NCAA - Page 19 - Košarka - VOX92 Jump to content

Recommended Posts

Posted

Da, odavno konferencije nemaju veze s' vezom što se geografije tiče.

Nešto drugo je meni problem generalno, a to su nagomilane razlike u division I košarci: Ove godine tournament ima 68 učesnika, a od toga 14 su iz SEC konferencije (Koja ima 16 članova, samo poslednja 2 tima, LSU i SC Gamecocksi su ispali), kako to možda se pitaju neki? Pa tako što timovi iz te konferencije ove sezone imaju 89% pobeda kad igraju sa timovima izvan te konferencije. Baš juče St John's eliminisan od Arkanzasa, a imali su 31-5 i bili prvi u svojoj Big East conf, dok su Razorbacksi bili 9-ti u sec sa 23-11, možda bi i mogao biti drugačiji ishod, ali eye test kaže da ovde nije slučajno da favorit na papiru ima 28% šanse iz igre, kad se tek drugi put u sezoni susreće sa nekom sec ekipom i to u playoffu. Koledž košarka je uzbudljiva i to pogotovo zbog upseta, i to mu dođe jedan od trademarkova ncaa, a sa ovako dominantnom grupom u istoj konferenciji, to više nije to. Jeste da ima powerhouseova i drugde, ali ni blizu kao kod ovih, ne samo da su jaki, već i druge konferencije/regije stagniraju ili su nazadovali poslednjih god. 

Posted (edited)

(Sweet sixteen)

Četvrtak: Alabama-BYU, Florida-Maryland, Duke-Arizona i Texas Tech-Arkansas

Petak: Michigan St-Ole Miss, Tennessee-Kentucky, Auburn-Michigan i Houston-Purdue

Jbt, ladno ću da navijam samo da neki sec tim ne osvoji, pa makar to bio i Duke. (Underdogovi da se ponada čovek, ali teško)  Nego da, stvarno prejadno koji sve timovi se nisu plasirali/koji sve nisu bili ni blizu

Edited by Marko
Posted

Meni taman od NCAA da pogledam turnir, zabavno je stvarno i uvek je kul kad gledaš igrače od kojih će neki možda biti NBA superstarovi a neki raditi u računovodstvu za 2 godine i sve između te dve krajnosti. Jedino što me ubijaju tajm auti, ima ih previše i imam utisak da traju duže nego i na NBA utakmicama. 

• Like 1
Posted
  On 3/24/2025 at 10:19 AM, Chaos Is Me said:

Meni taman od NCAA da pogledam turnir, zabavno je stvarno i uvek je kul kad gledaš igrače od kojih će neki možda biti NBA superstarovi a neki raditi u računovodstvu za 2 godine i sve između te dve krajnosti. Jedino što me ubijaju tajm auti, ima ih previše i imam utisak da traju duže nego i na NBA utakmicama. 

Expand  

💰 💰 💰

Nevjerojatna količina reklama je u pitanju. Dosta njih se ciljano radi za March Madness jer su brojke gledanosti nikad veće. 

Posted

Alabama i Florida sinoć ipak lako protiv BYU i Marylanda. Puno uzbudljivije je bilo između Razorbacksa i TX Techa, a i na meču Duke-Arizona.

Reveal hidden contents

Reveal hidden contents

Reveal hidden contents

Reveal hidden contents

Posted (edited)

Michigan St se držao blizu i na kraju preokrenuo protiv Ole Missa, Houston jedva protiv Purduea, Tennessee i Auburn rutinski protiv Kentuckyja i Michigana. Večeras i sutra se igra 1/4f. Elite eight parovi su: Florida-TX Tech i Duke-Alabama (danas), a sutra Houston-Tennessee i Auburn-Michigan St

Reveal hidden contents

Reveal hidden contents

Reveal hidden contents

Reveal hidden contents

Edited by Marko
Posted (edited)

Teški chalk kako bi rekli Ameri zasad, ni L od ludila u martu nismo imali. U elite eight 4 prva nositelja, tri druga i jedan treći te 8 od 9 najboljih timova po KenPom ratingu. 

spacer.png

Edited by Sharp
Posted

Ja sam gore malo kukao baš oko toga, samo nisam gledao iz ugla nosioca, nego power konferencija (Tj, u slučaju SEC superpower konferencije). Ali neću opet... Kako god, ako je slučaj da ne može opet da bude uzbudljivo kao nekad, nadam se buđenju drugih elitnih programa što pre (Makar to otišlo u full blown arms race sa NIL-om, i šta sve već spada u to). 

Večeras Duke favorit protiv Alabame isto koliko je i Florida protiv TX Tech-a (po bookmakerima)