Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

Od mene ovoliko (samo opsti utisak, nemam mogucnosti za video): Lose sudjenje, mnogo gresaka. Na obe strane. Odlucujuce su bile na nasu stetu. Lopta u autu npr. Namerni faulovi: Nisam video lakat Sloukasa nego nekakvo podmetanje ledja/ramena. To moze nekako da prodje kao obican faul u napadu. Ovo na O'Bryantu je jednostavno prerano odsudjen. 2-3 desetinke posle je bilo povlacenje za ruku odozada. To je moralo biti nesportska, ali oni su odlucili da je faul bio vec pre toga. Ne treba zaboraviti da su odsvirali 3 uzastopna faula u napadu protiv Oly. Ni to se ne vidja svaki dan.

 

Mi smo opet imali crne minute i to nam je pre svega presudilo. Sudije su na zalost bili odlucujuci faktor. Paternico vrlo iritantan, Javor malo manje od toga ovaj treci jos i najmanje los mada se njega i nije mnogo pitalo (osim za ovu "nesportsku" na O'Bryantu).

  • Like 7
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, bodo said:

Pa naravno da je teško dobit bez krstenog pleja. Pogledaj koga oni imaju na toj poziciji a koga mi. Dalje rekreativno možemo sukladno načinu kako su napravili selekciju i doselekciju. Mi da imamo samo Slukasa imali bi bar još 3-4 pobjede više i još bi se lupali u d.. e. Nažalost niti je Sale bio najbolje resenje za nas. 

Mi smo ovako igrali i sa Hall-om i sa Ročom, danas se čak bolje kretala lopta u napadu. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ово је заиста била пљачка нема никакве сумње која нас је коштала побједе. Међутим и даље имамо проблем са игром, наше нападачко добро издање у неком периоду меча апсолутно је и даље везано за шут за 3. Неки рез се мора десити, ко ће бити хирург то је друга прича...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Iskreno, ono u prvoj cetvrtini nije izgledalo kao Crvena zvezda - Olympiacos, nego kao Crvena zvezda - Krka.

 

Toliko gresaka sa njihove strane, zacinjene Spanoulisom koji ne moze da prevede loptu za 8 sekundi.

 

U drugom poluvremenu se pojavio pravi Olympiacos i uz lose sudjenje to je bilo dovoljno za egal mec (u ovom sastavu mi ionako najvise sto mozemo da izborimo je egal mec sa njima, podsecam da oni imaju 10-12 igraca, a ne 5,6 kao Efes).

 

Ne mislim da je postojao dogovor da Olympiacos mora da pobedi, inace ne bi bili sudjeni oni silni faulovi u napadu. Obe nesportske nisu bile i to bi zaista bilo guranje od strane sudija (Dobric i O'Bryant), ali lopta se jeste odbila od Spanoulisa i bio je faul u napadu u poslednjem napadu.

 

U svakom slucaju, Olympiacos bi ovo lagano dobio da se nisu ponasali kao zombiji u 1. cetvrtini, a mi bi ovo lagano dobili da nije bilo ovakvo sudjenje. Mislim da bi produzetak bio najposteniji, a to bi se i desilo da je sudjen faul u napadu.

  • Like 1
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

Au tragedije. 

 

Ja sam poslovično uvek uzdržan vezano za komentarisanje suđenja ali ovo večeras je bila baš bruka. Od svih odluka mi je najgora bila onaj faul u napadu Davidovca, imam utisak da bi izmislili tada nešto sve i da smo samo izdriblali loptu na centru. To nije greška, to je namera. 

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

jebiga, glupo mi je da nešto posebno komentarišem pošto sam gledao prvo, onda za trenutak izgubio vlast nad televizijom, napravim prevrat a ono cca 52-52

 

 

uvek sam u fazonu da je suđenje takvo kakvo je. ipak prs'o sam od smeha nekih minut ipo do kraja na korake waldena (pre toga spanulis odigra kolce za šut koji su mu gledali jel za 2 ili 3) - onda oko tog waldena sude neke random faulove u napadu svima i kao okej sranja na sve strane. lopta od spanulisove noge u aut pred sudijom itd

 

međutim, ono sa spanulisom na kraju je baš bilo previše

 

šteta, odigrali smo vrlo dobru tekmu. printezis bog klača, ne samo zbog poslednjeg poena nego generalnog takeovera utakmice od kada se zaista računa. svaka čast.

