Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Neverovatna timska pobeda. Iznenadili su me i oduševili.

 

Par crtica o nama:

- Loyd apsolutno najbolji igrač Aba lige, kidiše, radi sve na terenu, nema strah, kapa dole majstore

- Hol ima košarke u sebi, nesebičan, razume igru. Jebe ga taj šut, baš je strašno kad onako isciglari par puta, pa onda nesrećno iscure iz koša još par njih.

- Pristup i priprema meča presudili. Bukvalno su svi igrači dali sve što mogu da bismo ovo dobili. Ko zna da šutne šutirao, ko zna da igra odbranu giljao...itd

- Laza i Kobra iščupali bukvalno na silu, na želju koliko samo ničijih lopti. To ubija protivnika u pojam.

- Radonja odličan posao i u pripremi i u vođenju utakmice, sa ovako limitiranim sastavom imati kontrolu ceo meč, kapa dole majstore

 

Par crtica o njima:

- Ušli u meč opuštenije i manje koncentrisani od nas

- Edzim u takvom kontra ritmu da to nisam video odavno, sve što je radio bilo je kontraproduktivno, da kažemo dali su nam Edzima fore sinoć

- Kobs lako plane, to treba sistemski koristiti

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

motivisani igraci - check

Laza u modu- malo mi je da cuvam jednog igraca dajte mi i ovog sto ga Uskokovic cuva - check

Facijalne ekspresije Radonje uz poskakivanje na aut liniji - check (pa posle neka se pise da je Radonja miran kada mu je vazno 😀)

Dobric u EL modu - check

Pa mi ni nismo mogli da izgubimo.

 

Malo preostro se ovde pise o Nnoku. Momak je odlicno igrao dok ga nisu faulovima preopteretili. U prvoj cetvrtini smo odlicno stajali sa njim na terenu i pali smo kada je on (i Hall uistinu) izasao. Mislim da bi sa drugacijim asistentima i on drugacije igrao. Ali to je vec ovde konstantovano stotinu puta pa da se ne ponavljam. Meni smeta kod njega izbor faulova koje pravi. Nekako su mi ponekada njegovi faulovi nelogicni.

 

Meni je kosarkaska poezija sinoc bila par pikova Buducnosti i zavrsavanje Rida sa alley-oop om. Bas lepo i mocno izgleda.

Mada i ona asistencija Loyda za Nnoka ne zaostaje.

Normalno sledeca utakmica ce sigurno biti drugacije odigrana i spremljena od strane Miloja i Buducnosti pa stoga i mi da se resetujemo i tenziju odrzimo kao i pred jucerasnju utakmicu. Kontam da ce onaj njihov Danilo Nikolic sigurno odigrati mnogo bolje - odlican je to suter. Verovatno ce i Ejim dati bolji doprinos. A ja se nadam da ce i nama sut za 3 poena bolje posluziti nego sinoc.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Mnogo važna pobeda sinoć jer da smo izgubili već bismo praktično bili prežaljeni. Ne može se od ekipe mnogo više tražiti, sinoć je svako izašao na teren sa ciljem da ostavi sve što ima, čak i mučeni Simon. Poznato je da on nije baš najhrabriji košarkaš when the shit hits the fence ali se uklopio u odličnu odbranu. Apsolutni prioritet u planu igre je bio da se izlazi visoko i agresivno na Cobbsa i Ivanovića. Kada obojica odigraju ispodprosečno + sinoć kriminalni Ejim Budućnost ne može da dobije. E sad, od udarnog bekovskog tandema Podgoričana treba očekivati reakciju. Reed se proslavio u reketu, ali to je bio svesno izabran rizik sa naše strane. 

