Klotzen Posted May 18, 2020 Share Posted May 18, 2020 za 100g Kuvan krompir 100 kalorija Pečen krompir 140 kalorija Problem sa solju je što će ti onda krompir biti ukusan pa je pitanje da li ćeš moći da staneš sa jedenjem 🙂 Na osnovu ovoga kila i po kuvanog ili kila pečenog bi bile neke granice, eventualno možda dodati neku niskokaloričnu salatu ali onda ili smanjiti krompir ili uvesti vežbe. Šta god preporučuju i 3l vode dnevno. To je ono što sam na netu našao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted May 18, 2020 Share Posted May 18, 2020 23 minutes ago, Plavi Golub said: Mora li bez soli? Bar malo. (Vidim i @Klotzen pitao slicno) Taj na slici je onaj sto se ne ljusti. Moja baba je tako nekad pekla, to su zvali kropmir u kaputu. Moze tako ceo u foliju da se zavije, pa da se pece. Ovaj Penn je malko preforsirao, nije morao bas toliko. Mislio sam da trosim malo soli ali skroz okej je i bez. Koliko sam ukapirao, cilj ove dijete nije skidanje kila, nego resetovanje palete. Vidjecemo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
... Posted May 18, 2020 Share Posted May 18, 2020 15 minutes ago, Klotzen said: za 100g Kuvan krompir 100 kalorija Pečen krompir 140 kalorija Problem sa solju je što će ti onda krompir biti ukusan pa je pitanje da li ćeš moći da staneš sa jedenjem 🙂 Na osnovu ovoga kila i po kuvanog ili kila pečenog bi bile neke granice, eventualno možda dodati neku niskokaloričnu salatu ali onda ili smanjiti krompir ili uvesti vežbe. Šta god preporučuju i 3l vode dnevno. To je ono što sam na netu našao. Zaboravio sam da izvagam ove sto sam pojeo ali ne vjerujem da je puno preko kile krompira. Sutra cu vagati, bas me interesuje kolicina ali ne da bih redukovao kalorije. Ovdje nema ogranicenja, jedes kolko hoces, jedino sto nije toliko privlacno pa jedes samo onoliko koliko moras ili koliko ti treba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasa965 Posted May 20, 2020 Author Share Posted May 20, 2020 On 5/18/2020 at 9:44 PM, Klotzen said: Kuvan krompir 100 kalorija Pečen krompir 140 kalorija Je li ovo štamparska greška? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted May 20, 2020 Share Posted May 20, 2020 Nije. Jel imaš neke druge podatke ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasa965 Posted May 20, 2020 Author Share Posted May 20, 2020 Nalazim oko 90 kcl.Razne tablice , različiti podaci( 84-87) Kuva se na 100 C a pečenje bi bilo 200-220 C. Kako je energija porasla za 40% ? 1 hour ago, sasa965 said: Kuvan krompir 100 kalorija Pečen krompir 140 kalorija Jedino ako u pečenom ima dodate masnoće. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted May 21, 2020 Share Posted May 21, 2020 9 hours ago, sasa965 said: Nalazim oko 90 kcl.Razne tablice , različiti podaci( 84-87) Kuva se na 100 C a pečenje bi bilo 200-220 C. Kako je energija porasla za 40% ? Jedino ako u pečenom ima dodate masnoće. Sad sam i ja malo proguglao KROMPIR - kuvani (oljušten) 85 KROMPIR - minut pire 89 KROMPIR - mladi 71 KROMPIR - mladi pečen 99 KROMPIR - pečen u rerni 146 KROMPIR - pečeni - pomfrit 220 KROMPIR - pire 357 KROMPIR - pire (mleko,so,margarin) 100 KROMPIR - restovan 101 KROMPIR - slatki 120 KROMPIR - suvi 304 KROMPIR - zreli 87 Read more https://www.dijeta.net/kalorijske-vrednosti-povrca/ Verovatno su one prve cifre orijentacione. Ali evo ovde malo detaljnije o različitim krompirima na različite načine no opet nije baš sve najjasnije osim za mladi krompir koji je očigledno najbolje rešenje. S druge strane čitam da krompir dijeta nije dobra za gubljenje masnoća nego samo viška vode. Jel zna neko nešto više o ovome ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 21, 2020 Share Posted May 21, 2020 (edited) Koliko kalorija ima pecen krompir preliven kajmakom? Edited May 21, 2020 by Kronostime 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasa965 Posted May 22, 2020 Author Share Posted May 22, 2020 On 5/21/2020 at 8:52 AM, Klotzen said: S druge strane čitam da krompir dijeta nije dobra za gubljenje masnoća nego samo viška vode Jedino ako je izmišljena nova fiziologija. @Kronostime Taman. