𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted April 13 Posted April 13 42 minutes ago, Helena said: Nema veze sa forumom, al ima sa baruserom, o tome govorim. I rekla sam da je ok to sa reklamama, bolje mi je nego paywall, ali ponoviću, ovo je ovde premnogo. Ja sam na druge sajtove sa reklamama išla sa adblockom, ali na pomenutom prosto ti ne da čitaš, nego piše to što piše. Pa ne znam, ja imam ad blocker i radi dobro, nemam ni jednu reklamu. A to kad otvoris medije kao msnbc ili neke uvek traze da odblokiras ako hoces da procitas...
Angelia Posted April 13 Posted April 13 9 hours ago, Div said: Nisam ni ja baš siguran da li dobro razumem šta si želela da kažeš, da li se odnosi na moje slike ili na celu raspravu. Kod mene se ništa nije pokvarilo, sve radi kako i treba da radi, na prvoj slici se vidi zaglavlje Foruma i reklame, tako internet prodavci magle misle da treba, na drugoj nema ni jedne reklame, tako ja mislim da treba, Poenta je da ima rešenja, svako može da podesi telefon ili komp po svojim željama. Može, možda Metalni može da da učini nešto da smanji prostor za reklame, čak i da ih nema, ako hoće da ostane bez tog prihoda ali meni svakako treba blokator reklama jer ne gledam samo Forum, pola interneta je negledljivo od silnih reklama koje ne možeš da izbegneš, koje su jednostavno maltretiranje, sad širim temu, ne znam kako ti stručnjaci za marketing ne shvataju da preteranom agresivnošću mogu i da odbiju potencijalne klijente. Kažeš u nekom od predhodnih postova da koristiš AdBlocker i da nisi menjala podešavanja a da ti reklame sad iskaču, možda treba da promeniš nešto u podešavamjima, ja sam možda, podesio dobro po metodu ćorave koke, kljuca pa šta bude, nije mi sve u meniju baš najjasnije ali probanm ovako pa onako, ako sam dovoljno uporan jednom bude dobro samo što često zaboravim šta sam menjao zadnje, pre nego je postalo dobro. Ma pricam o problemu na mom telefonu, nemam taj problem sa drugim sajtovima, moracu mozda da prodjem kroz ceo setting. 1
Drug Crni Posted April 21 Posted April 21 Na kojem PDF otvoriti topik o medijima u Srbiji - na Politici ili Društvu?
fancy Posted April 21 Posted April 21 Otvori gde hoćeš. Kako se diskusija bude odvijala ili će tu ostati ili će se premestiti na drugi PDF.
Mina D. Harker Posted April 21 Posted April 21 Politika. Sve diskusije o medijima se već vode tamo. 1
Mina D. Harker Posted May 1 Posted May 1 Već neko vrijeme razmišljam o ovome, pa što da ne podijelim sa forumašima i upravom...Kao moderan forum evropskijeh shvatanja imate jednu HR manu - nazovimo je tako - u moderaciji nemate nijednu ženu. Vjerujem da bi "ženske" teme najbolje uređivala/moderirala žena, jer po prirodi stvari postoji povišen senzibilitet i razumijevanje za žensku perspektivu. Toga trenutno nedostaje, čini mi se da je tretman feminističkog diskursa u trenutnoj konstelaciji neadekvatan i da nedostaje certain je ne sais quoi, nazovimo to ženskom rukom, diplomatičnost i taktičnost u vođenju diskusija. Ne delegiram sebe, da se ne shvati pogrešno. Imamo kvalitetnih forumašica koje su takođe feminističkih shvatanja i dužeg forumskog staža, voljela bih da vidim neku od njih kao moderatorku pdf Politika, i posebno - Društva. uz nadu da mi zbog ovoga ne sleduje robija, Pozdrav, hvala na čitanju. 3 2 1
mrd Posted May 1 Posted May 1 Možda bi mogli da obratimo pažnju i na to da svi narodi i narodi budu zastupljeni. Takođe, pare mi na pamet da u kod timu nemamo starih. Predlažem @Div i @Constantin, oni su matori. 🙂
Mina D. Harker Posted May 1 Posted May 1 16 minutes ago, Knipex said: Moderisanje foruma mu dođe nešto kao vožnja automobila Društva u kojima ženama nije dozvoljeno da voze nisu dobri primjeri za slijediti. 1
mrd Posted May 1 Posted May 1 40 minutes ago, Mina D. Harker said: Društva u kojima ženama nije dozvoljeno da voze nisu dobri primjeri za slijediti. Izvini, morao sam da se zezam malo, nikada mi nije palo na pamet da gledam, ko je mod. Ranije smo imali mesano na b92 i to je bilo tako normalno. U pravu si. 1
Knipex Posted May 1 Posted May 1 1 hour ago, Mina D. Harker said: Društva u kojima ženama nije dozvoljeno da voze nisu dobri primjeri za slijediti. Malo smisla za humor nije na odmet A ova insinuacija da je ovde zabranjeno ženama da moderišu je onako, više smešna nego žalosna. 1
Mina D. Harker Posted May 1 Posted May 1 I ja metafore za trku imam . A i smisao za humor, samo mi seksističke šale nisu smiješne, hvala lepo.