 

Ova naša ekipa nema taj luksuz da odere ekipu poput Budućnosti ali smo sinoć kontrolisali utakmicu najvećim njenim tokom i apsolutno bili bolji tim i tu uprkos očajnom šutu za 3. Odbrana dobija ovakve serije, a tu nas je Radonjić valjda 100 puta navikao da mu treba verovati. Lazić i Kuzmić defanzivno savršeni u svojim ulogama, ostali sa izuzetkom Uskokovića vrlo dobri. Dobriću svaka čast za onaj period kad nas je održao u igri i generalno celokupnu partiju. Nije savršen, daleko od toga, ali on je postao legitimna opcija za jaku ulogu, što nikada pre ove sezone nije bio. Loyd mačka, baš će biti bedak kad ode a da propisno nije ni osetio atmosferu punog Pionira, makar zbog njega bih istolerisao i koju desetinu bilmeza na tribinama. Hall je odigrao korektan meč s obzirom koliko je sebi spustio kriterijume ove sezone, ono što se od njega tražilo kao plejmejkera sa 25+ minuta isporučio je. U velikom je kurcu kao poenterska opcija ali gledao je da nadoknadi na drugim mestima, 7 asistencija i 0 izgubljenih meni u ovom meču više vrede nego 15 poena. 

 

Stvarno me smara što se napravila takva atmosfera da mora obavezno da se posvete redovi i redovi suđenju a ono je sinoć bilo odlično s obzirom na tenzije i nedavnu istoriju dva kluba. Pukl odiše nekom smirenošću koja mi prija i tera me da ignorišem suđenje, lepše bi bilo i vama. 

 

Nije neka mudrost reći da je sledeća utakmica verovatno ključna, ako dobijemo imamo 3 šanse da ih dokrajčimo, ali ako Budućnost napravi brejk imaće šansu da završe posao u PG. Deluje da oni imaju mnogo više rezerve od nas, gledajući sinoćnji performans, Cobbs, Ejim, pa i Nikolić mogu mnogo bolje od onoga, a ni Ivanović uprkos na kraju solidnoj statistici nije briljirao u većem delu meča. 

  • Like 18
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Sharp said:

Naravno da nisu, odavno je uveden zero (gather) step u internacionalnoj košarci. 

Meni je to malo nategnuto... Ne kazem da sam u pravu

Iz NBA pravila:

Definition of the Gather

The following definition of the gather will be added to the definitions section of the playing rules:

For a player who receives a pass or gains possession of a loose ball, the gather is defined as the point where the player gains enough control of the ball to hold it, change hands, pass, shoot, or cradle it against his body.

For a player who is in control of the ball while dribbling, the gather is defined as the point where a player does any one of the following:

Puts two hands on the ball, or otherwise permits the ball to come to rest, while he is in control of it;

Puts a hand under the ball and brings it to a pause; or

Otherwise gains enough control of the ball to hold it, change hands, pass, shoot, or cradle it against his body.

Incorporating the Gather into the Traveling Rule

The gather will be expressly incorporated into the traveling rule to clarify how many steps a player may take after he receives the ball while progressing or completes his dribble:

A player who gathers the ball while progressing may (a) take two steps in coming to a stop, passing or shooting the ball or (b) if he has not yet dribbled, one step prior to releasing the ball to start his dribble.

 

A player who gathers the ball while dribbling may take two steps in coming to a stop, passing or shooting the ball.

 

The first step occurs when a foot, or both feet, touch the floor after the player gathers the ball.

 

Cini mi se da je dosao u kontrolu lopte pre linije za 3 poena i napravio 3 koraka. 

Link to comment
Share on other sites

sad tek vidim 18 of. skokova, masala

ocigledno je radonja to analizirao i ciljano napao sinoc

videcemo da li ce biti nekih korekcija kod future na tu temu

da se malo manje juri tranzicija, sa idejom da se iskontrolise defanzivni skok

 

btw, willie reed opasna sezona i ozbiljna zverka

on je bese nesto imao problema sa povredama, pa je tako zavrsio kod future, da kazemo ispod radara?

Edited by Takeshi_Kovacs
Link to comment
Share on other sites

On September 17, 2020, Reed signed with Budućnost of the Montenegrin Basketball League.[51] He was named to the All-EuroCup First Team.[52]

 

On September 17, 2020, Crvena zvezda announced the signing of Terry on a two year deal.[22] On December 26, they terminated his contract.[23]

 

Strašno. Izabrao Sotomajora umesto NBA igrača.