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted May 22, 2020 Share Posted May 22, 2020 6 minutes ago, sasa965 said: Jedino ako je izmišljena nova fiziologija. @Kronostime Taman. Kaži mi za so ? Nigde se ne preporučuje ali nigde nisam našao zašto ? Jel može taj krompir da se posoli da bar ima neki ukus ili mora onako "spartanski" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasa965 Posted May 22, 2020 Author Share Posted May 22, 2020 (edited) 27 minutes ago, Klotzen said: Kaži mi za so Šta o soli? Tu sa krompirom fali samo da se doda detoks u opisu da bude kompletno sviranje ku..u. Krompir u sastavu ima energiju (skrob, složeni UH) malo vlakana , nešto minerala. Isto kao da jedeš samo testeninu X dana. Sa tim što se testenina sporije resorbuje . Manje od dva zla. Edited May 22, 2020 by sasa965 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RatzenStadt Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 Jel zna neko kako funkcionise alergo test na hranu? Jel ista koristan? Poslednjih meseci me stosta muci sto se zdravlja tice i poceo sam da pratim sta jedem i kako mi se telo ponasa nakon toga, pa sam vec formirao neke pretpostavke iako do sada nisam dijagnostikovan sa nikakvom alergijom...ni ja, ni neko iz moje uze porodice (spominjem ako genetika ima nekog znacaja). Kako se uopste to testira? Pretpostavljam da se uzima krvni uzorak. I kako dalje? Testiraju na neku odredjenu vrstu hrane, na neku supstancu iz odredjene hrane ili kako li vec... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sunshine State Posted May 27, 2020 Share Posted May 27, 2020 33 minutes ago, RatzenStadt said: Jel zna neko kako funkcionise alergo test na hranu? Jel ista koristan? Poslednjih meseci me stosta muci sto se zdravlja tice i poceo sam da pratim sta jedem i kako mi se telo ponasa nakon toga, pa sam vec formirao neke pretpostavke iako do sada nisam dijagnostikovan sa nikakvom alergijom...ni ja, ni neko iz moje uze porodice (spominjem ako genetika ima nekog znacaja). Kako se uopste to testira? Pretpostavljam da se uzima krvni uzorak. I kako dalje? Testiraju na neku odredjenu vrstu hrane, na neku supstancu iz odredjene hrane ili kako li vec... ? Sto se hrane tice, najcesce su intolerancija na histamin, gluten i laktozu. Odradi se test krvi na histamin i za gluten (transglutaminska antitela IgA i IgG), a za laktozu izdisajni test. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 7 hours ago, RatzenStadt said: Jel zna neko kako funkcionise alergo test na hranu? Jel ista koristan? Poslednjih meseci me stosta muci sto se zdravlja tice i poceo sam da pratim sta jedem i kako mi se telo ponasa nakon toga, pa sam vec formirao neke pretpostavke iako do sada nisam dijagnostikovan sa nikakvom alergijom...ni ja, ni neko iz moje uze porodice (spominjem ako genetika ima nekog znacaja). Kako se uopste to testira? Pretpostavljam da se uzima krvni uzorak. I kako dalje? Testiraju na neku odredjenu vrstu hrane, na neku supstancu iz odredjene hrane ili kako li vec... ? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Izgleda da sam zaglavio... Za dva meseca sam smršao 12 kg, ali od pre dve nedelje nisam smršao ni grama, a ništa nisam promenio u ishrani... wtf?! Da @sasa965 bude sretniji 😜, od pre nedelju dana sam krenuo sa fizičkom aktivnošću. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasa965 Posted May 29, 2020 Author Share Posted May 29, 2020 @Eddard Jesi li proverio to što si hteo pre početka fizičke aktivnosti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Na šta misliš? Laboratoriju? Nisam ništa proveravao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasa965 Posted May 29, 2020 Author Share Posted May 29, 2020 Sa čime si krenuo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAMMER Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 koja je vrsta fizicke aktivnosti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronostime Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 27 minutes ago, HAMMER said: koja je vrsta fizicke aktivnosti? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAMMER Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 ako je edard zensko onda ima smisla. stavise pocece da dobija na masi 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Traka... šetnja, lagani džoging Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasa965 Posted May 29, 2020 Author Share Posted May 29, 2020 Kolko dugo i koliki ti je puls? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eddard Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 U bre, tek sam počeo, uglavnom oko pola sata, imam taj neki interval program couch to 5k, koji pokušavam već šesti put da izvedem... puls, za sada oko 120-140 u intenzivnijim fazama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAMMER Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 jel si siguran da nisi nesto precutao? ta spora fizicka aktivnost ce da ti ubrza metabolizam masti a ako si do sada gubio 6 kila mesecno sto je dosta ti bi trebao da dozivljavas blagi pad u smislu sledeceg meseca 5 pa onog tamo 4... tako da ce biti teze i teze ratosiljati se salceta. koliko ti je HRmax? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts