DameTime Posted yesterday at 05:40 PM Posted yesterday at 05:40 PM (edited) 12 minutes ago, Eddard said: To jedino ako staviš toliko majoneza da ti curi mast niz čelo. Ne stavim ga ja toliko ni u pljeskavicu... Što tebe ne sprečava da izigravaš mayonnaise polizei i ideš meni na živce 😁 12 minutes ago, Eddard said: Ima, ruski, taj je drugačiji 😜. Btw, to je jedini oblik majoneza koji jedem, a do pre par godina rusku, upravo zbog majoneza, nisam mogao da smislim. Zanimljivo, njega dosad nisam probala. 12 minutes ago, Eddard said: To su sigurno neki čarapanski uticaji. Dobro je, nisi potpuno izgubljen slučaj. 😁 4 minutes ago, Mina D. Harker said: Obično kad pravim rusku stavim dio kisele pavlake, dio majoneza. 🙋🤌 Zar to nije recept, tho? Mislim ja tako pravim svaku salatu na bazi majoneza. Sam za sebe je previše jak, mora malo da se neutrališe tj. izbalansira ukus. Edited yesterday at 05:43 PM by DameTime
Mina D. Harker Posted yesterday at 05:41 PM Posted yesterday at 05:41 PM Da, teška je samo sa majonezom. Ne volim ni krompir i jaja u ruskoj, sve drugo normalno stavim.
Eddard Posted yesterday at 05:59 PM Posted yesterday at 05:59 PM 17 minutes ago, Mina D. Harker said: Da, teška je samo sa majonezom. Ne volim ni krompir i jaja u ruskoj, sve drugo normalno stavim. Tako je, bez krompira i jaja. 19 minutes ago, DameTime said: Zanimljivo, njega dosad nisam probala. To je bio sarkazam 😁. 19 minutes ago, DameTime said: Zar to nije recept, tho? Mislim ja tako pravim svaku salatu na bazi majoneza. Sam za sebe je previše jak, mora malo da se neutrališe tj. izbalansira ukus. Pa eto, i sama priznaješ da je sranje čim moraš da ga razblažiš 😜😁
DameTime Posted yesterday at 06:05 PM Posted yesterday at 06:05 PM 3 minutes ago, Eddard said: To je bio sarkazam 😁. Ok, I didn't catch it. 😁 4 minutes ago, Eddard said: Pa eto, i sama priznaješ da je sranje čim moraš da ga razblažiš 😜😁 Ne priznajem ja ništa. 😁 Mislim, realno nemam nikakav problem sa tim što jedeš pečenje i rusku, jedi brate šta god ti srce ište. Samo je zanimljivo biti đavolji advokat. 😜
Klotzen Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Juče sam bio u šopingu, kada sam prolazio pored sekcije majoneza vidim tommy na popustu, pružim ruku i uzmem jedan ali u tom momentu me oblio hladan znoj jer mi se učinilo da me neko prekorno gleda. Vratio sam ga na mesto i udaljio se žurno. Kasnije sam se ipak vratio i uzeo ga ali me podilazila neka jeza sve dok nisam ušao stan. 😉 3
DameTime Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago 32 minutes ago, Klotzen said: Juče sam bio u šopingu, kada sam prolazio pored sekcije majoneza vidim tommy na popustu, pružim ruku i uzmem jedan ali u tom momentu me oblio hladan znoj jer mi se učinilo da me neko prekorno gleda. Ako je bilo Tommy pakovanje s likom Bogdana Bogdanovića, možda sam to bila ja. 😁 1
MilošVB Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Ja se juče odvalio od nekog sušija sa majonezom. Ne pamtim kad sam toliko uživao u hrani. 1
Marko Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 9 hours ago, Klotzen said: Juče sam bio u šopingu, kada sam prolazio pored sekcije majoneza vidim tommy na popustu, pružim ruku i uzmem jedan ali u tom momentu me oblio hladan znoj jer mi se učinilo da me neko prekorno gleda. Vratio sam ga na mesto i udaljio se žurno. Kasnije sam se ipak vratio i uzeo ga ali me podilazila neka jeza sve dok nisam ušao stan. Nema potrebe za ovim usred shoppinga... Sačuvaj taj osećaj kad stavljaš majonez na pizzu 😄 10 hours ago, Mina D. Harker said: Da, teška je samo sa majonezom. Ne volim ni krompir i jaja u ruskoj, sve drugo normalno stavim. Rusku ljudi prave na ko zna koliko načina. Lično, većina mi bude dobra, ali neki minimum standarda što se mene tiče je da bude dovoljno krompira i krastavca. A najgori omer mi je kad neko pretera mesom bilo na uštrb ta dva sastojka, bilo na račun graška/šargarepe... Drugi najgori način je kad neko pretera sa majonezom/jajima i onda tako uguši salatu da to više nije to...
