava odobriti dovodjenje jos bar po 1 igraca u svakoj liniji tima uz odlazak bar jendog.

 

Ono cega se plasim je prodaja Zdjelara.

Tu nema zamene ni na vidiku.

A decko je zasluzio da uzme jedan veliki visegodinji ugovor.

crni jojić odigrao najbolju utakmicu ove sezone, ali ne na svojoj poziciji. on je potpuno neupotrebljiv kao zadnji vezni. ne svojom krivicom, naravno. tek kad šćekić uđe u igru to se malo dovede u red pa i odbrana bolje izgleda.

čak je besmisleno kritikovati naše igrače, oni nisu krivi za većinu loših stvari koje naprave tokom utakmice. većina njihovih grešaka su posledica užasnog stanja u kojem se nalazi ekipa zahvaljujući upravi . pa nama "brigu" o klubu isključivo vodi jedan miloš vazura. niko drugi ne postoji od kad je f.k. partizan proglašen za jednog od jataka belivukove grupe, a stadion za štab operacija kavačkog klana u srbiji. odnosno, tu je i vučela, ali on je zadužen samo za saopštenja u kojima se pozivaju ovi sa juga da mlate neprijatelje "države, sporta i partizana".

Link to comment
Share on other sites

Moramo se nekako dokopati te grupe. Bilo bi vrh kad bi od sezone 23/24 imali dva predstavnika u kvalama za LS. Daleko smo mi od tog kvaliteta, ali laksi je put do ostalih takmicenja. Pobedis 2 bogalja i vec si u LC. A ako pobedis jos jedan prosecan tim ulazis u LE. LC je nasa realnost, ako nekad neko udje u LE to je dzekpot.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, dekifisher said:

Mislim da grešiš... Soči je vrhunska ekipa. Skup znalaca, neverovatno je kako lako postižu golove bez igre. Nisu trkačka ekipa, sve rade na pamet i znanje. Ako bi tražio dlaku u jajetu, onda je to nešto tanja klupa. Srećom duše njihovog tima Bugarin i onaj plavušan su fizički spremni u rangu Natha. Odbrana im je takodje odlična ali su visili često jer ih je Lazar uništio. Na žalost, nije imao ko da reši te šanse, sad mi je jasno zašto Stanoje toliko kuka za još jednim napadačem. Rikardo je dobar igrač ali pojeli su ga Rusi. Nema te kretnje u 16, ne zna da izbaci igrača fintom bez lopte, što povlači da je bezopasan kod centaršuteva.

 

OK. zavisi u kom okviru se gleda, mene jesu oduševili načinom igre, ali ipak pojedinačno je to ograničen kvalitet, nema igrača ekstra klase, u tom smislu sam napisao da nisu ekstra kvalitetna ekipa.

 

12 hours ago, dekifisher said:

 

Ne može majstor više od 70 minuta u linglongu i 55-60 ozbiljnog fudbala. I to uz šlepanje i igranje na mestu gde se realno najmanje troši.

 

Sinoć je prosto morao. Ključna utakmica, ključni deo meča. Ni Jojić nije bio u ništa boljem stanju, odstatirao je poslednjih dvadesetak minuta, a i Suma se nije natrčao niti nešto pomogao defanzivno, to je isto mogao Natho da odigra a ostala bi šansa da ponovi neku magiju ka njihovom golu. OK, napravili smo dve šanse za pola sata bez njega, imali sreće da damo gol u 90. minutu, da smo izgubili, meni bi prerano izvođenje Natha bio glavni razlog poraza.

 

12 hours ago, dekifisher said:

Moram da pohvalim i Zeku jer je po meni neopravdano osporavan. Čovek ne staje, konstantno se ubacuje iz 2. plana. Onaj gol je majstorstvo, lopta u visini butina, 99% (naših) igrača bi ovo poslali na tribine.

 

Jeste, vezao je već par dobrih utakmica. Ostao je bez snage u 2. poluvremenu, ali dok je igrao punom snagom bio je odličan. On i Markec, od igrača koje sam uglavnom prozivao, bili su odlični. Ali zato Suma, ne mogu ja to više da trpim. Uvaljati to bilo gde, bilo kome. Gledam ga sinoć, Stanoje mu priča nešto pred penale, njegova faca u stilu koji ću je kurac ovde...

