Marko Posted March 24 Posted March 24 Da, odavno konferencije nemaju veze s' vezom što se geografije tiče. Nešto drugo je meni problem generalno, a to su nagomilane razlike u division I košarci: Ove godine tournament ima 68 učesnika, a od toga 14 su iz SEC konferencije (Koja ima 16 članova, samo poslednja 2 tima, LSU i SC Gamecocksi su ispali), kako to možda se pitaju neki? Pa tako što timovi iz te konferencije ove sezone imaju 89% pobeda kad igraju sa timovima izvan te konferencije. Baš juče St John's eliminisan od Arkanzasa, a imali su 31-5 i bili prvi u svojoj Big East conf, dok su Razorbacksi bili 9-ti u sec sa 23-11, možda bi i mogao biti drugačiji ishod, ali eye test kaže da ovde nije slučajno da favorit na papiru ima 28% šanse iz igre, kad se tek drugi put u sezoni susreće sa nekom sec ekipom i to u playoffu. Koledž košarka je uzbudljiva i to pogotovo zbog upseta, i to mu dođe jedan od trademarkova ncaa, a sa ovako dominantnom grupom u istoj konferenciji, to više nije to. Jeste da ima powerhouseova i drugde, ali ni blizu kao kod ovih, ne samo da su jaki, već i druge konferencije/regije stagniraju ili su nazadovali poslednjih god.
L' Imperatore Posted March 24 Posted March 24 Citao sam negde da je manje upseta posledica transfer portala. Sto i nije tako nelogicno. Velike skole malima uzmu ono malo kvalitetnih individualaca koje imaju, i to je to
Marko Posted March 24 Posted March 24 (edited) (Sweet sixteen) Četvrtak: Alabama-BYU, Florida-Maryland, Duke-Arizona i Texas Tech-Arkansas Petak: Michigan St-Ole Miss, Tennessee-Kentucky, Auburn-Michigan i Houston-Purdue Jbt, ladno ću da navijam samo da neki sec tim ne osvoji, pa makar to bio i Duke. (Underdogovi da se ponada čovek, ali teško) Nego da, stvarno prejadno koji sve timovi se nisu plasirali/koji sve nisu bili ni blizu Edited March 24 by Marko
Chaos Is Me Posted March 24 Posted March 24 Meni taman od NCAA da pogledam turnir, zabavno je stvarno i uvek je kul kad gledaš igrače od kojih će neki možda biti NBA superstarovi a neki raditi u računovodstvu za 2 godine i sve između te dve krajnosti. Jedino što me ubijaju tajm auti, ima ih previše i imam utisak da traju duže nego i na NBA utakmicama. 1
Sharp Posted March 24 Posted March 24 7 hours ago, Chaos Is Me said: Meni taman od NCAA da pogledam turnir, zabavno je stvarno i uvek je kul kad gledaš igrače od kojih će neki možda biti NBA superstarovi a neki raditi u računovodstvu za 2 godine i sve između te dve krajnosti. Jedino što me ubijaju tajm auti, ima ih previše i imam utisak da traju duže nego i na NBA utakmicama. 💰 💰 💰 Nevjerojatna količina reklama je u pitanju. Dosta njih se ciljano radi za March Madness jer su brojke gledanosti nikad veće.
Marko Posted Friday at 04:30 PM Posted Friday at 04:30 PM Alabama i Florida sinoć ipak lako protiv BYU i Marylanda. Puno uzbudljivije je bilo između Razorbacksa i TX Techa, a i na meču Duke-Arizona. Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler
Marko Posted Saturday at 09:02 AM Posted Saturday at 09:02 AM (edited) Michigan St se držao blizu i na kraju preokrenuo protiv Ole Missa, Houston jedva protiv Purduea, Tennessee i Auburn rutinski protiv Kentuckyja i Michigana. Večeras i sutra se igra 1/4f. Elite eight parovi su: Florida-TX Tech i Duke-Alabama (danas), a sutra Houston-Tennessee i Auburn-Michigan St Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Edited Saturday at 09:03 AM by Marko
Sharp Posted Saturday at 09:53 AM Posted Saturday at 09:53 AM (edited) Teški chalk kako bi rekli Ameri zasad, ni L od ludila u martu nismo imali. U elite eight 4 prva nositelja, tri druga i jedan treći te 8 od 9 najboljih timova po KenPom ratingu. Edited Saturday at 09:53 AM by Sharp
Marko Posted Saturday at 01:21 PM Posted Saturday at 01:21 PM Ja sam gore malo kukao baš oko toga, samo nisam gledao iz ugla nosioca, nego power konferencija (Tj, u slučaju SEC superpower konferencije). Ali neću opet... Kako god, ako je slučaj da ne može opet da bude uzbudljivo kao nekad, nadam se buđenju drugih elitnih programa što pre (Makar to otišlo u full blown arms race sa NIL-om, i šta sve već spada u to). Večeras Duke favorit protiv Alabame isto koliko je i Florida protiv TX Tech-a (po bookmakerima)
Marko Posted yesterday at 07:31 AM Posted yesterday at 07:31 AM Duke na kraju ipak lako protiv Alabame, koja je držala kakav takav rezultatski priključak početkom i sredinom meča, ali ne vredi nikom ništa ove sezone protiv Blue Devilsa (Samo neverovatan choke, plus najbolje moguće izdanje protivnika, ih može sprečiti da osvoje. Može biti da će ljudi, iz ekipa koje su im nanele ta 3 poraza u regularci, to prepričavati narednih godina, Kentucky i Kansas početkom, a Clemson krajem sezone). U drugom meču sinoć Gatorsi dobili Texas Tech zahvaljujući seriji od 16-2 u poslednjih 2-3 min. Katastrofalan finiš Red Raidersa koji su imali solidnu pa i veliku prednost nekih 5-10 min pre kraja Spoiler Spoiler
Del Piero Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Houston krenuo bas jako, valjda bude neizvesnije u nastavku.
Marko Posted 43 minutes ago Posted 43 minutes ago (edited) Blamaza Volsa u prvom poluvremenu resila mec u korist Houstona (Odbrana Cougiesa doprinela naravno) MI St protiv Auburna sve ocekivano. F4: U subotu u Alamodomeu najpre Gatorsi-Tigersi, pa Duke-Houston Spoiler Spoiler Edited 38 minutes ago by Marko
Recommended Posts