Jump to content

Recommended Posts

Posted

@Ludi za Poli

Ovako kako si napisao rečenicu, i ja bih te kaznio za generalizaciju jer ja iz nje razumem da su svi Argentinci rasisti. 

That being said, @robespierre je nepodoban da bude moderator, prijavljivan je s moje strane već bezbroj puta, bez ikakve reakcije.

A tvoj drugi ban je besmislica. Moderatori ste, odgovaranje na pitanja vam je dužnost. Ona nisu nikakav napad, saberite se.

Posted
21 minutes ago, Eddard said:

@Ludi za Poli

Ovako kako si napisao rečenicu, i ja bih te kaznio za generalizaciju jer ja iz nje razumem da su svi Argentinci rasisti. 

That being said, @robespierre je nepodoban da bude moderator, prijavljivan je s moje strane već bezbroj puta, bez ikakve reakcije.

A tvoj drugi ban je besmislica. Moderatori ste, odgovaranje na pitanja vam je dužnost. Ona nisu nikakav napad, saberite se.

Poenta je da su bila dva identicna posta napisana, udaljeni jedan od drugog tek par postova. Jedan je okarakterisan kao generalizacija, drugi nije. Ili je oboje generalizacija ili nije nijedno, sve drugo su dvostruki arsini. 

Posted

Kako se iz Alpakinog upisa čita da su baš svi Argentici rasisti?

Još jedna stvar, mislim da dešavanja u svetu poslednjih par godina sugerišu da je rasizam prilično rasprostranjen u većini zemalja.

Posted
1 minute ago, DameTime said:

sugerišu da je rasizam prilično rasprostranjen u većini zemalja.

Čak je i šire, šovinizam svakakve vrste. Čim se nacionalne države pominju jasno je koliko je sati.

Posted

Meni je jako tesko povjerovati u slucajni previd jer je moderator koji je objavio ban aktivnio sudjelovao u diskusiji gdje su oba posta napisana sto znaci da je prosto nemoguce da nije vidio oba posta i vec smo imali slucajeve smijesnih banova za forumase koji su se na ovoj temi zalili na rad moderacije. 

Posted
6 minutes ago, DameTime said:

Moram da se nadovezem, zanimljivo je da si kod mene videla da su muskarci u Gazi teroristi drugacije 😉

Ni ja ne vidim da su svi Argentinci rasisti iz napisanog. Kontekst je bio takav da napisano znaci da ga ne cudi da je argentinski fudbaler rasista. Vinisijus je Brazilac, to ima odredjeni kontekst.

• Like 1
Posted
7 minutes ago, DameTime said:

Argentinci su ozbiljni rasisti.

Palestinci su ozbiljni teroristi.

Nemci su ozbiljni nacisti.

Jel bi banovala za drugi upis? Ili treći?

Posted
On 3/5/2026 at 8:49 PM, McLeod said:

Da, po Hamasovim podacima, gde su njima svi civili i to je posebna prica. U Gazi je apsolutno svaki muskarac 15+ godina potencijalni terorista. Na svakom snimku koji je sam taj Hamas emitovao za vreme primirja mozes na prste jedne ruke da izbrojis muskarce koji nisu u maskirnoj uniformi a da su naizgled sposobni da budu borci.

Ako je ta brojka tacna, Hamas i dalje postoji? Znaci ili Hamas laze u vezi broja zrtava, ili ima 100 puta vise clanova nego sto se zvanicno tvrdi, pa ti vidi sta ti vise odgovara.

Da podsetim ponovo šta si napisao. Daresay da postoji neka razlika između ovog i Alpakinog upisa. 

On je banovan, ti nisi. 

6 minutes ago, Eddard said:

Argentinci su ozbiljni rasisti.

Palestinci su ozbiljni teroristi.

Nemci su ozbiljni nacisti.

Jel bi banovala za drugi upis? Ili treći?

Kao prvo, Alpaka je napisao da su poprilični rasisti. Takođe, valjalo bi pogledati kontekst u kom je ostavio taj komentar. 

Iz toga zaista nisam pročitala generalizaciju.

Posted

Bez toga da zelim da ulazim u diskusiju ponovo, postoji, jer je jasnije to sto sam ja rekao nego ono sto je on rekao. Za moj upis je potpuno jasno da nema generalizacije, za njegov je potrebno da pogledas kontekst.

To je to od mene na ovu temu, rekao sam vec i prosli put da smatram da je ban za ono preteran, ako je dobio prijavu moderator je trebalo da trazi razjasnjenje po mom misljenju.

Posted
1 minute ago, McLeod said:

Bez toga da zelim da ulazim u diskusiju ponovo, postoji, jer je jasnije to sto sam ja rekao nego ono sto je on rekao. Za moj upis je potpuno jasno da nema generalizacije, za njegov je potrebno da pogledas kontekst.

To je to od mene na ovu temu, rekao sam vec i prosli put da smatram da je ban za ono preteran, ako je dobio prijavu moderator je trebalo da trazi razjasnjenje po mom misljenju.

ti bi za onaj post, na svakom drugom forumu leteo napolje zauvek.

alpakin post naravno nije za ban jer treba imati malo konteksta za ono sto je napisao. a posto moderacija ovde na ovom forumu nema nikakvog osecaja za moderisanje, da razume raznorazne kontekste (ne samo u tom slucaju) - najebao je. a posto moderacija ovde ne samo da nema osecaja za moderisanje, nema ni muda (sto je takodje vazno za moderisanje, ali ne i najbitnije), najebao je opet, jer je pazi sad - postavio pitanje. pa bih ga ja, kao neko ko je dobio dva umobolna bana 30+10 dana zbog jedne najobicnije slike i posta gde sam 'provocirao', da batali ovo i sve ignorise, jer je ociglendo da @MetalHead-a apsolutno zabole za forum a pogotovo da preispitava svoj ocigledno bezgresan mod tim.

• Like 2
  • Ha-ha 1
Posted
6 minutes ago, McLeod said:

Dobro ako sintagma apsolutno svaki, a koja se odnosi na određenu društvenu grupu, nije generalizacija. 

Posted
7 minutes ago, DameTime said:

Dobro ako sintagma apsolutno svaki, a koja se odnosi na određenu društvenu grupu, nije generalizacija. 

Naravno da nije, jer postoji jos reci u toj recenici.

Posted

Generalizacija 1/1. Ali ne treba se vraćati iznova, bilo prošlo. U nadi da je više nikada neće upotrebiti, ne samo na forumu, već generalno.

Posted

Kod kažnjavanja Alpake za prvi post je mod tim prevideo kontekst. A on je takav da je mislio da argentinske fudbalere, za koje postoji solidan broj primera nekog oblika rasističkog ponašanja.
Tačno je da je onako kako je napisan, post jeste za ban, ali mora se uvek uzeti u obzir kontekst + forumašev ceo pređašnji opus (je li već imao slične ispade) i na kraju komunikacija sa forumašem da se razjasni sadržina (ako ranije nije pokazivao problematično ponašanje)

• Like 3
  • Thanks 1