 

12 hours ago, dekifisher said:

Odbrana naša solidna osim Živkovića koji je krater bukvalno,

 

Imao je Živković nekoliko ispadanja, imali su ih svi iz zadnje linije doduše, ali me smorio komentator sa Arene koji je od prve sekunde iz nekog razloga krenuo da kenja po njemu i nije mogao da prestane, na kraju sam morao da prebacim na rts da ga ne slušam više. I toplo ga pozdravio kad je mali pokazao muda, uzeo da šutira prvi penal i pogodio.

 

4 hours ago, Sir Alex Ferguson said:

Nedopustivo je Stanojevicu da ti od prvog minuta pred dvadeset hiljada navijaca ides na penale.

 

Statistika prvog poluvremena kaže da smo imali veći posed lopte, odnos u "goal attempts" 8:2, odnos u šutevima na gol 6:1, više kornera itd, i to sve nakon ozbiljnog pada u drugom delu poluvremena. Što znači da je u prvih 20-25 minuta taj odnos bio još više na našoj strani. A i očinji vid govorio je da smo napadali najbolje što smo znali. Tako da mi nije baš jasno po kom osnovu si zaključio da je od prvog minuta išao na penale. 

 

4 hours ago, Sir Alex Ferguson said:

Dva amaterski primljena gola, koja je dao njihov LEVI BEK  koji je bio sam na 10 metara od naseg gola a to ne sme da se desava ni amaterskim klubovima. 

 

 

O prvom golu može da se govori kao o kiksu odbrane, ali drugi je vrhunski odrađen napad sa sjajnim kretanjima i protokom lopte. To ova odbrana nije imala prilike da iskusi u utakmicama koje je do sada igrala. Bilo je tu prvo greške srednjeg reda, pa poslednje linije, ali ničeg amaterskog nije bilo u tome, naprotiv, vrhunska akcija, old school ruska igra da se s loptom ušetaš u gol.

 

4 hours ago, Sir Alex Ferguson said:

Zakljucak:  Imali smo mnogo vise srece nego pameti. Vrlo kukavicki smo odigrali u napadu a glavni krivac za to je Stanojevic cija se fudbalska filozofija nije promenila od 2010 godine. U modernom fudbalu klub koji nema brze i prodorne bekove nema sta da trazi. 

 

 

Nije ti palo na pamet da brze i prodorne bekove već godinama, kako se ono kaže, nemamo? Ne primećuješ da nama bekovi koje imamo stalno učestvuju u napadu?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Najjači utisak koji nosim sinoć sa JeNeA (dobro, posle sjajnog duplog kambeka iz minusa)

je odjebavanje i napušavanje koje je jug u par navrata dobio.

 

Džaba im i ono odvratno pojačalo i zvučnici i dirigent i sve...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Baš me oduševio Lazar juče, koliko trčanja, koliko želje. Ako ima volje da tako odigra celu sezonu, onda imamo čemu da se nadamo.

 

Ali opet glavni utisak naša sjajana uprava... Opet dolazimo u situaciju da čim se povrde 2-3 igrala, mi nemamo koga ni u postavu, a ni tokom utakmice da uđe. Kakava sramota jbt. 

 

Po ko zna koji put - imamo lepu osnovicu za ekipu, samo je treba malo doselektirati.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ovako, uzeo sam koeficijente svih timova koji su moguci ucesnici u Ligi Konferencija (Timovi koji ispadnu iz Playoff-a za Le, i pobednici u kvalifikaciji za LK) i stavio u jednu tabelu. Onda sam od tih parova uzeo tim sa vecim koeficijentom i racunao im prolaz pa sam na osnovu toga napravio sledecu tabelu. Znaci okvirno smo drugi ili treci sesir.

 

 

 

SESIRI.png.b84d4b246a66ea5618f5972c578b470e.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

U LE igraju timovi iz prvih 15 liga i šampioni iz ostalih liga ako propadnu u kvalifikacijama za LŠ a ne propadnu u kvalifikacijama za LE.