  • Like 1
  • Thanks 2
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Reed je imao problema sa zdravljem i povredama, njegovi kvaliteti za ekipe ranga KKCZ ili Budućnosti nisu sporni. Pretpostavljam da je "ćelafuto" nakon iskustva sa Nnokom na startu sezone hteo ipak igrača koji nije injury prone. Inače, u onakvom konceptu odbrane koji smo mi sinoć izabrali i neki Terry bi nam se nazakucavao lobova. 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Nnoku će se sigurno sugerisati da je sam sebe izbacio iz igre sa dva ultra transparentna faula kada je obema rukama u zagradjivanju tresnuo čuvara o parket. Verovatno se unervozio i nakon onih preletanja Rida a Kuz je sebi skokovima osigurao veću minutažu. Kuzu su Lojd i Laza nekoliko puta odlično pokrili visokog pod košem kada je išao na iskakanje beku i omogućili mu školski rikaveri...baš lepo za videti. Od Laze i očekivano ali sa koliko tehnike i uložene snage tanani Lojd uspeva da u nekoliko kontakta zaustavi i blokira jače i više igrače od sebe. Ozbiljna radilica. Sa posebnom satisfakcijom da mu isplatiš platu na kraju meseca.

 

Nadali smo se pre tekme da će neko iskočiti iz drugog plana da bi dobili prednost i to su nam doneli Kuz i Hallova sigurna igra na lopti uz 7 asista kao i Šegi on fajer ali s obzirom da nam je šut za tri bio kesa ceo meč...najveći deo zasluga ide treneru za način kako su mu igrači ušli u meč, kako je signature odbrana funcionisala ( primili smo ne više od 2 laka poena za razliku od njih) i taktiku u kojoj smo do kraja ukalkulisali Ridovo divljanje i Ivanovića koji će kad tad da nanese neku štetu. Opet bi i za drugu tekmu upravo Ivanovića morali da davimo momački jer Kobs je opet pokazao da mu treba veoma malo da ispadne iz fokusa. U slučaju da i Walden uzme 10-15 minuta i na Hallu će biti manji pritisak i možemo Uskoka uvesti samo u završnicama četvrtina za cela dva zadnja napada, da produžimo odmor pleju.

 

Sa ovakvim performansom u džepu i samopouzdanjem koji isti neminovno donosi, za očekivati je da će i šut krenuti u utorak. Mora da dođe.

 

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Inbox said:

Meni je to malo nategnuto... Ne kazem da sam u pravu

Iz NBA pravila:

Definition of the Gather

The following definition of the gather will be added to the definitions section of the playing rules:

For a player who receives a pass or gains possession of a loose ball, the gather is defined as the point where the player gains enough control of the ball to hold it, change hands, pass, shoot, or cradle it against his body.

For a player who is in control of the ball while dribbling, the gather is defined as the point where a player does any one of the following:

Puts two hands on the ball, or otherwise permits the ball to come to rest, while he is in control of it;

Puts a hand under the ball and brings it to a pause; or

Otherwise gains enough control of the ball to hold it, change hands, pass, shoot, or cradle it against his body.

Incorporating the Gather into the Traveling Rule

The gather will be expressly incorporated into the traveling rule to clarify how many steps a player may take after he receives the ball while progressing or completes his dribble:

A player who gathers the ball while progressing may (a) take two steps in coming to a stop, passing or shooting the ball or (b) if he has not yet dribbled, one step prior to releasing the ball to start his dribble.

 

A player who gathers the ball while dribbling may take two steps in coming to a stop, passing or shooting the ball.

 

The first step occurs when a foot, or both feet, touch the floor after the player gathers the ball.

 

Cini mi se da je dosao u kontrolu lopte pre linije za 3 poena i napravio 3 koraka. 

 

 

Stavljao sam već ovaj video.

