Jump to content

Rat u Ukrajini

Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

Moderacija Politike

Recommended Posts

1 hour ago, Hamilton said:

Moguce da si u pravu, ja ovo gledam kao totalni laik nekom mojom logikom, a ti si vise u tom nekom svetu. 

Videcemo. Meni je logicnije da nekim laserima, nekom ‘mrezom’ signals ubice pojebes ceo roj…lupam jbg, kontam da je izvodljivo tako nesto u buducem periodu. 

Laser je usmereni zrak ka nekom cilju, tehnologija vec postoji - samo koja je svrha koristiti ga kao sredstvo elimisanja i odvracanja pretnje koja je jeftinija od 5000$ ?

Sto bi rekli lovci - ne gadjaj Zoljom zeca, sinko!

Ne isplati se.

:default_coffee:

Edited by Kronostime

Just now, Kronostime said:

Laser je usmereni zrak ka nekom cilju, tehnologija vec postoji - samo koja je svrha koristiti ga kao sredsvo elimisana i odvracanja pretnje koja je jeftinija od 5000$ ?

Sto bi rekli lovci - ne gadjaj Zoljom zeca, sinko!

Ne isplati se.

:default_coffee:

Ja citao da je taj laserski zrak otprilike 1-1.5 eura, tako da vise hiljada puta jeftiniji od jeftinih dronova. Sistem, svakako, nije jeftin i nije u serijskoj proizvodnji.

9 minutes ago, djura.net said:

Ja citao da je taj laserski zrak otprilike 1-1.5 eura, tako da vise hiljada puta jeftiniji od jeftinih dronova. Sistem, svakako, nije jeftin i nije u serijskoj proizvodnji.

Citao i ja da se na Temu, Ali Expressu i Amazonu prodaju uredjaju za to, a onda se setim da je za iole upotrebljiv laser za secenje potrebno mnogo vise snage i el.energije sto tih 1-1.5 Eura pokriva.

Onaj ko ostvari proizvodnju energije u toj kolicini za tu cenu zasluzuje da se posle njega Nobelova nagrada za fiziku ugasi i ne nodeljuje vise - resio je sve probleme civilizacije sa energijom.

11 minutes ago, Kronostime said:

Citao i ja da se na Temu, Ali Expressu i Amazonu prodaju uredjaju za to, a onda se setim da je za iole upotrebljiv laser za secenje potrebno mnogo vise snage i el.energije sto tih 1-1.5 Eura pokriva.

Onaj ko ostvari proizvodnju energije u toj kolicini za tu cenu zasluzuje da se posle njega Nobelova nagrada za fiziku ugasi i ne nodeljuje vise - resio je sve probleme civilizacije sa energijom.

A mozda radi samo na jeftinoj struji :classic_biggrin: uostalom, probali su ga u onim dron napadima na Izrael, valjda su svesni sta i koliko kosta. Ako sam dobro razumeo, laser ne sece, niti unistava dron, nego mu samo sprzi su elektroniku, pa se ovaj samo srusi.

46 minutes ago, djura.net said:

A mozda radi samo na jeftinoj struji :classic_biggrin: uostalom, probali su ga u onim dron napadima na Izrael, valjda su svesni sta i koliko kosta. Ako sam dobro razumeo, laser ne sece, niti unistava dron, nego mu samo sprzi su elektroniku, pa se ovaj samo srusi.

To sa "secom lasera" je nesto sto je ostalo kao posledica gledanja SF filmova, no niko ne ocekuje od Zelenskog i Putina dvoboj u stilu SW Obi Wana i Anakina na "Zvezdi Smrti"  vec razumevanje da je za iole snazan upotrebljivi laserski zrak potrebno mnogo vise energije nego sto daju jeftini kineski laserski privesci-pokazivaci od 2$ po komadu.

Sa njima ne mozes ni protivnickog kosarkasa da ometes na slobodnim bacanjima, a oborio bi borbeni dron?

Pa daj, bre...