Jump to content

FK Crvena Zvezda 2021/2022

tsva

Recommended Posts

3 minutes ago, berti said:

Jbt, kakva rasprava na rsb... Kakva odbrana Terze i kakvi napadi na Piksija...Generalstab briljira

Nisi valjda iznenađen? Mene je iznenadilo da ima još ljudi koji tamo pišu a razmišljaju svojom glavom. Valjda ne mogu sve da pobrišu. 

Edited by Perkos2

4 minutes ago, Perkos2 said:

Nisi valjda iznenađen? Mene je iznenadilo da ima još ljudi koji tamo pišu a razmišljaju svojom glavom. Valjda ne mogu sve da pobrišu. 

Ima normalnih ljudi tamo. Covek mu lepo argumentima pobije sve, ali dzabe. Piksija toliko mrze da je to strašno. Napujdao ih je Dzajic i to je to.

41 minutes ago, Neme said:

Ajde bre jebo vas rsb. Samo im dajete kredit tako što dobijaju prostor ovde.

edit: A jeste horor. Video sam. :ajme:

Moram da se našalim malo, zamisli da si tamo moderator pa moras na stotine učesnika da blokiras ili im brišeš komentare😄😄😄

• Like 2

50 minutes ago, berti said:

Ima normalnih ljudi tamo. Covek mu lepo argumentima pobije sve, ali dzabe. Piksija toliko mrze da je to strašno. Napujdao ih je Dzajic i to je to.

Nema. Cak i da ima svoje misljenje, nije normalan sto se dokazuje sa debilima. Normalnih ljudi tu i na avangardi nema. 2 pola zilota.

45 minutes ago, Neme said:

Ajde bre jebo vas rsb. Samo im dajete kredit tako što dobijaju prostor ovde.

edit: A jeste horor. Video sam. :ajme:

A sta ces tamo, crni ti?

2 minutes ago, Perkos2 said:

Moram da se našalim malo, zamisli da si tamo moderator pa moras na stotine učesnika da blokiras ili im brišeš komentare😄😄😄

Cisto sumnjam da tamo ima bilo kakvog brisanja, verovatno ko ne prati liniju srpstvo/terza/dzaja/mrzimopiksijaidantanu odmah trajni ban

10 minutes ago, pantelia said:

A sta ces tamo, crni ti?

Pa ja pročitao ovde i morao sam da vidim. Navukle me životinje.

15 minutes ago, Perkos2 said:

Izabrao bih najnadrkanije forumaše odavde za pomoć, a da nisu fanovi onog tamo. Bubonska kuga. 😀 

No, hvala lepo. Vi ste mi ipak više nego dovoljni. :classic_biggrin:

Edited by Neme

29 minutes ago, pantelia said:

Nema. Cak i da ima svoje misljenje, nije normalan sto se dokazuje sa debilima. Normalnih ljudi tu i na avangardi nema. 2 pola zilota.

A sta ces tamo, crni ti?

Cisto sumnjam da tamo ima bilo kakvog brisanja, verovatno ko ne prati liniju srpstvo/terza/dzaja/mrzimopiksijaidantanu odmah trajni ban

Ima puno brisanja,blokiranja ali se uvek nađe neko novi da poretmeti "veselje". Zato imaju puno posla

Ja sam na tom forumu dugi niz godina, ali ne pisem od kad su krenuli da botuju, al povremeno se ubacim kad mi prekipi. I tako sam danas sa Selektorom vodio raspravu. Ja kazem da imamo 100 igraca pod ugovorom on odgovori da spinujem iznosim neistine... da bi posle rekao da je od tih 100, 70 stipendijskih ugovora... 

Kao i da ga ne zanima koliko Graficar ima igraca, zato sto to nisu nasi igraci, sem ovih pozajmljenih...

I tu batalim, vidim nema svrhe.

Covek mi kaze da spinujem i lazem, a dva upisa pre toga napise kako je terzna junior dao otkaz i donirao pare....

Mi stariji navijaci znamo da ako ode terza, docice neko gori, gladniji... al opet bih naravno potpisao da ne gledam vise ovu garnituru sitnih lopova.

Nama treba ozbiljan lopov. Lopov koji ce Gavrica da proda za 10 miliona i da uzme sebi 3. A ne lopuzica koja ce da dovede spiridona i srnica da bi zaradio 200k.

• Like 8

3 hours ago, berti said:

Lepo neko rece da bi Mamic za svoju babu napravio transfer od milion evra.