 

 

 

 

Njegov prvi (a zapravo nulti) korak je uspostavljanje kontrole nad loptom i nakon njega ima pravo na još dva što je on i napravio.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Takeshi_Kovacs said:

sad tek vidim 18 of. skokova, masala

ocigledno je radonja to analizirao i ciljano napao sinoc

videcemo da li ce biti nekih korekcija kod future na tu temu

da se malo manje juri tranzicija, sa idejom da se iskontrolise defanzivni skok

 

Ako im opet relativno brzo izbacimo iz igre Ejima opet ce tesko da iskontrolisu skok, previse im je ostatak spoljne linije nizak i inferioran, na sam ulaz Lazica i/ili Dobrica na ofanzivni skok oni tesko tu pariraju, Lazica ne mogu da zagrade rivali a Dobric im skida lopte preko glave zahvaljujuci dugim rukama i odlicnom odrazu. 
Jedino da ostave (jos) vise prostora za 3. Zato je dodatno bitno da Simonovic pogodi koju trojku, i u principu tu je taj njegov doprinos o kom je nesto pisao i @Princeton, generalno mu se respektuje sut i prate ga protivnicke cetvorke visoko sto ostavlja dosta prostora. Sa Davidovcem recimo mnogo vise rizikuju (i Igokea je to radila i sad Buducnost) ali dobra stvar je da on ima poprilicno dobar sut za 3 u ovom plejofu 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Ridji said:

Zato je dodatno bitno da Simonovic pogodi koju trojku, i u principu tu je taj njegov doprinos o kom je nesto pisao i @Princeton, generalno mu se respektuje sut i prate ga protivnicke cetvorke visoko sto ostavlja dosta prostora. Sa Davidovcem recimo mnogo vise rizikuju (i Igokea je to radila i sad Buducnost) ali dobra stvar je da on ima poprilicno dobar sut za 3 u ovom plejofu 

pisao sam i ja ranije na temu simonovica i toga da jednostavno mora da uzima te suteve koje dobije

kod njega mi je problem u poslednje vreme bio sto na puno tekmi uopste nije gledao ka kosu sa te njegove omiljene pozicije za 3...cak i kada ima sasvim dovoljno prostora

bukvalno je u napadu sluzio samo za neka urucenja...ili kad istice napad a lopta slucajno kod njega da krene na neki hail mary ulaz

da bi mu se respektovao sut on mora da sutira...sto u poslednjih mesec ipo dana, bar je takav moj utisak, nije dovoljno cinio

tako smo dosli do ove situacije sinoc gde u vise navrata ostaje sam kao duh i baca ozbiljne cigle

ne bih se iznenadio da miloje sada i ciljano pokusa sa tim da pomaze sa njega

davidovac trenutno deluje kao bili beron za njega

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Inače, faul Dobrića nad Cobbsom je u onoj situaciji bio. Ako si napadaču koji se diže na šut u putanju/cilindar ušao rukom, vilicom, kurcem ili bilo kojim drugim delom tela i na taj način ga omeo kontaktom pri šutu - to je faul. Meni se čini da se Cobbs potpuno prirodno i vertikalno dizao na šut, nije se bacao u defanzivca. 

 

Možda jedina greška na našu štetu je onaj faul sviran Hallu kad se postavio za faul u napadu pri kontri, tu je ili trebalo dosuditi ofanzivni faul ili još prirodnije - ne svirati ništa. Bio je sa obe noge ukopan tada.

Link to comment
Share on other sites

Belosevic Koljensic i Majkic.

Mnogo slabija trojka nego za prvi mec, pre svega zato sto je apostol istine sklon brojnim kompenzacijama, a Koljensic se nije proslavio u proslosti.

 

Svakako bih potpisao kriterijum od sinoc, jer moze i mnogo gore.

Link to comment
Share on other sites

Belosevic Koljensic i Majkic.
Mnogo slabija trojka nego za prvi mec, pre svega zato sto je apostol istine sklon brojnim kompenzacijama, a Koljensic se nije proslavio u proslosti.
 