DameTime Posted May 1 Posted May 1 Ah, ta čuvena fora kako su žene lošiji vozači od muškaraca... Nothing to see here. Inače da, slažem se sa Minom da nedostaje neka moderatorka u ekipi. Naravno, svesna sam da je dosta manje forumašica prisutno na forumu, nije "namerno" ovakva ekipa, nego moderiše onaj ko želi i ima vremena da se posveti tome. Ali bi definitivno pružila neki drugačiji pogled na stvari, što je uvek poželjno. 2
Knipex Posted May 1 Posted May 1 @Mina D. Harker Na ovom forumu se svaki nagoveštaj mizoginije strogo banuje tako da bilo kakav nagoveštaj da su žene diskriminisane za poziciju moderatora nema nikakvog smisla. Meni je potpuno svejedno ko moderiše forum dok god prati pravilnik, a duboko verujem da isto misli 99% članova. @DameTime To spada pod pojam floskula Ova doskočica gore je bila samo zezanje na temu. 1
Mina D. Harker Posted May 1 Posted May 1 5 minutes ago, DameTime said: Ah, ta čuvena fora kako su žene lošiji vozači od muškaraca... Nothing to see here. Hilarious, posebno ženama. Spoiler 😐
DameTime Posted May 1 Posted May 1 1 minute ago, Knipex said: @DameTime To spada pod pojam floskula Ova doskočica gore je bila samo zezanje na temu. Ne mislim (a verujem ni Mina) da smo diskriminisane u tom smislu, otvorena mizoginija se takođe sankcioniše, sve pet. Više je opservacija kako bi malo drugačiji point of view takođe bio koristan. Jasno je da se jedva uopšte nađu moderatori, da tim bude izbalansiran po polu bi tek bio luksuz.
mrd Posted May 1 Posted May 1 (edited) Evo jedan apel 4umasicama, da se prijave na audiciju za moderatore. 🙂 Zao mi je sto o ovome pisemo, ali mi je isto tako jasno da nije lako biti moderator i trositi vreme na citanje nasih frustriranih postova i uz sve to biti hladnog duha i doziveti psihicko stanje pisca. Ja nikada ne bih mogao da budem moderator. Edited May 1 by mrd P.S. ali mnogo volim da vozim. 1
Knipex Posted May 1 Posted May 1 Poenta je da niko ne brani ženama da budu moderatori, koliko vidim slažemo se po tom pitanju. Iz tog razloga ne vidim poentu posta koji je Mina napisala. Jedino ono što je već demantovala, da se nudi za moderatora. A to što ste šalu, odnosno poređenje moderisanja foruma sa ženama vozačima shvatili kao seksističku je do vas a ne do mene jer uopšte ne cilja u tom pravcu nego upravo prema tome da nema žena u moderatorskom timu. Kako god, ne mogu da objašnjavam dublje od ovoga. 1
DameTime Posted May 1 Posted May 1 (edited) Pa napravila je opservaciju na temu. 9 minutes ago, Knipex said: A to što ste šalu, odnosno poređenje moderisanja foruma sa ženama vozačima shvatili kao seksističku je do vas a ne do mene jer uopšte ne cilja u tom pravcu nego upravo prema tome da nema žena u moderatorskom timu. Kako god, ne mogu da objašnjavam dublje od ovoga. Šta, da nema žena moderatora kao što nema ni žena vozača? Evo, nek ti bude, pogotovo što znam na osnovu dosadašnjeg pisanja da nisi takav lik. Spoiler Jedna zanimljivost, u US ima više žena sa vozačkom dozvolom u odnosu na muškarce, ali muškarci više voze na godišnjem nivou Edited May 1 by DameTime
Mina D. Harker Posted May 1 Posted May 1 (edited) 9 minutes ago, Knipex said: Poenta je da niko ne brani ženama da budu moderatori, To nije bila poenta mog posta, vidim da ih nema, podsjećam na to, mislim da bi bilo dobro da ih ima. Vrlo se jasno izražavam, žao mi je što ti ne vidiš poentu ali valjda će vidjeti i shvatiti ko treba. Ako ne - opet dobro.💁♀️ Imam utisak da sad malo spinuješ cijelu priču jer si napravio lošu šalu na koju sam reagovala prilično suvom metaforom, zaista nema potrebe da se dalje razjašnjavamo. Edited May 1 by Mina D. Harker
Knipex Posted May 1 Posted May 1 9 minutes ago, DameTime said: Šta, da nema žena moderatora kao što nema ni žena vozača? Evo, nek ti bude, pogotovo što znam na osnovu dosadašnjeg pisanja da nisi takav lik. Da je moderisanje teško koliko i vožnja pa nema žena moderatora kao što nema ni žena dobrih vozača Dakle ni jedno ni drugo nisu tačni. Izvuci zaključak sama. 10 minutes ago, Mina D. Harker said: Imam utisak da sad malo spinuješ cijelu priču jer si napravio lošu šalu na koju sam reagovala prilično suvom metaforom, zaista nema potrebe da se dalje razjašnjavamo. Ništa vi ne razumete Mina a metafora je bila, rečnikom Dametime, niđe veze. Toliko.
DameTime Posted May 1 Posted May 1 12 minutes ago, Knipex said: Da je moderisanje teško koliko i vožnja pa nema žena moderatora kao što nema ni žena dobrih vozača Dakle ni jedno ni drugo nisu tačni. Izvuci zaključak sama. Dobro, ovaj kronosovski smajli je malo skrenuo tumačenje na drugu stranu. Sorry. 1
Drug Crni Posted May 1 Posted May 1 Imali smo vrlo kvalitetnu moderatorku nekada na pdf Tenis. Jedina mana joj je bila što je bila uber-grobarka Spoiler Pozdrav za Zoe ako čita
Stiletto Posted May 1 Posted May 1 Na starom Forumu je bilo mnogo više dama koje su pisale na Politici, na prvu loptu sećanja moderatorke su bile Vesna i Cyber, moguće da ih je bilo još. Ako neka dama ima volju i želju da se time ovde bavi, što se mene tiče sve 5, jedino što je izbor prilično mali.
Recommended Posts