Geronimo Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Pa, da prvi dobijem ban na ovim prostorima: 1. Mimoza salata >>> Ruska salata 2. Pecenje, narocito hladno prasece, je najprecenjenija stvar. Topla janjetina/jaretina je totalno druga prica, ofc... 3. U veliku vecinu ulicnih pljeka u mom rodnom mestu i BGu dodavanje burger-type priloga je must - tartar+krastavcici / urnebes+kupus / kecap+senf+kupus+krastavcici. Ja sam pljeke sa ulice zavoleo gotovo iskljucivo zbog priloga :) . Pak, ako pricamo o rostilju juznije od Nisa ili pravim pazarskim/sarajevskim - bilo sta sem luka je cist vishak. 4. Majonez volim, ali sam ga uspesno sam sebi zabranio u kupovnom izdanju... Pak, domaci u mimozi je nesto drugo. On je za mene par. Krvni sudovi nece trajati dugo... Al sta ces :)
Eddard Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 25 minutes ago, Geronimo said: 2. Pecenje, narocito hladno prasece, je najprecenjenija stvar. 10 dana 😜 Što bi neko jeo hladno pečenje, ono, pa i praseće je najbolje direktno sa ražnja/iz pećnice. Prste da poližeš, pogotovo kod jagnjećeg. Praseće može i ladno ako baš mora, jagnjeće ni pod razno. 25 minutes ago, Geronimo said: 3. U veliku vecinu ulicnih pljeka u mom rodnom mestu i BGu dodavanje burger-type priloga je must - tartar+krastavcici / urnebes+kupus / kecap+senf+kupus+krastavcici. Ja sam pljeke sa ulice zavoleo gotovo iskljucivo zbog priloga :) . Još 10 dana. 25 minutes ago, Geronimo said: Pak, ako pricamo o rostilju juznije od Nisa ili pravim pazarskim/sarajevskim - bilo sta sem luka je cist vishak. Dobro ajd, ukidam ti ban 😁. A da, nisam više mod. 1
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 44 minutes ago, Geronimo said: Pa, da prvi dobijem ban na ovim prostorima: 1. Mimoza salata >>> Ruska salata I'm with you on this one, ruska mi je prilično precenjena. 🙈 44 minutes ago, Geronimo said: 2. Pecenje, narocito hladno prasece, je najprecenjenija stvar. Logično da je najlepše vruće pečenje, bilo koje. 😄 44 minutes ago, Geronimo said: Topla janjetina/jaretina je totalno druga prica, ofc... 3. U veliku vecinu ulicnih pljeka u mom rodnom mestu i BGu dodavanje burger-type priloga je must - tartar+krastavcici / urnebes+kupus / kecap+senf+kupus+krastavcici. Ja sam pljeke sa ulice zavoleo gotovo iskljucivo zbog priloga 🙂 . Skroz okej brt, ne slušaj ove što bi da nam stoje nad glavom i broje priloge. 😁 1
zoran59 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 22 hours ago, Eddard said: ................ To su sigurno neki čarapanski uticaji. ................. Posto je tema vec skroz/naskroz istrolovana, da se i ja pridruzim. Inspiracija mi je ovaj Eddov post. Elem, odsluzio sam vojsku (JNA) davno, jos u SFRJ puno pre raspada. U ceti je bio neki Krstic, zvali smo ga Krki, koji je bio samoproglaseni Carapan. Ma, lazov, nije veze imao sa Krusevcem (OK, imao je tamo familiju), no bio je iz okolice Vlasotinca. Juznjak, cesto bi rekao "drugari, ne smem da se druzim sos vas, nemam nikak'i koris'." Medjutim, (valjda dobrostojeca) porodica mu je cesto slala pakete. A on, dobra dusa, je delio sa svima. Sunka, kobasice, svakakve djakonije. Kad sam izasao iz vojske, prvi veci djir (motociklista sam) je bio da odem na jug Srbije i posetim Krkija. Zderacina da te bog sacuva. Nista majonez, nista ruska salata, samo mesina u raznim oblicima i domaci leb. Ajde, ponesto sira i paradajza. Sudbina me strefila da budem Amerikanac. Ali kad ogladnim i sednem za sto, cesto pozelim da budem Sumadinac. 1
Recommended Posts