Svakako bih potpisao kriterijum od sinoc, jer moze i mnogo gore.
Nije Majkić nego Nedović

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

Link to comment
Share on other sites

22 minutes ago, Takeshi_Kovacs said:

pisao sam i ja ranije na temu simonovica i toga da jednostavno mora da uzima te suteve koje dobije

kod njega mi je problem u poslednje vreme bio sto na puno tekmi uopste nije gledao ka kosu sa te njegove omiljene pozicije za 3...cak i kada ima sasvim dovoljno prostora

bukvalno je u napadu sluzio samo za neka urucenja...ili kad istice napad a lopta slucajno kod njega da krene na neki hail mary ulaz

da bi mu se respektovao sut on mora da sutira...sto u poslednjih mesec ipo dana, bar je takav moj utisak, nije dovoljno cinio

tako smo dosli do ove situacije sinoc gde u vise navrata ostaje sam kao duh i baca ozbiljne cigle

ne bih se iznenadio da miloje sada i ciljano pokusa sa tim da pomaze sa njega

davidovac trenutno deluje kao bili beron za njega

 

👍  (Jbga ostalo se bez pluseva/like-ova jos sinoc)

U principu si u pravu da ne sutira mnogo, mada sad gledam statistiku on od gostovanja u Splitu (8.3) ima 5/27, na 11 utakmica ABA lige, sto je bas mizerno. Nismo to primetili mozda jer je u EL dobro sutirao, 11/21 (jos ako dodamo Olimpijakos koji je bio 5.3 16/29 sto je vrhunski). Od kraja EL sutira 3/15 na 7 utakmica, sto potvrdjuje tvoju pricu da malo sutira. E sad verovatno ovaj los procenat utice na njega da ne gleda toliko na kos i ne pokusava. 

Btw, interesanta je ova njegova statistika iz EL, dosta vise sutira u gostima i mnogo vise pogadja. Ocigledno na njega mnogo utice pritisak i rasterecenost. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, L' Imperatore said:

 

 

Pa da, napisao sam ja i sam, da kad gledaš druga košarkaška pravila, da nema logike u onome što sam ja napisao. Ali sam siguran da sam više puta video da se to svira tako, i da se kroz maglu sječam nekog objašnjena komentatora da to jeste blocking faul odbrane.

 

Ti si to uporedio sa postavljanjem bloka u pozicionoj odbrani. Ok. Ali po meni to nije ista situacija. Rekao bi da se ovde gleda drugačije, jer igrač napada prima loptu u pokretu i nije u stanju da taj momentum zaustavi u trenutku kada primi loptu i izbegne taj blok koji mu igrač odbrane postavlja.

 

Može biti da grešim. Mrzi me sad da istražujem, ali biče ovakvih situacija još pa čemo videti kako sudije reaguju.

 

Nije ista situacija, tacno. Ali, to je situacija u kojoj se to sto si cuo na TV donekle primenjuje. Ev. su ti komentatori mislili na situacije kad igrac krece u dribling, a odbrana stoji pripijena na napadacu. To ide nekako, ali ni to nema bas neke veze sa 1. korakom koji napadac mora da moze nesmetano da napravi. To nije pravilo, to je mozda neka interpretacija za onako odoka reci kad je faul dosudjen. Ali u stvari se sve to svodi na drzanje, guranje, opstrukciju, udarac, podmetanje noge itd. sto je po pravilima faul. Svega toga sinoc kod Hall u tom duelu nije bilo. Nedozvoljavanje 1. koraka protivniku nije predvidjeno kao faul ni u pravilima igre ni u interpretacijama, barem koliko ja znam.

 

Opet, Hall nije ni mogao, a nije ni u obavezi da se nekom sklanja s puta bilo da on stoji ukopan ili prati igraca u defanzivi. Sta je trebao da uradi? Ivanovic nalece na njega (ni Ivanovic nije mogao drugacije), a Hall da bezi od njega da bi ovaj imao prvi korak?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...