Ma i Mamic je mutan tip, samo što ne dozvoljava da mu se navijaci mešaju i nece da ih placa. Ali I on je daleko od poštenog privrednika, nama treba neko ko bi bukvalno počeo sa svim novim, kadrom, zaposlenima i da što manje zavisi od države, ali to je teško ovde.

Oko Dzajica, ja ne mogu biti stari Zvezdas a da kažem da Dzajic nije legenda, naravno da jeste, igračka legenda. Ono posle je njegova velika mrlja i jbg bas je bacio senku na karijeru,  Piksi takođe jedan od omiljenih igrača ikada uz Prosineckog i Sekularca ali njegov povratak u savez sa ovom garniturom mi je nekako bzv, šta ćeš ti sa Kokezom i ostalima.

• Ha-ha 1

1 minute ago, Misterija Organizma said:

Ma i Mamic je mutan tip, samo što ne dozvoljava da mu se navijaci mešaju i nece da ih placa. Ali I on je daleko od poštenog privrednika, nama treba neko ko bi bukvalno počeo sa svim novim, kadrom, zaposlenima i da što manje zavisi od države, ali to je teško ovde.

U Srbiji retko mozes naći firmu koja tako transparentno posluje. Ne zanosim se barem ja da će Zvezdu voditi neka poštenjačinja ali se ne moze ni pustiti da ološ koristi trenutak kad kaplju neke pare da ih prelije u svoje dzepove. I naravno ne treba samo da budu oterani terza i mrkela vec da zaglave dobru robiju.

3 hours ago, Dragan Mićić said:

Nemam komentar za mozgove kome je Piksi lopov a Dzajic rukovodeca legenda.

Druze, Dzaja je ostavio sitan dug, a gomilu igraca koji su bili u nekom buducim trenutku reprezentativci Srbije je ostavio pod ugovorom. To je veliki kapital. Kako je onda nastao dug? Da li je Piksi napravio dug od cirka 40 miliona? Ne znam, ali neko jeste. Znaci posle dolaze, Piksi, Den rana, Vladan Lukic(dug je vec ovde bio ogroman). Nadam se da ce se jednom otkriti ko je odgovoran za to rasulo. 

Sto se tice Mamica, voleo bih da cujem misljenje @Bugl Khan, verujem da je najvise kompetentan da nam pojasni kakav je Maminjo. 

8 minutes ago, Dl91 said:

Druze, Dzaja je ostavio sitan dug, a gomilu igraca koji su bili u nekom buducim trenutku reprezentativci Srbije je ostavio pod ugovorom. To je veliki kapital. Kako je onda nastao dug? Da li je Piksi napravio dug od cirka 40 miliona? Ne znam, ali neko jeste. Znaci posle dolaze, Piksi, Den rana, Vladan Lukic(dug je vec ovde bio ogroman). Nadam se da ce se jednom otkriti ko je odgovoran za to rasulo. 

Sto se tice Mamica, voleo bih da cujem misljenje @Bugl Khan, verujem da je najvise kompetentan da nam pojasni kakav je Maminjo. 

Koliko se ja sećam Džaja je ostavio dug oko 6M.

Piksi oko 10M...
Dan Tana i ostali koji su se menjali ko na traci....ok 25M

Lukić 40M

Ne držite me za reč, ali cifre su tu negde.
To je objavio i Čović, dok se muvao oko FK.

Mislim da je Lukica sacekao dug od 40 miliona a da se postepeno uvecava na 50. Ono sto sam hteo da istaknem, Dzaja je celu jednu generaciju srpskih igraca koji su kasnije napravili sasvim korektne karijere ostavio pod ugovorom, znaci potencijalno zarada nas je dovodila u plus lagano, mislim da je samo Zigicev transfer nas stavljao u plus po Dzajinom dugovanju. Verujem da to jeste bio zajeb 2004. sto je oteran i sve ono sto nam se desilo posle toga je bio plod te greske. Jbg, mozda debelo gresim ali smatram da je tako. Nakon odlaska Dzaje tek su se onda otvorila vrata za marifetluke. 

Mamić ne ulazi u istu priču sa našim "sportskim" radnicima nikako. Nije ista drzava, nisu isti zakoni, klubovi ne posluju na isti način. Mamić je uspeo da otkači i navijače-huligane i menadzere i politicare od Dinama. Sigurno da je debelo omastio brk ali ako bi se vodili po rezultatima on je napravio evropski Dinamo a posredno i jaku reprezentaciju Hrvatske. Nikad se nije desilo da savetuje bilo kog igrača da se ne odazove reprezentaciji i slično. Dakle lopov je ali sasvim druge vrste u odnosu na terzu, mrkelu, vesica, lukica,adzića,negica i slične. Oni su šibicari!