Edited by đubrivo.
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, mmajstor said:

 

u uzorku od 2 napada i to nakon sto je Uskok imao svoj prvi debi u karijeri, dok su ostali lupali klempuske Spanulisu na tom istom ringispilu? 

ispadala je u tim momentima cela odbrana, jer su neki od igraca poleteli  da pomognu i primali smo koseve u tim napadami. Kako ispadne pukne cela odbrana. A on onako juniorski, kao iz voza.

Link to comment
Share on other sites

Na stranu sto bi ovo komotno dobili da nije bilo nesvakidašnje kradje, jer mi smo poluvreme minimum trebali da vodimo 15 a ne 8 (umesto bruka koraka Martina ide tehnička a onda i trojka, umesto sekira faula nad Lojdom i 2 bacanja svira se 5 sekundi na ubacivanju lopte, eto minimum 6 poena ukradenih) problem je sto je ovaj tim već sad razvio odredjeni nivo luzerskog mentaliteta. Gotovo sve neizvesne utakmice smo izgubili, a poslednjih nekoliko je bas očigledna panika u tesnim zavrsnicama. U napadu se oseća da ili skoro niko nema hrabrosti da preuzme odgovornost ili da ukoliko to neko učini  to radi gotovo bez trunke samopouzdanja i sigurnosti.

No to mnogo ni ne čudi i ne možeš očekivati drugačije od većine igrača koji su do sada prakticno sve vreme bili pasivni učesnici i posmatrači kako 2 ili 3 igrača uglavnom rešavaju napade. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, Del Piero said:

Uskokovic je bio skroz korektan i mogao je bez problema da dobije jos neki minut.

 

Vozio ga je malo Spanoulis na iskustvo, u napadu je imao onaj prodor, spakovao bacanja, podelio asistenciju u korner. Uglavnom izasao je spreman na teren, kod njega nema straha.

 

Steta je sto je prvi plej morao da se povredi, drugi da se otpusti, a treci prinudni da dobije trecu licnu da bi ovaj usao u igru. Ako za Radanova i Simanica ima dobrih razloga, koji je za Uskokovica? Zasto on ne moze da dobije neke minute u ABA? 

 

Ma Uskokovic je prosao sam kao duh u prvoj cetvrtini kad ovi skoro da i nisu igrali odbranu. Sve sto je on uradio na mecu uradio bi i bilo koji profesionalni igrac da je bio na terenu.

 

Ne mogu u istu recenicu Radanov i Uskokovic. Prvi je bio MVP ABA lige, drugi je bio iza Pota i jedva da je igrao.

 

27 minutes ago, K.Dot said:

 

Možda nismo gledali istu utakmicu. Jedan pametan dečko je rekao ovde na forumu da sve do 10-ak pogrešnih sudijskih odluka na štetu jednog tima nije tendenciozno suđenje. Drugo, normalno je da će svaki klub u el imati blagu naklonost sudija kada igraju protiv nas. Suđenje u derbiju je npr. kriminal, ovo večeras je klasično suđenje koje mi imamo u EL. My two cents.

 

Ne znam kako je sudjenje protiv Partizana cist kriminal?

 

Tamo nije bilo ovakvih odluka, samo razlika u faulovima, ali to se da objasniti nasim nonsalantnim igranjem odbrane (bukvalno bi prestajali da igramo na +10 i cekali da bude egal).

 

Samo sto ovde Covic nece traziti zavere, a protiv Partizana i Buducnosti izmislja sve i svasta. U tome je razlika.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, đubrivo. said:

... onda za trenutak izgubio vlast nad televizijom, napravim prevrat a ono cca 52-52

 

:classic_biggrin: hvala za ovo, nasmejao si me na par sekundi...malo li je na ovu muku.

 

''Čoviću stipso idi iz Zvezde...Kosovo nije Srbija i taj rad.''

Edited by Wingwalker
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...