 

Baš je grozan termin od 21h. Kako se oteglo, mislio sam da će nam još malo pa servirati doručak. Kakav je stres bio, svi sa kojima sam pričao su bili umorni kao da smo mi igrali.

 

Nemam šta da zamerim Stanoju. Štaviše, koliko god da sam imao sumnje prema njemu, za ovo sinoć mu skidam kapu i duboko se klanjam. Na dan utakmice ostaje bez dva predviđena startera (bez jednog bukvalno pred meč), a uz Jovića bez ukupno tri izmene, u ionako kratkoj rotaciji. Uz to, 6-7 igrača je rovito ili poluspremno. Hajde ti, majčin sine, u takvoj situaciji pripremi očekivani rovovski rat i vodi ga do kraja. On je to, uz pomoć štapa i kanapa, uspeo. Jeste, trebalo je zadržati Natha još bar 10-15 minuta, ali sveukupna ocena je čista petica. Lepo je primećeno da je našao tu nit da ih dobro motiviše a ne preoptereti. Zaista je vodio utakmicu, svaka izmena je imala logiku u datom kontekstu. Takođe, ni ja ne vidim da smo igrali kukavički. Od samog starta smo pokušavali da igramo, napadali, stvarali polušanse, nije bilo nikakve čekalice. Mnogo cenim Natha ali nema šanse da bismo dobro izgledali da ga je pomerio poziciju iza. Ovi su veoma zajebani, mnogo više bi se šetali kroz našu sredinu u tom slučaju ili nekom drugom koji bi pojačao napad na uštrb sredine.

 

Ostaje taj problem kondicije, ajde da se nadamo da ćemo biti bolji u nastavku sezone. Ne smemo da se orijentišemo samo na borbu za titulu, jer kad smo već došli dovde bilo bi šteta ispustiti šansu za grupe LK. Naravno, Santa Klara je nepoznanica, možda nas dobiju na kvalitet ali ne smemo da imamo lošiji pristup od sinoćnjeg. Jeste bilo i sreće, ali zaslužili smo je borbom, a sad je ne bi trebalo izneveriti nekim ''lako ćemo'' pristupom.

 

Jeste, mi nemamo nijednog igrača koji je kompletan niti u stanju da igra bez ponekog velikog ispadanja ili druge neozbiljne greške. Zato nam ostaje taj timski pristup, borba i trčanje, pa da se molimo da povremeni padovi ili pomračenja neće imati veće posledice. Veliko srce je osnovna odlika ovog tima - tri puta smo jurili i stizali prednost u ovom dvomeču. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećan kada gledam Partizan koji ne odustaje. 

 

Par reči o igračima. Jojić se jeste švercovao u prvom poluvremenu (mislim da je kriv i za prvi gol), bio je znatno bolji u drugom. Marković je u napadu odigrao strahovito, kao retko kad ranije. Mnogo nam fali širina u igri, zato nam lako uguše igrače u sredini. Kako je bilo dobro kada su Marković i Živković više puta duplirali po desnoj strani i svaki put prošli. Nekoliko boljih centaršuteva i bilo bi više golova. Zdjelar je tihi motor, ništa što već nismo znali.

 

Suma je jednostavno neozbiljan. Imao je i dobrih i loših poteza, on zna fudbal i može da odigra sjajno ali je sramota da u ovakvom stanju dočeka sredinu avgusta. Sumnjam da ćemo ga prodati, ostaje samo nada da ćemo ga kako-tako uklopiti i iskoristiti što više svetlih trenutaka. 

 

Na kraju, ako nešto  trenutno imamo rešeno to su golmani (biće propusta, ali deluje da imamo gotovu poziciju). Izmena za penale je neočekivana ali hrabra i sjajna. Pričao je Natho (a bar on zna taj deo posla) da Nemanja fantastično brani penale, a to je i pokazao. Obojici je jasno da nema mesta za sve, znaju svoje uloge, ali su, verujem, dobili fantastičnu injekciju samopouzdanja u ovim mečevima. Odličan potez je i dovođenje Lukača - stariji, iskusan golman, poznaje klub, pristaje na ulogu podrške i osigurača, a moraš da imaš tri golmana.

