Jump to content

Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

Moderacija Politike

Recommended Posts

Posted

- Poljska sprema još jedan paket, 46. ukupno, €200 milijuna

- Španjolska paket od €1 milijarde

- Kanada, 25x LAV III

- UK, £4,5 milijarde

- Švedska, PZO sustavi €113 milijuna

- Danska, €270 milijuna

- Norveška, €300 milijuna za podršku ukrajinskoj industriji, plus €51,5 milijuna za dronove

- Od EU bi moglo između €20 i €30 milijardi

Spoiler

• Like 1
Posted

Sad, kad bi neka dobra duša sabrala svu ovu pomoć i upotrebila vojno znanje da prevede u šta to znači za front, bio bih jako zahvalan. I baš mi je drago što bogate evropske zemlje ojačavaju podršku ka Ukrajini. Ako je Amerika sama odustala od svoje uloge "good guy" na svetskoj sceni, da se mi bar držimo zajedno, uprkos patuljcima i žvalavima.

Posted
7 minutes ago, Rex said:

Sad, kad bi neka dobra duša sabrala svu ovu pomoć i upotrebila vojno znanje da prevede u šta to znači za front, bio bih jako zahvalan. I baš mi je drago što bogate evropske zemlje ojačavaju podršku ka Ukrajini. Ako je Amerika sama odustala od svoje uloge "good guy" na svetskoj sceni, da se mi bar držimo zajedno, uprkos patuljcima i žvalavima.

Ja blage veze namam sa ratovanjem, osvajanjem, vojskom, oruzjem... icim, zato me nemoj hvatati za rec, ali sam ja cula da jedan dan ratovanja kosta oko pola milijarde dolara. Neka ispravi ili potvrdi neko ko bolje zna. @Klotzen recimo. 

Posted

Procene su da je cena rata od 0,5-1 milijardi dolara dnevno za Rusiju. Što se tiče same potrošnje direktno je potrošeno oko 300 milijardi na vojni budžet i za ovu godinu je predviđeno 140 milijardi. E sad tu treba dodati i troškove koji padaju na ministarstva zdravlja i socijale čiji ne mali deo ide na rat, ali isto tako i većina drugih ministarstava učestvuje u troškovima rata svaka u svom sektoru no verovatno u manjem procentu u odnosu na tri nabrojana. Verovatno je direktna šteta oko 600 milijardi $, do sada, odnosno to je ono što su platili kešom a ostalo se odnosi na uništeni tehniku i potrošenu municijukoje su imali u rezervi pre početka rata. Teško je to proceniti.

Tu treba dodati i uništavanje Ruskih rafinerija i ostale kompanije koje su Ukrajinci gađali unazad godinu dana otkad su krenuli sa tim aktivnostima. Nemoguće je to proceniti tačno. Cena rata na obe strane će biti astronomska no mnogo više će ih koštati razoreno civilno društvo, nešto slično što se nama desilo.

• Like 1
  • Thanks 3