Jump to content

Rat u Ukrajini


Doc Holiday
Message added by Lobotomija,

Ovim disclaimerom označavamo temu o Ukrajini kao "ozbiljnu". Sve što se od forumaša traži je da joj tako pristupaju. Zabranjeno je:

 

- Kačenje lažnih informacija.

- Relativizacije.

- Negiranje ukrajinske nacije.

- Izvrtanje činjenica.

- Floodovanje linkovima i tvitovima.

- Zabranjeno je kačenje uznemirujućih fotografija i videa.

 

Moderacija će zauzeti neutralni stav, što znači da su sva pisanja dozvoljena ako su u skladu sa tačkama iznad. Stavovi moderatora koji učestvuju u diskusijama se smatraju kao "lični" i nemaju veze sa obavljanjem moderatorskog posla. Potrudite se da vesti budu istinite i iz relevantnih izvora. Ako se desi da nešto imate neprovereno, samo naglasite to u postu. Zadržaćemo mogućnost nekih izmena ako bude bilo neophodno.

 

Moderacija Politike

Recommended Posts

I ova dva zločinca su dobila optužnice. Isvuiše je civilnih meta pogođeno da bi se mogla ponvaljati mantra koju rusi koriste. I to ne na liniji fronta nego u gradovima stotinama kilometara daleko od fronta.

 

 

Posle godinu dana rusi konačno imaju i dokaz da su uništili lanser za HIMARS. Slavlje na rusofilskim forumima i kanalima.

 

 

Edited by Klotzen
Link to comment
Share on other sites

 

3. Udarna Brigada uništila celu bateriju ruske artiljerije. Ono što je zanimljivije je da Rusi uopšte koriste ovako masovno vučnu artiljeriju, to od početka rata nismo imali prilike da vidimo a ovde ih vidimo da su svi u jednom selu. Verovatno je kod njih počela nestašica mehanizovane artiljerije pa moraju i oni više ove da koriste. Gubici kao gubici nisu toliko bitni jer verujem da ove artiljerije i jedni i drugi imaju na gomile. Geolocirano u Kamjanci, severoistočno od Avdivke.

 

 

Novi tip pomorskog drona, čini mi se da je ovaj metalni tako da će biti teže onesposobiti ga pešadijskim naoružanjem čime Rusi brane svoje brodove. Moraće ponovo da se instaliraju topovi od 20-30mm na brodove kao do pre 50-tak godina.

 

Izgleda da su Rusi pokušali da ubiju Zelenskog danas u Odesi. Srećom promašili su metu, ali u tom momentu Zelenski nije ni bio na tom mestu. Gađali su njegovu kolonu sa vozilima koja je bila parkirana 150m od mesta gde je u tom momentu bila Grčka delegacija. Ranije danas Micotakis i Zelenski su obišli poprište ruskog zločina od pre neki dan. Uništena je civilna zgrada u kojoj je poginulo 12 osoba od kojih 5-oro dece.

 

Ova akcija Rusa praktično opravdava i slične akcije Ukrajinaca. putin je i do sada strahovao da će ga neko ubiti, doduše od njegovih, a sada će verovatno i to malo aktivnosti maksimalno prorediti jer bi i Ukrjainci mogli nešto slično da pokušaju.

 

Epopeja sa Bugarskim BTR se nastavlja, ponovo je počeo transport po ko zna koji put. Ako se dobro sećam ovo je najavljeno pre godinu dana i još nije u Ukrajini. Doduše najavljuju da će poslati i mehanizovanu artiljeriju kao i neke BRDM 2 iz rezerve. Bugari imaju nekoliko stotina Gvozdika u rezervi koje ne koriste, ovo bi već bila vrlo značajna pomoć ako se jedan broj može remontovati i osposobiti. No i da ne može obzirom da Ukrajinci imaju dosta gvozdika biće značajni kao rezervni delovi.

 

Zvuk na onom videu sa ruskog broda koji je potopljen je obrisan da se ne čuje kako su rusi paničili tokom napada 🙂 . Nije potvrđena vest samo jedan od komentara

 

Teški  gubici Rusa i u Luganjskoj oblasti :

 

 

 

3 transportera, 3 haubice Msta-B i jedan kamion. Ovo je geolocirano kod Vovčojarikve, jugozapadno od Lisičanska.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nisam pratio nekoliko nedelja. Da li bi neko mogao da napise sazetak sta se desavalo (i posledice tih desavanja) kao i koje su procene za narednih par meseci? 

 

 

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Jurgen said:

Nisam pratio nekoliko nedelja. Da li bi neko mogao da napise sazetak sta se desavalo (i posledice tih desavanja) kao i koje su procene za narednih par meseci? 

 

 

 

Rusi baš tuku sa krilatim bombama, Ukrajinci im obaraju avione ali to Ruse ne zaustavlja.

 

I zbog toga i znatno jače artiljerijske vatre polako napreduju i to izgleda na više pravaca.

 

Ameri pomoć ne šalju zbog republikanaca što ne utiče samo na artiljeriju već i na pvo Ukrajincima ponestaje i raketa za patriot.

 

Pala Avidika verovatno zadnje tvrđava gradić u Donbasu.

 

Sekundarne odbrambene linije na koje se Ukrajinci povlače su daleko lošije.

 

Tek sad kreću da grade nešto slično surovikin liniji.

 

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

The Guardian

 

High oil prices, sanctions evasion and state investment are providing Russia with enough resources to fight on in Ukraine at the current intensity for at least two more years, Lithuanian intelligence agencies have said. In a report, they add that Russian intelligence is driving efforts to evade sanctions on its defence industry. Russia is openly supplied with weapons and ammunition by only Iran and North Korea, but China has become its largest supplier of microchips, and the yuan now the main currency for Russia’s international transactions, the intelligence agencies say.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, djura.net said:

Bas teska situacija u istocnoj Ukrajni, Rusi brzo napreduju

 

https://www.bbc.com/news/world-europe-68493215

Baš sam to hteo da postavim. Čitajući ovu temu random prolaznici bi stekli utisak da će Ukrajina sutra da osvoji Krim, a ne da im baš teško ide zbog nedostatka granata i municije. Pomažu rakete naravno, ali too little too late. 

Edited by Darko
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...