Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nekada je bila kazna iskljucenja do kraja meca, tako da je ova kazna sada neko medjuresenje, "lakse" se dobija tj. sudije je cesce sude, ali je kazna "kraca". Bilo je njih u vrlo bitnim utakmicama, nekada neko iskoristi i resi mec, a neko kao Spanci sinoc se ispromasuje pa se i ne oseti na rezultatu. Naravno, oni koji igraju 4 minuta sa igracem manje, se izuzetno fizicki istrose u tom periodu, pa do pada u igri moze doci i kasnije u toku meca kada se lomi.

Posted

Vaterpolo je užasno grub sport, šta sve rade jedni drugima pod vodom je za neverovati. Ali to pod vodom je "opis posla", žestoko se kažnjavaju udarci iznad vode, kao Mandićev sinoć.

Evo jednog videa kako se vaterpolistkinje lemaju pod vodom.

Posted

Negde sam izguglao da se u vaterpolu za određivanje šešira gleda plasman sa prethodnog EP. 

Baš razmišljam po kom osnovu su Španija i Srbija u istoj grupi i potpuno mi je nejasno da vaterpolo mora da se izdvaja kao sport i da se na EP ne gleda rang lista. Ajde što se ne gleda sama rang lista reprezentacija, nego što domaćin ne ide automatski u šešir 1. 

Posted

Brate vaterpolo je amaterski vođen sport i ništa me ne iznenađuje. Oni su ako se nevaram dal prošle godine ili ipak 2024 god organizovali hladno EP u januaru a februaru SP. i to u godini OI. Što znaci da je ipak 2024 ( izvinjavam se )

Znaci smijesno da ti u 2 mjeseca odigraš i SP i EP. i onda na ljeto ajmo OI. Pa to je drla, bukvalno toga nigdje nema. 

Posted

Vaterpolo nema posebnu krovnu organizaciju, on spada u grupu sportova na vodi, tako da ne odlucuje samostalno o tome kada ce se nesto organizaovati. Sto se tice samog EP, tek od 1999. se igra posebno prvenstvo u vaterpolu, do tada je bio deo EP sportova na vodi, a na SP je to slucaj i danas. Za to iz 2024. je odgovorna FINA. koja je "uspela" da 4 godine u nizu ima SP u vodenim sportovima.