Milutinov Tata Posted yesterday at 02:00 PM Posted yesterday at 02:00 PM Nekada je bila kazna iskljucenja do kraja meca, tako da je ova kazna sada neko medjuresenje, "lakse" se dobija tj. sudije je cesce sude, ali je kazna "kraca". Bilo je njih u vrlo bitnim utakmicama, nekada neko iskoristi i resi mec, a neko kao Spanci sinoc se ispromasuje pa se i ne oseti na rezultatu. Naravno, oni koji igraju 4 minuta sa igracem manje, se izuzetno fizicki istrose u tom periodu, pa do pada u igri moze doci i kasnije u toku meca kada se lomi.
Stiletto Posted yesterday at 02:53 PM Posted yesterday at 02:53 PM Vaterpolo je užasno grub sport, šta sve rade jedni drugima pod vodom je za neverovati. Ali to pod vodom je "opis posla", žestoko se kažnjavaju udarci iznad vode, kao Mandićev sinoć. Evo jednog videa kako se vaterpolistkinje lemaju pod vodom.
Oi! Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago Negde sam izguglao da se u vaterpolu za određivanje šešira gleda plasman sa prethodnog EP. Baš razmišljam po kom osnovu su Španija i Srbija u istoj grupi i potpuno mi je nejasno da vaterpolo mora da se izdvaja kao sport i da se na EP ne gleda rang lista. Ajde što se ne gleda sama rang lista reprezentacija, nego što domaćin ne ide automatski u šešir 1.
crni96 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Brate vaterpolo je amaterski vođen sport i ništa me ne iznenađuje. Oni su ako se nevaram dal prošle godine ili ipak 2024 god organizovali hladno EP u januaru a februaru SP. i to u godini OI. Što znaci da je ipak 2024 ( izvinjavam se ) Znaci smijesno da ti u 2 mjeseca odigraš i SP i EP. i onda na ljeto ajmo OI. Pa to je drla, bukvalno toga nigdje nema.
Milutinov Tata Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Vaterpolo nema posebnu krovnu organizaciju, on spada u grupu sportova na vodi, tako da ne odlucuje samostalno o tome kada ce se nesto organizaovati. Sto se tice samog EP, tek od 1999. se igra posebno prvenstvo u vaterpolu, do tada je bio deo EP sportova na vodi, a na SP je to slucaj i danas. Za to iz 2024. je odgovorna FINA. koja je "uspela" da 4 godine u nizu ima SP u vodenim sportovima. 1
crni96 Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Nisam baš upućen, tako da nisam znao za ovo. Međutim kako god, glupo je. Kome je zanimljivo da svaka 3 mjeseca imaš neko reprezentativno prvenstvo. Tud su još Svjetska liga, Svjetski Kup ( to mislim da se igra svake 4 god ) mislim na Svjetski Kup. Onda su bili ubacili i Europa Cup. Plus mediteranske igre i univerzijada, nebitno u kom je sastavu, mislim da je i tud vaterpolo dosta priznat.
Milutinov Tata Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Zanimljivo je celnicima FINE ili LEN-a. "Vandredno" SP 2024 je odrzano u Dohi, nista vise ne treba dodati. Pocetkom ovog veka bila je situacija da se EP igra u junu, a SP u avgustu, pa je LEN odlucio da se "prebaci" u parne godine, pa smo 2008. imali EP pocetkom jula, a mesec dana kasnije OI. Pa su 2012. resili da predju na rukometni sistem i ubace "zimsko" EP u olimpijskoj godini. Promene pravila se donose bez konsultacija sa samim akterima, i tako dalje...
Milutinov Tata Posted 57 minutes ago Posted 57 minutes ago Nas raspored u drugoj fazi: petak - Francuska nedelja - Madjarska utorak - Crna Gora Madjarska i Spanija ce igrati u utorak.
Recommended Posts