• Like 2

Da, igraci Hrvatske lige imaju pasos Eu i to je odlicnja prodja na zapadu. Ako je pogresan info neka me neko ispravi, ali koliko znam, timovi iz Eu mogu da dovedu samo 4 igraca van Eu. Ako je to tacno, ko ce da prodaje lakse igrace i da li ce timovi sa zapada da se okrenu ka Srbiji i da trose jedno od 4 mesta za nekog iz nase lige ili iz Brazila, Argentine.... Opet, ako ovo nije tacno neka me neko ispravi, za 4 igraca van Eu po prelaznom roku. 

Ne znam koliko je to tačno ali je svaka prodaja igrača Dinama bila uspešna, ako izumemo Halilovića koji je lutao po klubovima uglavnom koji je kupio igrača iz Dinama nije pogrešio. Drugo isto vrlo bitno,posluje se po cistim pravilima, nema tajnih računa i mutnih provizija. Trenutno ako izuzmemo Dragovića Zvezda nema spremnog igrača za prvih pet liga a Dinamo ima ponude za barem 4-5 igrača i to višemilionske ( oršić, majer, livakovic, ivanušec) Nemojmo zato upoređivati ova dva kluba. Nazalost organizaciono i finansijski Dinamo je ispred Zvezde. Zato zelim da vidim šibicare u apsani a da klub vodi neko sposoban i sportski pismen.

Zanimljivosti:

Kada se na jednu stranu stavi novac utrošen za transfer, odnosno koliko je igrač koštao klub dok je igrao na "Marakani", pa se odbiju procenti raznim agencijama, menadžerima i trećim stranama, dolazi se do podatka da je Zvezda od prodaje 148 imala tek 8.807 evra prosječno!

Kako?

Velika većina igrača otišla je bez obeštećenja, raskidom ugovora, a od nekih unosnih prodaja klubu je često pripadalo i manje od 50 odsto novca. Evo najekstremnijih primjera:

Pozitivan primjer: Nemanja Vidić koštao je klub 198.839 evra, a ostvaren je prihod od 4.636.389 evra od transfera u Spartak iz Moskve 2004. godine. Menadžera nije imao.

Negativan primjer: Milan Biševac koštao je klub 200.000 evra kada je dolazio iz Bežanije i potom još oko 600.000 evra za plate, premije i naknade po aneksu, prodat je 2006. Lansu za 4.100.000 evra od čega je čak 2.200.000 otišlo Snežani Mening, supruzi Ace Bulića. Tadašnji predsjednik Dragan Stojković kasnije je javno govorio za "Novosti" da je bombom opomenut što taj procenat nije isplaćen.

"Kao prvo, kada sam došao na čelo Zvezde, naslijedio sam ugovor po kom Biševac može da ode u inostranstvo i da Zvezda i menadžerska agencija koja ga zastupa dijele novac 50:50. Kada je otišao u Lens, cjelokupan transfer je iznosio 4.100.000 evra, a francuski klub je odmah od te sume odbio pet odsto na ime solidarnosti, što je iznosilo 250.000 evra. Ostalo je, znači, 3.895.000 evra. Od toga je menadžerska agencija uzela svoju proviziju, koja je iznosila 400.000 evra."

Na pitanje šta je bilo sa preostalim novcem, Stojković objašnjava:

"Ostalo je da se podijeli po 1.700.000 evra. Onda smo, 26. septembra 2006. godine, uplatili 850.000 evra na račun "St. Annes krust ltd" iz Londona na ime Snežane Maning, supruge Ace Bulića. Dalje, 28. decembra 2006. uplaćeno je još 350.000 evra i najzad, 23. aprila 2007. - 100.000. Što znači da je, dok sam ja bio predsjednik, uplaćeno 1.300.000 evra. Ostao je dug od 400.000 evra. Da li je po mom odlasku Zvezda isplatila taj dug Buliću ili nije, ja zaista ne znam, ali to više nije moj dio priče."

Jednako loš primjer je i onaj Nikole Žigića, koji je takođe imao ugovor 50:50 po kojem je njegovom menadžeru Milanu Ćalasanu pripadala polovina prihoda od transfera igrača. Žigić je Rasingu prodat za 6.000.000 evra, ali je Crvena zvezda od tog transfera zaradila samo 2.056.145 evra ako se odbiju procenti menadžeru i troškovi Žigićevog "boravka" u klubu.

• Like 3

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...