 

Hrabro da isplovimo na Atlantik. Napred Partizan!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

O penalima i golmanima:

 

Quote

Naime, na dan utakmice nekolicina igrača, čuvari mreže i treneri su izašli na teren i uvežbavali udarce sa bele tačke, kako bi pokrili i taj segment igre, u slučaju da tim ne završi posao protiv Sočija u regularnom delu meča i produžecima.

Igrači su šutirali u serijama Aleksandru Popoviću i pomenutom Nemanji Stevanoviću, koji je u jednom momentu, prema svedočenju prisutnih, imao seriju od nekoliko odbanjenih udaraca. Na kraju je "skinuo" penal i Bibrasu Nathu, koji sa bele tačke verovatnije nije promašio od "petlića", što je sigurno i Stanojeviću bila smernica i putokaz da već tada donese odluku, koja će, ispostaviće se nekoliko sasti kasnije, Partizanu doneti eliminaciju favorizovanog Sočija i plasman u plaj-of Lige konferencija.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

nakon pogledane penal serije na snimku, sjajna odbrana celavog zapravo, nije se pomerio do momenta dok igrac nije bio na lopti, znaci nije dao sansu coveku da proceni gde ce golman.. Odlicne izmene na kraju. Terzic za Scekica izjednacenje, i Celavi odradio svoje.

Svakako Stanoje ne zasluzuje razne epitete koji su mu dodeljivani od kad se vratio, covek je Grobarcina, i momenat pred produzetke gde cela ekipa kao jedan stoji zagrljena uliva poverenje, koliko god da u timu ima balvana. Zelja je tu, borba je tu, pa kolko god da je moguce nek se tera!

 

Ne zameram nikome nista, jer je meni prvom bilo fizicki prenaporno da ispratim ceo mec. Idemo dalje!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Cooper said:

Au, tek sad vidim gde mi idemo u sredu, ova Ponta Delgada je bliza Americi nego pirinejskom poluostrvu.

Osam sati leta, ju, ju...

Nesto razmisljam

Oni su deo portugala jel tako, znaci eu 

A opet su neka "vukoje♡ina" 

Vrv im treba radna snaga ovo ono

Mozda ne bi bilo lose otici tamo i ziveti

Doduse neko veliko nevreme zemljotres cunami (jel to uopste moguce tamo oni su na sred okeana vrv nije) i cao eto nove atlantide ali mi smo ovde naje♡ali i bez cunamija

Ps bice zaje♡ano, govna nece da dovedu pojacaanja

Link to comment
Share on other sites

''Činimo sve što je u našoj moći, ali ne ide lako, jer pregovoramo sa igračem i njegovim klubom. Sve što mogu da kažem da je to igrač ofanzivnih karakteristika, koji će nam povećati konkurenciju i podići efikasnost. Meni je najvažnije da se dopao našem treneru i da ga on ima u svojim zamislima. Moramo samo da budemo strpljivi da se posao završi'', izjavio je Iliev.

 

Dok smo u ostalim linijama dovoljno dobri da nam ne treba pojacanje. 😁

Link to comment
Share on other sites

Ajd' neka uradi bar tu nešto, za početak.

 

13 hours ago, ranzo said:

Doduse neko veliko nevreme zemljotres cunami (jel to uopste moguce tamo oni su na sred okeana vrv nije)

Kako nije. Kad je bio onaj strašan cunami pre nekoliko godina unjednom trenutku cu celi Maldivi bili ispod vode (ne previše, naravno, ali opet...). Ne znam samo koliko su česti zemljotresi u tom delu Atlantika.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sochi nastavlja sa odlicnim rezultatima u ruskoj ligi. Neverovatno su efikasna ekipa. Cesto posed nije na njihovoj strani, ne stvaraju veliki broj sansi, ali ih koriste u jako velikom procentu. I ne primaju puno golova.

 

Nije mala stvar sto smo ih izbacili, nevezano za takmicenje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Xpert locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...